ZABRZDENÉ VAGÓNY

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna pitt
  • Datum začátku Datum začátku

pitt

Cestující
Mám misiu a v satnici A odpojím vagóny, pokračujem Lv do stanice B, kde mám vagóny, ktoré mám vyzdvihnúť. Pripojím si ich, ale sú zabrzdené, že s nimi nemôžem odísť, neviete pomôcť ???

pitt napsal:
Mám misiu a v satnici A odpojím vagóny, pokračujem Lv do stanice B, kde mám vagóny, ktoré mám vyzdvihnúť. Pripojím si ich, ale sú zabrzdené, že s nimi nemôžem odísť, neviete pomôcť ???

Tohle je dotaz za všechny peníze! Napiš sem alespoň nějaké "podrobnosti" například to s jakou mašinou tam jedeš, jaké vozy tam budeš připojovat, kolik jich je, jestli je chytáš na přední nebo zadní spřáhlo ..., prostě všechno co nejpodrobněji, aby se tady bylo čeho chytit!

Idem tam s ZSSK CARGO 363-140 a zapínam na predné spriahlo, ale robilo mi to aj pri 770 zadnom spriahlu a tiež pri ČD 363-070 vpredu aj vzadu a je jedno, či ide o cisternové vozy, kontajnery alebo osbné vozy, robí mi to pri všetkých

To ja mám iný problém: po pripojení predným sprihadlom neodbrzdím vagóny. Zaújmavé že iným užívatelom sa tá istá súprava odbrzdiť dá... Napr. aktivita Šlachtičná. Ale skúšal som aj iné vozidlá a nič... Ako keby môj MSTS nepoznal odbrzdenie predným spriahadlom. :x . Nevie niekdo čo s tým?

nebulus napsal:
To ja mám iný problém: po pripojení predným sprihadlom neodbrzdím vagóny. Zaújmavé že iným užívatelom sa tá istá súprava odbrzdiť dá... Napr. aktivita Šlachtičná. Ale skúšal som aj iné vozidlá a nič... Ako keby môj MSTS nepoznal odbrzdenie predným spriahadlom. :x . Nevie niekdo čo s tým?
Ten problém tu byl už řešený...problém je ten, že pokud soupravu zabrzdím vlakovou brzdou soupravu a odpojím se s tím, že soupravu objedu, tak na přední spřáhlo už ji neodbrzdím......řešení je jedině takové, že před odpojením od soupravy odbrzdím soupravu a ruční brzdou zabrzdím první vůz.....
Po najetí na soupravu předním spřáhlem už jenom odbrzdím ruční brzdu na voze a mělo by to jet......

Snad je to ono.... :eek:

Naposled editoval moderátor:
Martens napsal:
nebulus napsal:
Ten problém tu byl už řešený...problém je ten, že pokud soupravu zabrzdím vlakovou brzdou soupravu a odpojím se s tím, že soupravu objedu, tak na přední spřáhlo už ji neodbrzdím......řešení je jedině takové, že před odpojením od soupravy odbrzdím soupravu a ruční brzdou zabrzdím první vůz.....
Po najetí na soupravu předním spřáhlem už jenom odbrzdím ruční brzdu na voze a mělo by to jet......

Robím aj ja jednu aktivitu do 321-ky a žial ten istý problém mám ako PITT.Zo stanice Hranice na Moravě idem zo súpravou osobného vlaku ,ktorý je zložený z 5 cd_Bdmtee vozov. Dôjdem do Ost. Svinov a odpájam
súpravu os. Obieham stanicu a zachádzam na súpravu IC zloženú z CD aee+Bee. Súpravu zapojujem na predné spriahlo a dojazdil som. Tu ide o situáciu, keď beriem súpravu,ktorá je vložená do trate ako consist,takže nebola predtým mnou zabrzdená. To to som konzultoval aj s Frintom a došlo sa na to že je to defekt,ktorý sa asi nebude dať vyriešiť. Skúšal som rôzne rušne aj súpravy ,všetky naladené na 80cm podla návodu. Jediné riešenie čo ma napadá je na tú súpravu najskôr zájsť zadným spriahadlom,odbrzdiť a až potom obehnúť a zapojiť na predné. Teraz to skúšam tak.

bob57_cz napsal:
To dem:
Zajeď se otočit na triangl a pak to objeď a připoj normálně. Bude to méně pracné, než najíždět na soupravu,odbrzdit,odpojit a zase objíždět a připřahat.
To ano ,ale v Ziline potom budem zas opačne a ten osobný naspäť do Cadce neodbrzdím. Okrem toho som to vyhútal tak že som pribral jeden správkový vagón,ktorý treba dopraviť do Žiliny. Takže to zachádzanie je dobre zakamuflované a nepríde ti to tak nudné,že len prídeš povolíš a obehneš.

Martens napsal:

No hej toto som vedel, ale čo v prípade že súprava tam už stojí a ja sa k nej pripájam prvý krát, ako napríklad v "Šlachtične", keď na Masaryčke nabehnem na súpravu?

S těma zabržděnýma vagonama jsem možná na něco přišel. Stala se mi taková situace, jel jsem z Ostravice do Frýdlantu s motoráčkem 810, ve Frýdlantu jsem nacouval na odstavnou kolej, kde už čekala souprava složená z 010+010+810+010+010+810. Soupravu jsem napojil, ale neodjel jsem, protože nešla odbrzdit. Pachtil jsem se s tím snad hodinu, ale podařilo se, nakonec jsem odjel! Postup je takový:

1, Nacouvat k odstavené soupravě a napojit.
2, Zabrzdit vlakovou brzdu (naplno) a potom hned odbrzdit.
3, Odpojit od sebe úplně všechny vozy soupravy, začít od posledního směrem k lokomotivě.
4, S lokomotivou popojet kousek dopředu a pak silou nacouvat zpátky na odpojené vozy. Musí to být takovou silou, aby se všechny vozy spojily (jsou zabržděny, proto silou!!), ale zase né tak silně, aby vykolejili...
5, Jakmile jsou všechny vozy spojeny, tak opět zabrzdit vlakovou brzdu a poté odbrzdit.
6, No a můžete vesele odjet :wink:

Zkoušel jsem tento postup ještě několikrát a fungoval vždy. V reálnosti by to sice moc rozumné nebylo, ale v MSTS to jde 8)

Tak toto dať do aktivity a som o hlavu kratší. Síce to funguje, ale to je posunu až až. Ja to radšej skúšam vyriešiť tým jedným vozom do Ziliny. Uvidíme že čo to spravý. Práve som doupravoval patch,takže idem testovať.Hneď ako budem mať výsledok sa ozvem.

"V reálnosti by to sice moc rozumné nebylo, ale v MSTS to jde"

MSTS má niekedy od reálnosti tááááákto ďaleko, ak nie ešte ďalej :twisted: .

Pánové. Ani jeden z problematických tazatelů zde nepíšete pro mne to podstatné. Kde jste přišli (odkud staženo) k těm vozům ke kterým se připojujete a jakou hodnotu máte u parametru EmergencyBrakeResMaxPressure( ???? ) u dotyčných neodbrzditelných vozů. Dále mne zajímá jakou hodnotu máte u lokomotivy u parametru TrainBrakesControllerMaxSystemPressure ( ???? ) ke které se snažíte ty vozy připojit?
Při špatném nastavení těchto parametrů mohou být vozy u dané loko neodbrzditelné. Abych mohl tuto možnost vyloučit tak toto potřebuji vědět.

Ppoollll napsal:
Pánové. Ani jeden z problematických tazatelů zde nepíšete pro mne to podstatné. Kde jste přišli (odkud staženo) k těm vozům ke kterým se připojujete a jakou hodnotu máte u parametru EmergencyBrakeResMaxPressure( ???? ) u dotyčných neodbrzditelných vozů. Dále mne zajímá jakou hodnotu máte u lokomotivy u parametru TrainBrakesControllerMaxSystemPressure ( ???? ) ke které se snažíte ty vozy připojit?
Při špatném nastavení těchto parametrů mohou být vozy u dané loko neodbrzditelné. Abych mohl tuto možnost vyloučit tak toto potřebuji vědět.
EmergencyBrakeResMaxPressure pri cd_Aeel (70)
EmergencyBrakeResMaxPressure pri cd_Beel (70)
TrainBrakesControllerMaxSystemPressure pri cd_163006 (70)

EmergencyBrakeResMaxPressure 54 u dotyčných neodbrzditelných vozů. U lokomotivy u parametru TrainBrakesControllerMaxSystemPressure 72. A jedná sa o 475-1142 a CSD _BA _3390

dem

Tohle by v tvém případě dělat problém nemělo. Při připojení by dotyčná loko měla být schopna nafoukat brzdy a odbrzdit.

nebulus

Ty tu brzdu na vozech velmi slušně přebíjíš. Ale taky by to mělo jít odbrzdit neboť MSTS pojem přebití neovládá.

Víceméně ale oba máte chování vozů nevyladěné takže to může ovlivnit ještě i nevhodné nastavení dalších parametrů. Takže oběma doporučuji si stáhnout alespoň chování vozů z mých stránek a vyzkoušet to s ním.

dem - u Aeel a Beel je použito staré značení platné do roku 2001. Oba vozy lze u mne najít bez toho "l" na konci. Takže si to pak přejmenuj podle sebe a vyzkoušej.

PS

K té 475-1142 - nějak mi není jasné proč je u ní 2x stejný parametr TrainBrakesControllerMaxPressureDropInNormalApplication( ?? ) s různými hodnotamy s tím že u druhého použití je poznámka že to nefunguje. POprvé tam je 72 a podruhé 21. Takto zapsané do eng to skutečně je problematické. MSTS toto nezvládá!!! neboť se toto navzájem přebíjí.
Já osobně bych doporučil řádek s tímto parametrem nastaveným na 72 smazat.

Ppoollll napsal:
dem

Tohle by v tvém případě dělat problém nemělo. Při připojení by dotyčná loko měla být schopna nafoukat brzdy a odbrzdit.

nebulus

Ty tu brzdu na vozech velmi slušně přebíjíš. Ale taky by to mělo jít odbrzdit neboť MSTS pojem přebití neovládá.

Víceméně ale oba máte chování vozů nevyladěné takže to může ovlivnit ještě i nevhodné nastavení dalších parametrů. Takže oběma doporučuji si stáhnout alespoň chování vozů z mých stránek a vyzkoušet to s ním.

dem - u Aeel a Beel je použito staré značení platné do roku 2001. Oba vozy lze u mne najít bez toho "l" na konci. Takže si to pak přejmenuj podle sebe a vyzkoušej.
U mňa aj loko aj vozy naladené na 80cm.

dem

Nepleť si rozměry modelu a tlaky v brzdách. To spolu nesouvisí! U blbých rozměrů se v horším případě nepřipojíš, v lepším se ti to prolne. U blbých tlaků neodbrzdíš.

Ppoollll napsal:
dem

Nepleť si rozměry modelu a tlaky v brzdách. To spolu nesouvisí! U blbých rozměrů se v horším případě nepřipojíš, v lepším se ti to prolne. U blbých tlaků neodbrzdíš.
O-K. Stiahnem si nastavenia od teba a uvidíme. Ozaj tie isté parametre potom dám aj pri rušni?

dem

U vozu to je maximální tlak na který se nafouká zásobník. U loko je to maximální tlak který jde do průběžného potrubí (pokud si to teď pamatuji z hlavy správně). Takže by ta mírně nižší hodnota u loko oproti vozům zase tak problematická být neměla.

Ppoollll napsal:
dem

U vozu to je maximální tlak na který se nafouká zásobník. U loko je to maximální tlak který jde do průběžného potrubí (pokud si to teď pamatuji z hlavy správně). Takže by ta mírně nižší hodnota u loko oproti vozům zase tak problematická být neměla.
Teraz som to skúšal na zadné ,tam mi súpravu povolil.

Back
Nahoře