TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Jene napsal:
Keď chcem stiahnuť cd_WRmee.rar,tak mi stále sťahuje cd_WLab
Tak si přepiš název stahovaného souboru, asi jsem zapomněl opravit odkaz. Už to bylo na více vozidlech. Až bude čas, tak to opravím.
Presne tak ... Všimol som si to na viacerých vozidlách ... Stačí len sledovať Stavový riadok a je to ... :wink:

Trainset BP - cesta ku kvalite

Mám jeden návrh. Vozidlá ktoré sa nachádzajú v tomto súbore (Trainset BP) sú na rôznej kvalitatívnej úrovni. Urobme selekciu a nechajme tam len tie ktoré spĺňajú určitú úroveň. Nedávajme tam vozidla za každú cenu. Sú tam napríklad vozidlá ktoré sú tam len preto že sú jediné svojho druhu a nie je z čoho vybrať, ale ich úroveň je katastrofálna. Ako jeden príklad spomeniem napríklad staré "Taurusy" - veď je to ako keby boli omaľované štetcom v Skicári, žiadny detail.
Niekedy sa roztrhne vrece a skinári vyrábajú jednu variantu za druhou a často i na pochybnej úrovni. Pre modelárov a skinarov by to bola určitá výzva a zároveň i odmena ak by bol ich výtvor zaradený do Tratinsetu BP. Snažili by sa urobiť vozidlo kvalitnejšie ako je to ktoré už je v Trainsete BP a tým sa tam dostať - presadiť sa kvalitou.
Znížil by sa počet vozidiel v Trainsete BP ale zároveň by to bola aj určitá
"výkladná skriňa" dosiahnutej kvality.

Kebarko napsal:
Trainset BP - cesta ku kvalite

Mám jeden návrh. Vozidlá ktoré sa nachádzajú v tomto súbore (Trainset BP) sú na rôznej kvalitatívnej úrovni. Urobme selekciu a nechajme tam len tie ktoré spĺňajú určitú úroveň. Nedávajme tam vozidla za každú cenu. Sú tam napríklad vozidlá ktoré sú tam len preto že sú jediné svojho druhu a nie je z čoho vybrať, ale ich úroveň je katastrofálna. Ako jeden príklad spomeniem napríklad staré "Taurusy" - veď je to ako keby boli omaľované štetcom v Skicári, žiadny detail.
Niekedy sa roztrhne vrece a skinári vyrábajú jednu variantu za druhou a často i na pochybnej úrovni. Pre modelárov a skinarov by to bola určitá výzva a zároveň i odmena ak by bol ich výtvor zaradený do Tratinsetu BP. Snažili by sa urobiť vozidlo kvalitnejšie ako je to ktoré už je v Trainsete BP a tým sa tam dostať - presadiť sa kvalitou.
Znížil by sa počet vozidiel v Trainsete BP ale zároveň by to bola aj určitá
"výkladná skriňa" dosiahnutej kvality.

To je sice krásná myšlenka, ale jako taková má několik velkých ale :

ALE 1) Kdo bude rozhodovat o tom, které vozidla se vyřadí a které nee
ALE 2) Kdo zabrání tomu, že se takto vyřazené vozidla neobjeví znova v jiné aktivitě
ALE 3) Mám obavy, že toto bude cesta k tomu, že vznikne několik trainsetů

Kvalita skinu by měla být především vizitkou skinaře....je to jeho práce, která bude hodnocena ....
A pak samozřejmě je to na soudnosti autora aktivity, jaké skiny v aktivitě použije ....

To co navrhuje Kebarko, plně souhlasím. Volal jsem po tom už dávno, že bych ocenil návrhy, co z BP vyřadit a co naopak chybí.
Ale opravdu by to chtělo spolupráci ostatních.
Ohledně Taurusů a ostatních OBB, tam nenanděláme nic jiného než kdyby někdo postavil nový model. Bohužel, další OBB, ne příliš modely na úrovni se chystám zařadit. Do traffic to stačí. Něco u Bratislavy a do Hohenau potkávat musíme, když to tam jezdí.
Tvůrci aktivit by měli spolupracovat a na změny reagovat. Informace se mohou dávat zde.

V TRAINSETU mi celkem chybí vůz Faccs (Sas). Přitom jeho model do MSTS existuje, dá se sehnat u Taxe na stránkách:
http://xtrain.webpark.sk/msts/msts.htm

Do aktivit, které by znázorňovaly např. zvláštní jízdu by se hodila i jednotka Btjo (Bpjo). Ta se dala v slušné kvalitě sehnat u F. Havla, ale teď už to jaksi není možné....

Vůz Sas je zatím jen ve versi ČSD, ale současná podoba ČD a Viamontu snad půjde ven rovněž. Jen kdyby se mi chtělo tak jak se mi nechce S Bpjo je to o hodně horší, protože německý autor modelu zakázal jeho další šíření.

Naposled editoval moderátor:
S tou selekciou skinov do trainsetu BP plne súhlasím aj ja, bolo by to dobré, hlavne s tými Taurusmi.

Kdo upravuje jednotlivé lokomotivy a vozy do BP?
Všude je skoro vyladěno a chtěl bych požádat toho laditele o vyladění nenalazené 714ky;-)....respektive jejího cabu, aby se zobrazovali hodnoty přístrojů při změně....je tu někdo takový?

Já bych jenom doporučil, aby se do Trainsetu místo původních nevyladěných vozů dali vyladěné z Ppoollllových stránek, jde hlavně o DB vozy na EC vlaky

Zbyňku, máš blbě udělaný odlaz na kabinu u řady ČD 230. Odkaz byl v *eng souboru napsán takto( u čd 230-044):CabView ( "../../common.cab/cab230/cd230.cvf" )
a nefunguje(selhalo nahrávání kabiny).
Když však opravím odkaz na CabView ( "../../common.cab/cab230/230.cvf" ), tak funguje. Můžeš prosím tě opravit odkazy na Cabview? případně zašlu opravené Engy. Díky.

Nočné verzie lokomotív

Keď už funguje prepínanie kabín deň/noc pomocou Patch 1.5.2 tak strácajú opodstatnenie verzie lokomotív s odkazom na nočný cab. Tieto verzie by sa mali teda vyradit z Trainsetu BP. Aspoň sa zníži počet verzii jednotlivých vozidiel.

Jak na to koukám, tak cd230044 má v engu zápis:
CabView ( "../../common.cab/cab230/230.cvf" )
Otázka je jestli jsem aktualizoval i web a byl jsem přesvědčen, že ano.
Když tak to testněte a dejte vědět, já jdu stavět trať.

VáclavS napsal:
Já laminy stahoval včera a ktualizované nebyly.
Koukám na to, datum je někdy v lednu, kopíruji tam preventivně všechny 230 a 240 znovu včetně ŽSSK pro sichr. Nejnovější verzi poznáte, že 230 a většína ŽSSK 240 nemá aktivovanou EDB. Respektive směrování na cab 240 je s EDB.
Je toho celkem 100MB, tak tyto mašinky právě teď nestahujte, ale nějakou hoďku mi dejte čas.

Chci se zeptat, jestli je tento opakovač správně nastaven (cd 742) (podívejte se na track monitor...) mělo by být rozsvícené mezikruží a ne výstraha, ne?

obrazek

Kdo používá TrainsetBP, právě jsem zveřejnil update Trainset pro MSTS BIN 1.56, zatím jen všechny kabiny. Pro přepínání kabin klávesou 1 u ucelených jednotek je nutné používat upravené consists nebo si další opravit dle návodu. (ale k čemu vytvářet další consists jednotek stejného složení pod jiným názvem)
Stáhněte si znovu cd_749, kde jsem nastavil (opožděně) spřáhla na 30cm a kabinu nasměroval na cab751, kdo ji nemá, tak si ji stáhněte.
Update kabin obsahuje i výměnu zadního pohledu zpět na pravý, případná chybějící textura je doplněna v archivu (cab781)
Pokud někdo máte pravý pohled na chybějící zbývající kabiny Prosím o zaslání, včetně pozice do cvf. Děkuji.
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/updatetrainset156.exe

Naposled editoval moderátor:
Opět Mirec objevil chybu v opakovači, tentokrát na 471, kde svítí žlutá a zelená. Zkopírujte si lvz.ace z cab380, kde je to správně (to jsem opravoval sám).
Ach jo, tolik zbytečných starostí si nadělám, když se spolehnu na upravené soubory od někoho jiného. Zítra abych znovu kopíroval tuto opravenou kabinu na weby. Kdo vůbec tento nesmysl vymyslel, na opakovači žlutá a zelená dohromady. Přece už v první obecné se děti učí že pro sníženou rychlost kolem návěstidla svítí na opakovači mezikruží.

Jo a Zbyňku, prosím 471 i na ama-cb.cz/zbynek. Jinak odkazy na tve stranky jsou na kazde strance msts.sinus.cz.
Karel

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře