Král je mrtev – skončil provoz fhavel.zelpage.cz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna mld
  • Datum začátku Datum začátku
Jejda, teď jsem se koukl na počet přihlášených (401), takže postačí 50,-Kč ročně od každého, což je podle mne směšný peníz. Pro jistotu by každý dal 100,- a je po ptákách. Jenže....... Jak znám situaci třeba ze sítě Packet Radio pro radioamatéry, tak to nemůže fungovat. Dokud hradí náklady SysOp (zde majitel webu a prostoru), tak uživatelé vesele užívají. Jakmile ale SysOp požádá o finanční spolupráci (a to se také jedná řádově o 50,- až 100,- Kč ročně od každého), tak najednou nikdo nemá peníze. To je podle mne typicky česká vlastnost.
Provozuji u mne doma 24 hod/den Echolink (propojení radioamatérů s rádiem přes Internet) a nikomu to v čechách nevadí, používají to bez uzardění zdarma (dokonce jsem odposlechl komunikaci amíka s českým amatérem, kde se amík ptal čecha: "proč jsi mne nekontaktoval přímo přes Inet ?", odpověď typicky česká: "no to bych musel platit, tady to mám zadarmo". Ale že to ,aby to měl zadarmo, musí někdo platit, to mu i po zmínce toho amíka nějak nedošlo.
To byl čech.
Jeden amík, který se pravidelně přes mne kontaktuje se svým kamarádem tady v čechách, mi poslal mail s dotazem, kam může poslat finanční příspěvek na provoz. Tak tomu já říkám kultura národa.

Omlouvám se dlouhý text, ale chtěl jsem jen zdůvodnit utopii mého nápadu s doménou a prostorem, který by si hradili uživatelé společně.
Karel

Pánové, nějak mi uniká co zde stále řešíte s hostingem. To nikam nevede.
Pokud má být zvoleno rozumné řešení tak je to možné pouze v případě kdy do serverovny dodáte svoje železo. Pak už je na pořadu akorát rychlost lajny a objem přenesených dat. Moje stránky takto fungují na železe kámoše (fandy do mašinek) kde je na vlastní provoz lajny vyděláváno legálním pronájmem a provozem jiných firemních stránek a tím pádem i při velkém objemu přenesených dat je počítadlo jako takové stále navíc ziskové.
Takže návod pro ostatní - obětovat jedno PC, umístit ho v serverovně, získat na něj placené aplikace od firem (pronajmout prostor), a pak máte vyděláno a zbyde i na vás. A to jak prostor tak i peníze. Co chtít víc?

OK1DNH: Až teraz vidím, ako zle som odhadol traffic. Keď ty s tým, čo tam máš teraz urobíš mesačne 11 GB, tak potom so všetkým by sme sa mesačne blížili ku trafficu snáď 300GB (o tom, že občas zvyknú odchádzať harddisky a pod., viď Ppoollll, s tým, že je ľahšie dôjsť do serverovne a prehrať dáta z disku ako to tam ťahať cez NET na FTP). Vo všeobecnosti, už zo svojej podstaty sa na takéto účely hosting nehodí ... mal som možnosť vidieť ako funguje Havlov web a videl som, že to už dlho bolo na hranici únosnosti. Keby sme ho mali len obnoviť, nieto ešte niečo pridávať, zákonite by sme sa dostali tam kde bol Havel ešte pár dní dozadu ... o hostingu prestaňte kecať, jediným možným riešením na takéto účely je vlastný server. So súčasným kapitálom (uvoľnenými vozidlami) začínať znova na hostingu (za súčasných podmienok, keď má každá firma omnoho lukratívnejších zákazníkov /ktorí zaplatia veľa no napokon to nevyužijú/) nemá žiadny zmysel. Howgh.

Už tu nebrečte. Konec webu Havla není konec MSTS. Vůbec nic se nezmění. Jo kdyby Ondra J, Dejv nebo někdo další z aktivních lidí kolem MSTS oznámili že končí, to by teprve byl důvod k nářku.
Dnes není problém napsat do fora, že bych potřeboval to a to vozidlo a téměř obratem Vám někdo napíše odkaz. A těch novinek zase tolik není. Pokud něco chcete dát ven, Karel Vám model, skin rád zveřejní. Jen se jedná o to, aby někdo vyrobil stránky a opravdu se o ně staral.

Zbyněk Šemora napsal:
Už tu nebrečte. Konec webu Havla není konec MSTS. Vůbec nic se nezmění. Jo kdyby Ondra J, Dejv nebo někdo další z aktivních lidí kolem MSTS oznámili že končí, to by teprve byl důvod k nářku.
Dnes není problém napsat do fora, že bych potřeboval to a to vozidlo a téměř obratem Vám někdo napíše odkaz. A těch novinek zase tolik není. Pokud něco chcete dát ven, Karel Vám model, skin rád zveřejní. Jen se jedná o to, aby někdo vyrobil stránky a opravdu se o ně staral.

Potvrdzujem, napr. pan T mi poslal 242 269 zo zaniknutej Vrbamovej stránky a bolo to, ale Filipovi Havlovi určite ďakujem za všetko.

Když už jste u týhle loko,tak po Zbyňkově aktuálce 64 si s ní budete moci zajezdit v připravovaných aktivitách.Těšte se stejně jako já,budou žhavý. :lol:

Naposled editoval moderátor:
katalog MSTS

Zkouším dát dohromady katalog vozidel (odkazy na stránky autorů). V hnacích vozidlech je cca 80 %. Největší problém je čas - ke kompu se dostanu jen víkendech (a pokud nemám pracovní víkend). Takže kdy to vydám - sám netuším. Pokusím se aby to bylo do prázdnin.

Chtěl bych vás poprosit,zda byste mi někdo nepomohl sehnat model 854 a cab k němu.Vůbec si mi to nedaří.
Mockrát děkuju!

Jan napsal:
Chtěl bych vás poprosit,zda byste mi někdo nepomohl sehnat model 854 a cab k němu.Vůbec si mi to nedaří.
Mockrát děkuju!
Jestli chceš, tak ti ho můžu poslat, ale s kabinou nepočítej, mám ji sice rozpracovanou, ale teď není nějak čas, snad po prázdninách by mohla být.

No tak model popavdě mám,al není k němu cab.Je tam půvpdní z DASH9.
Jestli byste měl aspoň neanimovaný cab a nebo i klidně nějakej model pošlete na :david.kodet@seznam.cz

Chcel by som niekoho z Vás poprosiť, či by ste mi nemohli zaslať výborný pikkov skin pomaranča, teraz neviem, či to je 775 alebo 776, no jeho inventárne číslo je 025. Podoba je z hlbokej totality :lol: . Človek vtedy uvažoval, či ho stiahnúť, ale povedal som si, že inokedy a zrazu tieto stránky skončili.
Možno si podaktorí pamätáte, že to bola aktualizácia špeciálne na skiny pomarančov. Vtedy som si stiahol len jeden a bol to nádherný skin T679.011.

Jan napsal:
No tak model popavdě mám,al není k němu cab.Je tam půvpdní z DASH9.
Jestli byste měl aspoň neanimovaný cab a nebo i klidně nějakej model pošlete na :david.kodet@seznam.cz
Jinej model zatím není, a kabina je nepoužitelná ani jako statická, tak jedině vydržet.

Robo napsal:
Chcel by som niekoho z Vás poprosiť, či by ste mi nemohli zaslať výborný pikkov skin pomaranča, teraz neviem, či to je 775 alebo 776, no jeho inventárne číslo je 025. Podoba je z hlbokej totality :lol: . Človek vtedy uvažoval, či ho stiahnúť, ale povedal som si, že inokedy a zrazu tieto stránky skončili.
Možno si podaktorí pamätáte, že to bola aktualizácia špeciálne na skiny pomarančov. Vtedy som si stiahol len jeden a bol to nádherný skin T679.011.
Už jse ti ho poslal.

No, keď už točíte o cénulách ja by som poprosil nejakú dobrú dušu, ktorá by mi zaslala Pikkov skin 775 005, ide o unifik na čelách s okrídleným kolesom,bolo to tuším tiež u Filipa.Vopred vďaka.

duuso napsal:
No, keď už točíte o cénulách ja by som poprosil nejakú dobrú dušu, ktorá by mi zaslala Pikkov skin 775 005, ide o unifik na čelách s okrídleným kolesom,bolo to tuším tiež u Filipa.Vopred vďaka.
Už ho máš na mialu 8)

Katalog - nehotový - ale venku

Tak jsem se rozhodl to svoje dílko vystavit - http://katalog-msts.wz.cz
K plánovanému stavu ještě moc daleko, ale alespoň něco.
(nechce mě to přihlásit - grrrr)

Re: Katalog - nehotový - ale venku

syrda-1 napsal:

super, ešte tak sfunkčniť downloady

Re: Katalog - nehotový - ale venku

syrda-1 napsal:

Ak by mal niekto záujem,viem trošku pomôcť pri tvorbe tejto web stránky.Mám zálohovaný hodný počet modelov z bývalej stránky fhavel.zelpage.cz. :wink:

Back
Nahoře