Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ta cesta na Slovensko vůbec není jednoduchá. Sice včera jsem dokončil rekonstrukci Hrušovan, ale bylo to jen nahrubo. Takže dnes se celý den peru s úsekem Hrušovany - Vranovice. Ve Vranovicích jsem pracně řešil poloměr koleje u ostrovního nástupiště a když mi to asi na 15. pokus vyšlo přesně, spadlo mi to k Billovi a já mohl skládat koleje znovu. Ještě nemám všechny perony, budovy, návěstidla....ale rýsuje se to. Bude to pak jiné svezeníčko.

Jeje tady to nejak umrelo. Konecne jsem posledni tyden po pul roce v kancliku a vz si prestanete povidat a ja tak nove veci a figle poznavat. Chtel bych se zeptat eszli se na teto fajn trati nekdy pouziji kulaty rychlostniky(pro vozidla s omezenou prechodnosti). Ja vim je to prkotina a ti co to tu delaji tak toto rypani nemaji pochopitelne radi. Ale u tak dobre trati kde je uz prakticky vsechno mi toto trosicku chybi. Useky Usti n. O. - Chocen a Brno - Blansko, tam by to bylo fajn. Videl jsem to uz hodne davno na trati 180 kterou jsem si stahnul a zkousel jsem to z ni extrahovat a nasazet do teto trati ale bez uspechu.

PAja26 napsal:
Chtel bych se zeptat eszli se na teto fajn trati nekdy pouziji kulaty rychlostniky(pro vozidla s omezenou prechodnosti). Ja vim je to prkotina a ti co to tu delaji tak toto rypani nemaji pochopitelne radi.
Bude ještě hůř. S rychlostníky je to složité:
základní obdélníkové naležato
tytéž dva nad sebou
kulaté
a ještě nově nastojato pro bimbadla

Každá varianta má jiný význam, tak které se pak mají v editoru trati použít jako aktuální? Přepínání není možné !

Nene aktivní by byly ty co tam jsou. jen by tam pro ty zasvecenejsi byly jeste ty kulate. Ale na jedne trati (myslim ze to bylo Berlin - Stetin) byl rychlostnik s jinou rychlosti pro osobni a nakladni vlaky. Ale to taky neni dokonale. Ale je to jen MSTS ze.

Všeličo by mohlo byť inak, napr. na trati ŽSR 150 sa mi páčily rôzne detaily ako napríklad vedenia vysokého napätia, poletujú tam vtáky a pod. :D Samozrejme umiestniť niečo také do Prahy by bolo harakiri.
Ale jeden detail mi u Zbyňkovej trate bije do očí: A to sú tie defaultné hnusné automobily. Veď sú aj autobusy Karosa, aj celkom realistické osobné autá.

AAA tak jsem spustil lavinu pripominek a rad co a jak. Auta a autobusy jsem si tam uz pridal z jinych trati aby to bzlo pestrejsi. To neni problem.

Je nutné postupovat od nejdůležitějších věcí po doplňky. Kulaté rychlostníky, co jsem viděl se mi moc nelíbily. Až někdo vyrobí set všech rychlostníků včetně pendolinových i hranatých (nutné pro kolizní případy) Ale pěkně na úrovni. Pak je dosadím. Cvrlikání brabců, nevím. Ale může se vám stát, že na tento úkor by se Vám nepřehrály zvuky lokomotiv, takže tohle bych neřešil. Trať 150 nemá žádné obrovské stance, proto je možné dosadit více doplňků.
Auta?. To jsem zkoušel hned zpočátku. Pak mnohá jezdila pozpátku, některá bokem, jak je autor vyexportoval. A autobusy při zastavení na přejezdech vjížděly vzájemně do sebe, tak jsem všechna konfliktní vozidla včetně autobusů Karosa vyřadil a dál už to neřešil. Pokud někdo tohle vyžadujete, pohrejte si s vyladěním, ať vše jezdí bez průniků a raději směrem vpřed a dejte na web různé kombinace automobilového provozu. Je tolik možností, co vytvořit za MSTS krásnější, ale mám pocit, že většina raději sedí na zadku a čeká, co vytvoří ten druhý.

Ještě jedna připomínka. Neptejte se stále dokola, jestli budu, jak se bude rozšiřovat koridor, všechny stanice aktualizaovat. Hromadně odpovídám ne. Každá stanice je k určitému datu a není v silách jednoho člověka, aby stavěl dál a současně boural co se za ta leta změnilo. Jediná vyjímka je současná rekonstrukce, protože dřívější stanice byly zjednodušeny kvůli úzkému sortimentu původního kolejiva.
Na emaily tohoto typu zásadně neodpovídám.

Jak to tak vidím, pane Šemora, asi bych si měl před aktualizací 64 pořádně zahrát všechny aktivity, protože většina paths bude asi v kočkách... :D Ale myslím, že to za to rozhodně stojí, alespoň dle informací, které průběžně podáváte. Jen se nenechte vyvést z míry těmi, kteří z neznalosti problému zatěžují Vaši mejlovou schránku. Těch znalých je totiž spíše promile, než procento. Good luck.

Pořádně si zajezděte starší aktivity, nejen proto, že už vše od Třebové na jih nebude fungovat, ale aby jste viděli ten rozdíl. Současně je i Brno na dřevěných pražcích a tímto je to všude v originále.
drevo1.JPG drevo2.JPG drevo3.JPG drevo4.JPG
Ve Vranovicích se nelekněte, tři vyhýbky tam jsou v originále na dřevě, tak jsem je udělal stejně i v modelu. Návěstidla už mám téměř všude, práce za sebou hodně, ale před sebou také ještě dost. Některé své aktivity pak opravím, ať je čím trať zkušebně projet.
Děkuji všem, kteří přispěli jak materiály, tak modely.

Naposled editoval moderátor:
Pane Šemora, chystá se někde kolem Brna triangl? Pokud vím, tak je v Břeclavi a pak až v Třebové.

triangl

Ramon napsal:
Pane Šemora, chystá se někde kolem Brna triangl? Pokud vím, tak je v Břeclavi a pak až v Třebové.
A není náhodou na "odstavném" ? Tak si myslím, že když pojedeš z Hlavního na Dolní, tak se otočíš přes spojky.

Zbyňku nádhera,všechny aktivity M&P předěláme do funkčnosti aby se dalo jezdit i po bptrat64.Nezbývá než

Naposled editoval moderátor:
Ramon napsal:
Triangl se rýsuje v Brně na odbočce Táborská mezi Židenicemi a Dolním. Ve skutečnosti to tam sice komplet propojeno není, ale dle ortofotomap, trať od Slatiny po Komárovské spojce na hlavní vede kousek souběžně s tratí Židenice - Brno Dolní. Jen co získám nějaké materiály, jak to tam vypadá, bych to nějak vyřešil. Jinak jinde přirozený triangl v Brně není.
Z odstavného na Dolní se dá jet pouze do Heršpic. Ale tam ¨také nemám materiály, tak tato spojka a nádraží jen tak nebude.

Zbyněk Šemora napsal:
Ramon napsal:
Triangl se rýsuje v Brně na odbočce Táborská mezi Židenicemi a Dolním. Ve skutečnosti to tam sice komplet propojeno není, ale dle ortofotomap, trať od Slatiny po Komárovské spojce na hlavní vede kousek souběžně s tratí Židenice - Brno Dolní. Jen co získám nějaké materiály, jak to tam vypadá, bych to nějak vyřešil. Jinak jinde přirozený triangl v Brně není.
Z odstavného na Dolní se dá jet pouze do Heršpic. Ale tam ¨také nemám materiály, tak tato spojka a nádraží jen tak nebude.
Ty dvě tratě vedou vedle sebe jen přes most nad ulicí Olomouckou. Osobně by se mi líbilo víc kdyby to v těchto místech bylo přesně podle reálu. A když už nějaký fiktivní triangl, tak bych ho schoval třeba někam do Heršpic nebo mezi hlavní a Heršpice, tam je takových zarostlých vleček hodně.

Aktualizace 64

Dobrý den,

sleduji toto fórum docela pravidelně, stejně tak se pravidelně projíždím po této skvělé trati p. Šemory. Díky za ni! Zapojuji se do diskuzí skutečně jen zřídka kdy, ale nyní musím.

Pokud chystaná akt. 64 má mít desítky MB, má jít o přestavbu kusu staré trati, výstavbu kusu zcela nové trati, současně s tím se zruší všechny dostupné aktivity v min. polovině trati, nenadešel čas pro vydání něčeho jako BP 2.0? Nebylo by lepší dát dohromady nejprve všechny kolejové úpravy na celé trati, které p. Šemora chce dělat (ne to co chtějí ostatní) a vydat to jako BP 2.0 a pak na to dlouho nesahat?

Myslím, že především Ti, kteří na trati jen jezdí nebo Ti, kteří se zabývají tvorbou aktivit by rádi počkali raději pár týdnů navíc, ale byla by jistota, že aktivity budou potom dlouhou dobu funkční. Do verze 2.0 by bylo dobré taky zapojit nové aktivity, které by byly kompatibilní s (upgradovaným) trainsetem p. Šemory (Mirec?). Kolik času a nervů by se tím ušetřilo!

Berte to jako úvahu.

VáclavS napsal:
To by bylo dobré, ale ne při její velikosti a ne každý má peníze na nové DVD.

Ta cena DVD cca. 280 Kč se mi v porovnání s tisíci odpracovanými hodinami několika lidí nejeví jako velký problém, ne? Znám spoustu lidí, kteří by zaplatili i vyšší cenu, ale hlavně kdyby mohli jezdit mnohé aktivity na perfektní české/slovenské trati a ne s každým downloadem aktivity odklepávat chybové hlášení a nakonec nejet nic a hledat pokaždé jiný vagón na různých webech. To akorát rozčiluje a dva mé kamarády již definitivně odradilo, a to jsou fandové!

K velikosti tratě - p. Šemora kdesi na fóru tuším psal, že trať dělit nechce. Bude tedy velká. Nevím sice proč nedělit, ale asi to má nějaké důvody. Mě osobně by třeba "přestup" v Brně tolik nevadil, pokud by to mělo vliv na rychlost načtení tratě, přip. i FPS. Taky mi přijde divné, že kvůli aktivitě třeba Brno-Bratislava se načítá celá trať včetně Třebové, Pardubic a Prahy, ale je to holt MSTS...

Petr B. Zaslal: ne prosinec 04, 2005 12:07 am Předmět: Aktualizace 64

--------------------------------------------------------------------------------

Dobrý den,

sleduji toto fórum docela pravidelně, stejně tak se pravidelně projíždím po této skvělé trati p. Šemory. Díky za ni! Zapojuji se do diskuzí skutečně jen zřídka kdy, ale nyní musím.

Pokud chystaná akt. 64 má mít desítky MB, má jít o přestavbu kusu staré trati, výstavbu kusu zcela nové trati, současně s tím se zruší všechny dostupné aktivity v min. polovině trati, nenadešel čas pro vydání něčeho jako BP 2.0? Nebylo by lepší dát dohromady nejprve všechny kolejové úpravy na celé trati, které p. Šemora chce dělat (ne to co chtějí ostatní) a vydat to jako BP 2.0 a pak na to dlouho nesahat?

Myslím, že především Ti, kteří na trati jen jezdí nebo Ti, kteří se zabývají tvorbou aktivit by rádi počkali raději pár týdnů navíc, ale byla by jistota, že aktivity budou potom dlouhou dobu funkční. Do verze 2.0 by bylo dobré taky zapojit nové aktivity, které by byly kompatibilní s (upgradovaným) trainsetem p. Šemory (Mirec?). Kolik času a nervů by se tím ušetřilo!

Berte to jako úvahu.

BP 2.0 si muze udelat kazdy sam!! A to treba tak, ze nejakou dobu nebude stahovat aktualizace

libor

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře