Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Kebarko napsal:... Toto je podľa mňa v podstate príčina padania MSTS pretože objekty sa nenačítavajú postupne ale po veľkých skokoch.
tata22 napsal:Dobrý den pane Šemora, po poslední aktualizaci a opravě mi ostatní tratě hlásí problém (Luhačovice, Hustopeče a pod.) Píše mi to (kromě AcleanTrack, které zmiňujete, a které jsem našel a překopíroval), že mi chybí v Global/Shapes/DirtRoad2Lstrt10m.s, 50m.s. a pod. Ty soubory byly vymazán
Jenomže v BP se otočilo běžná trať/koridor, kde jako základní kolejivo je běžná trať starý beton, vyhýbky dřevo, pokud nechceš vyhýbky dřevo, tak dej stejnou texturu do acleantrack1_02.ace, ale to je na úkor realnosti. Pokud chceš dělat jiný global, tak ať žije další nekompatibilita.VolejnikTomas napsal:V nové aktualizaci Luhačovic bude už potřebná acleantrack1_02.ace obsažena. Nicméně abych nezpůsobil obdobné problémy, tak pro ty, kdo trať BP nepoužívají, bude k dispozici Global se standartním směrováním textur. Veškeré jiné textury kolejiva (než je u Luhačovic standartní beton - acleantrack1.ace) budou směrovány obdobou původních TRACK_B. Přijde mi to jako lepší způsob, než změna v celém Globalu, který způsobí vyhazování chybových hlášek u všech ostatních tratí. Takže po aktualizaci budou Luhačovice kompatibilní jak se starým BP Globalem tak i s novým.
Nějak si, Zbyňku, protiřečíš. Něco jsi vyjmul z GLOBAL a vložil rovnou do své trati (*.ace?), takže ostatní trati, které se na to odkazují v GLOBAL, prostě ztratily vazbu. Napřed si to hledá vše ve vlastní trati, pokud to tam není, tak to hledá v GL. a pokud to z GL. zmizlo, tak to tam nemá. Je sice hezké, že tu popisuješ, jak sjednat nápravu pro ostatní trati a co tam přidat/přikopírovat, ale kdo je schopen na to přijít sám, co jsi přeházel? A o tom to je - psal jsem "Puzzle" a to je ten sdílený GLOBAL, který by se již neměl zmenšovat, ale případně pouze rozšiřovat. Já jsem taky nenapsal, že jsi měnil tsection.dat, napsal jsem, že jsi udělal změny v GL.(aktualizací jsi odstranil soubory, které tam nevadily a mohly tam klidně zůstat i duplicitně a ty sis mohl jen zrušit k nim cestu ve své trati, když víš, že GL sdílí i jiné tratě). Chyba není mezi mojí ( i jinými ) klávesnicí a židlí, zde selhala tvoje filozofie - "pro stromy nevidíš les".Zbyněk Šemora napsal:Bob57:
Nezlob se, ale říkáš tu pěkné hlouposti. Změna v tsection.dat se žádná nedělala, tudíž vše musí fungovat. Právě i kvůli ostatním tratím, které jsou nekoridorové (Luhačovice, ŽSR130,...) jsem vyrošádoval textury kolejí. Nic víc. A jestli si někdo neumí nakopírovat do Textures acleantrack1_02.ace, a prohodit acleantrack1.ace s acleantrack1_01.ace u ostatních tratí (možno zkopírovat přímo z aktualizace BP anebo si nahrát komplet Global od Michala), což je jediná změna po update, tak je chyba opravdu jen mezi klávesnicí a židlí. Já jsem otevřel jak Luhačovice, tak 130 úplně bez problémů.
Jinak Bobe předělat ostatní tratě k jednotnému standartu Global je absolutně nemožné. Obnáší to totiž vše osadit od píky znovu, viz mé experimenty, kdy jsem chtěl být kompatibilní s Xtracks (se stejným sortimentem kolejiva jako nyní)
Zde musím dát Tomášovi za pravdu, snad si s ním neprotiřečím.VolejnikTomas napsal:Jo to je fakt: Jeden o voze a druhý o koze. Já napíšu:" Vyhybky po aktualizaci budou na dřevě" a ty: "jestli tratě u Luhačovic nemají vyhybky na dřevě, tak sorry". Luhačovice pořád budou funkční na globalu BP. Jen BP nebude 100% funkční (dřevěné vyhybky budou v betonu) na alternativním Globalu k Luhačovicím, u kterého bude výslovně napsáno ať jej uživatelé BP neinstalují. Tento Global bude určen pouze pro ty, co BP nemají (jestli takový nikdo není, tak se omlouvám). Pro koncového uživatale rozhodně není příjemné, když mu po nainstalování aktualizace tratě začnou u všech ostatní tratí vylítávat desítky chybových hlášek. Kdyby BP mělo pořád TRACK_B, Luhačovice pořád TRACK_LUH, "Horní-dolní" TRACK_horní-dolní a případné změny Globalu by se týkaly pouze rozšíření typů kolejiva (nikoli jejich textur), tak by vše fungovalo bez problémů a každá trať by mohla mít tolik textur kolik by chtěla.
Jestli sem píšu absolutní bludy, tak mě oprav.
Smazal to Zbyňkův instalátor aktualizace. Je důkladný! Nejenže přidává nové soubory, ale i odstraňuje "nepotřebné" - dělá verifikaci BP. Bohužel verifikuje jen BP a už se neohlíží na ostatní. Z toho mi plyne jedno : nedělat napříště přímou aktualizaci, ale rozbalit ji někam bokem a přesunem jen přidat nové do stávajících, čímž se nic neodstraní, nanejvýš se některé starší přepíšou novějšími, ale hlavně se nic nasmaže.tata22 napsal:Pánové, já Vašemu odbornému vyjadřování nerozumím ale hlásím, že po ručních opravách dle pana Šemory z dnešního dne mi už zase všechno funguje O.K., a to i Luhačovice. Ty chybějící zdi a ještě nějaké další soubory jsem našel v ostatních tratích a vše překopíroval. Jak mi ale mohly zmizet je záhada protože nikdy nic nemažu jinde než v Trains a to ještě když jsem si jist anebo zálohuju. Ale mazat něco v Shapes mi by mi ani ve snu nenapadlo. To je opravdu záhada... V každém případě děkuji za rady a návod.