TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím.

Tak jsem se k sobě do trainsetu kouknul na ty engy 150-tek a zjistl jsem, že ze 7 engů mají 2 (006 a 024) hodnoty u MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed 90.0 a dalších 5 (009, 013, 015, 020 a 021) tam má hodnotu 0.0.

Zjstil jsem však, že v řádku MonitoringDevicePenaltyTimeLimit je u těchto loko jiná hodnota.
U vozidel 009, 013, 015, 020 a 021 je hodnota 90 a u vozidel 006 a 024 je hodnota 0.

Vzhledem k tomu, že se v těchto řádcích engu nevyznám, se tak ptám jestli není chyba i v tomto nastavení.

PS: všechny modely mají na začátku v komentáři napsáno verze ladeni 17-03-2007

MonitoringDeviceTriggerOnOverspeed udává v mílích za hodinu rychlost, při jejímž překročení bude vyvolána akce, která je definována ve stejném odstavci - zde lze nastavit např.vypnutí trakce nebo zapůsobení záchranné brzdy - použito, funguje pouze v aktivitách, nefunguje ve volné jízdě.
MonitoringDevicePenaltyTimeLimit určuje čas v sekundách od zapůsobení monitoru (viz výše), po který nebude možno monitor resetovat ( a tudíž odbrzdit ), tenhle parametr nastavuji na 0 či nejvýše 15. Ono je už tak dost veliké zdržení, že vlak neplánovaně zastaví a u ostré aktivity se beztak skoro dostane hráč mimo hratelné meze, navýšení zpoždění o dalších 90s je již poukázkou k opuštění hry a nastartování z poslední uložené pozice.

Zbyněk Šemora napsal:
Fabio napsal:
Kank: Možná že by se to mohlo opravit, tato lokomotiva je totiž pro aktivity nepoužitelná.
Tato chyba tam musí být už z dávnější doby. Ale nabízí se otázka pro ladiče. Nechcete někdo upravit eng 350 (151) na parametry 150? Tím by se vyřešil nejen tento problém, ale měli bychom další reálnou řadu.
Podle mě se jedná jen o maximální rychlost. Ale nechal bych to na odborníkách, abychom nedělali další provizoria.
On potřebuje přeladit komplet celý trainset.
Máš přece dvorního ladiče, moje nastavení odmítáš a přijmeš jej teprve poté, co v praxi na vlastní kůži zjistíš, že jsi chyboval.
Přesypat parametry 350/151 na 150 není jen o samotném nastavení rychlosti. Změní se i tažné síly. Totéž platí i pro 371/2 a další.
ZSR dal ven slušný mustr, tak stačí podle něj jen v potřebném poměru přetransformovat.

Ahoj, stará, známá věc.
Mně se osvědčila hodnota výšky 3.2 až 3.3.
To je potom rozhledna jako v reálu.

Pawlik napsal:
Ahoj, stará, známá věc.
Ja som mal už opravené hodnoty od Dráčika, ale zišlo by sa to opraviť pre všetkých. Nehovoriac že o tie opravené som prišiel pri nejakej preinštalácii TBP.

nebulus napsal:
Pri testovacej aktivite Lysá sa ukázalo že cabview na rady x6x je "proklate" nízko. Stačí si pozrieť pohľad z CD 163-100 na 751, alebo si skúšobne spojiť dvojicu 163. Chýba tam niekoľko desiatok cm... :(
http://www.foto-album.cz/show.asp?Id=180908&Action=Max
http://www.foto-album.cz/show.asp?Id=180905&Action=Max
http://www.foto-album.cz/show.asp?Id=180913&Action=Max
Nechceš to nastavit a poslat do dalšího update? To se týká i polohy okna pohledu z kabiny vůči skutečnému oknu. Když už se v tom někdo bude hrabat, ať se přesně nastaví vše.
Já jedu nadoraz a k tomuto testování se v nejbližších měsících nedostanu..

Skúsim presvedčiť odborníka, či by to nenastavil podľa reálu... :wink:

Naposled editoval moderátor:
nebulus napsal:
Pri testovacej aktivite Lysá sa ukázalo že cabview na rady x6x je "proklate" nízko. Stačí si pozrieť pohľad z CD 163-100 na 751, alebo si skúšobne spojiť dvojicu 163. Chýba tam niekoľko desiatok cm...
Pawlik napsal:
Ahoj, stará, známá věc.
nebulus napsal:
Ja som mal už opravené hodnoty od Dráčika, ale zišlo by sa to opraviť pre všetkých. Nehovoriac že o tie opravené som prišiel pri nejakej preinštalácii TBP.
nebulus napsal:
Skúsim presvedčiť odborníka, či by to nenastavil podľa reálu...

Nemusí to dělat odborník, zvládne to každý.

Tax napsal:
poison a pawlik: nepleťte hrušky s jablkami. Zhromaždenie vozidiel a ich premenovanie trainset trainsetom nerobí, ani hysterický nárek nad tým, že keď sa nebude vozidlo nazývať tak a onak podľa želania istej osoby, tak nič fungovať nebude. Jediné dôležité na názvoch adresárov a súborov je to, aby neboli konfliktné s operačným systémom a aby nekolidovali navzájom, ale nie čo to má medzery, podtržítka alebo to nemá nič.
Celkom iná kapitola je ladenie jazdných vlastností a použitý default wag. Som za jednotný default wag, ale do názvov mi nikto nebude rýpať, je to moja slobodná voľba a vozidlá sú funkčné aj s týmito názvami adresárov a súborov. Jak ja ako modelár či skinár nerýpem staviteľom tratí a aktivít do ich roboty, nech ani oni nerýpu do mojej práce, ja sám uvážim, či dám do jedného adresára jeden model alebo viac. Takisto uvážim aj to, ako sa budú nazývať súbory vovnútri adresára. Jazdné vlastnosti prenechám tomu, kto sa tomu rozumie, v mojom prípade sú to ZSR a Bob. Zvuky takisto nechávam na odborníka - ale ostatné je tak, ako to vyhovuje mne a tak, aby to nekolidovalo s iným. Názvoslovie v engu/wagu je takisto zrozumiteľné, tak aj ten najprostejší užívateľ so základným vlakofilným vzdelaním v conbuilderi či aktivityeditore uvidí, o čo sa jedná. Či sa adresár s modelom bude volať zssk240 alebo zssk_240 alebo zssk-240 je úplne jedno, je to len a len niečia tvrdohlavosť, keď trvá na tom, čo vôbec nie je podstatné.
PS: súčasné názvoslovie vzniklo systémom "o nás bez nás" na prvej pražskej slezine, kde boli za modelárov a skinárov len Ondra a Miran, a tí vtedy akosi nemali protiargumetny, tak sa mlčky odsúhlasilo niečo, čo na chod MSTS nemá žiadny negatívny vplyv.
Ano beru,jen jsem navrhl pomoci Zbyňkovi v úpravách ostatních vozidel,které jsou momentálně mimo TBP.
Značení jako takové je možná jiné než si modeláři představujete,ale bylo vytvořeno,sice bez debat,ale je funkční.Proč třeba Jarda Skůra své modely tvoří tak jak udělal Zbyněk ve svém TBP?
Je to takový problém se přizpůsobit?
Nechci tady někoho vynášet k nebesům a někoho shazovat k zemi,jen mi připadá,že když někdo dělá něco o co maji ostatní zájem a dělá to s chutí je mu jeho činnost z nějakého důvodu znechucována.
Nebýt Zbyňka a jeho funkčně nastaveného Trainsetu tak si nezajezdí nikdo,protože i přes mnoha výčitek nepřišel nikdo jiný s funkční podobou Trainsetu.Buďme rádi,že se může díky jeho Trainsetu odvíjet i tvorba na ostatních velmi kvalitních tratích.

poison napsal:
... a jeho funkčně nastaveného Trainsetu tak si nezajezdí nikdo,protože i přes mnoha výčitek nepřišel nikdo jiný s funkční podobou Trainsetu.Buďme rádi,že se může díky jeho Trainsetu odvíjet i tvorba na ostatních velmi kvalitních tratích ...
Tu ti budem mierne oponovať - Zbyňkovo je názvoslovie adresárov, súborov a ujednotienie default.wag na 30 cm, čo má aj tak množstvo oponentov. Jazdné vlastnosti - a to je práve to podstatné - sú plodom kolektívnej spolupráce množstva ľudí. No a na jazdné vlastnosti nemá v nijakom prípade vplyv názvoslovie súborov. Lenže ... ktosi raz postavil vec takto: keď to nebude po mojom, bude mrdník a chaos. Ten tu je bohužiaľ aj tak a to kvôli všeličomu inému, ako sú napríklad rôzne verzie Bin-u u jednotlivých užívateľov, dva navzájom nekompatibilné globaly, 30 a 80 centimetrové spriahla, nepoupravované aktivity, keď vyjde aktualizácia niektorej trate a kopa ďalších oveľa podstatnejších problémov.

Tax napsal:
poison napsal:
... a jeho funkčně nastaveného Trainsetu tak si nezajezdí nikdo,protože i přes mnoha výčitek nepřišel nikdo jiný s funkční podobou Trainsetu.Buďme rádi,že se může díky jeho Trainsetu odvíjet i tvorba na ostatních velmi kvalitních tratích ...
Tu ti budem mierne oponovať - Zbyňkovo je názvoslovie adresárov, súborov a ujednotienie default.wag na 30 cm, čo má aj tak množstvo oponentov. Jazdné vlastnosti - a to je práve to podstatné - sú plodom kolektívnej spolupráce množstva ľudí. No a na jazdné vlastnosti nemá v nijakom prípade vplyv názvoslovie súborov. Lenže ... ktosi raz postavil vec takto: keď to nebude po mojom, bude mrdník a chaos. Ten tu je bohužiaľ aj tak a to kvôli všeličomu inému, ako sú napríklad rôzne verzie Bin-u u jednotlivých užívateľov, dva navzájom nekompatibilné globaly, 30 a 80 centimetrové spriahla, nepoupravované aktivity, keď vyjde aktualizácia niektorej trate a kopa ďalších oveľa podstatnejších problémov.
Taxi, prosímtě, nejprve si mou práci prohlédni a pak krititizuj. Vyzývám Tě aby jsi nešpinil něco, co jsi neviděl. Moje práce není o pomlčkách ale o tom, aby vozidla byla schopná jízdy pod MSTS BIN.
Nikdy bych si nedovolil na Tvou odvedenou práci říct křivého slova, tak to nedělej mě. Doporučuji Ti zahrát si mou desetihodinovou aktivitu Den Blbec. Nejprve s vozidly stažené z webu, jak to bylo na Havlových stránkách, klidně si consisty změň, ale zaručuji ti, že neodjedeš ani z Olomouce kvůli přebité brzdě. A kdyby ano, tak se v Pardubicích neodpojíš. Každá jízda odbočkou se staženými sběrači ti zabrzdí vlak.
Pak si to samé zahrej s mým trainsetem a poznáš nebe a dudy. Pokud na to nemáš čas, tak alespoň mlč a nehaň práci druhých.

Ale teraz si rýpnem just ... aký TVOJ trainset? Vytvoril a naladil si snáď všetky vozidlá SÁM? Mám tu rozrobených zopár nákladných vagónov ... až sa ku nim po skúškovom zasa dostanem, spravíš mi na ne Wagy? Mimochodom, keď už sme pri tvojej práci a snahe, keď sa chceš snažiť ďalej, určite by si konečne mohol vymeniť tie moje muzeálne Rilsy za nové (sú už x mesiaco na na http://www.train-sim.cz) ... keď už nechceš mať múzeum vo konfigurákoch, načo ho mať v modeloch ...

Naposled editoval moderátor:
ahoj Johnzi, nechci se nikoho zastávat, ale ani do nikoho rýpat.
Myslím, že to Zbyněk myslel jinak, než je doslova napsáno - viz: ".......jak je můj Trainset špatný. (ne můj, ale od celého kolektivu.....Honza U, Bob, ŽSR, Roman Š, Michal T, Ppoollll, ..a další."
Jinak doufám, že ty hádky okolo všech trainsetů brzy ustanou, protože když se podívám pár měsíců zpět a na dnešek, tak opravdu v těch hádkách nevidím žádný rozdíl. pořád se tu dohadujete o tom, kdo dělá pro msts víc, proč jsou vozidla naladěny tak, nebo jinak, proč nejsou naladěna podle toho, nebo jiného a stejně to nikam nevede. Tak se kurňa dejte všichni dohromady a nalaďte to společně.Víc hlav víc ví a neříkeje mi, že nejde udělat nějaký kompromis pro všechny zůčasněné.Každý z vás třeba rozumí víc něčemu jinému a ve finálu pak bude trainset fakt REÁL.
Toť můj názor

Dotaz na loko ZSSK 163122

Zdravím.

Chci se zeptat na loko zssk_163122 z TBP. Když jsem jí chtěl v aktivitě použít jako řízenou lokomotivu, tak na mě AE "vyhodí" hlášku:
Tato souprava nemá hráčem řízenou lokomotivu. Jestliže jí uložíte nebude zobrazována ve výběru souprav řízených hráčem.
Někde asi bude chyba :cry:

Re: Dotaz na loko ZSSK 163122

Blackwolf napsal:
Zdravím.

Chci se zeptat na loko zssk_163122 z TBP. Když jsem jí chtěl v aktivitě použít jako řízenou lokomotivu, tak na mě AE "vyhodí" hlášku:
Tato souprava nemá hráčem řízenou lokomotivu. Jestliže jí uložíte nebude zobrazována ve výběru souprav řízených hráčem.

Tahle hláška vlastně říká, že se nenašel příslušný cabview. Buď není vůbec, nebo je blbě odkaz v engu.

Miran napsal:
Blackwolf napsal:
Zdravím.

Tahle hláška vlastně říká, že se nenašel příslušný cabview. Buď není vůbec, nebo je blbě odkaz v engu.
ZSSK 163122 je použitá v mé aktivitě den blbec a žádný problém, eng má všechny náležitosti, takže chyba bude někde u pána Černého Vlka.
Vycházím z trainsetu po 3. update.

Zbyněk Šemora napsal:
Miran napsal:
Blackwolf napsal:
Zdravím.

ZSSK 163122 je použitá v mé aktivitě den blbec a žádný problém, eng má všechny náležitosti, takže chyba bude někde u pána Černého Vlka.
Vycházím z trainsetu po 3. update.

To si zrovna nemyslím, ona ta zssk163122 totiž nefachá více lidem, ani mně. Nelze na ni přestoupt, naklonuju-li si eng z jiné 163, fachá to, takže Zbyňku, chyba tentokrát nebude u Blackwolfa. Nevím, jak v Den blbec, ale jinde nechodí, takže je možné, že máš jinou verzi ve svém PC a jinou jsi hodil na web.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře