Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: .

Zdeněk Itterheim napsal:
Tak si chlapci myslím, že toto se tady již několikrát přetřáslo. Já bych téma co a za kolik vypustil. Nemá to cenu a stavitele a ost. tím jen N......E.

:idea:
to byla pouze reakce na dřívější příspěvky,nikoho se tím nepokoušíme na...t,ale říci že je hodně............toliko asi k tomuto

Stav prací: Už jsou osazena komplet návěstidla a perony jak Brno - Břeclav, tak Rohatec - Břeclav. Nově osazuji modely od Jirky Poláka, protože kromě dokonalosti a pestré nabídky typů se i lépe linkují. Například do Hodonína bude návěštěno kromě volno, rychlost 30, 40, 50, 60 a 80km/h. Celkem pakárna vše nalinkovat. Tam kde se jezdí 30 jsem osadil i odpovídající vyhýbky a angličany (6stupňové). Ještě chci vyměnit oddílová návěstidla ze Zaječí do Vranovic včetně stanice Šakvice. Pak zbývá dokončit návěstidla v Břeclavi, odjezdová a perony v Lanžhotě, komplet v Kútech, Sekule, ...až Malacky, trochu doplnit a opravit vykácenou vegetaci Břeclav - Hodonín, ještě trochu protáhnout alespoň koleje blíže ku Bratislavě a může být aktualizace. To nemá konce a vánoce se blíží. Ale není dne, kdy bych trati pár hodin nevěnoval. Žádné katastrofy, práce jdou vpřed pomalu, ale jistě.

Mám dotaz.Chráněné přejezdy bez závor v trati BP nepustí po projetí vlaku auta z přejezdu.Nevím čím to je ale ty samé soubory od tvurce Jamara v jiných tratích chodí bez problému.Dokážete někdo poradit co s tím.Přejezdy se závoramy chodí normálně. :lol:

AndrewM

Zbyněk Šemora napsal:
Stav prací: Už jsou osazena komplet návěstidla a perony jak Brno - Břeclav, tak Rohatec - Břeclav. Nově osazuji modely od Jirky Poláka, protože kromě dokonalosti a pestré nabídky typů se i lépe linkují. Například do Hodonína bude návěštěno kromě volno, rychlost 30, 40, 50, 60 a 80km/h. Celkem pakárna vše nalinkovat. Tam kde se jezdí 30 jsem osadil i odpovídající vyhýbky a angličany (6stupňové). Ještě chci vyměnit oddílová návěstidla ze Zaječí do Vranovic včetně stanice Šakvice. Pak zbývá dokončit návěstidla v Břeclavi, odjezdová a perony v Lanžhotě, komplet v Kútech, Sekule, ...až Malacky, trochu doplnit a opravit vykácenou vegetaci Břeclav - Hodonín, ještě trochu protáhnout alespoň koleje blíže ku Bratislavě a může být aktualizace. To nemá konce a vánoce se blíží. Ale není dne, kdy bych trati pár hodin nevěnoval. Žádné katastrofy, práce jdou vpřed pomalu, ale jistě.

Pane Semoro, po dlouhe dobe jsem se projel po Praze a mel bych malinkatou pripominku. V Sedlci ve smeru Bubenec na zastavce byl (nevim kdy, ale nejaky patek uz to je), konec nastupiste (tedy ten cernobily obdelnik) posunut o dva sloupy zpet smerem ke stredu nastupiste. Dalo by se to predelat ? Je to jen drobnost, ale protoze jsem si projizdel ML, tak me to zarazilo, nekolikrat tydne tam nastupuji a tak mi to prijde neprirozene. Predem dekuji.

Jinak se urcite jako ostatni tesim na darecek pod stromecek :-)

Vánoce.....co stihnu, to stihnu, ale neflákám se.

Petr K, zkus nakopírovat ty funkční do mé trati. Třeba mám chybný model. Ale už se to tu řešilo, ale nějak zahrálo do ztracena.

Kde je ta chybná cedule koce nástupiště, nic jsem nenašel, chtělo by to obrázek, nebo náčrtek.

To jsem zkoušel dokonce jsem je porovnal ale nejde to.Stačí za přejezdem zastavit a jemně couvnout a auta se rozjedou.Nevím kde je zakletej pes.

Přejezdy

Já jsem všechny přejezdy vyměnil za šraňky a auta vesele jezdí. Pravda, občas šraňky zasahují do kolejí, ale není problém je pootočit.

AndrewM

Zbyněk Šemora napsal:
Vánoce.....co stihnu, to stihnu, ale neflákám se.

Petr K, zkus nakopírovat ty funkční do mé trati. Třeba mám chybný model. Ale už se to tu řešilo, ale nějak zahrálo do ztracena.

Kde je ta chybná cedule koce nástupiště, nic jsem nenašel, chtělo by to obrázek, nebo náčrtek.

Je to relativne nove (urcite po Vasi stavbe). Praha Sedlec, peron ve smeru Bubenec. Puvodne byla az na konci nastupiste, ted je posunuta od dva (!) sloupy zpet smerem ke stredu nastupiste (sukafon dnes zastavuje temer u cedule Sedlec, u tech lavicek). Pokud by byl problem, muzu to zkusit zitra nebo pristi tyden vyfotit, ale myslim, ze to jde i na zaklade toho popisu).
PS Mozna byl ten problem v zamene Sedlec-Suchdol, inu skola deformuje :-)

Ta cedule byla takto posunuta v reálu, nebo v trati MSTS? Aby se předešlo případným nedorozuměním :)

Re: AndrewM

AndrewM napsal:
Je to relativne nove (urcite po Vasi stavbe). Praha Sedlec, peron ve smeru Bubenec. Puvodne byla az na konci nastupiste, ted je posunuta od dva (!) sloupy zpet smerem ke stredu nastupiste (sukafon dnes zastavuje temer u cedule Sedlec, u tech lavicek). Pokud by byl problem, muzu to zkusit zitra nebo pristi tyden vyfotit, ale myslim, ze to jde i na zaklade toho popisu).
Buď jsem už vypil moc vína nebo špatně vidím. V Praze Sedlec jsou všechny 4 cedule "Konec nástupiště" na konci, kde se peron lomí šikmo dolů. Ale na Sedlec u Mikulova jsem se ještě nedíval. Jiný Sedlec na trati zatím nemám. Nic, jdu pokračovat v pokládání peronů v Kútech ....

Zbyněk Šemora napsal:
AndrewM napsal:
Buď jsem už vypil moc vína nebo špatně vidím. V Praze Sedlec jsou všechny 4 cedule "Konec nástupiště" na konci, kde se peron lomí šikmo dolů. Ale na Sedlec u Mikulova jsem se ještě nedíval. Jiný Sedlec na trati zatím nemám. Nic, jdu pokračovat v pokládání peronů v Kútech ....

Pane Semoro, ja nezpochybnuji, ze to tak ve svych podkladech mate. Proto jsem psal, ze ta zmena musela probehnout po Vasi stavbe. V cervnu to tak jeste nebylo, v zari (rijnu) uz ano :-) V Sedlci u Mikulova jsem nikdy nebyl, nemuzu soudit, ale ja hovorim o prazskem Sedlci. Pokud zitra rano nezapomenu fotak, tak Vam to vyfotim a poslu.

AndrewM napsal:
dave01 napsal:
Ta cedule byla takto posunuta v reálu, nebo v trati MSTS? Aby se předešlo případným nedorozuměním :)

V realu.
Tak už jsme doma, já myslel, že mám něco posunuté v modelu. Ale psal jsem již dříve, že nemohu sledovat 600km tratí ČD, kde se postaví nějaká změna a ihned reagovat. To bych pak nedělal nic jiného. Depo Masarykovo už také neexistuje a z Hrabovky na hlavní si už brzy také svezete výhradně v MSTS. Jsem rád, že jsem to ještě stihnul, než vše definitivně zbourají. I proto současně pospíchám na Bratislavu, než tam bude koridor.

Zbyněk Šemora napsal:
AndrewM napsal:
dave01 napsal:

V realu.
Tak už jsme doma, já myslel, že mám něco posunuté v modelu. Ale psal jsem již dříve, že nemohu sledovat 600km tratí ČD, kde se postaví nějaká změna a ihned reagovat. To bych pak nedělal nic jiného. Depo Masarykovo už také neexistuje a z Hrabovky na hlavní si už brzy také svezete výhradně v MSTS. Jsem rád, že jsem to ještě stihnul, než vše definitivně zbourají. I proto současně pospíchám na Bratislavu, než tam bude koridor.

Ja Vam to prece nevycitam, jen jsem chtel poprosit o tuto malou upravu :-)

...jenomže vůbec nevím o co se jedná. Opravdu nemám družicový monitor, kde bych sledoval veškeré změny v reálné trati. Možná ceduli posunuli kvůli nějakým stavebním úpravám a za nějaký čas ji dají zpět, jinak to nemá logiku. Ale to bych zde neřešil.

" I proto současně pospíchám na Bratislavu, než tam bude koridor."

Myslím že koridor do Bratislavy z Kútov až tak skoro nebude. ŽSR sa trápi a krváca na inej trati ( Bratislava-Žilina).

Ještě bych měl malou poznámku, pokud pravidelně nastupujete v nějaké stanici, zastávce a chcete ji mít v MSTS co nejreálnější, nejlepší bude nafotit budovy kolem, poradit se s modeláři jak začít a vyrobit model do MSTS. Hodně takových nadšenců a máme MSTS jako ze škatulky. Ale tohle platí obecně do všech tratí. Jednou jsme začínali všichni.

Petr K napsal:
Mám dotaz.Chráněné přejezdy bez závor v trati BP nepustí po projetí vlaku auta z přejezdu.Nevím čím to je ale ty samé soubory od tvurce Jamara v jiných tratích chodí bez problému.Dokážete někdo poradit co s tím.Přejezdy se závoramy chodí normálně. :lol:

Docela by mě zajímalo v jakých "jiných tratích" ti to chodí bez problémů. Já to včera vyzkoušel na ŽSR 150 a ČD 346/341. U obou se to chová stejně blbě.

Chodilo mito u české verze Vogelsberger Westbahn a taky ve Vysočině myslím.vysočinu vyzkouším a dám vědět.

Před časem když jsem přestavoval originální Hisatsu line na HisatsuCz, tak jsem taky narazil na problém, že na přejezdech přestávali auta jezdit.
Před příjezdem vlaku jezdily, jak se stáhli závory se zastavili a po průjezdu vlaku a otevření závor se už nerozjeli.
A přitom přejezdy zůstali na stejném místě jako u originálu, kde vše správně fungovalo. Jen jsem tam dal ty jamarovi přejezdy. Ale myslím si že v nich chyba nebude, protože na některých přejezdech taky fungovali správně. Nenašel jsem přícinu proč na některém přejezdu mě to fungovalo správně a někde ne.

JP

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře