TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: TRAINSET BP, připomínky, návrhy

Vitas napsal:
Nedávno jsem reinstaloval MSTS a stala se taková nepřijemná věc. Dostal jsem se k updatu 6. Vše jsem stáhnul, ale věci od Kadra (šukafony, 753.001 a .006, možná ještě něco) nejsou vůbec na kankových stránkách. Tím pádem nejde TBP řádně aktualizovat. Snad bude Kank něco vědět.
Aha, to bylo od Kadra. Jestli své skiny nestáhnul. To je potom těžká situace. Já v update nechal odkaz z důvodu, abych ctil Kankovy stránky. Na druhou stranu, pokud nějaký stroj chybí, dá se nahradit. V mých aktivitách se myslím žádní brejlovci zatím nevyskytují. Cocnsists pro volnou jízdu, pokud existuje se tedy může smazat. Snad se vše nějak brzy vyřeší a Kank nebo Kádr se vyjádří, jak dál.

Zbyněk Šemora napsal:
Vitas napsal:
Nedávno jsem reinstaloval MSTS a stala se taková nepřijemná věc. Dostal jsem se k updatu 6. Vše jsem stáhnul, ale věci od Kadra (šukafony, 753.001 a .006, možná ještě něco) nejsou vůbec na kankových stránkách. Tím pádem nejde TBP řádně aktualizovat. Snad bude Kank něco vědět.
Aha, to bylo od Kadra. Jestli své skiny nestáhnul. To je potom těžká situace. Já v update nechal odkaz z důvodu, abych ctil Kankovy stránky. Na druhou stranu, pokud nějaký stroj chybí, dá se nahradit. V mých aktivitách se myslím žádní brejlovci zatím nevyskytují. Cocnsists pro volnou jízdu, pokud existuje se tedy může smazat. Snad se vše nějak brzy vyřeší a Kank nebo Kádr se vyjádří, jak dál.

Nahradit se samozřejmě dá, jenže teď vlastně nemám kompatibliní TBP, protože Kadrovi věci byli vužívány celkem hojně.

Vitas napsal:
Kank ví a bude řešit. Nějsi sám, předevčírem se mi ozval další uživatel, který psal, že nelze stáhnout vozidla, na které je odkazováno v aktualizaci TS BP. Kadr se kvůli hádkám rozhodl své skiny stáhnout z webu a nabízet je neveřejně. Bohužel na to doplatili právě ti uživatelé, kteří si chtějí aktualizovat TS BP (po požádání o stažení odkazů mě v první chvíli nanapadlo, že některé skiny od Kadra byly zařazeny do TS BP a prakticky jediná cesta k nim vede přes mé stránky). Celou záležitost jsem s ním chtěl projednat dnes, ale bohužel jsem ho dnes nezastihl online. Až se s ním spojím, pokusíme se dát vše do pořádku.

Kank napsal:
Vitas napsal:
Kank ví a bude řešit. Nějsi sám, předevčírem se mi ozval další uživatel, který psal, že nelze stáhnout vozidla, na které je odkazováno v aktualizaci TS BP. Kadr se kvůli hádkám rozhodl své skiny stáhnout z webu a nabízet je neveřejně. Bohužel na to doplatili právě ti uživatelé, kteří si chtějí aktualizovat TS BP (po požádání o stažení odkazů mě v první chvíli nanapadlo, že některé skiny od Kadra byly zařazeny do TS BP a prakticky jediná cesta k nim vede přes mé stránky). Celou záležitost jsem s ním chtěl projednat dnes, ale bohužel jsem ho dnes nezastihl online. Až se s ním spojím, pokusíme se dát vše do pořádku.
Mně by zajímalo co bude až někdo Kadrovy neveřejně nabízené věci použije do nějaké aktivity, to se s toho Kadr nejspíš uemailuje.

Takhle to opravdu nelze. Modelování a tvorba do MSTS je věc jedna, to nás baví a děláme to pro radost. Pak existují různá fóra nebo návštěvní knihy, kde se na tohle téma komunikuje. Pokud mi nějaké fórum nevyhovuje, tak tam hold přestanu chodit, ale v žádném případě to neznamená, že musím stáhnout z oběhu své práce. To přece spolu nijak nesouvisí. Tady se nepohodnu například s pěti lidmi a za to mají pykat další tisíce uživatelů, kteří jsou v tom nevinně ?
Je pravda, chuti do další práce to nepřidá, ale já už jsem začal ve spolupráci s dalšími aktivními připravovat věci do dalších aktualizací.

V trati jsem zatím jen vygeneroval terén mezi Kutnou Horou a Říkonínem abych konečně mohl začít pokládat koleje. Do příští aktualizace to chci mít propojeno durch. Update Trainsetu bude asi ve znamení synchronizace s připravovanými Jackovými zvuky pro elektriky a pokud se narodí nějaké ladění bude tam také.
Venku škaredě prší, "zimma, nado zatapiť ",tak tvorbě do MSTS zdar!

S Kadrem jsme se dnes dohodli na opětovném zveřejnění jeho skinů, takže kompletace updatu TS BP by měla být opět bezproblémová.

Kank napsal:
S Kadrem jsme se dnes dohodli na opětovném zveřejnění jeho skinů, takže kompletace updatu TS BP by měla být opět bezproblémová.

OK, díky vidim to tam.

Zdravím,
rád bych se všech "fírů" optal,zda nemají při načítání aktivit problémy se zvuky u strojů ČD 560.Už více jak rok si doma schovávám aktivitu Os vlaku jedoucího z Brna do Tišnova /zveřejnění aktivity závisí jen na dokončení krajiny :D / a tak jsem si ji po instalaci poslední aktualizace TBP /č.7/ chtěl jen tak cvičně projet.Při načítání však začala být sháňka po souborech "560cab.sms" a "560eng.sms" a následně padl celý simulátor.Tak jsem se pustil do podrobného studia všech souborů .eng zmíněné řady,ale na nic jsem nepřišel.Cesta k souborům je v pořádku a hledané soubory jsou ve složkách common.snd/sndelok také.Zvuky jsou Jackovy.
V aktivitě jsem použil stroje "CD560004" a "CD560003bs".

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
rád bych se všech "fírů" optal,zda nemají při načítání aktivit problémy se zvuky u strojů ČD 560.Už více jak rok si doma schovávám aktivitu Os vlaku jedoucího z Brna do Tišnova /zveřejnění aktivity závisí jen na dokončení krajiny :D / a tak jsem si ji po instalaci poslední aktualizace TBP /č.7/ chtěl jen tak cvičně projet.Při načítání však začala být sháňka po souborech "560cab.sms" a "560eng.sms" a následně padl celý simulátor.Tak jsem se pustil do podrobného studia všech souborů .eng zmíněné řady,ale na nic jsem nepřišel.Cesta k souborům je v pořádku a hledané soubory jsou ve složkách common.snd/sndelok také.Zvuky jsou Jackovy.
V aktivitě jsem použil stroje "CD560004" a "CD560003bs".

David
Teraz som to otestoval a všetko funguje. Celý trainset som v zime zmazal a nahodil aktuálny z DVD.

nebulus napsal:
Teraz som to otestoval a všetko funguje. Celý trainset som v zime zmazal a nahodil aktuálny z DVD.

Zdravím
a děkuji za test.No nic,zítra si objednám aktuální DVD. :D

David

Ahoj
Tak ten problém mám i já. A začalo to po instalaci nových zvuků od Jacka. Předtím to šlo. V engu vše souhlasí, ale pořád to chce zvuky.

alcapone napsal:
Ahoj
Tak ten problém mám i já. A začalo to po instalaci nových zvuků od Jacka. Předtím to šlo. V engu vše souhlasí, ale pořád to chce zvuky.
To jste ve špatném vlákně. Musíte psát rovnou Jackovi. Já na jeho zvuky elektrik ještě nepřešel, protože mám několik výhrad a na testování mám současně málo času. Venku je hezky, tak je lepší toho využít a sednout na kolo a ne stále nonstop sedět u PC :wink:

RE: TRAINSET BP, připomínky, návrhy

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li se neplánuje aktualizace Trainsetu, přece je už na světe docela dost nových skinů.

Zbyněk Šemora napsal:
alcapone napsal:
Ahoj
To jste ve špatném vlákně. Musíte psát rovnou Jackovi. Já na jeho zvuky elektrik ještě nepřešel, protože mám několik výhrad a na testování mám současně málo času. Venku je hezky, tak je lepší toho využít a sednout na kolo a ne stále nonstop sedět u PC :wink:
Ahoj Zbyňku.
To já už na Jackovy zvuky přešel dávno. Nevím proč, ale u zvuků z TBP např. když potkám Čmeláka jako traffic, tak mašinka jede bez zvuků, ale po stažení Jackových slyším vše, to samé u M131, 750, 753, 754 -ky.;)
Dan
Edie napsal:
Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li se neplánuje aktualizace Trainsetu, přece je už na světe docela dost nových skinů.
Ahoj Edie.
Taky by mne to zajímalo, modelů a skinů přibylo opravdu hodně, jen doufám, že Zbyňek vypíše jako posledně u aktualizace, které skiny/modely do aktualizace TBP přidal, aby nevznikly zbytečně klony totožných modelů/skinů, teda pokud je bude nějak přeznačovat.:D
Dan.

Dan J. napsal:
Nevím proč, ale u zvuků z TBP např. když potkám Čmeláka jako traffic, tak mašinka jede bez zvuků, ale po stažení Jackových slyším vše, to samé u M131, 750, 753, 754 -ky.;)

Já ti odpovím, čím to je. Protože "Palice"

A on ti odpoví, že nemá čas sledovat novinky v trainsetu. Tak, že tady platí zlatý podnos.

alcapone napsal:
A on ti odpoví, že nemá čas sledovat novinky v trainsetu. Tak, že tady platí zlatý podnos.
To ozvučení trafficu není žádná novinka, v tom případě musí být v TBP nějaká pravěká verze :D, ale tak by mě zajímalo, na jakých stránkách je vlastně aktuální trainset TBP?

Jacek: Na serveru msts.sinus.cz je verze 3, dále je třeba natáhnout veškeré akualizace TBP ze stránek pana Šemory - ovšem nejjistější je objednat si DVD s tratí...

Jacek napsal:
alcapone napsal:
To ozvučení trafficu není žádná novinka, v tom případě musí být v TBP nějaká pravěká verze :D, ale tak by mě zajímalo, na jakých stránkách je vlastně aktuální trainset TBP?
Určitě mám už pravěk. Ale je funkční. Já spoléhám na Hájkovu pracovní slezinu a dáme to dohromady. Zatím to neřeším a věnuji se 100% trati. Ale nějaké divočiny díky updatům ladění jsem objevil:eek:. Jedu nějakou zamráčou starou Tišnovkou a vynechává mi jedna poloha kontroléru. A opravdu tam byla nesynchronizace eng a cfg. Zkrátka do aktualizace trati musím dát dohromady i tohle. Příští týden jedu na otočku do Prahy, doufám, že se podaří slezina i s ŽSR (ještě mi termín nepotvrdil). Rád bych vše probral. Základní pravidlo je, musí být synchronizace Jacek - ZSR a já podle toho vše opravím.
Jinak aktuální Trainset jako celek není na žádných stránkách. Vázne to na slezině, poradě a doladění.

Naposled editoval moderátor:

Myslím,že TBP na Zdenkovo simtrains.eu je až na pár rozdílů oproti msts.sinus zdravou náhradou právě msts.sinus.Zrovna dnes jsem narazil na problém jednoho uživatele,který potřeboval složku common.snd/vozy,která se na simtrain nenachází.
Jinak Zdenkovo zrcadlo TBP je pro použití do aktivit jasný a nejvíce využívaný základ.Nicméně nových skinů a vozidel je dosti a je škoda je do tohoto nezařadit.
Myslím,že bys Zbyňku nemusel až tak řešit problémy TBP sám.Zdenek Itterheim se již dávno nabídl jako správce TBP,takže,pokud tato nabídka stále platí,neváhal bych ji využít.Vysočina je a hlavně bude náročná a tak bych raději viděl tvé aktivity spíše ve stavbě trati jako takové a TBP bych nechal na "externí" osobě.Tvé připomínky a náměty v úpravách a podobě TBP jsou samozřejmě věcné a tato osoba by je měla zohledňovat.
Nebudem si nic nalhávat,ale TBP je stále zatím jediným depem cz vozidel,které jsou směrodatné do většiny aktivit na cz/sk tratích.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře