Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Po dlouhé době jsem se podíval na pražské hlavní nádraží (poprvé po aktualizaci 64) a ukázalo se, že se nějak podivně zobrazuje zastřešení. Zevnitř není vidět, zvenku ano (viz obrázek). Nejsem si vědom, že bych vynechal nějakou aktualizaci, ani že by to tak vypadalo dříve. Může mně prosím někdo zdělit, zda dělám něco špatně? (Tím myslím ve hře :) – rozlišení 1024x768, 32 b, nastavení zde.) Děkuji

mld

A nehlásí ti to nějakou chybu při startu? Třeba něco jako "Aktivita je staršího data..." Mě se tohle jednou stalo v Pardubicích, tak jsem to odklepl. Aktivita se normálně nahrála a spustila, ale spousta objektů "filtrovala" pozadí. Vypadalo to hodně podobně.

mld

Stalo se mi přesně to stejné,takže jsem aktivitu ukončil.Nastavil jsem množství objektů a kvalitu objektů na maximum a znovu spustil aktivitu a bylo to v pořádku.

Žižkovský Josef napsal:
mld

Stalo se mi přesně to stejné,takže jsem aktivitu ukončil.Nastavil jsem množství objektů a kvalitu objektů na maximum a znovu spustil aktivitu a bylo to v pořádku.

:eek: Je to tak, teď na to koukám... Děkuji.

Naposled editoval moderátor:
Propadlé návěsti

Zbyňku, prosím Tě, mrkni na úsek Sekule - Kúty, dal jsem tam pomalou jízdu a žádná návěst se neobjeví, jenom "K" je trochu vidět. Díky

Re: Propadlé návěsti

Tomes napsal:
Zbyňku, prosím Tě, mrkni na úsek Sekule - Kúty, dal jsem tam pomalou jízdu a žádná návěst se neobjeví, jenom "K" je trochu vidět. Díky
Jestli děláš aktivitu, vydrž do čtvrtka, kdy vydám aktualizaci. Změny jsou od tunelu v Bratislavě a komplet nádraží, pak Velké Leváre, kde byly zásahy až po 2. kolej, směr od Bratislavy.
Asi takto. Jsou osazeny všechny přejezdy, nadjezdy, podjezdy včetně komunikací, doplněny vodní jeřáby, kam patří, ve Velkých Leváre jsou dle dokumentace od Nebulusa opraveny vlečkové koleje, bylo nutné vše přepracovat od první vyhýbky vlevo (ze 2. koleje od Sekulí). V Bratislavě jsou koleje vyústěny směrem do Nového Mesta, Rača a Vajnory (zastávka Vinohrady). Ještě tam něco doladím s uzávěrkou ve středu večer a DVD budu rozesílat ve čtvrtek. Hotovo zdaleka není, ale postupně bude vše.
Ohledně pomalých jízd, nevím, proč se to propadá. .

Aktivitu "Hungaria" mám z 90% hotovou, právě probíhají finální testy, které přeruším a budu pokračovat po aktualizaci.

To Zbyněk:
když je tu řeč o vodních jeřábech, chci se zeptat, jestli jsou nějaké i mezi Prahou a Brnem. Vydal jsem se na cestu se 477kou z Prahy až do Brna a kousek za Chocní došla voda. Tak jsem musel připřáhnout náhradu :lol:

AlesB napsal:
To Zbyněk:
když je tu řeč o vodních jeřábech, chci se zeptat, jestli jsou nějaké i mezi Prahou a Brnem. Vydal jsem se na cestu se 477kou z Prahy až do Brna a kousek za Chocní došla voda. Tak jsem musel připřáhnout náhradu :lol:
Já je dal pouze tam, kde jsou dle fotek. Kdyby někdo měl dobové fotky kde byly vodní jeřáby z Prahy do Brna, rád doplním. Já mám jen matné vzpomínky, když jsem sloužíval na dráze, tak vodní jeřáby byly všude možně. Sice do 451 jsme vodu nedolívali, ale mnohdy to byl jediný způsob, kde se dalo rychle umýt. Myslím, že jsme z té vody jednou vařili i kafe. Ale kde přesně ty vodní jeřáby byly....nevzpomenu si.

Podle sdělení "Železného dědka", co u nás jezdí na B a o volnech prohání pražského Albika, jsou funkční jeřáby v Pardubicích, ( v Chocni jsou už zrušeny ), další mají fungovat v Č.Třebové, odtud se dá dojet do Brna, kde se dá dozbrojit na Dolním. Další vodu dobírali při poslední loňské cestě na sraz v BA hned za hranicí v Kútech z cisterny požárního vlaku a pak už do Blavy dojeli s rezervou.

Vodné žeriavy na Slovensku: Funkčnosť nedokážem posúdiť, ale 1x Kúty, 1x Sekule, 2x Bratislava hl ( + možno je aj nejaký v depe )

Měl bych takovej nápad a zároveň dotaz na Zbyňka. Kdysi jsme debatovali o nemožnosti MSTS nastavit na daný úsek maximalní rychlosti pro různé typy vlaku. Napadly mně na toto dvě možnosti. Ta první je, že autor tratě nastaví rachlostní omezení pro nejrychlejší typ vlaku, který na daném úseku jezdí a ostatní vlaky budou mít rychlost upravenou v aktivitě. Samozřejmě, že značky u trati by byly jako v reálu. Nebo druhá možnost přicházející v úvahu v podstatě až u hotové trati by byla v používání různých traťových databází, kde by byly jen jinak nastaveny rychlosti. Napadlo mně to hlavně kvůli Pendolínu.

Ako to vlastne vyzerá s označovaním rýchlosti pre Pendolíno v reále? To tam sú ešte nejaké ďalšie rýchlostníky?

No vidíš. To mně zatím nenapadlo. Automaticky počítám s tím, že musí mít nějaké vlastní značky.

Podľa predpisu sú to dva obdĺžnikové rýchlostníky nad sebou a spodné platí pre vozidlá s naklápacími skriňami (netýka sa to laminátok :roll: )

Pelikán napsal:
Měl bych takovej nápad a zároveň dotaz na Zbyňka. Kdysi jsme debatovali o nemožnosti MSTS nastavit na daný úsek maximalní rychlosti pro různé typy vlaku. Napadly mně na toto dvě možnosti. Ta první je, že autor tratě nastaví rachlostní omezení pro nejrychlejší typ vlaku, který na daném úseku jezdí a ostatní vlaky budou mít rychlost upravenou v aktivitě. Samozřejmě, že značky u trati by byly jako v reálu. Nebo druhá možnost přicházející v úvahu v podstatě až u hotové trati by byla v používání různých traťových databází, kde by byly jen jinak nastaveny rychlosti. Napadlo mně to hlavně kvůli Pendolínu.

No já nevím, ale Pendolino má v SJŘ rychlost 160 km/h :roll:

Pavlík napsal:

To jo, ale oblouky, kde má klasická souprava omezenu rychlost, projíždí rychleji.

K rychlostníkům - viděl jsem nějaké nové, kde číslice nebyly vedle sebe, ale pod sebou. To jsou ty pro pendolina???

AndrewM

Michal napsal:
Pavlík napsal:

To jo, ale oblouky, kde má klasická souprava omezenu rychlost, projíždí rychleji.

K rychlostníkům - viděl jsem nějaké nové, kde číslice nebyly vedle sebe, ale pod sebou. To jsou ty pro pendolina???

Ano, mely by to byt ony, obdelniky postavene na kratsi stranu a cislicemi pod sebou. Videt jsou napriklad v Praze cestou po Kamycke z Podbaby na Sedlec ci Suchdol.

Miroslav Sárkány napsal:
Podľa predpisu sú to dva obdĺžnikové rýchlostníky nad sebou a spodné platí pre vozidlá s naklápacími skriňami (netýka sa to laminátok :roll: )
Miro, vy už máte odlišné předpisy než CR/CD. Touhle dobou by už snad měly být zapracované rychlostníky pro bimbadla i v D1, kromě zaváděcích rozkazů. Jsou to opravdu dlouhé obdélníkové tabule na výšku s číslicemi nad sebou, čte se to shora dolu.

Už o tom viem, ešte mám v hlave preskúšanie zo Ž1, tak som odpovedal narýchlo. Ale dík.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře