Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak jsem narazil na dost pro fíry důležitou chybu, nebudu k vůli tomu ani dělat screenshoty. Když vyjíždím z Hodonína směrem na Holíč, tak u prvního oblouku kdy vlak vyjíždí ze stanice je na ceduli nápis 60, ale traťový monitor mi ukazuje, že mohu jet až 160 km/h. Až pak už Holíče se to srovná, kdy rychlost je 40 km/h.

Je to dost podstatná chyba, neboť když jsem si na to vzal pendolino, tak jsem jel 160 km/h a vůbec jsem nevykolejil, což v reálu by ten vlak při té rychlosti vykolejil, jelikož to jsou "serpentýny".

A co se týče té trati, v té staré verzi BP byla trať krásně zalesněná až do Kůt, ale nyní v úseku Gbely až Kúty je ta trať holá, jeno někde jsou stromky. V té staré verzi to bylo lepší.

Jiří napsal:
Tak jsem narazil na dost pro fíry důležitou chybu, nebudu k vůli tomu ani dělat screenshoty. Když vyjíždím z Hodonína směrem na Holíč, tak u prvního oblouku kdy vlak vyjíždí ze stanice je na ceduli nápis 60, ale traťový monitor mi ukazuje, že mohu jet až 160 km/h. Až pak už Holíče se to srovná, kdy rychlost je 40 km/h.

Je to dost podstatná chyba, neboť když jsem si na to vzal pendolino, tak jsem jel 160 km/h a vůbec jsem nevykolejil, což v reálu by ten vlak při té rychlosti vykolejil, jelikož to jsou "serpentýny".

A co se týče té trati, v té staré verzi BP byla trať krásně zalesněná až do Kůt, ale nyní v úseku Gbely až Kúty je ta trať holá, jeno někde jsou stromky. V té staré verzi to bylo lepší.
Chtělo by to jen trochu číst . Po zveřejnění aktualizace jsem napsal, že Úseky Zaječí - Hodonín - Holíč - Kúty jsou před rekonstrukcí a koleje jsou jen provizorně propojeny. Časem bude vše.. Holíč, a Gbely bude nutné přisunout blíže ke Kútům. Ale ono je i hodně práce jinde. Podstatné je to, aby byly správně koleje, okolí se dá dodělat kdykoli, až na něj dojde čas.

A co ta rychlost ? Já vím, ale je to blbé, když fíra vidí 60 -ku a ve skutečnosti může jet avizovaných 160. Ale i tak je to zvláštní trať, neboť do Holíče mohu i s motorákem 842 jet rychlosti 100 km/h pak před Holíčem snížit rychlost na 40 km/h, a přitom mám zapnuté vykolejení. Ale zpátky už je to O.K. Tedy z Holíče do Hodonína je rychlost 60 km/h. A když jedu 80-kou tak v některých úsecích tam kde jsou oblouky mne to vykolejí. :roll:

Jiří napsal:

Chlape ???, Nevím jak to nazvat, ale nechápu Tě....na jedné straně Zbyňka tlačíte do aktualizací stylem čím dřív, tím líp a pak to takhle kritizujete......IMHO ve staré verzi Blava nebyla.....vzpomeň si, jak dlouho se jezdilo na Prahu bez krajiny......nebo snad chceš tak aktualizaci 1x do roka.....a objednávat si nové DVD nebo stahovat stovky MB

Ta chyba v rychlosti je sice bug, ale Ti co jezdí bez track monitoru podle návěstidel ( ostatně jako na dráze), tak ten problém ani nevnímají.....což takhle udělat něco pro sebe a naučit se D1......

Jiří napsal:
A co ta rychlost ? Já vím, ale je to blbé, když fíra vidí 60 -ku a ve skutečnosti může jet avizovaných 160. Ale i tak je to zvláštní trať, neboť do Holíče mohu i s motorákem 842 jet rychlosti 100 km/h pak před Holíčem snížit rychlost na 40 km/h, a přitom mám zapnuté vykolejení. Ale zpátky už je to O.K. Tedy z Holíče do Hodonína je rychlost 60 km/h. A když jedu 80-kou tak v některých úsecích tam kde jsou oblouky mne to vykolejí. :roll:
Na rychlost se vykašli, po staru to bylo obráceně, na Koridor to promítalo 60tku a musel jsi tak jet až do Moravské Nové Vsi, což byl větší problém.
A vykolejení si nezapínej, to je největší nesmysl v MSTS. Jo, kdyby jsi jel na 80tce 130, budiž, ale jinak to musí držet, jen cestující ve voze se budou přemísťovat odstředivou silou k na jednu stranu :lol:
Do Stránčic je oblouk na 80km/h. Úřednickou chybou se tam několik let jezdilo 100km/h a to padalo vše na zem včetně obědu v kastrolu. Ale nikdy tam nic nevykolejilo. Když něco vykolejí, tak je na vině lom kolejnice, lom na vyhýbce nebo horké ložisko vagonu. Ale překročení rychosti.....to musí být opravdu hodně. Jednou se stala nějaká chyba ve Velimi, kde před koridorem byly vyhýbky na 40km/h a postavili to takto rychlíku na "volno". Kolik tam tehdy měl, když to projel do odbočky nevím, ale nevykolejil. Jen jsme se tenkrát smáli, že ve Velimi testují nové vyhýbky pro 100km/h do odbočky.

Já sice Jiřího neznám, ale asi své k svému. Pokud jeho obrázek souhlasí s jeho náturou, ani se nedivím jeho příspěvkům.....
Karel

Tak já vykolejení MSTS jsem začal používat asi od začátku tohoto roku. A všiml jsem si, že vykolejení ( pokud jedu příliš rychle )krásně zabírá u obloků, či při přejíždění vyhybek, to z venčí vypadá, že se vlak na trati kroutí jak plaz. Jinak jsem testoval vykolejení jak na 321 tak na BP a pokud jede člověk podle předpisů a dodržuje rychlost, tak mu nehrozí vykolejení, ale hrozí pokud jede příliš rychle v obloucích na přejíždí vyhybky. Co se týče rovinek, například trať Pardubice - Choceň, kde se jezdí až 160, tak já jsem zkoušel jedno ( nevyladěné ) Pendolino, které není součástí trainsetu BP, a zíral jsem jako blázen, že mohu frčet po kolejích rychlostí až 250 km/h. Kde byla rovinka tak to bylo úžasný, ale jakmile byl nějaký oblouk tak už jsem letěl do příkopu a nebo už se mi parkrát stalo ( to se stává při vysoké rychlosti se zapnutým vykolejením ), že ten vlak jako kdyby explodoval, a část soupravy začala dělat kotrmelce, což je ve skutečnosti nerálné ( tady vidím chybu ze strany Microsoftu )

Ale jinak to vykolejení vřele doporučuji, pokud chcete jezdit poctivě a dodržovat rychlost.

No už s emi dostkrát stalo, že když jsem měl zaplé vykolejení, a v oblouku kde byla 70sátka jsem při 65 km/h vykolejil viz oblouk příjezdu ke Kolínu z Kutné Hory...

Pardabice

DEJV00 napsal:
Ahoj všichni,jen sem se chtěl zeptat jestli je z Pardabic trat do Hradce Králové?
Pardabice neznám, kde to je prosím tě?

Jinak s Pardubic trať do Hradce Králové postavena není, alespoň zatím.

Nikdo není dokonalý a tyhle provokace mne vážně štvou, a když člověk něco píše v rychlosti ( já nepíšu jak datel ), tak může napsat nesmysl. Jinak chytrý člověk ví, že mám na mysli Pardubice.

Naposled editoval moderátor:
Jiří napsal:
Nikdo není dokonalý a tyhle provokace mne vážně štvou, a když člověk něco píše v rychlosti ( já nepíšu jak datel ), tak může napsat nesmysl. Jinak chytrý člověk ví, že mám na mysli Pardubice.
A tvoje dotazy ti nepřipadají jako provokace?

KUA chlapi, můžete si jít dát do držky někde jinde?

To Jirik : Myslím, že sis spletl forum, tady se nesoutěží o to, kdo napíše co nejvíce příspěvků za co nejkratší čas.....bez ohledu na to, v jakém stavu ten příspěvek odesíláš.....

IMHO večer to smažu.......včetně reakcí......

JOHNZ : Chci se tě zeptat, jak si na tom s angličtinou? Pročítal jsem si tvoje anglické příspěvky a nestačím zírat. To já sotva stačím napsat kloudnou anglickou větu, aniž bych se nemusel dívat do slovníku.

JOHNZ No keď na počítačoch je všetko po anglicky ... ale nie ... 10 rokov učenia angličtiny a 3 pobyty "za morom" s človekom niečo urobia ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře