TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
poison napsal:
Stáhnul jsem si novou složku zssk_240 s úctyhodným počtem lokomotiv pro nově tvořenou aktivitu,ale u všech modelů AE vyhazuje hlášku "This service is missing a max.acceleration or a max. velocity value"
Daly by se ty engy nějakým způsobem opravit,nebo alespoň zatím napsat jak,abych si to opravil sám?Díky
Nevrtat, to není finální verze a ještě nebyla ani inzerovaná. V BP je už novější, ale ještě budou úpravy. Tam není kompatibilní cvf, ale jinak to funguje.

Přesunuto z diskuse 451,452

Zaslal: ne leden 29, 2006 5:31 pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

I Ppoollll má zájem na dokonalé funkčnosti pro všechny. Tvůj trainset, Zbyňku, jako odstrašující neprezentuje a nikomu nevnucuje jen a pouze svůj. Fakt tady přes písmo to vypadá jinak než při osobním setkání, to víš sám ze sleziny. Prostě se bude postupně probírat jedna mašina za druhou, zkontroluje na hodnoty, doladí, prověří a poté poskytne. To ale není práce na jedno odpoledne.
Ano, problém je trochu v autorství modelů a tím se to bude prodlužovat.
Bobe57, ale chtělo to malou poznámku, že i to co má Ppoollll na svých stránkách je také špatně a všichni autoři modelů co vystavují, tak to mají také špatně. A ne si brát do úst jen můj Trainset.

T

Zaslal: ne leden 29, 2006 5:50 pm Předmět: Trainset

--------------------------------------------------------------------------------

Tak v tom začínám mít bordel.

Já mám prý "muzeum",Zbyněk zase odstrašující trainset......

A tak se tu vnucuje otázka kdo to má vlastně dobře,myslím tím nastavení engů a podobné.......

Trainset ve své podstatě bude vždy jen polotovar a nikdy nebude doladěný na 100 %.Každým dnem se zjišťují nové a nové věci.Potom je nesmysl čekat na to,že někdo v roce 2010 vydá komplet trainset a doladěný dle představ.

Zbyněk Šemora

Zaslal: ne leden 29, 2006 6:11 pm Předmět:

2010?
Optimisto.
Já měl první tip tak 2050, možná déle. Jestli zde budeme jen žvanit a ne jednat.

T

Zaslal: ne leden 29, 2006 6:20 pm Předmět: Trainset

Zbyňo ,
tak v roce 2050 nám pak případně autor vyladěného trainsetu může DVD či CD poslat na adresu domova důchodců(to jen v tom "lepším případě") a nebo nám oběma v horším případě tak akorát na adresu Komunálních služeb pod které spadá správa hřbitovů.

Zbyňku

Nevím proč se rozčiluješ kvůli tomu co je pravda. S tím co máš na DVD ten MSTS padá. Nebo ty problémy objevující se neustále v různých vláknech si lidi výmýšlí? Já nikde netvrdil že za to můžeš ty. Ty jsi jen dal dohromady vozidla a šíříš je dál. Nic víc a nic míň. A že se ty vozidla chovají tak jak se chovají, co k tomu ještě dodávat?

T

Znovu opakuji - již před 3 týdny si sliboval zaslání toho co budeš zveřejňovat a nic doposud nepřišlo. Podle čeho se tedy mám řídit když ty nejsi ochoten nechat nezměněné to co již mám na webu já? Já se klidně přizpůsobím u toho co není venku, jenže nemám podle čeho se orientovat. Popis v diskusi není totéž jako to co bude na stránkách. A pokud to budu mít náhodou pojmenované jinak než ty tak to budeš opět přejmenovávat aby to náhodou nevybočovalo z tvého systému názvosloví. Nebo bys to najednou přijmul tak jak by to bylo od někoho jiného?
A k tomu muzeu - jak jsem to slyšel od Zbyňka tak jsem to napsal. Nic víc a nic míň.

trainset

Jednou jsem to zde již nakousl. Jedná se o zkušenost mojí a asi dalších pěti lidí. Je jedno, kolik je lokomotiv v jednom adresáři, a je jedno jak se jmenují, pokud dodržíte základní pravidla ohledně určitých znaků. Ale pokud se používají rozsáhlejší trati, pak je naprosto jasné omezení počtem consistů. Při vyšším počtu consistů než je 800 (přibližně, mám nyní okolo 680 aktivních consistů a nestalo se mi že by se mi MSTS odporoučel) dochází při načítání (i obyčejné explore route) k jistému pádu MSTS. Čím více consistů, tím větší pravděpodobnost pádu i při použití nenáročné defaultní trati. Píšu to zde znova proto, že mám pocit, že tuto skutečnost nikdo nebere v potaz, stále zde čtu pokusy o ladění trainsetu a různé záhadné pády MSTS někdy ano, někdy ne (viz výše Ppoollllova poznámka ohledně testů 451). Počet consistů je ale opravdu limitující, věřte mi. Pokud jsem zde ovšem upozornil na všeobecně platnou a známou věc, pak se tedy omlouvám za zbytečný příspěvek.

Pikku

K počtu eng souborů v jednom adresáři - nenarazil jsem zatím na horní hranici. Už jsem někde ve fóru psal že jsem já i Bob vyzkoušeli přes 200 eng souborů v jednom adresáři a MSTS fungoval. Na druhou stranu jsem MSTS dokázal shodit i mnohem menším počtem sesypaných a jinak samostatně funkčních mašin. Šlo ale o ne zcela zpracované věci a v čem je jádro toho co složí MSTS nemám doposud zcela jasno. Těch věcí je několik co se navzájem ovlivňují. Některé z nich za poslední dobu tuším a dávám si na ně již pozor.
O omezení počtu consistů vím. To tady bylo probíráno již několikrát a právě kvůli tomu vznikla dohoda (či návrh) mezi aktivními autory aktivit o tom jak by měly být pojmenovány consisty (a i ostatní soubory) u aktivity. Takže si to dovolím zopakovat.
Na začátku všech souborů by měl být příznak/zkratka autora a za tím by mělo být jednoznačné označení aktivity. Tento začátek názvu společný všem souborům by pak měl usnadnit odstranění/smazání již nežádoucích souborů. Vymýšlení univerzálních consistů má smysl pouze u ucelených souprav typu 451/452/460/471 neboť tam se řazení prakticky nemění.
Vymýšlení systému standartních consistů na soupravy složené z klasických vozů já osobně považuji za nereálné. Nevěřím tomu, že pokud bude udělán consist dle skutečného konkrétního vlaku, tak se s tímto spokojí všichni autoři úkolů a nikdo z nich nebude mít ani tu nejmenší snahu zaměnit u toho lokomotivu.
A to že jsem se zmínil zrovna o Zbyňkově trainsetu je dáno tím, že mám poměrně krátce k dispozici notebook na kterém mám krom defaultní instalace MSTS přihráno akorát DVD od Zbyňka ze sleziny. Čili aktuální a ničím jiným neovlivněný stav. A když jsem si chtěl projet jeden z úkolů, který mne zajímal, tak jsem byl velmi nemile překvapen tím jak často to padá. Něco takového jsem už dlouho nezažil. Na druhou stranu ale zase musím přiznat že v poslední době si moc úkolů na mém domácím PC nezajedu ale také jsem už dlouho tolik pádů od MSTS nezažil. Naposledy to bylo před 2 roky než jsem začal důkladně rýt do chování vozidel. Jenže díky sporům okolo názvosloví a některým nejasnostem okolo "záhadných pádů MSTS" nebylo co uvolňovat na veřejnost. Nechtěl jsem zveřejňovat něco o čem nejsem přesvědčen že to chodí.

Ppoollll: nezbude Ti nic jiného, než tuto aktivitu, která Ti padala rozebrat, vyladit vozidla (jak si myslíš, že to už bude fungovat) a znovu testnout. Už jsem Ti to navrhoval.
Jenomže mám strach, že jen laděním engu a wagu se tohle nevyřeší.
MSTS padá proto, že musí načítat velké množství objektů. Řešení vidím jen zavedením určitých norem při stavbě objektů do trati a pro stavbu vozidel tak, aby načítání proběhlo co nejplynuleji a nedocházelo k přetížení. Do té doby zapomeňte na nějaký traffic na velkých nádražích.
Takže to chce poradu se všemi modeláři, co se s vozovým parkem dá dělat.
Podle mě je to i na autorech aktivit, aby zveřejňovali jen vyladěné, které nepadají. A že to jde, dokázáno už bylo.

trochu OT

Malinko off topic - právě jsem v S Vieweru prohlížel defaultní parní lokomotivu Golsdorf. Má 3200 polys plus pět stupňů LODs. Původní Starého lokomotiva řady 371 má 14242 polys, žádné LODs. Současná 372 Jardy Škůry má téměř 20tis polys, žádné LODs. Lokomotivy Mikemada mají zhusta okolo 30tis. polys. Srovnejte si zátěž MSTS, to nemá šanci utáhnout. Vysmívané modely Protrainu mají najednou své opodstatnění. Buď budeme mít skvělé modely a sem tam nám MSTS spadne, nebo budeme mít místo lokomotiv barevné krabičky a traffic bude neomezený. To samé se týká tratí. Maximálně zjednodušený návěstní systém u defaultních tratí nezatěžuje MSTS tolik, jako dokonale provedený návěstní systém ČSD. Je to všechno o limitech. A tak dokola, ale psal jsem v úvodu že to je off topic :)

Pikku díky za výklad, plně se ztotožňuji. Tady bazírujete na detailech, chtěli by jste nádražní rozhlas, špičkové zvuky, na vozidlech co nejvíce detailů, ale je nutné si uvědomit, že jsme jen v MSTS.
A když něco padá, tak za to může jen Zbyňkův Trainset. (jak se zde uvádí)
Slezina měla jednu chybu. Nebyli přítomni modeláři vozidel. Kromě Mirana. Dokud se všichni osobně nesejdeme, modeláři vozidel, modeláři objektů, stavitelé tratí i autoři aktivit, tak nemá smysl zde nad čímkoli polemizovat, proč MSTS padá. Jedno totiž souvisí s druhým. Je nutné najít společné řešení. Jenomže tak jednoduché to nebude. Stále mám pocit, že v komunitě MSTS je několik táborů, kteří se vzájemně nemusí. Dokud se tohle neusmíří, tak se také nehneme z místa.

No, ale lze taky z MSTS vytáhnout hodně....a myslím, že vždy je řešení a lepší než kompromisní.....vždyť s S-Bahnem či Berlin subway problémy nejsou a myslím, že tam je dost přeobjektováno....nebo viz trailer z připravované Linie 51.....podle mě je vždy nějaké řešení či systém, ale zatím nám zůstal utajen.....je pravda, že BerlinSubway je úplně odlišná metoda stavění a všeho...ale prostě to jde....jenom musíme vybádat jak...

Na tom není nic k bádání. Prostě se neřídí sloganem, jaký má Johnz v podpisu. Pokud se pojede podle nějakého systému a norem, pak se dokáže z MSTS vymačkat zázraky.

Problém s nestabilitou MSTS:

Já osobně chápu oba zde probírané názory na věc. S tím, že jako modelář vidím ještě další třetí řešení. Po modelářích (modelů, objektů .. atd.) se vyžaduje stále kvalitnější a dokonaleší práce, ale je nutné si uvědomit, že náročnost modelů na zatížení CPU je přímoúměrná požadavkům na jejich kvalitu. Přeci po modelářích nechcete, aby výrazně zjednodušovali svá dílka. To by byl krok zpět, alespoň v mých očích. Zvláštní je, že mé PC je s typickou instalací MSTS na 99,9% naprosto stabilní (vyjímku tvoří pouze obzvláště náročné aktivity typu Zdeněk Itterheim, kde jsem předem informován o SAVE a zase SAVE).

Po zkušenostech vím, že nejvíce nadávají uživatelé, kteří nic netvoří (mají na to samozřejmě právo), co kdyby pro tento problém udělali alespoň to, že si pořídí výkonné PC, které si hravě poradí i s mnohem náročnější aplikací. Vím, že je to otázka peněz, ale hardware se v poslední době stává čím dál tím více dostupný !!!

Po vydání MSTS (default) zvládl jeho chod naprosto bezproblémů Intel Celeron 400MHz, ale uvědomte si, že doba kráčí nezadržitelně dál ...

Toť můj osobní názor, za který mě klidně můžete kamenovat !!!

Začal jsem hrát aktivitu EC Smetana, kde jsou zařazeny vyladěné vozy Bpee (ze Zbyňkových stránek). Při pohledu zvenčí je jasně patrná horší kvalita textur. Podobné vozy (Apee, Bee(l)..) mají texturu OK. Mrknul jsem tedy na soubor CDBpeema a zíral jsem - textura byla šíleně miniaturních rozměrů (méně jak 512x512). Už jsem si ji vyměnil za hi-res texturu, ale nechtělo by to pro ostatní zveřejnit opravu?

Kank:
I vozy DB má v lepší kvalitě PPoollll než Zbyněk.Trainset se bude postupně doplňovat.

Tak jsem provedl některé úpravy v Trainsetu.
Smažte složku cd_Zaes a nahraďte ji:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/cd_Zaes.rar (Ppoolova vyladěná verze s úpravou směrování zvuků)
a všechny opravené consisty:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/Consists.rar (jsou tam všechny, které distribuji na DVD) Prosím autory aktivit, které archiv neobsahuje, ať své aktivity zaktualizují, je to práce na pár minut)
opravené Losse consisty ve dvou aktivitách:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/oprava.rar
Tímto můžete i smazat všechny tři varianty cd_Raj I to je opraveno.
Zítra doplním Johnzovy:
zscs_363140, zssk_363137 a zssk_363015. Vše nastaveno na 30cm a opraveny drobné překlepy. Odkazy budou u Johnze, na mých stránkách jen v seznamu. Ještě je nutné otestovat nastavení.

Naposled editoval moderátor:
Přesunuto z tématu Stretnite MSTS

Zbyněk Šemora

Zaslal: ne únor 12, 2006 9:56 am Předmět:

Tak všem děkuji za informace o této slezině a tak jen přemýšlím, kdyby jste tu kohoutí energii věnovali raději tvorbě do MSTS.
Celkem jsem naštvaný, jak jste se tu hádali o nedotknutelnosti engů u modelů a skinů vozidel. Ano je špatně aby se šířily různé verze téhož modelu, ale...
Raději bych se věnoval trati, ale občas mi někdo napíše připomínku k Trainsetu, tak bohužel musím i tam. Mám zmatky v cd_Zaes.
Z webu jsem jej právě smazal, protože se jednalo o muzeum z dob Faraona. Na DVD jsem rozesílal tohle doplněné o verzi s jiným značením a jakýmsi červeným skinem DEZA čtyřnásobné velikosti, ale koukal jsem na textury, DEZA jsou všechny. Tak jsem šel na stránky O Janiše, autora modelu. Stáhl jeho originál a ejhle, model má už postupné zjednodušení LOD. (verze DEZA tam není)
Chování modelu a nastavení spřáhel je tam ale trochu jinak. Doplnil jsem ze ShapeView správné rozměry a parametry přepočítal, aby se dalo nastavit r0 (30cm 60cm). Pak jsem zjistil, že i Ppoollll má tento model vyladěný v downloadech. Jenomže parametry má jinak. Tak znovu ShapeViewer, Ctrl-C a ....délka je trochu jiná, proto ta odchylka, ale šířka 500m? Jak se tam tato hodnota Ppoollllovi dostala? A to samé má i zssk_Zaes.
Tak otázka pro znalé zní, z čeho Shapeviewer čte rozměry zobrazeného vozidla? Začínám mít totiž pochybnosti o serioznosti těchto hodnot, dle kterých se spřáhla nastavují.

Proto jsou nutné sleziny a povinná účast těch, kteří jsou do MSTS aktivní. Jak je vidět, žádné ICQ ani emaily tohle nevyřešily. Stačí udělat si čas, sejít se všichni, například TAX, Dem, Duuso, Ppoollll, Tomi, Pikku,ZSR, atd a všichni autoři modelů, společně probrat jak se MSTS chová, protože mám pocit, že jeden ví A, druhý B, třetí C, ale nikdo nezná celou problematiku včetně mě, ale také všichni v engech nalézáme nesrovnalosti a chceme je opravovat. Proto jsou tyto zmatky. Tohle je můj názor o účasti na slezinách.
PS, co s cd_Zaes? Asi nejjednodužší bude použít Ppoolllluv, cd_Zaes.wag a cd_Zaes_lo.wag. Má tam i konce. Také je fakt, že světla na koncích už také nikdo z nás nepamatuje. Bude nutné ale opravit všechny consisty. A také nějak vyřešit tu šířku 500m. Jen bude nutné ve wagech opravit směrování zvuků, ale to už na consists vliv nemá.

Jacek

Zaslal: ne únor 12, 2006 11:17 am Předmět:

Zbyněk Šemora napsal:

PS, co s cd_Zaes? Asi nejjednodužší bude použít Ppoolllluv, cd_Zaes.wag a cd_Zaes_lo.wag. Má tam i konce. Také je fakt, že světla na koncích už také nikdo z nás nepamatuje. Bude nutné ale opravit všechny consisty. A také nějak vyřešit tu šířku 500m. Jen bude nutné ve wagech opravit směrování zvuků, ale to už na consists vliv nemá.

Nechci se hádat, ale doufám, že to zas někdo just přejmenuje, aby se to něčím muselo lišit - viz "CD_Uacs_HASIT" na "CD_Uacs_HAS". Název složky "CD_Uacs je stejný (jestli "CD" nebo "cd" je MSTS jedno), tak proč se ten vůz nemůže použít tak jak je?

T

Zaslal: ne únor 12, 2006 11:52 am Předmět: Značení

Jacek

Mnohým jednotlivcům i mně osobně se prostě nezamlouvá styl značení těch vozů a proto si to přejmenuji na jednodušší.

CD_Uacs_BTK_lo_nezap.wag = cd_Uacs_btklnez.wag
CD_Uacs_BTK_lo_konce.wag = cd_Uacs_btklkon.wag
CD_Uacs_BTK_lo.wag = cd_Uacs_btkl.wag

Jinak provozní stavy lkon(ložený+konce),pkon(prázdný+konce),lnez(ložený+nezapojený atd.) se dají pak jednotně použít i na ostatní typy vozidel třeba cd_Rils,cd_Zaes a další.

Další zbytečností je ještě vložení třeba inv.čísla s kontrolní číslicí jako je to u vozu řady Zaes= cd_Zaes_242-8_lo_ko.wag.

Všechno je to však věc názoru a jen uživatel si zvolí jaký systém je pro něj jednodušší a vhodnější.

Toto všechno co jsem napsal nepatří do tohoto téma spíše do téma trainsetu a tak nechám na správcích této diskuse jak s tímto příspěvkem naloží.

Martens

Zaslal: ne únor 12, 2006 12:11 pm Předmět: Re: Značení

T napsal:
Jacek

Mnohým jednotlivcům i mně osobně se prostě nezamlouvá styl značení těch vozů a proto si to přejmenuji na jednodušší.

CD_Uacs_BTK_lo_nezap.wag = cd_Uacs_btklnez.wag
CD_Uacs_BTK_lo_konce.wag = cd_Uacs_btklkon.wag
CD_Uacs_BTK_lo.wag = cd_Uacs_btkl.wag

Jinak provozní stavy lkon(ložený+konce),pkon(prázdný+konce),lnez(ložený+nezapojený atd.) se dají pak jednotně použít i na ostatní typy vozidel třeba cd_Rils,cd_Zaes a další.

Další zbytečností je ještě vložení třeba inv.čísla s kontrolní číslicí jako je to u vozu řady Zaes= cd_Zaes_242-8_lo_ko.wag.

Všechno je to však věc názoru a jen uživatel si zvolí jaký systém je pro něj jednodušší a vhodnější.

Toto všechno co jsem napsal nepatří do tohoto téma spíše do téma trainsetu a tak nechám na správcích této diskuse jak s tímto příspěvkem naloží.

Děkui T. za přidělanou práci a než to přesunu do diskuse o trainsetu ještě jeden postřeh a špatná zpráva pro běžného uživatele- po tomto příspěvku si myslím, že veškeré snahy o značení trainsetu jsou v kopru a měli by se raději naučit přehazovat vozy v consistech .... bude to efektivnější ....

T. ještě jednou díky....

P.S.: Ty názvy jdou zkrátit ještě víc.....

Jacek napsal:Nechci se hádat, ale doufám, že to zas někdo just přejmenuje, aby se to něčím muselo lišit - viz "CD_Uacs_HASIT" na "CD_Uacs_HAS". Název složky "CD_Uacs je stejný (jestli "CD" nebo "cd" je MSTS jedno), tak proč se ten vůz nemůže použít tak jak je?
Ty jsi autor vozu? To mě právě štve, že tohle ultradlouhé značení s autory nikdo nekonzultoval. Ondra Janiš mi kdysi napsal, že je zásadně proti dlouhým inventárním číslům a hlavně kontrolní číslici, která v názvu souboru nemá žádný smysl.
Teď jsem dělal Ondrovu cisternu. Vznikl můj nepořádek, kdy od T jsem si kdysi překopíroval dvě verze značení tohoto vozu. Moje chyba, omlouvám se. Ale po stažení modelu od Ondry J se v readme dočteš tohle:

Model je zařazen již do nového schématu značení (podle systému p. Šemory) prosím při vytváření repaintů dále dodržovat tento systém!!

Tam bylo značení ZaesP.wag a ZaesL.wag
To samé je psáno u v readme z Ppoollllových stránek. Ale značení je jiné. To je klasické porušení readme. Jelikož žádná varianta by mne neosvobodila od přeznačování v consistech, tak jsem použil vyladěnou verzi Ppoollllovu, se kterou mám nejméně práce. Výhrady k dlouhým podtržítkovým řetězcům mám, proto jsem krátil názvy fabrik, které jsou pro značení vozidel zbytečně rozepisované.
Myslím, že na loňské slezině se tohle řeklo a odhlasovalo jasně.
Takže tento vůz by se správně měl jmenovat cd_ZaesP.wag Atd. a pokud jste s Ondrou byli dohodnuti o přidání šroubovek, tak by měla být v readme uvedena změna značení vzhledem k update modelu.
Ale Jacku, ohledně složky "zvuky", s tím Ondra J určitě nesouhlasil, tak co pořát řešíš.

Tento víkend jsem se věnoval prohlídce Trainsetu a doplnění vyladěných vozidel.
Zatímco se tu leta dohadujeme o značení, tak to je to poslední, co Trainset potřebuje změnit. Od Ppoolllla jsem si postahoval zbývající vozy a chování těchto vozů rozkopíroval do ostatních variant kompatibilních osobních vozů. U nákladních vozů odebírám světla, sjednocuji tlaky v brzdách a u symetrických vozů i spojení nárazník na nárazník. U lokomotiv sjednocují tlak na 73 a opět rozměry nárazník na nárazník. A nestačil jsem se divit, že nikomu doposud nevadilo, že všechny 363 byly nastaveny na rychlost 140km/h (opraveno na 120) a 371 na 140(opraveno na 160), atd. U tlaků u nákladních vozů, kde je každý pes jiná ves, tam se divím, že to vůbec jelo. Také jsem měl nějaké zmatky ve vozech, naštěstí málo používané typy, tak jejich přeznačení nebude mít téměř žádné následky. (cd_Bai je csd_Bai, cd_Wlabm je uz_Wlabm) Takže tyto složky zatím nepoužívejte.
Včera jsem z opravených vozů sestavil vlak o 52 vozech (u dvou vozů jsem měl chybu, kterou jsem opravil) a vše OK. I se s tím dalo jet.

Teď jsem koukal na aktualizace trainsetu BP a u data 22.2. se objevily některé osobní vozy, které byly upraveny již 4.1. 2006. Jaké jsou mezi nimi rozdíly???

Zbyněk Šemora napsal:
... A nestačil jsem se divit, že nikomu doposud nevadilo, že všechny 363 byly nastaveny na rychlost 140km/h (opraveno na 120) a 371 na 140(opraveno na 160), atd. ...

Na ten istý problém som narazil aj pri 1116 a 1014.Práve 1116 je použitá v mojej najnovšej aktivite a pozeral som že má vmax nastavenú "len" na 160 pritom vmax má 230 km/h ... Takmer to isté 1014 - 120, ale v reále (aj na tachometry) má vmax 140 km/h.Tak som aspoň upravil tú 1116, ale ako teraz čítam asi nebudem musieť s aktivitou vydať aj upravení eng súbor ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře