Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Kulaté a pendolinové rychlostníky nebudou v traťovém monitoru. MSTS tyto typy vozidel neumí rozlišit. Proto bude nutné omezení rychlosti nastavit přímo v aktivitě a u pendolina mimo jiné zrušit omezovač, protože bude jezdit rychleji než je rychlost na monitoru. Opět jeho rychlost bude hlídána nastavením v aktivitě.poison napsal:Při projíždění aktivity jsem narazil na vjezdu do Letovic od Brna jsou kulatý rychlostníky 70,ale TM 70-ku neukazuje.Koukni na to Zbyňku.![]()
Stavitelxx napsal:Pendolínové rychlostníky??? To existuje???![]()
![]()
![]()
Můžu se, Zbyňku, zeptat, co to je TTP?Zbyněk Šemora napsal:Kulaté a pendolinové rychlostníky nebudou v traťovém monitoru. MSTS tyto typy vozidel neumí rozlišit. Proto bude nutné omezení rychlosti nastavit přímo v aktivitě a u pendolina mimo jiné zrušit omezovač, protože bude jezdit rychleji než je rychlost na monitoru. Opět jeho rychlost bude hlídána nastavením v aktivitě.poison napsal:Při projíždění aktivity jsem narazil na vjezdu do Letovic od Brna jsou kulatý rychlostníky 70,ale TM 70-ku neukazuje.Koukni na to Zbyňku.![]()
Ale zatím klídek, osazování nejde tak rychle. Kulaté jsou zatím zkušebně v Letovicích a komplet do Břeclavi z obou stran stanice. Pendolinové rychlostníky Roman zatím dává dohromady. A já budu potřebovat čerstvé TTP, abych věděl, kam a kolik kde osadit. Na trati 260 to bude celkem pestré.
Laborec425 napsal:Můžu se, Zbyňku, zeptat, co to je TTP?Zbyněk Šemora napsal:Kulaté a pendolinové rychlostníky nebudou v traťovém monitoru. MSTS tyto typy vozidel neumí rozlišit. Proto bude nutné omezení rychlosti nastavit přímo v aktivitě a u pendolina mimo jiné zrušit omezovač, protože bude jezdit rychleji než je rychlost na monitoru. Opět jeho rychlost bude hlídána nastavením v aktivitě.poison napsal:Při projíždění aktivity jsem narazil na vjezdu do Letovic od Brna jsou kulatý rychlostníky 70,ale TM 70-ku neukazuje.Koukni na to Zbyňku.![]()
Ale zatím klídek, osazování nejde tak rychle. Kulaté jsou zatím zkušebně v Letovicích a komplet do Břeclavi z obou stran stanice. Pendolinové rychlostníky Roman zatím dává dohromady. A já budu potřebovat čerstvé TTP, abych věděl, kam a kolik kde osadit. Na trati 260 to bude celkem pestré.
TTP jsou trvale travni porosty, ale v tomto pripade pujde asi o neco jineho (o tratove pomery ?)
Stavitelxx: Tady kolem Ústí nad Labem jsou pendolinové rychlostníky všude. Je tam číslo rychlosti, ale svislo pod sebou. Asi takhle:
1
2
0
![]()
Laborec425 napsal:Tady kolem Ústí nad Labem jsou pendolinové rychlostníky všude. Je tam číslo rychlosti, ale svislo pod sebou. Asi takhle:
1
2
0
![]()
Laborec425 napsal:Johnz: Dají se české TTP najít někde na internetu?
Stavitelxx: Protože tady přece Pendolino jezdilo ty testovací jízdy Praha - Děčín. Vím, že tady byli už někdy před rokem!
JOHNZ napsal:Stavitelxx: ee ... aj sa klopilo aj sa prekracovala rychlost ... ked som sa s tym bol cvicne odviezt tak sme isli z UNL +25 a na Masne sme boli nacas ...
Na našem koridoru je max 160, protože to nařizuje norma ! Pro vyšší provozní rychlost je normou nařízeno zrušení veškerých úrovňových křížení komunikací s tratí. Na to ale nejsou prachy. Jinak naši traťáci splňují kvality svršku pro rychlost 250 !!! Tam, kde je traťová 160, je i pro bimbadlo stejná, ale bimbadlové rychlostníky mají význam právě v úsecích s oblouky, kde je pro klasiky rychlost silně omezená ( Lovosice - Děčín ).Stavitelxx napsal:Tak jo, už to mám, bylo to napsáno na Želpage dne 28. 12. 2004:
Jednotka jezdí maximální rychlostí 160 km/h a naklápění je aktivní, ale na rychlost nemá vliv.
Jízdní doba ale není kratší, neboť se počítá s klasickou soupravou. Vlak sice jede i 160 km/h, ale poté je to kompenzováno tak, aby vlak nedojel do stanice příliš brzo. :idea: