Pokud někdo kupujete časopis Týden, tak si ho kupte, a neprohloupíte. Ve včerejším vydání časopisu Týden tam píšou a rozebírají velký problém ČD na fotce dokonce je vidět, jak výpravčí obsluhuje poloautomatické zařízení ještě vybudované za dob Rakouska - Uherska. Toto zabezpečení snad ještě mají hradlaři ( teda signalisti na Stavědlech ). Tedy stiskne páku a začne kroutit klikou. Jednou jsem byl na hradle jako na exkurzi. A nebo ovládání vyhybek. Zatímco na Západě to dělá počítač, u nás musí hradlař používat páku. A pokud nemáte dobré bicepsy, tak tu páku nepřestavíte. Jednou jsem to zkoušel na hradle, zrovna nic nejelo a tak jsem zkoušel přehodit vyhybku a šlo to fakt ztuha. Jinak ty černé vyhybky přehazuje posunovač a ty na třené na žluto dělá hradlař nebo výpravčí.Máme tak zastaralý vozový park, že když opravujeme porouchanou lokomotivu, tak musíme jinou lokomotivu rozebrat abychom měli na náhradní součástky, tak to si stěžují železničáři v časopise Týden. A dokonce tam kritizuji zmodernizované panťáky v úseku Kolín - Praha ( naše oblíbená žabotlama ). Schválně si to přečtěte. Stojí to za to. Hned se vám v krví ztrojnásobí hladina adrenalinu. A nejhorší je to, že když chce vláda privatizovat ČD jako celek nějakému silnému zahraničnímu zájemci ( Asi jako když privatizovali Telecom firmě Telefonica ) například se spekuluje o tom, že by německé dráhy či TGV koupili ČD, ale proti privatizaci se bohužel neustále staví odborářský šéf Dušek. Takže je tam v tom lobby. Přitom kdyby to zprivatizovali, tak ten zahraniční vlastník do toho investuje víc miliard než vláda. A pokud chceme zmodernizovat vozový park, tak do toho musíme nalít přes 30 mld korun. Což vláda na to nemá peníze. Sice zahraniční vlastník bude zdražovat jízdné ale na druhé straně se dočkáme kvalitnějšího vozového parku. V německu a ve Francii je pro Čechy šíleně drahé jízdné, ale za ten komfort to stojí. U nás je nehorázně drahé jízdné a přitom některé vlaky jezdí jako v 60. letech.