Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
pitt napsal:Mám misiu a v satnici A odpojím vagóny, pokračujem Lv do stanice B, kde mám vagóny, ktoré mám vyzdvihnúť. Pripojím si ich, ale sú zabrzdené, že s nimi nemôžem odísť, neviete pomôcť ???
Ten problém tu byl už řešený...problém je ten, že pokud soupravu zabrzdím vlakovou brzdou soupravu a odpojím se s tím, že soupravu objedu, tak na přední spřáhlo už ji neodbrzdím......řešení je jedině takové, že před odpojením od soupravy odbrzdím soupravu a ruční brzdou zabrzdím první vůz.....nebulus napsal:To ja mám iný problém: po pripojení predným sprihadlom neodbrzdím vagóny. Zaújmavé že iným užívatelom sa tá istá súprava odbrzdiť dá... Napr. aktivita Šlachtičná. Ale skúšal som aj iné vozidlá a nič... Ako keby môj MSTS nepoznal odbrzdenie predným spriahadlom. :x . Nevie niekdo čo s tým?
Robím aj ja jednu aktivitu do 321-ky a žial ten istý problém mám ako PITT.Zo stanice Hranice na Moravě idem zo súpravou osobného vlaku ,ktorý je zložený z 5 cd_Bdmtee vozov. Dôjdem do Ost. Svinov a odpájamMartens napsal:Ten problém tu byl už řešený...problém je ten, že pokud soupravu zabrzdím vlakovou brzdou soupravu a odpojím se s tím, že soupravu objedu, tak na přední spřáhlo už ji neodbrzdím......řešení je jedině takové, že před odpojením od soupravy odbrzdím soupravu a ruční brzdou zabrzdím první vůz.....nebulus napsal:To ja mám iný problém: po pripojení predným sprihadlom neodbrzdím vagóny. Zaújmavé že iným užívatelom sa tá istá súprava odbrzdiť dá... Napr. aktivita Šlachtičná. Ale skúšal som aj iné vozidlá a nič... Ako keby môj MSTS nepoznal odbrzdenie predným spriahadlom. :x . Nevie niekdo čo s tým?
Po najetí na soupravu předním spřáhlem už jenom odbrzdím ruční brzdu na voze a mělo by to jet......
Snad je to ono....![]()
To ano ,ale v Ziline potom budem zas opačne a ten osobný naspäť do Cadce neodbrzdím. Okrem toho som to vyhútal tak že som pribral jeden správkový vagón,ktorý treba dopraviť do Žiliny. Takže to zachádzanie je dobre zakamuflované a nepríde ti to tak nudné,že len prídeš povolíš a obehneš.bob57_cz napsal:To dem:
Zajeď se otočit na triangl a pak to objeď a připoj normálně. Bude to méně pracné, než najíždět na soupravu,odbrzdit,odpojit a zase objíždět a připřahat.
Martens napsal:Ten problém tu byl už řešený...problém je ten, že pokud soupravu zabrzdím vlakovou brzdou soupravu a odpojím se s tím, že soupravu objedu, tak na přední spřáhlo už ji neodbrzdím......řešení je jedině takové, že před odpojením od soupravy odbrzdím soupravu a ruční brzdou zabrzdím první vůz.....
Po najetí na soupravu předním spřáhlem už jenom odbrzdím ruční brzdu na voze a mělo by to jet......
Snad je to ono....![]()
EmergencyBrakeResMaxPressure pri cd_Aeel (70)Ppoollll napsal:Pánové. Ani jeden z problematických tazatelů zde nepíšete pro mne to podstatné. Kde jste přišli (odkud staženo) k těm vozům ke kterým se připojujete a jakou hodnotu máte u parametru EmergencyBrakeResMaxPressure( ???? ) u dotyčných neodbrzditelných vozů. Dále mne zajímá jakou hodnotu máte u lokomotivy u parametru TrainBrakesControllerMaxSystemPressure ( ???? ) ke které se snažíte ty vozy připojit?
Při špatném nastavení těchto parametrů mohou být vozy u dané loko neodbrzditelné. Abych mohl tuto možnost vyloučit tak toto potřebuji vědět.
U mňa aj loko aj vozy naladené na 80cm.Ppoollll napsal:dem
Tohle by v tvém případě dělat problém nemělo. Při připojení by dotyčná loko měla být schopna nafoukat brzdy a odbrzdit.
nebulus
Ty tu brzdu na vozech velmi slušně přebíjíš. Ale taky by to mělo jít odbrzdit neboť MSTS pojem přebití neovládá.
Víceméně ale oba máte chování vozů nevyladěné takže to může ovlivnit ještě i nevhodné nastavení dalších parametrů. Takže oběma doporučuji si stáhnout alespoň chování vozů z mých stránek a vyzkoušet to s ním.
dem - u Aeel a Beel je použito staré značení platné do roku 2001. Oba vozy lze u mne najít bez toho "l" na konci. Takže si to pak přejmenuj podle sebe a vyzkoušej.
O-K. Stiahnem si nastavenia od teba a uvidíme. Ozaj tie isté parametre potom dám aj pri rušni?Ppoollll napsal:dem
Nepleť si rozměry modelu a tlaky v brzdách. To spolu nesouvisí! U blbých rozměrů se v horším případě nepřipojíš, v lepším se ti to prolne. U blbých tlaků neodbrzdíš.
Teraz som to skúšal na zadné ,tam mi súpravu povolil.Ppoollll napsal:dem
U vozu to je maximální tlak na který se nafouká zásobník. U loko je to maximální tlak který jde do průběžného potrubí (pokud si to teď pamatuji z hlavy správně). Takže by ta mírně nižší hodnota u loko oproti vozům zase tak problematická být neměla.