Rozruch kolem Pendolina

Keď stále pozerám na neho, že kde čo preblikne, aj keď na šajbách je stále volno, tak tá bezpečnosť ide podla mňa dole, keďže nepozerám pred seba. Najväčší problém sú krivky, ktoré mi sledujú rýchlosť pri návesti "stoj", alebo zníženie rýchlosti, kde sa musím držať pod ňou, inak dôjde k zastaveniu. Tieto návesti sa objavia hocikedy, pri horšom kódovaní a x-krát sa mi stalo, že mi odpočítaval krivku, ani som o tom nevedel, lebo som išiel na volno a už som stál. No je to hruuuza.

bob57_cz napsal:
To je naprosto v pořádku, když vlak zastaví z důvodu přerušení přenosu návěstí. Je to směrem k vyšší bezpečnosti. Obráceně by to byl průser s několika stovkami tun šrotu a krmením pro kočky.
Zažil jsem si několik vývojových variant od LSI po LSIV včetně PAKS a podal i návrh úprav na loko i trati. Skončilo to na nedostatku financí a nedávno jsem zjistil ( před půl rokem ), že můj návrh původně podaný u CD je v pozměněné podobě realizován na trase A metra. Je to ale víc jak 10 let, tak je ani nejde ( AŽD ) žalovat.

bob57_cz napsal:
Ty jsi tak krásně startovací.... :D ... přivaž si na nohy zátěž, ať se pýchou nevzneseš.....

Asi si nemáme co vyčítat. Takže recenzi necháme na druhých, ju?

Naposled editoval moderátor:
PAKS som nezažil, ale počul som, že to bol podobný nezmysel, ale máš pravdu, jediné čo nám ostáva, kukať pred seba a keď to zaúraduje, vymačknúť, nafúkať, kývnuť rukou a hurá ďalej. Len to nesmie zblnúť v neutrálnom poli, to som už počítal lanká na troleji, ale na predný zberač som sa chytil :roll: . A ešte väčší gól bol, keď sa mi to zbláznilo v Bratislavskom rovnom tuneli (bez troleja), Naštastie tam je 10 promile (podľa Zbyňka :) )

Jako fór dobrý, az na ty prachy za Pendolino......
Karel
P.S. Pozdraveni vsem na Bratislavske pracovni schuzce....

ok1dnh napsal:
Jako fór dobrý, az na ty prachy za Pendolino......
Karel
P.S. Pozdraveni vsem na Bratislavske pracovni schuzce....
No jo, to je jenom vyřešen problém s pohonem ....a co topení? Nějak mi tam chybí zabedněná okna s komínky od kamínek....ale to by na to chtělo specializovanou firmu Lakatos Kurenie z Chánova :-)

Dneska jsem si vsadil 100,- Kč ve Fortuně, že Pendolina v únoru nepojedou, jsem zvědav, co na to říkají sázkoví bookmakeři. Já jen doufám, že alespoň něco vyhraju, :lol:

Jako neznalý věci mam dotaz ohledně provozu na drahách. Jsou nějaká pravidla při vozbě mezinárodních vlaků co se týče fíry? Může jet s cizí soupravou? Nebo končí na hranici? :?:

To závisí od niekoľko vecí:
1. Fíra musí byť preškolený a vyskúšaný z predpisov v danej krajine.

2. Fíra musí mať v papieroch napísanú loko, ktorá s tým ev. pokračuje za hranice (ak sa neprepriaha samozrejme padá)

3. Fíra musí mať poznanie na trať po ktorej má ísť ďalej (ak nie, môže mať vybaveného rušňovodiča - "pilota", ktorý síce má poznanie na trať, ale napríklad nemá v papieroch daný typ loko)

4. Železnice musia byť dohodnuté na turnusových a ekonomických aspektoch takýchto výkonov. V súčasnej dobe sa tak väčšinou "striedajú stráže" na hraniciach avšak sa mi marí, že od tohoto GVD by naši majstri mali na niektorých vlakoch chodiť až do Brna (Miro Sárkány ma určite rád opraví a doplní)

V podstate máš pravdu, len keď jazdíme po pohraničnú stanicu, ale už na území cudzieho štátu (v mojom prípade Břeclav), tak mi stačia rozdielové skúšky. Je vydaný predpis, kde sú uvedené rozdiely medzi našimi a českými predpismi zjednodušený na úsek Kúty-Břeclav. Skrz pendolína nám hrozilo, že budeme chodiť až do Brna a vtedy by sme už museli spraviť komplet české predpisy. Poučenie na rušeň je ako na každý iný (ja som spravil 242 za dve minuty u inštruktora v kanclíku). Akurát keď sa robilo školenie na Herkulesy, tak to trvalo dlhšie. A ten ekonomický aspekt, býva to tak, že kolko kilometrov najazdí český rušňovodič u nás, tolko musí náš v čechách a takisto aj kilometrický obeh rušňov.

Nebylo by v praxi lepší aby např. na Pendolíno v Břeclavi nasedl slovenský fíra, odvezl ho do Bratislavy atd.? Díky za info

Ťažko povedať, či by to bolo lepšie, pokial nevyskúšaš, nevieš. Prvé špekulácie boli také, ale velice rychle stíchli, lebo sa jednoznačne povedalo, že Pražák to z ruky nepustí (dúfam, že to nikto nezobere osobne). Tak sa dohodlo, že Blavák bude chodiť do Brna, alebo až do Havl.Brodu. Ale ostalo ticho, a jak to tak s pendolinami vypadá, tak v Blave sa ešte dlho neobjavia a je o starosť menej.

Tomas Lee napsal:
Nebylo by v praxi lepší aby např. na Pendolíno v Břeclavi nasedl slovenský fíra, odvezl ho do Bratislavy atd.? Díky za info
Asi nee, vem si to, co by třeba slováci museli investovat do školení na soupravy, které ani nemají....dneska má na bimbadlo u nás zkoušky cca 45 fírů....tak půlka z toho asi jezdí na Břeclav....takže mít u SLováků školení kvůli tomu, že poveze pinďu 40 minut z Blavy na hranice.....hooodně neekonomické.....

Prečo? Keď si mohli robiť skúšky na Herkulesy a riadiace vozne aj zo súpravami, čo jazdia z Marcheggu do Blavy (cca 30km).....

Back
Nahoře