Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Venku prší, mám chvilku, tak jsem řetězce do 731 od Boba 57 dopsal. Jen pro info, aby se nesnažil někdo další. Děkuji
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jenže to, co tam má Zbyněk v cvf není moje práce, kterou jsem poslal JP. Někdo se v tom hrábnul. Martensi, na ftp u Ppoolllla v mojí složce máš celý komplet, který jsem tehdy poslal - 731cab.ace, podívej se, jaké jsou v něm cvf, archiv je z 12.04.06 a je tam směrování do common. Stačí jen upravit nový a starý dohromady a je to.Zbyněk Šemora napsal:Martens napsal:Po vydání této lokomotivy Bob_57 poslal Jirkovi Polákovi upravený eng s tím, že se tato lokomotiva bude ještě ladit. A tak to dodnes zůstalo. Proto má Bob_57 jinou novější verzi. Asi zapracuji to, co poslal Bob_57, jen je škoda, že je to jen polotovar, který je nutné dopsat. Ale nějak to zvládnu.Zbyněk Šemora napsal:No jo, ale pak je otázka, proč má bob57_cz jiný cvf (jako ladič) a jiný je jako oficiální aktuálně distribuovaný originál .... to se pak při aktualizaci chybka vnese velmi snadno.....
Zbyněk Šemora napsal:Ale kabinách cab350 a cabT4990 jsou ve složkách i úpravy pro tyto vyšší verze bin
To aby niekto dal celú trať BP na web ... nemáte niekto trocha miesta na serveri ?Martens napsal:Nějak jsem ale nezaregistroval, že by ses ptal, jestli můžeš cab na kyklopa zařadit do update a do trainsetu .... a jsme zase u těch licencí, které si autoři opravdu píšou jenom tak z prdele a pro srandu králíkům a u toho, že někomu vadí, když se libovolně s jeho dílem nakládá a přitom tak sám činí ..... ach jo .... Zbyňku stačilo se zeptat v mailu ( těch proteklo mnoho od doby, kdy je cab venku) ..... ale asi to za to nestálo ani za ten mail![]()
V tom případě jenom okrajově informuji, že nejsem a nehodlám být zodpovědný za svá díla, která jsou šířena jiným způsobem bez mého vědomí , neb nejsem jasnovidec a nemůžu být zodpovědný za něco, o čem nemám šanci se dozvědět, natož to ještě ovlivnit.
Jarda Skůra mi dal svolení jeho modely šířit pro BP. Proto jsem se dál neptal. Ale pokud to vadí, 170MB jsem měl už nakopírováno, tak to opět celé mažu a aktualizaci odkládám na neurčito. Děkuji za pochopení.Martens napsal:Zbyněk Šemora napsal:Ale kabinách cab350 a cabT4990 jsou ve složkách i úpravy pro tyto vyšší verze bin
Zbyňku, cab na kyklop má v instaláku kabiny obě verze cvf, tj. jak pro starší, kde se ještě nepoužíval otáčkoměr, tak i pro novější verzi MSTS Bin.
Nějak jsem ale nezaregistroval, že by ses ptal, jestli můžeš cab na kyklopa zařadit do update a do trainsetu .... a jsme zase u těch licencí, které si autoři opravdu píšou jenom tak z prdele a pro srandu králíkům a u toho, že někomu vadí, když se libovolně s jeho dílem nakládá a přitom tak sám činí ..... ach jo .... Zbyňku stačilo se zeptat v mailu ( těch proteklo mnoho od doby, kdy je cab venku) ..... ale asi to za to nestálo ani za ten mail![]()
V tom případě jenom okrajově informuji, že nejsem a nehodlám být zodpovědný za svá díla, která jsou šířena jiným způsobem bez mého vědomí , neb nejsem jasnovidec a nemůžu být zodpovědný za něco, o čem nemám šanci se dozvědět, natož to ještě ovlivnit.
Zbyněk Šemora napsal:Jarda Skůra mi dal svolení jeho modely šířit pro BP. Proto jsem se dál neptal. Ale pokud to vadí, 170MB jsem měl už nakopírováno, tak to opět celé mažu a aktualizaci odkládám na neurčito. Děkuji za pochopení.
Ohledně licencí, není v mých silách měnit cílové složky jako ponožky, když si někdo vzpomene měnit nějak značení. Takže vydané originály jsou nejsou 100% použitelné. Viz překlepy a chyby ve smyslu DO DO. I přes upozornění je zatím nikdo neopravil.
Taxi, to je zase voda na Tvůj mlýn, že? Ale nemáš ponětí, co mi vše dalo práce, zatímco se většina z vás válela u vody. Každý den několik hodin, MSTS nevěnoval asi nikdo. Škoda že vše přišlo v niveč.
A já blbec mám v práci tolik nedodělků.
Ále ten Kyklop pojede i se starou kabinou. Dnes už po mě aktualizaci nikdo nechtějte. Na změny můj čas vypršel.Snad zítra.
ES 499.0001 napsal:Nic proti, ale prvni poznatek. Už se vám stalo někdy že jste na lokomotivě řady 350 dali všechny šunty na sérii při rychlosti 36km/h? A proud vám ukozoval kolem 700A? Po tomhle update to vidím poprvé! Asi chybka se vloudila...![]()
To je zrovna jedna z věcí, na které se asi nikdy kolektivně nedohodneme, naštěstí si to každý může nastavit po svém - jeden chce průběžnou zabržděnou, druhý odbržděnou. U engů od Boba 57 je odbržděná průběžná i přímočinná, takže při startu na spádu se vlak rozjede. Pro mě za mě, ať se třeba vypustí vzduch, kompresor to má (i s fungujícím zvukem), ale projet šturc nebo šajbu 3 sekundy po startu se mi opravdu nelíbí, už jsem takto vykolejil mnohokrát. A když přecházím na druhé stanoviště, tak je taky odbržděno...Martens napsal:Další reklamace se týká kyklopa a všeho co má brzdiče průběžné brzdy na principu BSE....
Verze ze 4.update.
Nastupuji na mašinu a ejhle, brzdič je v nearetované poloze B a vypouští a vypouští a vypouští. Totéž při přechodu na druhé stanoviště....
Zaujímavé ... keď píše sprostosti a pitominy Zbyněk, je všetko OK. Jak sa v podobnom zmysle ozve Tax alebo niekto druhý, hneď je to zlé, prihlúple a čojaviem aké ...Zbyněk Šemora napsal:Martine, to nebylo na Tebe, ale na Taxovu přihlouplou poznámku.
Zbyňku, s týmto čo teraz napísal Martens sa nedá nič iné, len do písmena a do bodky súhlasiť. Keď si si už povýšil tvorbu pre MSTS na druhú živnosť a z koníčka máš problémy a stres, je to len a len tvoj problém. Jednak v tom zmysle, jak naložíš so svojím voľným a pracovným časom, jednak z toho, jaké dôsledky z toho máš. Je to tvoja voľba tak tu nad tým nelamentuj a nenariekaj. Nikto ťa do toho nenúti, vybral si si sám. Takisto sa nehraj na dobrotivého dědečka, ktorý to všetko robí len pre blaho druhých ... ďalej radšej nepokračujem, ostatné si domyslite.Martens napsal:Opravdu mne mrzí, že zrovna Ty, který se tvrdě dožaduješ dodržování pravidel se ani nezeptáš a prostě to tam rovnou prdneš ..... pak to dopadne jako s tím cabem na 731 ......Zbyněk Šemora napsal:... zase voda na Tvůj mlýn, že? Ale nemáš ponětí, co mi vše dalo práce, zatímco se většina z vás válela u vody. Každý den několik hodin, MSTS nevěnoval asi nikdo.
2) K licencím - cab na kyklopa i kyklop samotný je už sám o sobě způsobilý k použití v trainsetu BP přímo. A pokud je Ti zamálo číst licenční ujednání, potom už nevím ......
3) Že by se většina z nás válela u vody - tyhle kidy si laskavě taky nechej někde jinde .....
Jacek napsal:To je zrovna jedna z věcí, na které se asi nikdy kolektivně nedohodneme, naštěstí si to každý může nastavit po svém - jeden chce průběžnou zabržděnou, druhý odbržděnou. U engů od Boba 57 je odbržděná průběžná i přímočinná, takže při startu na spádu se vlak rozjede. Pro mě za mě, ať se třeba vypustí vzduch, kompresor to má (i s fungujícím zvukem), ale projet šturc nebo šajbu 3 sekundy po startu se mi opravdu nelíbí, už jsem takto vykolejil mnohokrát. A když přecházím na druhé stanoviště, tak je taky odbržděno...Martens napsal:Další reklamace se týká kyklopa a všeho co má brzdiče průběžné brzdy na principu BSE....
Verze ze 4.update.
Nastupuji na mašinu a ejhle, brzdič je v nearetované poloze B a vypouští a vypouští a vypouští. Totéž při přechodu na druhé stanoviště....
Jaké zlo ? Co udělá znalý strojvedoucí jako první při vstupu do kabiny ??? Zkontroluje zajištění vozidla a to i u studeného před zprovozněním !!! Nezajištěné zajistí a pak teprve začne se zprovozňováním.Martens napsal:Byť má podle mne bob57 pravdu v tom, že jeho varianta nastavení pro BSE je reálu daleko blíž, tak s tím ujetím do šturcu na tom něco bude a holt to bude muset být trpěno jako nutné zlo ...
U 350+150+151 je použito většinou muzeální nastavení před "bin".ES 499.0001 napsal:Ale ta změna u výkonu je u všech loko řady 350, a určitě i 150/151. Předchozí vyladění bylo znatelně reálnější.