ČD 709

hummus napsal:
Tu udelal LukasX ale to TRS 2004. Tak jestli si to nepletes s ni.

S pozdravem Milan.

O ní také vím,ale já zháním čistě na MSTS,komplet 708-709,na TRS jsou ale na MSTS nic

Vrbam napsal:
Neni problem upravit model 708cky na 709, ale musite sehnat textury.
No pokud jsou mé poslední informace správné (od člověka, který dělá v ČMKS), tak by ještě obě měly být v Srbsku.....

Tak to jsi vedle, lokomotiv 709 je cela rada, co myslis ze vlastni treba MUS, Škoda atd. atd.

Vrbam napsal:
Tak to jsi vedle, lokomotiv 709 je cela rada, co myslis ze vlastni treba MUS, Škoda atd. atd.
Sorry, ale před 3 týdny jsem se na ně ptal přímo člověka z ČMKS, zda by je šlo nafotit.....no tohle je info od něj......

709

No, ona zřejmě není řada 709 jako řada 709. Pokud vím, tak v Česku jezdí již řadu let několik kusů lokomotiv 709. Jedná se o vpodstatě remotorisovanou loko 708. Zrovna u MUS snad jezdí loko s motory MTU (opravte mě prosím pokud tady blábolím) jinak zde snad jsou i loko s motorem Mercedes nebo Caterpillar. Lokomotiva je vzhledově téměř shodná s řadou 708 ČD, jen má jinde umístěn chladič (na jednom boku delší kapoty, ne na čele) a má jinak rozmístěna dvířka na kapotách a výfuk. Našli bychom je ale pouze na vlečkách, ČD nevlastní ani jednu. Tyto lokomotivy ještě produkovala firma ČKD. Jeden kus je v provozu snad i ve Švýcarsku. Tento rok (2005) byl vyroben prototyp tzv. Effishunteru (snad to píšu správně) což je moderní lokomotiva z ČMKS označená v Česku rovněž jako 709. Je ovšem vzhledově hodně odlišná, a seriová výroba probíhá právě pro železnici některé s ex-jugoslávských republik. Určitě se dají správnější informace o obou typech (resp. více typech, podle motorů) najít někde na Internetu. Myslím že pro MSTS by se dala sehnat výměnou od LukaseX který ji vymodeloval pro Trainz, ta původní z produkce ČKD by šla upravit z Vrbamovy 708, jen mít textury.

Presne tak jak tvrdi Pikku.
Jedna dokonce byla ve Svedsku a dalsi je v USA(ale s upravami pro tamni provoz).

Nejake obrazkove materialy jsou zde: http://spz.logout.cz/album/cz/cz.html

JInak tu poznamku ze by jsem model 708cky upravil na verzi 709tky, jsem uz psal v tematu ČD 708, takze se ted opakuju.

Naposled editoval moderátor:
No a právě po takovémto kousku jsem se tady ptal,ale nikdo se ještě k tomu nedostal,vím že je to i k víše popsanému trochu těžší ale přeci jen.

Martens napsal:
Vrbam napsal:
Neni problem upravit model 708cky na 709, ale musite sehnat textury.
No pokud jsou mé poslední informace správné (od člověka, který dělá v ČMKS), tak by ještě obě měly být v Srbsku.....

no co já vím a mám za info ( z přímého zdroje ) tak 709 401-4 je v Srbsku na testech a bude tam do té doby dokud se nedodají nové stroje řady 621 101 těch se mají dělat 10 kusů a je to stejná lokomotiva jako naše 709 401-4 akorát jiná barva a jiné popisky ( v Srbštině ). Pak mám nějaké informace o další dodávce které se plánují takže z prvních uvažovaných 10 kusů bude asi 15 možná 20 ( zatím mají v ČMKS ČT hotové 2 621 ( jedna po a druhá před testy ) a pak asi 4 rozdělané a na zbytek mají už rámy a díly takže to půjde celkem rychle kupředu :-)
Jen pro info 7.12.2005 ji pokřtil v závodě pan prezident :-)

Back
Nahoře