Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
To opravdu nevím, v čem jsi zazmatkoval, protože ostatním to funguje. Ale pokud budeš mít nějakou funkční aktualizaci a budeš postupně updatovat, tak to musí fungovat. Ale po nainstalování funkční aktualizace musíš ověřit zda je skutečně funkční.
Děkuji panu Sobolewski za pohotové přizpůsobení peronů v Brně. Do vánoc ještě opravím některé nedodělky a pošlu na web další aktualizaci. Během vánoc. Zatím do štědrého dne nechci editor ani vidět. Pro trať jsem zanedbal jiné nutné předvánoční práce. Ale možná před spaním na to kouknu. Dnes si jezdit nebudu.

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
pak je ještě druhá možnost. Trať odinstalovat a znovu nainstalovat z DVD, zkontrolovat jestli je funkční, opsat si datum vydání a pak postupně nainstalovat všechny aktualizace od nejbliže vyššího data až do té poslední.
Zbyňku, takto to nefunguje ... urobil som to ako píšeš, mám len default global a defaultné trate, inštalačku DVD z 6.7.2005 - jak tam dám aktualizáciu 54, zose...rie sa to. Vymazal som global celý, aj defaulty, dal zo zálohy a to isté ... proste nie, zosype sa to. Pritom predtým mi to jazdilo, naposledy som sa vozil po Karlínskom viadukte ... odvtedy po dosadení aktualizácií vôbec nič nefunguje. Pritom keď vymením global a trate za xtracksové, všetko je v absolútnom poriadku. Niečo musí byť v globale - ale netuším čo

Skus to takto:
Odinstaluj MSTS z Pc a nainstaluj ho znovu a postupne pridavaj potom aktualizacie.
Ja som to takto urobil a ide mi to perfektne.
Daj na moju radu

muzete mi nekdo poslat aktivity pro 64 na mail ? : hhaanniibbaall@centrum.cz popr. napsat, kde jeste jinde je lze stahnout? to ftpko nak nekomunikuje...

Naposled editoval moderátor:
fastTomi napsal:
muzete mi nekdo poslat aktivity pro 64 na mail ? : hhaanniibbaall@centrum.cz popr. napsat, kde jeste jinde je lze stahnout? to ftpko nak nekomunikuje...

Poradím ti: Místo ftp dej http a zbytek adresy nech tak jak je. Mně to takhle funguje a je tam i vyšší přenosová rychlost.

V aktualizaci 65 budou tyto opravy:
perony v Brně
chybný údaj v kilometrovníku 129 u Rajhradu
vybočený styk koleje v Zaječí (dělají to vyhýbky z Xtracks, kde u dlouhých stanic jsou boční odchylky ve spojích)
To samé v Hodoníně na odjezdu směr Břeclav z 8. koleje. Bylo tam i nesprávně nalinkované návěstidlo, místo 60 je tam 50 do 1. traťové (v té 60tce mě to málem shodilo ze židle). To samé zhlaví při jízdě od Břeclavi z druhé do první koleje chyběl link.
Jirka Polák kromě tohoto zjištění mi poslal update scriptů, aby na jiné světlo než volno byla rychlost omezena na maximálně 120 km/h.
Píši to proto, aby jste mi o těchto chybách už nepsali, je to opraveno. Ještě opravím stožáry v Heršpicích a znovu projedu Michalovy aktivity, jestli ještě něco nenajdu.
Kdyby jste někdo něco podobného našli i jinde, napište to sem do diskuse.
Opravy ve stycích nemají vliv na Paths, nic se tím nerozhodí. V tomto je MSTS celkem tolerantní.

Vám všem přeji hodně dárku, opravdu veselé ničím nerušené vánoce, a do nového roka hodně štestí a hlavně zdraví.

PS: mezi svátkama pošlu k vidání druhý díl mého osobáku, samozřejmě pro BP64.

Jsou svátky, tak pracuji v klídku po chvilkách. Michalova testovací aktivita odhalila spoustu chyb, které jsem opravil. Nejvíce mi vadil úsek Brno Židenice - Dolní - Heršpice. Chtělo to návěstidla, tak dle plánů jsem umístil alespoň vyhýbky na zhlavích Brno dolní, které dostavím po získání dalších dokumentací. Tímto jsem mohl osadit návěstidla a už se dá tudy jezdit plnou rychlostí, 60 km/h. Opravil jsem obě Michalovy testovací aktivity, kde bylo nutné znovu nadefinovat Paths. Také jsem trochu updatoval (doplnil návěstidla) výpadovku na Jihlavu. Napadla mne zajímavá myšlenka, pro zvláštní rychlík z Prahy do Valtic nasadit T499 a trasu prodloužit až na konečnou. Z České Třebové jsem si připadal opravdu jak za starých časů. Ke Svitavám na kopec to jelo maximálně 60 až 70. Z kopce to už jelo 120. Měl jsem zpoždění, ale traffic jsem ještě stíhal potkávat. Avšak před Skalicí, kde mě mělo předjet EC jsem byl už pozdě, na bloku mne skočila před nosem červená, aby mohl nastoupit EC...., projel jsem návěstidlo a konec....Domluvím se s Michalem o update.
Nebulus mi poslal nějaké materiály ze stanice Velké Leváre, tak i tam v nákladních a vlečkových kolejích budou nějaké změny. Aktualizace 65 bude spíše opravná a doplňující.

No nic, sliby se maj plnit, tak si stáhněte opravný balíček:
ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/641bptrat.exe
má velikost 11,9MB
Ve složce activities jsou dva apk které přeinstalujte stávající aktivity od Michala Tučka demo1 a demo2. Původní jsou po aktualizaci nefunkční (Židenice - Dolní - Heršpice) Je tam hodně dodělávek v trati, stihnul bych toho více, ale včera jsem se zbytečně rozčiloval ve foru zde nad značením trainsetu. Ale současně při hádání jsem testoval aktivitu mt_demo1, kde jsem nahradil vlak hráče 362 za T499 od J Skury. Musel jsem trochu posunout odjezd, abych stíhal kontrolní body. Kdo už tuto aktivitu jel, změna bude v zastavení v Brně Židenicích a prodloužení trasy až do Valtic, ale tam jsem ještě nedojel, možná ještě vyjde update. Pokud nemáte T499 najdete ji na stránkách J Skury a je kompatibilní s BP.
Obojí předjíždění vlakem EC jak ve Skalici, tak v Heršpicích i Vranovicích je zachováno. Ve Vranovicích doporučuji u cestového návěstidla nejet hned na znak rychlost 40 a opakuje výstrahu, ale počkat, až si EC před Vámi šlápne a klacek se přeblikne na návěst rychlost 60 a očekávejte 60 (už bez bílé). Pěkně to Jirka Polák naprogramoval. Stejně EC u Zaječí dohoníte i s Kyklopem, ze kterého jsem více než 115 na rovině nevyždímal (s 10 kočáry). Aktivita je sice fikce, ale Michal měl dobrý nápad a je to celkem zajímavé svezení.
V demo 2 jsem marně hledal nečinnou motorovou lokomotivu, tak jsem na jihlavské trati nechal 363. Zkusil jsem nečinného Kyklopa, jako jediného zástupce, ale v Heršpicích jsem spadl k Billovi. Ale Kyklopem to asi nebylo, ale nebyl čas nad tím bádat. Raději v této aktivitě hru před Heršpicema uložte. DEMO1 jede bez pádu.

Zbyněk Šemora: Odpočiňte si chvíli, takhle se strháte. :D Je fakt, že jízda přes Břeclav je dneska naprosto skvostná. Ty úpravy tam jsou vidět.
Chci se zeptat jen k té Bratislavě, jak to tam je ve skutečnosti s těmi tunely. Dráty jsou jen v jednom, ale co ten druhý, i tam se musí stahovat, nebo ne? Já jen, že to je do kopce a zkoušel jsem to tam na volno, bez výkonu a skoro jsem se zastavil. Nicméně na Slovenskou Strelu durch se moc moc těším, ale na to si počkám až to bude hotové komplet, respektive Blava Hbf.
Mmch jsem kupoval TRS2006 v domnění, že to konečně bude konkurence proti MSTS (grafika), ale opět jsem se spletl. To co tam je k vidění je proti nádheře Praha Blava něco absolutně šíleného. A to i to demo tratě Norimberk Dresden (PT). Takže MSTS (c)2001 stále vede a není důvod od něj dávat ruce pryč (navíc pokud se podaří zpřístupnit tu tlamu 451)

michawel napsal:
Chci se zeptat jen k té Bratislavě, jak to tam je ve skutečnosti s těmi tunely. Dráty jsou jen v jednom, ale co ten druhý, i tam se musí stahovat, nebo ne?
Ten levý tunel při výjezdu z Blavy je bez troleje a smí se zde jet opravdu jenom při vjezdu do stanice se stahovačkou....je to na spádu.....takže ani v aktivitách by se nemělo jezdit elektricky tímto tunelem směrem na Kuty.....pravý tunel je normálně zatrolejovaný a stahovačka by tam neměla být.....

Pravý tunel je normálna elektrika bez sťahovačky, používa sa na výjazd zo stanice, v ľavon dráty nie sú, sťahuje sa, je to vjazd a na výjazd sa smie použiť iba pri výluke pravého tunela a vlak cezeň musí vytlačiť dízel ... viac a podrobnejšie by snaď vedeli Dem alebo Miro Sarkány.

Ten pravý tunel (tunel č.2) ako bolo napísané sa používa pre výjazd zo stanice. Ľavý tunel (tunel č.1) sa pre výjaz používa pre nazávislu trakciu , ale parné rušne môžu jazdiť len cez tunel č.1 . Tunel č.2 má jednoduchú izoláciu trakčneho vedenia a preto je jazda parných rušňov cez tento tunel zakázaná.

michawel napsal:
Zbyněk Šemora: Odpočiňte si chvíli, takhle se strháte.
Svatá pravda. Je toho nějak moc najednou na jednoho člověka. A do toho Vlastínek s pohoršením, on nic on je ten hodný, za vše vlastně mohu já, že jsem objevil vlastnictví neveřejného rozpracovaného modelu v cizích rukou. Pak rozepře se značením Trainsetu.....

Dotaz na Bratislaváky. Spěchá.
Tubusy v Bratislavských tunelech jsou podle obrázku nahoře nebo dole?
Na Lamačské straně. Možná ještě budou nějaké šachy s 2. (zatrolejovanou) kolejí. Měla by být údajně blíže. Nemáte někdo čísla, kolik metrů jsou v reálu od sebe?
obr1.jpg obr2.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře