TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: eng 731.006

Bob napsal:
Tommy66 napsal:
U 731.006 je nastaven

IntakePoint ( -3.33 0 FuelDiesel )
IntakePoint ( 3.33 0 FuelDiesel )

Tím pádem se mašina nedá natankovat.Možná by bylo dobré to v další aktualizaci transetu upravit
U této mašinky je více ptákovin, jako např. plynulá regulace výkonu apod. Nezbývá než ji zanést do pořadníku vozidel čekajících na zpracování..... Anebo kontaktovat člověka, který ji ladil. ;)
731006 byla naladěna na pevné jízdní i brzdové stupně. Pokud tam již nejsou, stala se chyba někde při přepisu do trainsetu.
Osobně jsem ladil charakteristiku ( a bylo posláno i autorovi modelu J.P. ):

Wagon ( cd_731006
Type ( Engine )
WagonShape ( "cd_731006.s" )
comment (
Model Jiří Polák, jiripolak@volny.cz, http://www.trainsim.wz.cz/
Textury Jiří Polák, jiripolak@volny.cz, http://www.trainsim.wz.cz/
Cabview Jiří Polák, jiripolak@volny.cz, http://www.trainsim.wz.cz/
Chovani vychozi verze 1.0 : ZSR, zsr@centrum.cz, ttp://csd.webzdarma.cz
Chovani uprava Ppoollll, http://www.train-sim.cz/
Chovani uprava verze 1.3 : bob57_cz+http://web.telecom.cz/bob57_cz/obsah.htm
tato verze 29.3.2006
nastavení spřáhel na 30cm upravil Šemora http://www.cbox.cz/semora/MSTS/breclav_praha.htm )
.........
Throttle ( 0 1 0.01 0
NumNotches ( 10
Notch ( 0.00 0 Dummy )
Notch ( 0.05 0 Dummy )
Notch ( 0.10 0 Dummy )
Notch ( 0.15 0 Dummy )
Notch ( 0.25 0 Dummy )
Notch ( 0.45 0 Dummy )
Notch ( 0.60 0 Dummy )
Notch ( 0.75 0 Dummy )
Notch ( 0.90 0 Dummy )
Notch ( 1.00 0 Dummy )
)
)
Brake_Dynamic ( 0 1 0 0
NumNotches ( 10
Notch ( 0 0 Dummy )
Notch ( 0.2 0 Dummy )
Notch ( 0.3 0 Dummy )
Notch ( 0.4 0 Dummy )
Notch ( 0.5 0 Dummy )
Notch ( 0.6 0 Dummy )
Notch ( 0.7 0 Dummy )
Notch ( 0.8 0 Dummy )
Notch ( 0.9 0 Dummy )
Notch ( 1 0 Dummy )
)
)
Myslím, že Ppoollll nastavil IntakePoint ( -0.3 0.5 FuelDiesel )

Netuším, proč je na autorově homepage stará verze 1 a 1.1 a tato převzata i do TBP, když v1.3 dostali testeři i autor a byla odsouhlasena.

později:
Tak jsem to našel, bylo to ještě před "bin".
Naladěná verze 1.3 sice byla uveřejněna, ale posléze stažena.
Bude tedy nutné spojit v1.1 a 1.3 a upravit pro "bin".

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
To co připravil Michal, kdy se vyměnilo kolejivo jako základní nekoridorová trať mělo tento smysl: Koridory byly postaveny a další práce probíhají na standartních tratích. Kdyby změna nebyla, musel bych ke každé položené koleji připojovat řetězec. Druhý smysl byl jen pokus, jestli to neodlehčí přetíženým čtvercům v Praze a tak se tam vejde víc objektů. Tohle se nepotvrdilo a naopak, pokud jsem potřeboval v Praze doplnit nějaký objekt, následoval výbuch. Musel jsem vykácet přímo ve W několik stromů a až teprve potom byl editor stabilní.
Už to Bobe 57 chápeš?
A není snad nyní v některých (mnoha) W právě ten řetězec se směrováním do pomocné složky ?! Kdyby ty koleje neměly v jednotlivých podsložkách stejná jména, ale měly jména jedinečná, mohly by být právě v Global nebo přímo v trati a žádné řetězové cesty by se dopisovat nemusely. Byly by tam, kde je engin hledá automaticky.
Chápu, že nechápeš.
Michal napsal:
bob57_cz napsal:
Jenže právě o tom to je, že bez té složky štreka nefunguje.
A co s tím mám společného? Můžu za to? Teď tě nějak nechápu.
Ty nic, ty jsi udělal jen to odlehčení, nesprávné použití TR-B autor trati.

Bob napsal:
bob57_cz napsal:
TestRoutes, které znám, jsou všechny na XTracks a nekompatibilní s Gl-BP, takže testování je i práce s přehazováním tratí navíc - a na to musí mít člověk náladu.
Celé obě testovací trati, které mám (jedna na sklony a druhá na zábrzdné dráhy), mi jedou i pod Gl-BP......
A které to jsou a kde jsou k mání ?
Zbyněk Šemora napsal:
ale ŽSR si kdysi nechal postavit speciální testovací trať s pevně zadanými sklony.
A co ji takhle nabídnout i ostatním ?

bob57_cz napsal:
A není snad nyní v některých (mnoha) W právě ten řetězec se směrováním do pomocné složky ?! Kdyby ty koleje neměly v jednotlivých podsložkách stejná jména, ale měly jména jedinečná, mohly by být právě v Global nebo přímo v trati a žádné řetězové cesty by se dopisovat nemusely. Byly by tam, kde je engin hledá automaticky.
Chápu, že nechápeš.
Michal napsal:
bob57_cz napsal:
Jenže právě o tom to je, že bez té složky štreka nefunguje.
A co s tím mám společného? Můžu za to? Teď tě nějak nechápu.
Ty nic, ty jsi udělal jen to odlehčení, nesprávné použití TR-B autor trati.
Bobe57, šíříš zde mylné informace. Já tě upozorňoval, aby jsi se spojil s pánem z Polska, který systém dodal. Odemne vysvětlení nepříjmeš. (vlastně jak se ve foru dočtu, nepřijal jsi vysvětlení ještě od nikoho :cry: )Tak alespoň pro ostatní.
Trať v době vzniku byla stavěna základním kolejivem, protože o existenci Xtracks jsem nevěděl a také netušil, že moje trať vzbudí takový zájem.
Později jsem zjistil, když jsem zapnul editor s Global od Xtracks, tak například v Brně mi nekompromisně vybuchl, proto jsem tohle kolejivo dál neřešil. Pak přišel Michal s geniálním nápadem, do volných pozic standartního kolejiva dopsat potřebné další kolejivo. Současně je tsection.dat naplněn na 100% a už tam nevejde ani centimetr koleje. Aby bylo možné doplnit další varianty pražců, přišel pan P.Sob. z Polska s geniální složkou Track_B, kde se mohou zadat další varianty (klony) kolejiva. Tyto koleje nejsou zapsány do databáze trati, ale používají se tak, že se položí klasická kolej a pokud chci změnit pražce, tak musím do World dopsat řetězec se směrováním do Track_B. Jak to myslel Bob57 je s mým kolejivem nemožné. S Xtracks to možné je, ale musí se udělat vlastní varianta, něco jako má Tygy.
Snad jsem to vysvětlil srozumitelně.

Bob napsal:
Tommy66 napsal:
U 731.006 je nastaven

IntakePoint ( -3.33 0 FuelDiesel )
IntakePoint ( 3.33 0 FuelDiesel )

Tím pádem se mašina nedá natankovat.Možná by bylo dobré to v další aktualizaci transetu upravit
U této mašinky je více ptákovin, jako např. plynulá regulace výkonu apod. Nezbývá než ji zanést do pořadníku vozidel čekajících na zpracování..... Anebo kontaktovat člověka, který ji ladil. :wink:
Jelikož brzy bude 4. update trainsetu, nechcete mi někdo poslat opravu zlobivých řádků? V trainsetu je verze, jak mi poslal Jirka Polák s poznámkou, že se ještě ladí finál a ten se asi ladí dodnes. Mě od té doby nikdo nic neposlal. S touto mašinkou jsem jezdil při posunu v Kutné Hoře (ve své nové aktvitě) a mašinka jela. Na těchto jsem nikdy v reálu nebyl, tak podrobnosti nemohu posoudit.
Jinak prosím do engu nedávat penalizaci (zbytek ještě odstraním) a zachovat výchozí polohu brzdiče i zásah rychlobrzdy při překročení rychlosti jak je nastaven. (to platí i u všech jiných doplňovaných vozidlech)
Je to z důvodu, ať jsou na lokomotivách stejné výchozí podmínky a není to každý pes jiná ves. Stále věřím, že Džordž vymyslí nějaký reál, tak měnit to v celém trainsetu jiným kompromisem pokládám za zbytečně zabitý celý víkend.
Prosím nekomentovat dalším flame, jinak se opravdu nehneme z místa.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe57, šíříš zde mylné informace ... Současně je tsection.dat naplněn na 100% a už tam nevejde ani centimetr koleje. ... musím do World dopsat řetězec se směrováním do Track_B...
Je vidět, že to nejsi schopen pochopit, to nemá cenu se s tebou dál dohadovat, když nepochopíš, co je jedinečné jméno a jak vlastně funguje hierarchie vyhledávání ojektů.
Zbyněk Šemora napsal:
Jelikož brzy bude 4. update trainsetu, nechcete mi někdo poslat opravu zlobivých řádků? V trainsetu je verze, jak mi poslal Jirka Polák ...
Včera jsem byl odpoledne v Poděbradech na VIP rautu a teprve v noci jsem ještě začal na té 731 dělat. Za chvíli jdu jezdit do práce, takže pokračování později (asi taky až v noci). Ještě zbývají světla pro bin a možná i monitory. EDB zůstane v obousměrné variantě - je to posunka. Kdo pospíchá, múže zatím zkusit tankování na hodnotách z verze 1.3:
IntakePoint ( -0.3 0.5 FuelDiesel )
IntakePoint ( 0.3 0.5 FuelDiesel )

bob57_cz napsal:
Bob napsal:
Celé obě testovací trati, které mám (jedna na sklony a druhá na zábrzdné dráhy), mi jedou i pod Gl-BP......
A které to jsou a kde jsou k mání ?
Zbyněk Šemora napsal:
ale ŽSR si kdysi nechal postavit speciální testovací trať s pevně zadanými sklony.
A co ji takhle nabídnout i ostatním ?
Máš je obě nahrány na ftp u Ppoolllla ve svém adresáři.

Ahoj! mám připomínku k trainsetu: po připojení vozů a přejití na druhé stanoviště mi samovolně začíná zadní část soupravy ujíždět směrem vzad. vlak se roztrhne. Chyba je ve voze ZSSk Rils a jemu podobným vozům. stejně tak mám vážné podezření na vůz ZSSK eas, že zabraňuje rozjezdu soupravy, takže nechápu p. Šemora jak můžete tvrdit, že trainset funguje bez problémů. Rád bych se podílel na opravě, jenomže vzhledem k mím nízkým znalostem bude trvat dlouho než je načerpám...

Čouda napsal:
Ahoj! mám připomínku k trainsetu: po připojení vozů a přejití na druhé stanoviště mi samovolně začíná zadní část soupravy ujíždět směrem vzad. vlak se roztrhne. Chyba je ve voze ZSSk Rils a jemu podobným vozům. stejně tak mám vážné podezření na vůz ZSSK eas, že zabraňuje rozjezdu soupravy, takže nechápu p. Šemora jak můžete tvrdit, že trainset funguje bez problémů. Rád bych se podílel na opravě, jenomže vzhledem k mím nízkým znalostem bude trvat dlouho než je načerpám...
Málo informací, je nutné napsat o kterou variantu (který wag) se jedná. Bez problémů funguje vše, co jsem testoval. U zssk_Rils jsou jen přepočítána spřáhla a upraveny tlaky v brzdě dle norem.
Řešit problém jen vykřikováním "nechápu p. Šemora jak můžete tvrdit," je o ničem.
Je nutné zveřejnit konkrétní consists a wag soubory, jestli se nejedná o nějaké muzeum nebo opravdu někde není chyba.

Takže kouknul jsem na to a konkrétně se jedná o Wag: Rilszs a Rilszsnaccogr. Oba jsou ve složce zssk_Rils. Myslím si, že budou špatně nastavena spřáhla. Co se týče zssk_Eas, tak v jejich případě si myslím, že způsobují zabržděnost soupravy, takže nejde rozjet. Jedná se o Wag Easzsp ve složce zssk_Eas.

Čouda napsal:
....Co se týče zssk_Eas, tak v jejich případě si myslím, že způsobují zabržděnost soupravy, takže nejde rozjet. Jedná se o Wag Easzsp ve složce zssk_Eas.
Tento vůz má nastaveno
Kód:
TripleValveRatio( 1.24 )
 MaxReleaseRate( 0.8 )
 MaxApplicationRate( 0.8 )
 MaxAuxilaryChargingRate( 5 )
 EmergencyResCapacity( 7 )
 EmergencyResChargingRate( 30 )
 EmergencyBrakeResMaxPressure( 73 )
 BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 35 )
jako všechny ostatní adekvátní a proto nemůže za jízdy brzdit.
Co se týče spřáhel, také jsou dosazeny jednotné hodnoty. Nyní to neotestuji, ale zkus se podívat, co máš nastaveno ve wagu.

Čouda napsal:
Takže kouknul jsem na to a konkrétně se jedná o Wag: Rilszs a Rilszsnaccogr. Oba jsou ve složce zssk_Rils. Myslím si, že budou špatně nastavena spřáhla. Co se týče zssk_Eas, tak v jejich případě si myslím, že způsobují zabržděnost soupravy, takže nejde rozjet. Jedná se o Wag Easzsp ve složce zssk_Eas.
Vyber *.sd a *.wag problémových vozů + *.con soupravy a pošli na mail. Na první pohled vozy nemají problém, u Rilsů není spočítáno Frictinon, ale to jsou jen jízdní odpory, ty na to vliv nemají..... Prostě pošli a uvidíme.

Čouda napsal:
Takže Čouda mi poslal své *.sd a *.wag údajně problémových vozů a věc je jasná. Neaktualizované vozy z roku 2004. Tudíž chyba je na straně uživatele, mailovou korespondencí s doporučení stažení aktuálních verzí je problém doufám vyřešen.

Bob napsal:
Čouda napsal:
Takže Čouda mi poslal své *.sd a *.wag údajně problémových vozů a věc je jasná. Neaktualizované vozy z roku 2004. Tudíž chyba je na straně uživatele, mailovou korespondencí s doporučení stažení aktuálních verzí je problém doufám vyřešen.

Domnívám se, že Zbyněk si zasloží alespoň malou omluvu za tón příspěvku. Co ty na to Čoudo?

PS. A žádné flameware!!!!

Pravda. P.Šemora promiňte za ten ton. Ono to tak asi vyznělo, ale rozhodně jsem tím nemyslel, že jste nepořádník a máte v trainsetu chybu. Jen mi nejde do hlavy, co tam ty vozy dělají, když jsem instaloval všechny updaty trainsetu.

Čouda napsal:
Pravda. P.Šemora promiňte za ten ton. Ono to tak asi vyznělo, ale rozhodně jsem tím nemyslel, že jste nepořádník a máte v trainsetu chybu. Jen mi nejde do hlavy, co tam ty vozy dělají, když jsem instaloval všechny updaty trainsetu.

Nejsem si jistý, ale zatím se snad v updatech opravovaly jenom ČD vozy nebo nee?

Martens napsal:
Nejsem si jistý, ale zatím se snad v updatech opravovaly jenom ČD vozy nebo nee?
Máš pravdu, Martine, nicméně toto jsou vozy, které již loni upravoval Michal popř. Zbyněk a ty součástí žádného hromadného update nebyly. Bylo je nutno stahovat jednotlivě, podle toho, jak se aktualizace těchto vozů objevovaly u Zbyňka na stránkách. Ten odkaz, kdy ty vozy byly vypsány, tam v současné době asi z důvodu úprav není.

Opravoval se celý trainset, ale vozy zssk z update vypadly. Na DVD a na MSTS Sinus je vše od loňska updatováno.
Do 4. update trainsetu chybějící doplním.
Chybička se vloudila, za co se omlouvám. Raději všechna update projdu abych na něco ještě nezapomněl. (až to bude aktuální)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře