Král je mrtev – skončil provoz fhavel.zelpage.cz

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna mld
  • Datum začátku Datum začátku

mld

Začátečník
Dnes jsem narazil na zajímavou novinku – Filip Havel ukončil provoz svých stránek, které bylo bez nadsázky možno označit za nejkomplexnější sbírku českých a slovenských modelů pro Train Simulator. (Nemluvě o tom, že tam byly tratě 180 a 310.)
Obávám se, že nic podobného v současnosti neexistuje, nebo se mylím?

mld napsal:
Dnes jsem narazil na zajímavou novinku – Filip Havel ukončil provoz svých stránek, které bylo bez nadsázky možno označit za nejkomplexnější sbírku českých a slovenských modelů pro Train Simulator. (Nemluvě o tom, že tam byly tratě 180 a 310.)
Obávám se, že nic podobného v současnosti neexistuje, nebo se mylím?
Pokud se autoři těchto tratí vyjádří kladně, tak by neměl být problém toto umístit ke Karlovi Kebertovi na jeho server.....co se týče sbírky modelů a skinů..je to velká škoda, byla to skvělá databáze.....asi bude toto potřeba vybudovat znova.....IMHO naštěstí jsem všechny modely a skiny od Filipa stahoval.....

atb

Zaslal: so listopad 26, 2005 8:15 pm Předmět: Konec stránek F. Havla

--------------------------------------------------------------------------------

Bohužel je to tak. Pokud jsem něco hledal našel jsem to právě zde. Proto bych se touto cestou rád zeptal, zda-li někdo neuvažuje o zavedení podobných stránek, kde by docházelo k soustředění téměř všeho, čeho se MSTS týká, tak jako tomu bylo právě u F. Havla (kabiny, zvuky, modely, skiny...). Na závěr bych tímto rád ještě Filipovi poděkovalza to, že pro nás tyto stránky až do těď provozoval. Více zde http://zelpage.goo.cz/fhavel/

Martens

Zaslal: so listopad 26, 2005 8:24 pm Předmět: Re: Konec stránek F. Havla

--------------------------------------------------------------------------------

atb napsal:
Bohužel je to tak. Pokud jsem něco hledal našel jsem to právě zde. Proto bych se touto cestou rád zeptal, zda-li někdo neuvažuje o zavedení podobných stránek, kde by docházelo k soustředění téměř všeho, čeho se MSTS týká, tak jako tomu bylo právě u F. Havla (kabiny, zvuky, modely, skiny...). Na závěr bych tímto rád ještě Filipovi poděkovalza to, že pro nás tyto stránky až do těď provozoval. Více zde http://zelpage.goo.cz/fhavel/

Jo, FIlipovi patří dík za to, co pro MSTS svým webem znamenal....co se týče pokračování, tak je ve vývoji MSTS portál zde na tomto serveru u p. Starého....
Cílem portálu je jedna jediná databáze na modely s tím, že není nutné, aby na témže serveru byly i downloadované soubory....tím se může zátěž rozložit i na více souborů.....chceme se Zdenkem Itterheimem, aby to bylo pokud možno částečně integrováno s tímto forem......

Druhou variantou je PPoollllův web, který se docela dobře rozrůstá.....

Naposled editoval moderátor:
Boby napsal:
............... a který t.č. taky nefunguje.
Psal mi PPoollll, že se tam mění disky, takže je mimo provoz, ale drobný výpadek není totéž, co ukončení činnosti Filipových stránek....to si laskavě uvědom......

Tak to bych se musel na úvodní stránku dostat.
Martens - přesně takovou reakci jsem ošekával. Jen jsem se ubezpečil.
Myslím, že jsem se vyjádřil jasně T.Č., tak proč prudíš?

Boby napsal:
BTW taky jsem očekával podobnou reakci.....a jak tak koukám, nebyl jsem sám....no nemá cenu se hádat kvůli ptákovinám....u tohohle webu alepon není riziko, že toho PPoollll nechá....
Ale máš pravdu, to vystartování bylo zcela zbytečné a neprofesionální....

Martens napsal:
Boby napsal:
BTW taky jsem očekával podobnou reakci.....a jak tak koukám, nebyl jsem sám....no nemá cenu se hádat kvůli ptákovinám....u tohohle webu alepon není riziko, že toho PPoollll nechá....

Jak tak pozoruji tak dnešní den není smutný jen pro mě,ale i pro české MSTS.Velká škoda :cry:

Pokud se týká tratí 180 a 310, není problém je vystavit na http://ama-cb.cz/msts , stačí souhlas autorů a je to tam. Berte to jako souhlas s Martensovo nápadem. A ještě něco, nešlo by se dohodnout s F. Havlem o poskytnutí obsahu je HD s databází ? Snad na MSTS nezanevřel natolik, že to smazal ? Zkusil jsem ho mailem požádat o data, tak uvidíme.
Karel

Re: web

bob57_cz napsal:
ok1dnh napsal:
Pokud se týká tratí 180 a 310, není problém je vystavit na http://ama-cb.cz/msts , stačí souhlas autorů a je to tam. Berte to jako souhlas s Martensovo nápadem. A ještě něco, nešlo by se dohodnout s F. Havlem o poskytnutí obsahu je HD s databází ? Snad na MSTS nezanevřel natolik, že to smazal ? Zkusil jsem ho mailem požádat o data, tak uvidíme.
Karel
Pokud je už web kompletně smazán, není problém s obnovou.
Až na pár chybiček mám kompletní fhavlův web na HDD v záloze včetně html a downloadů.
Po souhlasu FH mohu pomoci k znovuzrození.
Nebylo by to poprvé, kdy jsem tak poskytl autorům oživit jejich ztracené zálohy.
Ono Bobe nejde o souhlas Filipa...ten není autorem skinů a modelů.....bude potřeba souhlas původních autorů.......

K mému webu - odešel disk a na nový se vše instaluje. Bohužel pro nás má prioritu především to co živí provoz dotyčného serveru. Takže až toto bude zprovozněno tak pak budu moci projít mé stránky a dohrát to co bude chybět. Zatím nemohu na serveru dělat nic. Po tom co dohraji vše z mé domácí pracovní instalace na server tak se musím ještě dohodnout s Bobem kvůli věcem co dělal v poslední době on. Bohužel ne vždy jsem si ihned stahoval práci ostatních k sobě domů. Většinou jsem toto dělal až v okamžiku kontroly a následného zpracování.
Je možné že budou moje stránky obnoveny systémákem beze zbytku a tím pádem provoz naběhne i bez mé kontroly obsahu ale zrovna tak je možné že tam budou starší archivy. To co jsem mohl doposud vidět je o několik měsíců zpět. Takže jakmile bude celý obsah podstatných částí zkontrolován tak se to pak dozvíte v novinkách. Dokud tam nebude oznámení o znovuzprovoznění stránek tak nedoporučuji nic stahovat neboť to mohou být i věci dnes již neplatné!!!!

A k Havlovu webu - podle mého názoru by bylo vhodné a i žádoucí kdyby se podařilo s jeho souhlasem zprovoznit alespoň tu část stránek aby bylo možné zjistit kde co bylo - seznamy. O umístění jednotlivých souborů s modely jinam to bude v každém případě složitější - bez souhlasu autorů to nebude jednoduché.
A co se týče těch tratí - pokud jejich autoři projeví zájem tak prostor i přenosovou kapacitu mám k dispozici.

Ppoollll napsal:
K mému webu - odešel disk a na nový se vše instaluje. Bohužel pro nás má prioritu především to co živí provoz dotyčného serveru. Takže až toto bude zprovozněno tak pak budu moci projít mé stránky a dohrát to co bude chybět. Zatím nemohu na serveru dělat nic.

A k Havlovu webu - podle mého názoru by bylo vhodné a i žádoucí kdyby se podařilo s jeho souhlasem zprovoznit alespoň tu část stránek aby bylo možné zjistit kde co bylo - seznamy. O umístění jednotlivých souborů s modely jinam to bude v každém případě složitější - bez souhlasu autorů to nebude jednoduché.
A co se týče těch tratí - pokud jejich autoři projeví zájem tak prostor i přenosovou kapacitu mám k dispozici.

Je vidět, že Murphyho zákony platěj vždy a všude, zvlátě ten co říká:

"Když se něco sere, tak po tuctech!"

Co se mne jako autora týká, tak ode mne máš souhlas uveřejnit u sebe vše co jsem u Filipa měl, tedy Rakušanku T426.0 a Hurvínka M131.1 a vozy Blm a BDlm. Až to bude zprovozněno a budeš mít zájem pošlu ti nové verze.

Tak jsem zkusil p. Havlovi poslat toto:
>Pane Havel,
zkusím neskromný dotaz. Bylo by možné získat obsah HD s vozy a mašinkami k
opětovné publikaci ? Byla by opravdu škoda takové veledílo smazat.
Předpokládám, že by mi k přenosu dat stačil malý USB Pocket 20GB Prestigio.<

Jeho odpověď:
>Dobrý den,
Omlouvám se, ale na takovouhle nabídku budu potřebovat přeci jen o něco více
času.

Filip Havel<

Takže asi vyčkáme.
Karel

Čo sa týka obnovy stránok FHavla v nezmenenej podobe, som ja osobne zásadne proti, nakoľko podľa môjho subjektívneho názoru, tieto stránky vo svojej pôvodnej podobe možno chápať ako zoširoka najväčší zdroj vozidiel pôsobiacich problémy v aktivitách ...

keď abstrahujeme od toho, že tamojšie vozidlá nespĺňajú nijaký štandard značenia (akože mne je osobne jedno či je tam bodka alebo čiarka), nachádza sa tam veľa duplicít (myslené rôzne vozidlá s rovnako pomenovaným .eng súborom), chybne poodkazovaných vozidiel (chyby v .eng a .sd súboroch a v neposlednom rade iných chýb (zle skompilované .s súbory a pod.

Ak sa teda uvažuje o obnove tohoto fondu modelov a repaintov, mali by všetky tieto prejsť aspoň štandardizáciou pomenovania a keď už nie ladením vlastností, tak aspoň dôslednou kontrolou chýb a duplicít s ich následnou opravou. :!:

Ac nerad, musim do toho fora vstoupit. Zdurazniji, ze si nepreji, aby se uskutecnilo jakekoliv oziveni mych stranek. Rozhodne nejsem proti, aby se vsechny archivy v jakkoliv zmenene ci nezmenene forme zverejnily jinde, naopak. Nejsem jejich autorem a zrusenim stranek se rusi i vsechny zavazky na exkluzivni zverejnovani add-onu ode vsech autoru. Ale durazne pripominam, ze vse ostatni (jednotlive html stranky, vsechny obrazky, texty jichz jsem autorem a dalsi obsah meho byvaleho webu) jsou me dilo. Na toho dilo se vztahu taktez veskera autorska prava, ktera si ponechavam. V pripade poruseni techto prav okamzite podstoupim veskere pravni kroky k jejich obhajeni.

Pane Havel,
já osobně jsem naprosto neměl na mysli obnovení vašich stránek v původní vaší podobě (nevím, kde na to JOHNZ přišel). Já vám psal mail s žádostí o data (archivy) jako taková.
Karel

Já si myslím, že to vše je zbytečná iniciativa. Stejně musíte oslovit autory modelů a jelikož F. Havel není autorem žádného modelu, tak vše můžete získat přímo od autorů. Jedná se hlavně o to, aby modely byly opraveny od překlepů a sladěny se systémem značení. Pokud si na tohle nikdo netroufáte, tak opravdu nějaké zkopírování databáze na jiný web nemá smysl.

S JOHNZem a Zbyńkem vcelku souhlasím. Z Havlových stránek mám staženo vše (snad) a stránky mi sloužily hlavně jako zdroj informací o tom co je od koho neboť toto dost často v samotných archivech není uvedeno - bude teď více otazníků u autorů skinů. Jinak tam bylo dost skinů u kterých byly různé chyby, ať funkční tak i obsahové. Pokud pominu chyby v chování tak určité procento skinů je v takovém provedení kdy to v reálu nikdy nemohlo jezdit. Jaksi se míjí označení vozidla s dobou kdy jezdilo. Anebo byly z neznalosti provedeny záměny mezi dobře provedeným skinem z fotek a pak následným označením již na fotkách nečitelným čili autory jen odhadnutým. Toto jsou věci které se snažíme doladit a proto se na určité označení vozu ať už z Havlových stránek nebo i ze Zbyňkova DVD nikdy nenajde na mém webu ta samá varianta ale jen její opravená a přejmenovaná verze s odpovídajícím pojmenováním.

Back
Nahoře