vozy RoLa

no pod jakým názvem. Jsem asi uplna lama značení nákl. vozů mi dělá trochu problémy. Pod názvem RoLa jsem ic nenašel. :eek: Poradite někdo zdatnější?

Naposled editoval moderátor:
Dederóni pokaiľ viem vlastné Saadkms nemajú, každopádne nikto nie nebráni aby si si to logo FS prepísal na DB a pozmenil číslo vozidla ...

RoLa

Na rakouských stránkách byly ke stažení vagony pro RoLa ve zbarvení OBB, a stejné byly ke stažení později přeskinované na versi DB na thetrainu. Jsou od Clemense Hanela a jsou o dost lepší než ty původní italské. Důležité je, že kamiony na těchto vagonech jsou řešeny jako freightanim, a proto můžete jezdit i sprázdnou RoLa (tak byla čas od času vidět i v reálu)

Před nějakým časem tady kdesi na foru informoval pan Šemora, že vyladil vozy ROLA. Zmiňoval se hlavně o brzdách. Zkusil jsem Rolu projet a udivilo mě že nějakého brzdného účinku jsem dosáhl až při rychlobrzdě a to rychlost klesala tak pomalu jako kdybych jel výběhem. Chtěl bych se zeptat, jestli Rola opravdu tak mizerně brzdí nebo to je jenom chyba v MSTS. (Měl sem z DVD stahnul z PHA-BLA potom ze Sinusu a pořád stejný)

Naposled editoval moderátor:
Tak to je pěkně na ho.... zajímalo by mě jak se s tím perou fírové ve skutečnosti

Ja když s nima jedu tak si složím soupravu z lužkových vozu, WR a Rola. Řidiči musí někde spát ajíst. :P

lapo napsal:
Ja když s nima jedu tak si složím soupravu z lužkových vozu, WR a Rola. Řidiči musí někde spát ajíst. :P

já tam nasadil Bc+23 ROLA vozů jako ve skutečnosti a zastavit to je pořádná fuška

Čouda napsal:
lapo napsal:

já tam nasadil Bc+23 ROLA vozů jako ve skutečnosti a zastavit to je pořádná fuška
Jest-li to nebude tím,že RoLa má malinkaté kolečka a kotoučovou brzdu,prohlídl jsem si ji v Lovosicích.když ještě RoLa jezdila.Jest-li mají kola v průměru 30cm,tak je to dost málo na pořádné brzdění a navíc s kamionem na hřebetě...

Dyť by to muselo mít opravdu malé brzdící procenta a pochybuju že by podle tabulek mohla "letět kilo"

Čouda napsal:
Dyť by to muselo mít opravdu malé brzdící procenta a pochybuju že by podle tabulek mohla "letět kilo"
To by jsi nevěřil,ale prázdná souprava (často z Neměcka jela prázdná či s pár kamiony) jela o stošest,ten rachot se nedal přeslechnout na kilometry a podle mě si to kalila přes 90km/hod. a to měla 30 vozů,nepočítám ten osobní pro šoféry za lokomotivou,na délku přes půl kilometru celá souprava.

...no,já sem měl možnost se párkrát svézt v tom lehátkovém vagonu na Role,když sem jel z Německa do Itálie a zpátky a můžu říct,že strojvedoucí s náma jel jako prase a kdybych se vleže místama nedržel,tak se válím na podlaze.Jeden kolega,co se na Role vozí často,říkal,že po návratu dolů z Alp se dost často na většině vozů přehazovalo brzdové obložení.Myslím,že brzdit to musí dobře,vždyť v hodně případech se Rola jezdí přez hory,jenom tam mají asi větší spotřebu brzdového obložení.

Back
Nahoře