TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdeněk Itterheim napsal:
Jednoho dne X přízpěvků nazpět zde vypukla debata o readme souborech u nových čo skinovaných modelů. Je pravdou že tyto licenční u mnoha modelů chybí a když nee tak jsou stejného názvu jako jako každý soubor s dodaným modelem. Tím pádem se soubor přepíše. Můj návrh je a tedy žádost na modeláře a zvláště skinaře doplnit readme do všech svých děl:
Tvar readme lic. navrhuji:
- typ_nick.txt (163006-0_nick.txt)
- typ.txt (163006-0.txt)
- spol_typ.txt (szdc_140xxx.txt) :eek:

A nebo něco šikovného navrhněte sami.

O redme jsem také přemýšlel. Pokud je například mnoho skinů v jedné složce, tak nejpřehlednější asi bude držet se značení daného inventárního čísla. Tím se readme seřadí ke skinům ke kterým patří.
Například cd_163001readme.txt¨
Tento tvar má i výhodu, že za řadu lze napsat cokoli, například cti_mne.txt nebo někdo píše read.me, atd.

Naposled editoval moderátor:
Mal by som zásadnú pripomienku k smerovaniu zvukov na 770. Až teraz som si v TBP všimol, že tu existuje snd771, čo je vlastne chyba, pretože obsahuje zvuky 770. Niekto by si povedal, že čmeliak ako čmeliak, ale nie je to tak. Veľký zvukový rozdiel medzi 770 a 771 je v tom, že 771 má tlmič SM. V budúcnosti má vyjsť skin 770 515 a ja som zadal cestu na snd770, ktorý používam, a nemienim ho meniť na povedzme štandard TBP, ktorý je v tomto prípade chybne značený.

Robo napsal:
Veľký zvukový rozdiel medzi 770 a 771 je v tom, že 771 má tlmič SM.
771-001 tlmič nemá :lol: . Ale už vážne, snáď sa už dočkáme update zvukov 770 a originál zvukov na 771 od Jaceka.

Robo napsal:
Mal by som zásadnú pripomienku k smerovaniu zvukov na 770. Až teraz som si v TBP všimol, že tu existuje snd771, čo je vlastne chyba, pretože obsahuje zvuky 770. Niekto by si povedal, že čmeliak ako čmeliak, ale nie je to tak. Veľký zvukový rozdiel medzi 770 a 771 je v tom, že 771 má tlmič SM. V budúcnosti má vyjsť skin 770 515 a ja som zadal cestu na snd770, ktorý používam, a nemienim ho meniť na povedzme štandard TBP, ktorý je v tomto prípade chybne značený.
Lídé čtěte:
Sound ( "../../common.snd/snd771/770cab.sms" )
A až teprve potom připomínkujte.
A na co směruje 770.sms je už dotaz na Jacka. Já na čmelákovi nejezdil, nemohu posoudit.

No ve zvucích je třeba opravit hodně pořád stejných věcí (brzdy, špalky, kompresory, TM), takže jsem se před časem rozhodl pro "sesypání" všech wav a sms do jednoho balíku, jako u elektrik. Psal jsem to tuším o pár příspěvků výš.
Takže už nebude tento tvar:
"../../NÁZEV/NÁZEV/NÁZEV/xxxcab.sms"
ale
"../../NÁZEV/NÁZEV/xxxcab.sms"

Já to mám teď ve složce "ZVUKY/loko_diesel", jestli to pak bude takto nebo jinak, je celkem jedno, přepisovat budou muset všichni. Zatím se k tomu moc lidí nevyjádřilo.
Na zvucích pro čmeláky se pracuje taky.

Jacku, když už jsi na drátě, akutně potřebujeme přizpůsobit zvuky (SMS soubory) stupňům brejlovce dle nastavením od ZSR. Dočasně je tohle přizpůsobeno dle Tvé tabulky, ale způsobilo to mírné rozhození trakční charakteristiky. Když tak se spoj se ZSR přímo, protože ještě připravuje novější ladění i dle praktických připomínek.

Ja mám cestu .../../common.snd/snd770/770xxx.sms a to, že v TBP je snd771 akceptovať nebudem, lebo je to chyba. To ako keby niekto nalinkoval na radu 36Y zvuky 16Yxxx.sms a tváril sa, že je to ok.

Robo napsal:
Ja mám cestu .../../common.snd/snd770/770xxx.sms a to, že v TBP je snd771 akceptovať nebudem, lebo je to chyba. To ako keby niekto nalinkoval na radu 36Y zvuky 16Yxxx.sms a tváril sa, že je to ok.
Tady se jedná o úsporu místa. Však zvuky 16x a 36x jsou také v jedné složce. Jacek stejně vše sloučí do loko_diesel a bude klid. Tím se ušetří mnoho desítek mega a zmizí zbytečné duplicity. Takovým řešením fandím. Místa na disku není nikdy dost.
Jinak obecně, zvuky v TBP jsou Jackovy koncové složky, takže , které řady jsou současně spolu, jde úplně mimo mě.

Měl bych navrh na další úsporu místa na HDD: co takhle vyřadit z Trainsetu wag soubory vozů, ve kterých není nadefinován pohled cestujícího a nechat tam jenom s pohledem? Samozrejme u vozu ktere pohled cestujiciho nemaji by vse zustalo.....

fíííííra napsal:
Měl bych navrh na další úsporu místa na HDD: co takhle vyřadit z Trainsetu wag soubory vozů, ve kterých není nadefinován pohled cestujícího a nechat tam jenom s pohledem? Samozrejme u vozu ktere pohled cestujiciho nemaji by vse zustalo.....
To podle mne nestojí za námahu, wag soubory jsou poměrně malé....

Miran napsal:
fíííííra napsal:
To podle mne nestojí za námahu, wag soubory jsou poměrně malé....

Ale nakej 20-30MB by to udelalo...

fíííííra napsal:
Ja som si myslel že vozy bez pohľadu menej zaťažujú MSTS a preto sú stále tam.

Pro Fíííííru

Zkusím Ti to napsat z pohledu obyčejného uživatele: pokud je vůz zařazen a dodáván v Trainsetu BP, akceptuji jej beze zbytku, protože vím, že je o něj v rámci aktualizací MSTS Bin apod. "postaráno". Pokud si u někoho stáhnu model jiný, potom z toho důvodu, že je kvalitní nebo mám k němu jakýsi patriotický vztah (vyskytuje se např. v té části ČR, kde bydlím, mám s tímto strojem spojen příjemný zážitek z dětství apod.) - tedy s vědomím, že nemusí být parametricky úplně v pořádku, což já jako neželezniční člověk úspěšně nepoznám. To, zda model má / nemá pohled cestujícího, je opravdu až jedno z posledních kritérií, jímž se řídím. Přijde mi tedy zbytečné vyřazovat modely bez "pohledu" - tyto potom chybí při kompletaci souprav podle reálu a "aktiváci" (promiňte mi to nehezké slovo, ale AKTIVISTÉ mi zní profláknutě) si je stejně doplní jako odkaz do svých projektů. Nic se neušetří, pár lidí si zaprská, protože začne sháňka (i na tomto fóru), jak dané modely získat - přiznejme si, ne všichni autoři aktivit uvádějí cestu k získání doplňkového modelu korektně.
Na druhou stranu souhlasím s tím, že objem Trainsetu narůstá - ovšem díky dokonalejším modelům, dokonalejším zvukům a třeba i díky tomu, že máme kvalitní kabiny v denní a noční verzi. WAG soubory už toto příliš neovlivní. Musíme se s tím asi smířit - cenou za kvalitu a množství budiž "zabrané" místo na disku a zálohovacích médiích (můj trainset vč. originálů a doplněných vozidel ČD, ČSD, ŽSSR aj. už nyní při zálohování klepe na hranice kapacity přepisovatelného DVD 4,7GB).
Přeji všem hezký předvíkendový den...

Fííííra: promiň, to jsem Tě asi špatně pochopil. Ale i tak si myslím, že kýžený výsledek - úsporu místa, urychlení při načítání MSTS - to asi nepřinese.
Ještě jednou příjemný den.

Venny napsal:
Fííííra: promiň, to jsem Tě asi špatně pochopil. Ale i tak si myslím, že kýžený výsledek - úsporu místa, urychlení při načítání MSTS - to asi nepřinese.
Ještě jednou příjemný den.
Největším žroutem místa jsou trati a taky načítání velkých tratí hodně zpomaluje msts,pokud si nevybereš pomoci nějakého programu pouze jednu aktivitu.Proto bych byl pro pročistění tratí od záložních souborů,které nejsou pro běh trati naprosto nezbytné.Samotné wagy či engy zabírají jen desítky KB,zato *ace daleko více.Když se pročistí trainset od nepotřebných modelů,tak právě *ace tvoří cca 90% místa.Tohle si musí zvážit každý sám,co chce mít ve svém msts a podle toho se zařídit.

neotryx napsal:
mam zajímavý problém.. Jakmile jedu a mám venkovní pohled a vrátím se zpět do kabiny tak je slyšet velmi nepřijemné pískání :( musím opět změnit pohled a vrátit se zpět do kabiny a je to v pohodě, zatím se mě to stalo u lokomotiv 350,753,471... a lokomotiva 350 se mě zdá nějak tichá jako když nefungujou nějaké zvuky..
Update trainsetu mam nejnovější 6.1 a Bin taky nejnovější

Omlouvám se že to opět sem posílám,ale na můj problém nebyla nějaká odpověď, kromě doporučené reinstalace což jsem udělal a zbytečně... :( Další problém jedu aktivitu Sv 1309 s 362.164-6 a jakmile přidám na rajčáku spustí se velmi nahlas zvuk takového toho ,,cvdrlikání,, a je to dosti nahlas oproti jiným zvukům až to je nepříjemné! Další problém nejde zvuk u EDB a není slyšet ani živák takže často se mě aktivuje rychlobrazda :( co s tím ? děje se to někomu taky..?
S pozdravem neotryx

edit: - trainset 6.1
- Bin 1.7.102222

Ahoj! Odpoledne jsem es nudil a tak jsem si řekl zajedu si nějakou aktivitku. Do hlavy mě nějak vlezla jedna krátká lokálková s M131.1 Břeclav - Lednice. Aktivita hezká což o to. Motorák taky, ale co se mi nelíbilo je eng popřípadě wag. Motorák má živák - není problém ho vypnout, ale poprvé mě to překvapilo = záchranka - asi nějakej Gauner :lol: . A druhá věc jsou prolínající se nárazníky. Kdyby s tím chtěl někdo něco udělat, tak můžete :lol: :lol: 8)

Čouda, máš pravdu, prolínající nárazníky jsem opravil. Pokud na to spěcháš, tak přepiš v M131, BDlm a Blm odstavec spřáhla na :
Kód:
Coupling (
  Type ( Chain )
  Spring (
   Stiffness ( 7.5e6N/m 1e7N/m )
   Damping ( 1e6N/m/s 2e6N/m/s )
   Break ( 1.1e8N 5e8N )
   r0 ( 30cm 60cm )
  )
  CouplingHasRigidConnection ( 0 )
  Velocity ( 0.01m/s )
 )
Jak je to všude jinde. Ještě by to chtělo opravit pozici venkovního pohledu. :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře