Aktivity Zdeněk Itterheim

To není práce na jeden večer a ani na jeden týden. Jinak s něčím takovým počítám už delší dobu.

Ale pokud u mašiny vyměním část parametrů za jiný blok z jiné loko a konkrétní problémový moment v úkolu pak začne fungovat tak si můžeš závěry udělat i sám. A je jedno u jaké mašiny i u jakého úkolu to je. Tohle je jen jeden případ z mnoha a odstranění těchto chyb je práce na několik měsíců.

Ohledně EDB a pádů mně napadlo jestli to není způsobeno momentální neschopností MSTS přehrát tolik zvuků najednou. Třeba ve stanici se dvěma traffic vlaky se prostě nějak zahltí a konec.

Pelikán napsal:
Ohledně EDB a pádů mně napadlo jestli to není způsobeno momentální neschopností MSTS přehrát tolik zvuků najednou. Třeba ve stanici se dvěma traffic vlaky se prostě nějak zahltí a konec.
Přesně tak. Tohle jsem u ž osobně otestoval, když mi Dejv poslal dokonalejší zvuky pro běžnou trať. Volná jízda OK, Aktivita ve větší stanici KO. Po nahrání původních zvuků i aktivita ve stejném místě OK.
To samé může být zvuk EDB, jako poslední článek řetězce k celkovému přetížení MSTS

Co se týká EDB a pádu tak jsem myslím na to odpověděl v úvodu, po první reakci. Připadá mi to jako tu někdo objevil ameriku.
Opakuji při použití EDB konkrétně ve velké stanici může leckomu zavinit pád. Je to podmíněno dobou jakou se act. hraje. Pokud act. nastartuju za Hol. tunelem a sjíždim do Libně a použiju EDB tak mi to většinou simulátor ustál. Opět je to o tom kde to použiju, jaký mám vlak, atd.

JOHNZ: SB live!

Zdeněk Itterheim: Myslím, že to nemusí být jenom EDB. Mně to udělalo před Ústí při stažení pantografu a následném "vytažení".

Pelikán: No tak kapacitne zvuk by som ja z toho vylúčíl ... MsTS spustí v podstate neobmedzené množstvo streamov a SB Live! je schopná vyskladať oveľa viec streamov než to čo je napísané v MsTS ... môžem sa mýliť, ale pochybujem, že chyba je tu ... teda taká, že je tam viac zvukov než msts zvláda ... skôr je tam niekde chIba ...

JOHNZ napsal:
Pelikán: No tak kapacitne zvuk by som ja z toho vylúčíl ... MsTS spustí v podstate neobmedzené množstvo streamov
Johnzi a na to si prakticky přišel kde? Můžeš to laskavě nějak prakticky doložit?
Problém je v tom, že mám přesně opačné zkušenosti....

No vychádzam z faktu, že MsTS využíva DirectSound (súčasť DirectX) ... ja ho mám napísaný v zozname directsound aplikácii generovaných DXDIAG ... a keďže MsTS vznikal na DirectX 7.0 tak predpokladám využitie aj príslušnej časti DirectSound ... a tá umožnuje takúto činnosť priamo na hardwarovej báze, takže maximálne ak to v Kuju dost hrubo posexovali by nemalo byť možné púšťať neobmedzené množstvo streamov ...

JOHNZ napsal:
No vychádzam z faktu, že MsTS využíva DirectSound (súčasť DirectX) ... ja ho mám napísaný v zozname directsound aplikácii generovaných DXDIAG ... a keďže MsTS vznikal na DirectX 7.0 tak predpokladám využitie aj príslušnej časti DirectSound ... a tá umožnuje takúto činnosť priamo na hardwarovej báze, takže maximálne ak to v Kuju dost hrubo posexovali by nemalo byť možné púšťať neobmedzené množstvo streamov ...
Takže jenom vycházíš z teoretického předpokladu a nikoliv z praktických zkušeností.......

Tak som dotiahol Kyklopa do stanice Uhersko a keď nastane 10:30hod vyskočí na mňa hláška " Actvity ended-car derailed!" :!: Pritom vykoľajenie vôbec nemám zapnuté a táto hláška na mňa vyskočí aj keď stojím. Vie niekto v čom je problém?

Tak to já jsem se nedostal ani do Libně. Co chvíle to pád. Chovalo se to hůř než ta první verze. Přitom upravenou druhou verzi jsem projel v pohodě a teď tohle. Start simulátoru s touto jedinou aktivitou i nahrání pozice trvá věčnost. Pak člověk ujede 200m a další pád. Děkuji nemusím...

Michal napsal:
Tak to já jsem se nedostal ani do Libně. Co chvíle to pád. Chovalo se to hůř než ta první verze. Přitom upravenou druhou verzi jsem projel v pohodě a teď tohle. Start simulátoru s touto jedinou aktivitou i nahrání pozice trvá věčnost. Pak člověk ujede 200m a další pád. Děkuji nemusím...

Inak z Prahy do toho Uherska mi to padlo iba cca 3x ( raz bez výstrahy v Kolíne a 2x nedokázal PC načítať traffic vozne).

nebulus napsal:
Michal napsal:

Inak z Prahy do toho Uherska mi to padlo iba cca 3x ( raz bez výstrahy v Kolíne a 2x nedokázal PC načítať traffic vozne).
Mě to taky padá na vjezdu do Libně a dál se nedostanu.

Spravte mensi Xperiment: Vypnite v MsTS zvuk ... v nastaveniach dajte vsetky ukazatele zvuku na minimum ...

Ja mam všetky ukazovatele okrem " chýb terénu " na maxime....Ale to vykoľajenie stále neviem pochopiť. V akom čase by som byť správne v žst. Uhersko?

nebulus napsal:
Ja mam všetky ukazovatele okrem " chýb terénu " na maxime....Ale to vykoľajenie stále neviem pochopiť. V akom čase by som byť správne v žst. Uhersko?

V uhersku myslim okolo 10:29. Je to na krev. V pardubicích by jsi měl vidět odjíždět os do HK. Bylo to okolo 10:16.

Ad NEx:
V Libni je pouze jeden traffic na sjezdu do Libně.Nikde nevykukovat z okna a bejt přikrčenej.V 10:16 kontrolní bod v Pardubicích jak píše Zdenek je odjezd vlaku směr HK.Po příjezdu do Uherska 10:28 SAVE. Nekoukat z okna nikam jen sledovat co se děje a stále SAVE.Aktivita je TĚŽKÁ nejen pro hráče,ale i PC.Prostě musíte mít trpělivost jako má Zbyněk při stavbě trati a měl Zdenek při tvorbě týhle skvělý aktivity a nějakej ten pád vás nemůže rozhodit. :lol: :wink:

poison napsal:
... a nějakej ten pád vás nemůže rozhodit. :lol: :wink:

... si piš, že rozhodí. Já trpělivost mám, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková aktivita potom letí hned do koše. :?

Docela by mě zajímalo, co byste dělali v reálu, kdyby vám mašina každých x-set metrů klekla. Párkrát byste ji spravili a pak do ní znechuceně kopli a počkali, až vás odtáhnou. :D :D :D

Michal napsal:
poison napsal:
... a nějakej ten pád vás nemůže rozhodit. :lol: :wink:

... si piš, že rozhodí. Já trpělivost mám, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková aktivita potom letí hned do koše. :?

Docela by mě zajímalo, co byste dělali v reálu, kdyby vám mašina každých x-set metrů klekla. Párkrát byste ji spravili a pak do ní znechuceně kopli a počkali, až vás odtáhnou. :D :D :D
Tak v tom musím souhlasit,akorát já bych se rovnou sebral a odešel.Není lepší mít místo deseti traficu a pádem co sto metru pět a jizdou v pohodě?

Back
Nahoře