TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: TRAINSET BP, připomínky, návrhy

Jsou dvě věci. Jedna je mít prostor na webu, to může být Zdeněk (omlouvám se, ale zapomněl jsem, že jsem mu DVD pro účely TBP na jeho web kdysi posílal)
Ale druhá věc je správce Trainsetu. To není člověk, který má jen prostor, ale zodpovídá za funkčnost. Musí umět dělat drobné opravy, klonovat nová ladění a hlavně, mít na vše čas. Nástupce, respektive kvalifikovaného zodpovědného člověka, kdo by se staral o aktuálnost a komunikoval, aby i vozidla na DVD byla aktuální, takového člověka bych si dovolil navrhnou sám. Snad na to mám právo. Vím, kdo jak komunikuje a jak se staví k věci zodpovědně. Také je nutné, aby dotyčný člověk měl na takovou práci čas. Po té zbývají jen dvě jména. ŽSR a Jacek. ŽSR je ideální člověk, protože mne stejně zásobuje novými laděními, někdy to i naklonuje na ostatní varianty. Takže nevidím problém, aby tvořil rovnou finál. Jacek je na tom stejně. S ŽSR se mám sejít buď tento týden nebo nejpozději na Davidově odborném semináři.
Co se týká mé úlohy. Před aktualizací trati dodám i aktivitu a zde opět mohu testovat chování vozidel.
Další zodpovědný člověk byl Bob z Ostravy. Také by to byl perfektní správce, ale bohužel narazil na problém volného času. To je asi ode mne vše, k této problematice.

Zdravim, nemohl by být dodán cd_servis, který by se při kontaktu s jiným vlakem nespojil, nýbrž by vozy pouze strkal? Bylo by to v aktivitě dobrý na odsun vozů, které jsem někam přivezl. Mimochodem, neexistuje nějaký typ spřáhel, který by toto při kontaktu s chain dokázal? Děkuji za odpověď.
Pokud je to již někde napsané, tak se omlouvám, ale mohl by mi někdo napsat alespoň ten odkaz?

Naposled editoval moderátor:

Tomáš Jareš napsal:
Zdravim, nemohl by být dodán cd_servis, který by se při kontaktu s jiným vlakem nespojil, nýbrž by vozy pouze strkal? Bylo by to v aktivitě dobrý na odsun vozů, které jsem někam přivezl. Mimochodem, neexistuje nějaký typ spřáhel, který by toto při kontaktu s chain dokázal? Děkuji za odpověď.
Pokud je to již někde napsané, tak se omlouvám, ale mohl by mi někdo napsat alespoň ten odkaz?

Nevím jak dalece si s AE a používáním servisů,ale to co zde žádáš bude chtít jiný simulátor jako hru samotnou.
Pro info.servis1 je náhrada lokomotivy,která se používá např.pro tažení souprav ve stanicích,kde je tato souprava vizuelně odstavená bez loko(jen proto,že před binem loose consisty ubíraly mnoho paměti)
servis2 je neviditelná loko,kterou klidně s vlakem hráče přejedeš a z 99% se používá pro blokování návěstidel(teda pro krátké paths)
servis3 je vlastně vůz přidaný do soupravy,který spouští klakson(využívá se při míjení souprav,kdy míjená souprava na hráče zahouká)
servis4 se před aktivací vyčkávacího bodu používal např. k tomu,aby traffic nezastavoval na konci peronu,ale podle použitých servisů4 vsazených před lokomotivu,zastavil třeba ve středu peronu.Dnes se používá do traffic vlaků stojících ve stanici,kde souprava je přerušená x servis4 a tím pádem vypadá jako dvě soupravy,přitom jde o jeden consist.
Zopakuju co jsem psal již ve vlákně CD_SERVIS.Pokud odstavíš soupravu kdesi ve stanici,stane se z ní souprava,která je pevně vložená do hry,takže tzv.loose consist.Ničím jí nedostaneš z místa odstavení,pouze silou hráče!!!!

Naposled editoval moderátor:

Děkuju, aktivitu jednodudše rozdělím.

Měl bych jeden návrh ohledně značení složek pro vozy Btax a Bmx v TBP. Současně jsou značeny jako cd_010 a cd_050, takže v rámci sjednocení by neškodilo je přejmenovat na cd_Btax a cd_Bmx. (Možná ještě roztřídit cd_010 na cd_Btax, cd_BDtax, cd_Bdtax apod...) ;-)

Zdravím, měl bych návrh ohledně vozů s pohledem cestujícího, a sice, že by se přejmenovaly do tvaru vozu bez pohledu a původní vůz bez pohledu by se smazal a v aktivitách by se nemusely rozlišovat

Ahoj,

dokoncil jsem update engu pro TBP7 a nyni Jacek upravuje oblast zvuku.

Proto bych se vas vsech rad zeptal, jaka dalsi vozidla a kabiny byste chteli videt v TBP.
TBP chapu jako bezchybne vyladenou bazi vozidel pro aktivity hlavne v obdobi po roce 1989.
Samozrejme zalezi primarne na autorech, zda budou sva dila chtit zverejnit timto zpusobem nebo ne.

Predem diky za ohlasy.

ZSR

P.S. Zde najdete seznam vozidel v TBP7 -format LST muzete cist bud jako textovy soubor. Lepe to ale lze pomoci pluginu v Total Commanderu, ktery vam tento soubor zobrazi jako normalni adresar.

http://csd.webzdarma.cz/Files/TBP7.LST

Ahoj,pokud by to šlo přivítalo bych Taxovu tvorbu historických lokomotiv a vozů.S pozdravem latich

latich napsal:
Ahoj,pokud by to šlo přivítalo bych Taxovu tvorbu historických lokomotiv a vozů.S pozdravem latich
Jelikož se jedná o úplně jiné časové období než je celý TBP, tak bych, když už, i já rád uvítal, kdyby Tax spolu s Pikkem vydali společné DVD jen s historickými vozidly. Myslím, že by měli odbyt po celém světě. Pracující člověk se totiž v novinkách na internetu ztrácí a je lepší sázet na jistotu a například jednou za rok si koupit aktuální komplet. Tolik jen můj názor.

latich napsal:
Taxova tvorba síce spĺňa určité požiadavky TBP, ako jednotné nastavenie spriahla 30 cm, chodové vlastnosti, zrozumiteľnosť názvoslovia v editoroch.
Ovšem nesmie byť ani nebude šírený na žiadnom nosiči, ani zdarma, ani za úplatu - Keďže si platím vlastný osobný web, tak trvám na tom, že moje modely budú umiestnené výhradne na tomto webe. Nuž a k názvom súborov a adresárov a počtu modelov v nich, to si u svojich modelov tiež vyhradujem na svoje vlastné rozhodnutie.

Ahoj Zbyňku.
Ono by i stačilo vyladit páry, které v TBP obsaženy jsou. Nechci, aby to vyznělo jako výtky, píšu to sem jen jako zjištění při tvorbě posledních aktivit. ČSD 434 se chová přímo otřesně. Při jakémkoliv pokusu o jízdu hráče se kola točí strašně rychle tlak ve valcích líta od 0 až k maximu, jně mašinky zase nejdou odpojit od soupravy a 2 z 555, 1. nevím číslo a 2. je mazutka MSTS okamžitě padne a to i když je použita jako traffic. Vše z distribuovaného DVD. Vím, že človek nemůže dělat vše, stavět trať a ještě se starat o trainset. Já ladění nerozumím, zatím tvořím pouhé aktivity, ale s těma parníma lokomotivama to je fakt k uzoufání.:D
S pozdravem Dan.:cool:

Páry v TBP jsou jen ukázkové ty bych samozřejmě ponechal a jejich vyladění určitě ŽSR uskuteční. Ale mám pocit, že u 4koláka tomu tak udělal už dávno, viz:
Comment ( Eng created by ZSR - http://csd.webzdarma.cz )
Comment ( Datum: 2.1.2007 )
Tax: Myslím, že placky DVD by Ti web zaplatily rychleji. Ale je s tím zase neadekvátně dost práce navíc. (pokud tam nedám jen sbírku zazipovaných souborů).

Ahoj,

ctyrkolak uz je updatovany (tedy v tom updatu, co pripravuji), i kdyz uz bych ho dnes zase kousek posunul dal na zaklade zkusenosti, na coz bohuzel neni cas.
Co se tyce Nemek, ci mazutek, v TBP se nevyskytuji at se koukam kam koukam - koukni do lst souboru (snad jsem nic neprehledl).
Pary jsou tam jen 2 - 423.232 a 434.2186

ZSR

Dan J. napsal:
Ahoj Zbyňku.
Ono by i stačilo vyladit páry, které v TBP obsaženy jsou. Nechci, aby to vyznělo jako výtky, píšu to sem jen jako zjištění při tvorbě posledních aktivit. ČSD 434 se chová přímo otřesně. Při jakémkoliv pokusu o jízdu hráče se kola točí strašně rychle tlak ve valcích líta od 0 až k maximu, jně mašinky zase nejdou odpojit od soupravy a 2 z 555, 1. nevím číslo a 2. je mazutka MSTS okamžitě padne a to i když je použita jako traffic. Vše z distribuovaného DVD. Vím, že človek nemůže dělat vše, stavět trať a ještě se starat o trainset. Já ladění nerozumím, zatím tvořím pouhé aktivity, ale s těma parníma lokomotivama to je fakt k uzoufání.:D
S pozdravem Dan.:cool:

Na radu 555 mam engy vyladene opravdu presne - podle realnych charkteristik s realnou spotrebou, takze tam by problem nebyl. Podklady mam z Cech iz Nemecka a plne jsem je zuzitkoval.
ZSR

Zbyněk Šemora napsal:
555 jsem pro uvolnění místa na disku v BP 81 vyřadil. Ale mám je zálohované.

Ahoj,
já bych se přimlouval za moc povedené skiny Rockera a Vlada a modely od Kanka. Byl bych rád, kdyby doplnily řady trainsetu. A děkuji, že jsi (mně velmi sympatickým způsobem) přebral otěže tohoto těžko ovladatelného koně (koníčka?). :)

Chtěl bych se jen zeptat,jestli jsou ted po aktualizaci TBP v nabídce také vozy 043,943 a 954?

kendisek napsal:
Chtěl bych se jen zeptat,jestli jsou ted po aktualizaci TBP v nabídce také vozy 043,943 a 954?
Co Ti brání v tom si to stáhnout ZDARMA od Vrbama???

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře