Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Při projíždění aktivity jsem narazil na vjezdu do Letovic od Brna jsou kulatý rychlostníky 70,ale TM 70-ku neukazuje.Koukni na to Zbyňku. :wink:

Kulatý rychlostníky jsou pro vozidla přechodnosti tři ,to znamená pro šesti a více nápravové hnací vozidla. Takže když tam pojedeš například se sergejem tak tam pojedeš maximálně sedmdesát ale s 163kou atd. pro Tebe tento rychlostník neplatí.

poison napsal:
Při projíždění aktivity jsem narazil na vjezdu do Letovic od Brna jsou kulatý rychlostníky 70,ale TM 70-ku neukazuje.Koukni na to Zbyňku. :wink:
Kulaté a pendolinové rychlostníky nebudou v traťovém monitoru. MSTS tyto typy vozidel neumí rozlišit. Proto bude nutné omezení rychlosti nastavit přímo v aktivitě a u pendolina mimo jiné zrušit omezovač, protože bude jezdit rychleji než je rychlost na monitoru. Opět jeho rychlost bude hlídána nastavením v aktivitě.
Ale zatím klídek, osazování nejde tak rychle. Kulaté jsou zatím zkušebně v Letovicích a komplet do Břeclavi z obou stran stanice. Pendolinové rychlostníky Roman zatím dává dohromady. A já budu potřebovat čerstvé TTP, abych věděl, kam a kolik kde osadit. Na trati 260 to bude celkem pestré.

Stavitelxx napsal:
Pendolínové rychlostníky??? To existuje??? :eek: :eek: :eek:

No logicky existovať musia ... Keď je niekde oblúk na 120 km/h, ako by vedel fíra na pende koľko môže ísť ??? Ale aj ja som zvedaví ako budú vyzerať a hlavne ako zapadnú do trate ...

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
poison napsal:
Kulaté a pendolinové rychlostníky nebudou v traťovém monitoru. MSTS tyto typy vozidel neumí rozlišit. Proto bude nutné omezení rychlosti nastavit přímo v aktivitě a u pendolina mimo jiné zrušit omezovač, protože bude jezdit rychleji než je rychlost na monitoru. Opět jeho rychlost bude hlídána nastavením v aktivitě.
Ale zatím klídek, osazování nejde tak rychle. Kulaté jsou zatím zkušebně v Letovicích a komplet do Břeclavi z obou stran stanice. Pendolinové rychlostníky Roman zatím dává dohromady. A já budu potřebovat čerstvé TTP, abych věděl, kam a kolik kde osadit. Na trati 260 to bude celkem pestré.
Můžu se, Zbyňku, zeptat, co to je TTP?
Stavitelxx: Tady kolem Ústí nad Labem jsou pendolinové rychlostníky všude. Je tam číslo rychlosti, ale svislo pod sebou. Asi takhle:
1
2
0
:D

Laborec425 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
poison napsal:
Můžu se, Zbyňku, zeptat, co to je TTP?

TTP jsou trvale travni porosty, ale v tomto pripade pujde asi o neco jineho (o tratove pomery ?) :-)
Stavitelxx: Tady kolem Ústí nad Labem jsou pendolinové rychlostníky všude. Je tam číslo rychlosti, ale svislo pod sebou. Asi takhle:
1
2
0

TTP jsou trvale travni porosty :lol: , ale tady to bude asi neco jineho :D

TTP = tabulky tratovych pomerov (ekvivalentne aj v cestine) je to "trat na papieri" su tam zapisane kilometricke polohy stanic, navestidiel, priecesti, ev. mostov a inych dolezitych objektov, rychlostne a ine obmedzenia, proste vsetko s cim sa fira na trati stretne ... CD tam myslim maju aj polomery oblukov a sklonove pomery ... ZSR to tam nemaju ...

Laborec425 napsal:
Tady kolem Ústí nad Labem jsou pendolinové rychlostníky všude. Je tam číslo rychlosti, ale svislo pod sebou. Asi takhle:
1
2
0

Proč jsou kolem Ústí nad Labem, když tam Pendolina nejezdí? :eek: :?:

Naposled editoval moderátor:
Protože na trati 090 se předpokládá nasazení pendolin (navíc zde už jezdila zkušební provoz s cestujícícmi myslím na R 777) na EC vlaky do Německa.

Johnz: Dají se české TTP najít někde na internetu?
Stavitelxx: Protože tady přece Pendolino jezdilo ty testovací jízdy Praha - Děčín. Vím, že tady byli už někdy před rokem!

Laborec425 napsal:
Johnz: Dají se české TTP najít někde na internetu?
Stavitelxx: Protože tady přece Pendolino jezdilo ty testovací jízdy Praha - Děčín. Vím, že tady byli už někdy před rokem!

Ale na testovacích jízdách Praha - Děčín se nepřekračovala rychlost, jezdilo se podle stávajících rychlostí, jako běžné rychlíky...
Tak budeme předpokládat, že tam ty značky jsou do budoucna, až budou Pendolina jezdit do Německa,

Stavitelxx: ee ... aj sa klopilo aj sa prekracovala rychlost ... ked som sa s tym bol cvicne odviezt tak sme isli z UNL +25 a na Masne sme boli nacas ...

JOHNZ: Díky moc. Moc mi to pomohlo!
Stavitelxx: Tak to nevím, proč tam byli už před rokem. Ale asi to je tím, že se to předpokládalo s těma EC do Německa!

JOHNZ napsal:
Stavitelxx: ee ... aj sa klopilo aj sa prekracovala rychlost ... ked som sa s tym bol cvicne odviezt tak sme isli z UNL +25 a na Masne sme boli nacas ...

Když se jezdily ty zkušební jízdy, tak jsem to někde četl (nevím už kde, možná na Želpage), že naklápěcí skříň bude v provozu, ale rychlost se překračovat nebude.
No asi to byly nějaké nepravdivé bludy.... dobře už mlčím, rači jdu stavět, to bude rozumnější :D

Tak jo, už to mám, bylo to napsáno na Želpage dne 28. 12. 2004:

Jednotka jezdí maximální rychlostí 160 km/h a naklápění je aktivní, ale na rychlost nemá vliv.
Jízdní doba ale není kratší, neboť se počítá s klasickou soupravou. Vlak sice jede i 160 km/h, ale poté je to kompenzováno tak, aby vlak nedojel do stanice příliš brzo.
:idea:

Stavitelxx napsal:
Tak jo, už to mám, bylo to napsáno na Želpage dne 28. 12. 2004:

Jednotka jezdí maximální rychlostí 160 km/h a naklápění je aktivní, ale na rychlost nemá vliv.
Jízdní doba ale není kratší, neboť se počítá s klasickou soupravou. Vlak sice jede i 160 km/h, ale poté je to kompenzováno tak, aby vlak nedojel do stanice příliš brzo.
:idea:
Na našem koridoru je max 160, protože to nařizuje norma ! Pro vyšší provozní rychlost je normou nařízeno zrušení veškerých úrovňových křížení komunikací s tratí. Na to ale nejsou prachy. Jinak naši traťáci splňují kvality svršku pro rychlost 250 !!! Tam, kde je traťová 160, je i pro bimbadlo stejná, ale bimbadlové rychlostníky mají význam právě v úsecích s oblouky, kde je pro klasiky rychlost silně omezená ( Lovosice - Děčín ).

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře