Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: AndrewM

AndrewM napsal:
Tax napsal:
PuDr. Matějko napsal:
Ale jinak se moc těším, nebyl jsem nikdy v životě v Bratislavě, tak nevím, jestli ta trať jak vede na hlavní nádraží vede i kolem řeky Dunaje. A pokud ano, bude i tam v MSTS ?
Dunaj je od stanice BA Hlavné vzdialený tak asi 5 min. autom, dokonca z vlaku neuvidíš prakticky ani rieku Moravu ... Jedine, že by si p. Šemoru presvedčil, nech urobí aj trasu z BA Hlavné cez BA Nové Mesto, UNS až do Petržalky a Rajky (Máv), ale to by si zrejme musel najprv vymodelovať poschodový dialnično-železničný Prístavný most 8) :wink:

Za to se muzeme tesit na "vleceni se" pred hlavnou stanicou :-) Je tam jeste porad ta desiva 30 (nebo co to tam je pres ty tunely), ?
JJ, pořád třicet.....ale chtělo by to nějak vyřešit fintu, aby aktivita končila v případě nestažení pantografu....v tom jednom tunelu můžou elektriky jenom se staženým pantografem.....Blaváci asi vědí, kolik sběračů už tam zůstalo očesáno.....

Re: AndrewM

Martens napsal:
JJ, pořád třicet.....ale chtělo by to nějak vyřešit fintu, aby aktivita končila v případě nestažení pantografu....v tom jednom tunelu můžou elektriky jenom se staženým pantografem.....Blaváci asi vědí, kolik sběračů už tam zůstalo očesáno.....
Nooo ... raz pred rokmi sa to podujala skontrolovať divá sviňa, ktorá si predtým dala do nosa v hoteli Carlton ( nechala za sebou zopár rozbitých dverí ) a v podguráženom stave vliezla do tunela ... to, čo z nej zostalo už na klobásy ani jaternice veru nebolo vhodné :wink:

Chýbalo málo a nechal by som tam obidva. Zachránilo ma "STOP" tlačítko. Ale pán Sárkány starší má peknú príhodu, keď odstupujúci rušňovodič mu povedal, že rušeň v poriadku, len v tuneli voľačo hrkotalo, ale nevie čo a v zápätí zmizol. Keď chcel mašinku nahodiť a v troleji nebolo elektriky, napadlo ho pozrieť na strechu. Hneď bolo jasné, čo v tom tuneli hrkotalo.....

PuDr. Matějko napsal:
Do Břeclavi bude trochu více práce a pak hurá na Slovensko navštívit VyVolené Vystěhované :lol: :lol:

Ale jinak se moc těším, nebyl jsem nikdy v životě v Bratislavě, tak nevím, jestli ta trať jak vede na hlavní nádraží vede i kolem řeky Dunaje. A pokud ano, bude i tam v MSTS ?
Až se dostaneme v MSTS z Prahy do Bratislavy k Vyvoleným, to bude pěkný fičák. :lol: Ale na Dunaj zapomeň. Kolem tratě neteče.

Na Slovensku namáme Vyvolených, ale Vyholených, pripadne Vyhulených :lol: a pevne dúfam že trať ich zdaleka obíde. :twisted:

Naposled editoval moderátor:
AndrewM na to vlečenie pred Hlavnou stanicou sa môžeš tešiť.Ešte stále je tam 30 kilometrová rýchlosť a dokonca tunel č.1 sa prechádza so stiahnutými zberačmi. Už 20 rokov nemá trolej.

Večer jsem vykopal vyhýbky a přilehlé koleje v Židenicích. Po save jsem nestačil zírat kolik mi to zahlásilo skrytých zvukových značek. Bylo jich asi 15. Možná i proto v těch místech hra často padala. Kde se to tam vzalo? Však po prvním save mi to celé vybuchlo a trať se nenávratně poškodila a pomohlo pouze DELETE a nakopírovat zálohu. Na druhý pokus jsem ukládal častěji a na výhybně Židenice je zbrusu nové zhlaví i s angličany, 60tkovými a 80kovými výměnami.

Zbyněk Šemora napsal:
Večer jsem vykopal vyhýbky a přilehlé koleje v Židenicích. Po save jsem nestačil zírat kolik mi to zahlásilo skrytých zvukových značek. Bylo jich asi 15. Možná i proto v těch místech hra často padala. Kde se to tam vzalo? Však po prvním save mi to celé vybuchlo a trať se nenávratně poškodila a pomohlo pouze DELETE a nakopírovat zálohu. Na druhý pokus jsem ukládal častěji a na výhybně Židenice je zbrusu nové zhlaví i s angličany, 60tkovými a 80kovými výměnami.

Super práce Zbyňku !! .. Na to "nové Brno" se už fakt tešim..

Bude mít nějak více objektů (tedy včetně kolejiva) ?? ..
Myslím tím počet objektů položeném na Brně hl.n. a Židenicích..

Jinak samozřejmě že jsem zvědav i na jízdu po "novém koridoru" na "novou Břeclav" !! ..

Z pozdravem ,ocelot24

Takže už mám kolejově rekonstruovanou trať 260, odb.Zádulka - Brno Židenice. Ale mělo to vedlejší účinky, rozházely se mi všechny značky na kolejích. Návěstidla, zvuky, označení kolejí. Několik hodin jsem to dával dohromady. Kdybych věděl co mne čeká, tak bych do toho nešel. Ještě že jsem to nevěděl.

Pracuji na aktivitě osobního vlaku z Ústí n. Orlicí do Letohradu. Chci jenom upozornit autora tratě, že na odjezdovém návěstidle ve stanici Ústí n. Orlicí je předvěštěna rychlost 40 km/h, která je až na vjezdovém návěstidle žst. Lanšperk. Pokud vím tak od tohoto tu máme předvěst vjezdového návěstidla. :?:

zdenal26 napsal:
Pracuji na aktivitě osobního vlaku z Ústí n. Orlicí do Letohradu. Chci jenom upozornit autora tratě, že na odjezdovém návěstidle ve stanici Ústí n. Orlicí je předvěštěna rychlost 40 km/h, která je až na vjezdovém návěstidle žst. Lanšperk. Pokud vím tak od tohoto tu máme předvěst vjezdového návěstidla. :?:
Tak zkus vymyslet scripta návěstidlel, aby na jednu trať odjezdové návěstidlo bylo předvěstí (autoblok) a na druhou trať předvěstí nebylo. Jsme pouze v MSTS a je tady dost omezení

Chci se zeptat Zbyňka, jakým způsobem a fíglem uděl ty vysoké kopce u Bezpráví, dneska jsem tam projížděl a fascinovala mi ta krajina. Jinak ve své fiktivní trati už umím pokládat (traťové objekty) les, ale mne by spíše zajímala ta výška těch kopců. Já když tvaruji terén do kopce, tak si označím červenou barvou čtverec, levým tl. myši, dále nastavit výšku v metrech nebo také rozsah výběru 5x5, 10x10, 20x20 ale nikdy se mi nepodaří udělat krásný alpský svah, tak něco podobnýho jako u Bezprávi či České Třebové. To není žádný svah, ale placka na návýšině, sice zvednu terén, ale pořád je to placka, jak to Zbyněk dělá ?

PuDr. Matějko napsal:
Chci se zeptat Zbyňka, jakým způsobem a fíglem uděl ty vysoké kopce u Bezpráví, dneska jsem tam projížděl a fascinovala mi ta krajina. Jinak ve své fiktivní trati už umím pokládat (traťové objekty) les, ale mne by spíše zajímala ta výška těch kopců. Já když tvaruji terén do kopce, tak si označím červenou barvou čtverec, levým tl. myši, dále nastavit výšku v metrech nebo také rozsah výběru 5x5, 10x10, 20x20 ale nikdy se mi nepodaří udělat krásný alpský svah, tak něco podobnýho jako u Bezprávi či České Třebové. To není žádný svah, ale placka na návýšině, sice zvednu terén, ale pořád je to placka, jak to Zbyněk dělá ?

Nic ve zlým, ale uvědomil jsi si jen dobu praxe ve stavění tratí? Zbyněk ti asi rád poradí, ale několik let praxe je několik let praxe... a ty finty jsou zaplacené stovkami hodin u toho zatr. krámu. Každý z nás nějak začínal a teprve čas posoudí naše díla......

Co tady zase řešíte? Jak se dělá kopec? Strmý kopec? Jak píše Miran, je to dlouholetá praxe. Postaví se normální kopec a strmé srázy se do něj prstíčkem vydlabou. Bod po bodíku.
Jinak jsem dokončil kolejiště v Brně hl. nádraží. Jižní zhlaví jsem trochu lépe zakulatil, aby vlak po rovné koleji nejel cik cak, ale k nástupišti plynule najel. Už mi zbývá přednádraží a Brno Horní Heršpice, kde je posledních 6 angličanů a pak by to už mělo odsejpat rychleji.

Dnes večer jsem si dal pauzu a trochu si zajezdil. Když už zkouší ta Pendolina v reálu (Břeclav - Hrušovany), tak jsem provětral přestavěný úsek Česká Třebová - Malacky. Tolik práce a ani mi nepřišlo že na 260tce jsou na zhlavích kříže a 60tkové výměny. Jako by to tam bylo odjakživa. 6stupňové angličany v Brně OK a pak jsem to do Břeclavi polechtal rychlostí 210 a na rozdíl od ČD nebyly žádné problémy. V Hrušovanech a Vranovicích už nebudete muset mít strach, že soupravu převrátíte. Poloměry už jsou odpovídající.
Kolejově vše OK, ale ještě je na trati práce a práce.
Jinak chci poděkovat všem příznivcům ze Slovenska za plánky stanic, mapy, videa a dodatky. Budu se snažit trať do Bratislavy postavit co nejlépe.

Uvidíme či spoznám že už som v Bratislave :D . Tuším pošlem Zbyňkovi nejaký "tekutý dodatok" aby tam bol aj náš dom 8).

nebulus napsal:
Uvidíme či spoznám že už som v Bratislave :D . Tuším pošlem Zbyňkovi nejaký "tekutý dodatok" aby tam bol aj náš dom 8).
Ono by to chtělo nějakého Bratislavského modeláře. Ale nejdůležitější je profil trati. Jak ten postavím špatně, tak to žádné baráčky nezachrání. Ještě dostavím mé opravy na 250 a 330 a jdu na to.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře