Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
To Mikasi: Díky za radu ale těch zdí tam mám opravdu spousty, a že bych mazal zrovna tenhle jeden soubor se mi nějak nezdá. Nicméně pokud jsou ostatní v pohodě.... kdo ví

Kebarko napsal:
... Toto je podľa mňa v podstate príčina padania MSTS pretože objekty sa nenačítavajú postupne ale po veľkých skokoch.

Preto sa vždy snažím v aktivite MSTS-ku pomôcť tak že traffic do hry "hádžem" postupne a nie po veľkých skokoch ... Príkladom môže byť Praha - v jednej aktivite nabehne na hl.n. 5-6 vlakov vo veľmi krátkom intervale a to potom už "odpečie" každé PC-čko ... Na druhú stranu - 5-6 vlakov nabieha postupne a ako-tak to frčí ... Čudoval som sa koľkokrát mi to pomohlo ... Ale na margo Brna - zažil som aktivity ktoré padali už pri vlaku hráča a na druhú stranu aktivity v ktorých bolo Brno hl.n. na "prasknutie" a aktivita nepadla ... To som potom zízal ako teľa na nové vráta ... :eek: Ale možno to bola len náhoda ... :roll: Ale ako racionálne riešenie by som to asi videl tak, že v jednej aktivite boli proste použité nízkopolygónové vozne a v druhej vymakané 10 000 polygónové "delá" ...

Naposled editoval moderátor:
Re: Chybějící soubory v jiných tratí

tata22 napsal:
Dobrý den pane Šemora, po poslední aktualizaci a opravě mi ostatní tratě hlásí problém (Luhačovice, Hustopeče a pod.) Píše mi to (kromě AcleanTrack, které zmiňujete, a které jsem našel a překopíroval), že mi chybí v Global/Shapes/DirtRoad2Lstrt10m.s, 50m.s. a pod. Ty soubory byly vymazán

Bob57:
Nezlob se, ale říkáš tu pěkné hlouposti. Změna v tsection.dat se žádná nedělala, tudíž vše musí fungovat. Právě i kvůli ostatním tratím, které jsou nekoridorové (Luhačovice, ŽSR130,...) jsem vyrošádoval textury kolejí. Nic víc. A jestli si někdo neumí nakopírovat do Textures acleantrack1_02.ace, a prohodit acleantrack1.ace s acleantrack1_01.ace u ostatních tratí (možno zkopírovat přímo z aktualizace BP anebo si nahrát komplet Global od Michala), což je jediná změna po update, tak je chyba opravdu jen mezi klávesnicí a židlí. Já jsem otevřel jak Luhačovice, tak 130 úplně bez problémů.
Jinak Bobe předělat ostatní tratě k jednotnému standartu Global je absolutně nemožné. Obnáší to totiž vše osadit od píky znovu, viz mé experimenty, kdy jsem chtěl být kompatibilní s Xtracks (se stejným sortimentem kolejiva jako nyní)

Chtěl bych poděkovat J Švecovi za model zastávky Bratislava Železná Studienka. Zatím je to v beta verzi, ještě budou nějaké dodělávky včetně okolí. Honza vymodeloval zastávku jako komplet včetně peronů a přilehlých svahů.
bla2.jpg bla3.jpg bla4.jpg
Já ještě na lamačské straně budu muset přidat pár keřů, protože Nebulus povídal, že se tam pěšky nedá projít, jak je to úzké.
Je to spíše výzva pro Bratislaváky. Aktivní je Nebulus, který fotí materiály, ale chtělo by to i modeláře, který by vymodeloval další typické budovy Bratislavy.
Zatím modelují Češi:
Bratislavský tunel, autor Roman, foto Nebulus
Červený most, autor Roman, foto Nebulus
Železná Studienka a sloupy TV pro červený most autor Jan Švec, foto Nebulus.

Naposled editoval moderátor:
Omlouvám se, souhlasím s panem Šemorou, že chyba je někde u mně, když ostatní jsou v pohodě ale mohl bych přeci jen požádat o přesnější popis co dělám špatně. Překopíroval jsem dle návodu do ostatních tratí do textures soubory ACleanTrack1_02.ace, ACleanTrack1_01.ace a acleantrack2.ace a do zimních textur totéž. Přesto mi to vyhazuje chyby, že mi chybí soubory Global/Shapes/DirtRoad2Lstrt10m.s a některé další. Soubory s koncovkou *.sd téhož jména jsem našel ale s koncovkou *.s nikolivěk. Pokud otevřu "sd" soubor je tam odkaz na "s". Takže MSTS křičí asi oprávněně. Mohu požádat o vysvětlení. Děkuji.

dirtroad2lstrt10m.s a ostatní varianty v Global/Shapes jsou jinak by to nefungovalo.
Pokud tam tyto soubory nemáte, tak jste si je smazal.
Jsou určitě na instalačním DVD nebo originál MSTS nebo je obsahuje každý XTRACKS
Pro méně zdatné právě kopíruji 30 MB update originál tratí a trati Luhačovice, kde jsou doplněny všechny soubory pro přidané koleje a tunely, na které Global odkazuje.
Ještě půl hoďky.
Komu se nechce čekat, tak oprava je jednoduchá
Do Textures všech tratí si z BP zkopírujte včetně zimních (Snow):
ATrackTunFloorRnd1.ace
ATrackTunFloor2.ace
ATrackTunWall1.ace
atracktunfloor1.ace
acleantrack1_02.ace
Jinak poslední položku je vhodné u původních tratí zkopírovat acleantrack1.ace na acleantrack1_02.ace, aby byla održena exotická textura vyhýbek shodná s kolejemi. České dřevo se tam moc nehodí.

V nové aktualizaci Luhačovic bude už potřebná acleantrack1_02.ace obsažena. Nicméně abych nezpůsobil obdobné problémy, tak pro ty, kdo trať BP nepoužívají, bude k dispozici Global se standartním směrováním textur. Veškeré jiné textury kolejiva (než je u Luhačovic standartní beton - acleantrack1.ace) budou směrovány obdobou původních TRACK_B. Přijde mi to jako lepší způsob, než změna v celém Globalu, který způsobí vyhazování chybových hlášek u všech ostatních tratí. Takže po aktualizaci budou Luhačovice kompatibilní jak se starým BP Globalem tak i s novým.

VolejnikTomas napsal:
V nové aktualizaci Luhačovic bude už potřebná acleantrack1_02.ace obsažena. Nicméně abych nezpůsobil obdobné problémy, tak pro ty, kdo trať BP nepoužívají, bude k dispozici Global se standartním směrováním textur. Veškeré jiné textury kolejiva (než je u Luhačovic standartní beton - acleantrack1.ace) budou směrovány obdobou původních TRACK_B. Přijde mi to jako lepší způsob, než změna v celém Globalu, který způsobí vyhazování chybových hlášek u všech ostatních tratí. Takže po aktualizaci budou Luhačovice kompatibilní jak se starým BP Globalem tak i s novým.
Jenomže v BP se otočilo běžná trať/koridor, kde jako základní kolejivo je běžná trať starý beton, vyhýbky dřevo, pokud nechceš vyhýbky dřevo, tak dej stejnou texturu do acleantrack1_02.ace, ale to je na úkor realnosti. Pokud chceš dělat jiný global, tak ať žije další nekompatibilita.
PS Luhačovice a další tratě, které používaly BP koleje i kvůli nim jsem tuto rošádu prováděl. Koridorové pražce v Luhačovicích....???

Ještě jsem zapomněl poznamenat. Na slezině Johnz navrhoval zrušit řetězce do Track_B a veškeré kolejivo zadat do Global. Ušetří se tím velikost w souborů ve World. Odlišné koleje pak budou mít název v Global s indexem. Jen co se sejdeme s Michalem Tučkem a dáme to dohromady. On pak upraví svůj prográmek, který ve World všechny řetězce přejmenuje.
A když od každé koleje ubude ../../TRACK_B/shapes/ myslím, že to hustě zastavěné trati odlehčí. (Brno, komplet dřevěné pražce, větší koridorové uzly). Jinak Praze, Břeclavi a Bratislavě odlehčila rošáda výměna textur kolejiva koridor/běžná trať.
Proto bych kvůli kompatibilitě Global se neunáhloval u jiných tratí se směrováním do Track_B.

1) To, že se u BP otočilo koridor-beton, na ostaních tratích nehraje roli - já měl vždy acleantrack1.ace jako beton. Jediný rozdíl je ten, že vyhybky přímo v globalu řvou po dřevu acleantrack1_02.ace. Takže nechápu, jak by se mohli octnout koridorové pražce v Luhačovicích. Leda, že by bylo přímo v Globalu u základní koleje nadefinováno, že chce koridor. Vyhybky po aktualizaci budou taky na dřevě, krom toho některé v "zkoridorovatělých" Kunovicích na novém dřevě. Psal jsem, že Luhačovice budou fungovat jak na starém tak novém Globalu - to je jako nekompatibilita jo? Dále že různé textury budou řešeny OBDOBOU TRACK_B. Je to TRACK_LUH a bude ukryt přímo v adresáři s tratí. TRACK_B jako takový z BP je pro mne už jen kvůli neustálým změnám nepoužitelný.
2)Pokud zůstane alespoň základní kolejivo bez indexu a bude odkazovat na základní acleantrack1.ace, tak bude vše na Luhačovicích fungovat i nadále.
Pokud by tomu tak nebylo, tak na Globalu BP se nerozjede žádná jiná trať.

Volejník: Škoda, že jsi nebyl na slezině, od toho se také konají, aby se tvůrci do MSTS vzájemně domluvili. Mám pocit , že jeden o voze a druhý o koze. V Global BP se nic neměnilo, tabulka tsection.dat se jen nedávno doplňovala o nové typy kolejí a zapsaly se do volných pozic, tedy kompatibilitu to nijak nenarušilo. Ohledně Track_B jsi to nepochopil. Jestli by nebylo vhodnější se domluvit na dalším postupu. K čemu vytvářet další složku Track_Luh ? Pokud nějaké koleje chybí mohou se doplňovat, není problém.
Ale o změně textur jsem mluvil před měsícem, proč se ozýváš až nyní, není přece problém cokoli konzultovat. Jestli tratě u Luhačovic nemají vyhýbky na dřevě, tak sorry.

Jo to je fakt: Jeden o voze a druhý o koze. Já napíšu:" Vyhybky po aktualizaci budou na dřevě" a ty: "jestli tratě u Luhačovic nemají vyhybky na dřevě, tak sorry". Luhačovice pořád budou funkční na globalu BP. Jen BP nebude 100% funkční (dřevěné vyhybky budou v betonu) na alternativním Globalu k Luhačovicím, u kterého bude výslovně napsáno ať jej uživatelé BP neinstalují. Tento Global bude určen pouze pro ty, co BP nemají (jestli takový nikdo není, tak se omlouvám). Pro koncového uživatale rozhodně není příjemné, když mu po nainstalování aktualizace tratě začnou u všech ostatní tratí vylítávat desítky chybových hlášek. Kdyby BP mělo pořád TRACK_B, Luhačovice pořád TRACK_LUH, "Horní-dolní" TRACK_horní-dolní a případné změny Globalu by se týkaly pouze rozšíření typů kolejiva (nikoli jejich textur), tak by vše fungovalo bez problémů a každá trať by mohla mít tolik textur kolik by chtěla.
Jestli sem píšu absolutní bludy, tak mě oprav.

Pánové, já Vašemu odbornému vyjadřování nerozumím ale hlásím, že po ručních opravách dle pana Šemory z dnešního dne mi už zase všechno funguje O.K., a to i Luhačovice. Ty chybějící zdi a ještě nějaké další soubory jsem našel v ostatních tratích a vše překopíroval. Jak mi ale mohly zmizet je záhada protože nikdy nic nemažu jinde než v Trains a to ještě když jsem si jist anebo zálohuju. Ale mazat něco v Shapes mi by mi ani ve snu nenapadlo. To je opravdu záhada... V každém případě děkuji za rady a návod.

Zbyněk Šemora napsal:
Bob57:
Nezlob se, ale říkáš tu pěkné hlouposti. Změna v tsection.dat se žádná nedělala, tudíž vše musí fungovat. Právě i kvůli ostatním tratím, které jsou nekoridorové (Luhačovice, ŽSR130,...) jsem vyrošádoval textury kolejí. Nic víc. A jestli si někdo neumí nakopírovat do Textures acleantrack1_02.ace, a prohodit acleantrack1.ace s acleantrack1_01.ace u ostatních tratí (možno zkopírovat přímo z aktualizace BP anebo si nahrát komplet Global od Michala), což je jediná změna po update, tak je chyba opravdu jen mezi klávesnicí a židlí. Já jsem otevřel jak Luhačovice, tak 130 úplně bez problémů.
Jinak Bobe předělat ostatní tratě k jednotnému standartu Global je absolutně nemožné. Obnáší to totiž vše osadit od píky znovu, viz mé experimenty, kdy jsem chtěl být kompatibilní s Xtracks (se stejným sortimentem kolejiva jako nyní)
Nějak si, Zbyňku, protiřečíš. Něco jsi vyjmul z GLOBAL a vložil rovnou do své trati (*.ace?), takže ostatní trati, které se na to odkazují v GLOBAL, prostě ztratily vazbu. Napřed si to hledá vše ve vlastní trati, pokud to tam není, tak to hledá v GL. a pokud to z GL. zmizlo, tak to tam nemá. Je sice hezké, že tu popisuješ, jak sjednat nápravu pro ostatní trati a co tam přidat/přikopírovat, ale kdo je schopen na to přijít sám, co jsi přeházel? A o tom to je - psal jsem "Puzzle" a to je ten sdílený GLOBAL, který by se již neměl zmenšovat, ale případně pouze rozšiřovat. Já jsem taky nenapsal, že jsi měnil tsection.dat, napsal jsem, že jsi udělal změny v GL.(aktualizací jsi odstranil soubory, které tam nevadily a mohly tam klidně zůstat i duplicitně a ty sis mohl jen zrušit k nim cestu ve své trati, když víš, že GL sdílí i jiné tratě). Chyba není mezi mojí ( i jinými ) klávesnicí a židlí, zde selhala tvoje filozofie - "pro stromy nevidíš les".
VolejnikTomas napsal:
Jo to je fakt: Jeden o voze a druhý o koze. Já napíšu:" Vyhybky po aktualizaci budou na dřevě" a ty: "jestli tratě u Luhačovic nemají vyhybky na dřevě, tak sorry". Luhačovice pořád budou funkční na globalu BP. Jen BP nebude 100% funkční (dřevěné vyhybky budou v betonu) na alternativním Globalu k Luhačovicím, u kterého bude výslovně napsáno ať jej uživatelé BP neinstalují. Tento Global bude určen pouze pro ty, co BP nemají (jestli takový nikdo není, tak se omlouvám). Pro koncového uživatale rozhodně není příjemné, když mu po nainstalování aktualizace tratě začnou u všech ostatní tratí vylítávat desítky chybových hlášek. Kdyby BP mělo pořád TRACK_B, Luhačovice pořád TRACK_LUH, "Horní-dolní" TRACK_horní-dolní a případné změny Globalu by se týkaly pouze rozšíření typů kolejiva (nikoli jejich textur), tak by vše fungovalo bez problémů a každá trať by mohla mít tolik textur kolik by chtěla.
Jestli sem píšu absolutní bludy, tak mě oprav.
Zde musím dát Tomášovi za pravdu, snad si s ním neprotiřečím.

tata22 napsal:
Pánové, já Vašemu odbornému vyjadřování nerozumím ale hlásím, že po ručních opravách dle pana Šemory z dnešního dne mi už zase všechno funguje O.K., a to i Luhačovice. Ty chybějící zdi a ještě nějaké další soubory jsem našel v ostatních tratích a vše překopíroval. Jak mi ale mohly zmizet je záhada protože nikdy nic nemažu jinde než v Trains a to ještě když jsem si jist anebo zálohuju. Ale mazat něco v Shapes mi by mi ani ve snu nenapadlo. To je opravdu záhada... V každém případě děkuji za rady a návod.
Smazal to Zbyňkův instalátor aktualizace. Je důkladný! Nejenže přidává nové soubory, ale i odstraňuje "nepotřebné" - dělá verifikaci BP. Bohužel verifikuje jen BP a už se neohlíží na ostatní. Z toho mi plyne jedno : nedělat napříště přímou aktualizaci, ale rozbalit ji někam bokem a přesunem jen přidat nové do stávajících, čímž se nic neodstraní, nanejvýš se některé starší přepíšou novějšími, ale hlavně se nic nasmaže.

Bobe, zase tu vykládáš bludy.
Instalátor aktualizací nemá nic zadáno, aby něco mazal, jen má zabalené soubory, které doplňuje nebo přepisuje.
Uvažuj logicky. Aktualizace stahuje kolem 800 uživatelů, ale jen Bob 57 a TATA 22 mají problém. Kdyby byla chyba v aktualizaci, tak to blbne všem.
Prosímtě, nesnaž se mě otrávit od další práce. Mám pocit, že zde převažuje víc šťouralů nad lidmi, kteří se snaží do MSTS něco vytvořit.
Děláš vše proto, abych aktualizace zrušil a posílal na DVD jen čisté aktuální instalace.
PS, jen jednu dobu jsem dával do aktivity.exe čistící pokyn, kdy před instalací se smazaly všechny aktivity v adresáři, ale tohle současně není šťastné řešení, protože je hodně uživatelských aktivit a ne všechny mám v evidenci, takže tato funkce je zablokovaná.

Něco jsi vyjmul z GLOBAL a vložil rovnou do své trati (*.ace?), takže ostatní trati, které se na to odkazují v GLOBAL, prostě ztratily vazbu.
Prosímtě, jak jsi na tohle přišel.
Z Globalu jsem nic neodstraňoval. Možná neznalí stavitelé do Globalu cpou všelijaké objekty, ale ty v Global nemají co dělat, chyba je v parametru sd souboru v dané trati. Můj Global je totožný s originál MSTS plus doplněné koleje.
Změna je jen v tunelech od Romana, kdy je nutné doplnit potřebné soubory do ostatních tratí, ale pro neznalé je ten 30 MB balík update, jinak není problém si kulaté modely tunelu doplnit individuelně. Nebo máš raději čtveraté tunely?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře