Přesunuto z tématu Stretnite MSTS
Zbyněk Šemora
Zaslal: ne únor 12, 2006 9:56 am Předmět:
--------------------------------------------------------------------------------
Tak všem děkuji za informace o této slezině a tak jen přemýšlím, kdyby jste tu kohoutí energii věnovali raději tvorbě do MSTS.
Celkem jsem naštvaný, jak jste se tu hádali o nedotknutelnosti engů u modelů a skinů vozidel. Ano je špatně aby se šířily různé verze téhož modelu, ale...
Raději bych se věnoval trati, ale občas mi někdo napíše připomínku k Trainsetu, tak bohužel musím i tam. Mám zmatky v cd_Zaes.
Z webu jsem jej právě smazal, protože se jednalo o muzeum z dob Faraona. Na DVD jsem rozesílal tohle doplněné o verzi s jiným značením a jakýmsi červeným skinem DEZA čtyřnásobné velikosti, ale koukal jsem na textury, DEZA jsou všechny. Tak jsem šel na stránky O Janiše, autora modelu. Stáhl jeho originál a ejhle, model má už postupné zjednodušení LOD. (verze DEZA tam není)
Chování modelu a nastavení spřáhel je tam ale trochu jinak. Doplnil jsem ze ShapeView správné rozměry a parametry přepočítal, aby se dalo nastavit r0 (30cm 60cm). Pak jsem zjistil, že i Ppoollll má tento model vyladěný v downloadech. Jenomže parametry má jinak. Tak znovu ShapeViewer, Ctrl-C a ....délka je trochu jiná, proto ta odchylka, ale šířka 500m? Jak se tam tato hodnota Ppoollllovi dostala? A to samé má i zssk_Zaes.
Tak otázka pro znalé zní, z čeho Shapeviewer čte rozměry zobrazeného vozidla? Začínám mít totiž pochybnosti o serioznosti těchto hodnot, dle kterých se spřáhla nastavují.
Proto jsou nutné sleziny a povinná účast těch, kteří jsou do MSTS aktivní. Jak je vidět, žádné ICQ ani emaily tohle nevyřešily. Stačí udělat si čas, sejít se všichni, například TAX, Dem, Duuso, Ppoollll, Tomi, Pikku,ZSR, atd a všichni autoři modelů, společně probrat jak se MSTS chová, protože mám pocit, že jeden ví A, druhý B, třetí C, ale nikdo nezná celou problematiku včetně mě, ale také všichni v engech nalézáme nesrovnalosti a chceme je opravovat. Proto jsou tyto zmatky. Tohle je můj názor o účasti na slezinách.
PS, co s cd_Zaes? Asi nejjednodužší bude použít Ppoolllluv, cd_Zaes.wag a cd_Zaes_lo.wag. Má tam i konce. Také je fakt, že světla na koncích už také nikdo z nás nepamatuje. Bude nutné ale opravit všechny consisty. A také nějak vyřešit tu šířku 500m. Jen bude nutné ve wagech opravit směrování zvuků, ale to už na consists vliv nemá.
Zaslal: ne únor 12, 2006 11:17 am Předmět:
--------------------------------------------------------------------------------
Zbyněk Šemora napsal:
PS, co s cd_Zaes? Asi nejjednodužší bude použít Ppoolllluv, cd_Zaes.wag a cd_Zaes_lo.wag. Má tam i konce. Také je fakt, že světla na koncích už také nikdo z nás nepamatuje. Bude nutné ale opravit všechny consisty. A také nějak vyřešit tu šířku 500m. Jen bude nutné ve wagech opravit směrování zvuků, ale to už na consists vliv nemá.
Nechci se hádat, ale doufám, že to zas někdo just přejmenuje, aby se to něčím muselo lišit - viz "CD_Uacs_HASIT" na "CD_Uacs_HAS". Název složky "CD_Uacs je stejný (jestli "CD" nebo "cd" je MSTS jedno), tak proč se ten vůz nemůže použít tak jak je?
T
Zaslal: ne únor 12, 2006 11:52 am Předmět: Značení
Jacek
Mnohým jednotlivcům i mně osobně se prostě nezamlouvá styl značení těch vozů a proto si to přejmenuji na jednodušší.
CD_Uacs_BTK_lo_nezap.wag = cd_Uacs_btklnez.wag
CD_Uacs_BTK_lo_konce.wag = cd_Uacs_btklkon.wag
CD_Uacs_BTK_lo.wag = cd_Uacs_btkl.wag
Jinak provozní stavy lkon(ložený+konce),pkon(prázdný+konce),lnez(ložený+nezapojený atd.) se dají pak jednotně použít i na ostatní typy vozidel třeba cd_Rils,cd_Zaes a další.
Další zbytečností je ještě vložení třeba inv.čísla s kontrolní číslicí jako je to u vozu řady Zaes= cd_Zaes_242-8_lo_ko.wag.
Všechno je to však věc názoru a jen uživatel si zvolí jaký systém je pro něj jednodušší a vhodnější.
Toto všechno co jsem napsal nepatří do tohoto téma spíše do téma trainsetu a tak nechám na správcích této diskuse jak s tímto příspěvkem naloží.
Zaslal: ne únor 12, 2006 12:11 pm Předmět: Re: Značení
T napsal:
Jacek
Mnohým jednotlivcům i mně osobně se prostě nezamlouvá styl značení těch vozů a proto si to přejmenuji na jednodušší.
CD_Uacs_BTK_lo_nezap.wag = cd_Uacs_btklnez.wag
CD_Uacs_BTK_lo_konce.wag = cd_Uacs_btklkon.wag
CD_Uacs_BTK_lo.wag = cd_Uacs_btkl.wag
Jinak provozní stavy lkon(ložený+konce),pkon(prázdný+konce),lnez(ložený+nezapojený atd.) se dají pak jednotně použít i na ostatní typy vozidel třeba cd_Rils,cd_Zaes a další.
Další zbytečností je ještě vložení třeba inv.čísla s kontrolní číslicí jako je to u vozu řady Zaes= cd_Zaes_242-8_lo_ko.wag.
Všechno je to však věc názoru a jen uživatel si zvolí jaký systém je pro něj jednodušší a vhodnější.
Toto všechno co jsem napsal nepatří do tohoto téma spíše do téma trainsetu a tak nechám na správcích této diskuse jak s tímto příspěvkem naloží.
Děkui T. za přidělanou práci a než to přesunu do diskuse o trainsetu ještě jeden postřeh a špatná zpráva pro běžného uživatele- po tomto příspěvku si myslím, že veškeré snahy o značení trainsetu jsou v kopru a měli by se raději naučit přehazovat vozy v consistech .... bude to efektivnější ....
T. ještě jednou díky....
P.S.: Ty názvy jdou zkrátit ještě víc.....