Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
bob57_cz napsal:
Stavitelxx napsal:
Tak jo, už to mám, bylo to napsáno na Želpage dne 28. 12. 2004:

Jednotka jezdí maximální rychlostí 160 km/h a naklápění je aktivní, ale na rychlost nemá vliv.
Jízdní doba ale není kratší, neboť se počítá s klasickou soupravou. Vlak sice jede i 160 km/h, ale poté je to kompenzováno tak, aby vlak nedojel do stanice příliš brzo.
:idea:
Na našem koridoru je max 160, protože to nařizuje norma ! Pro vyšší provozní rychlost je normou nařízeno zrušení veškerých úrovňových křížení komunikací s tratí. Na to ale nejsou prachy. Jinak naši traťáci splňují kvality svršku pro rychlost 250 !!! Tam, kde je traťová 160, je i pro bimbadlo stejná, ale bimbadlové rychlostníky mají význam právě v úsecích s oblouky, kde je pro klasiky rychlost silně omezená ( Lovosice - Děčín ).

Pravda pravda, tam kde normální vlak jede 80 - 90, tam šrot může valit 100 - 110. V některém úseku to je až o 30 víc. :eek:

Naposled editoval moderátor:
No docela rád bych viděl tu normu kde je napsáno od jaké rychlosti (respektive rychlostního pásma) musí být úrovňový přejezd nahrazen mimoúrovňovým. Na stavbě koridorů se už nějaký pátek podílím a i na škole při práci na diplomové práci jsem se tím zabýval a nikde nic. Nesmíte věřit všemu co ta hysterická žabka Tuma na NOVĚ odvykládá. Je jasné že se zvyšující se rychlostí je tendence přejezdy rušit, ale přesně nic dáno není.

PAja26 napsal:
No docela rád bych viděl tu normu kde je napsáno od jaké rychlosti (respektive rychlostního pásma) musí být úrovňový přejezd nahrazen mimoúrovňovým. Na stavbě koridorů se už nějaký pátek podílím a i na škole při práci na diplomové práci jsem se tím zabýval a nikde nic. Nesmíte věřit všemu co ta hysterická žabka Tuma na NOVĚ odvykládá. Je jasné že se zvyšující se rychlostí je tendence přejezdy rušit, ale přesně nic dáno není.
Pajo, to není kec z bedny, to je mezinárodní norma. Souvisí to se zabezpečovacím zařízením přejezdů. Vlak jedoucí 200 dosáhne přejezd za čtvrtinovou dobu oproti vlaku jedoucímu 50kou, ale kolejové obvody před přejezdem jsou stále stejně dlouhé a nelze je prodlužovat do "bezpečné"délky. Nad 1600m už je kolejový obvod pro zabza nepoužitelný, za spolehlivě použitelný se počítá do 1200m ( s ohledem na napěťověproudové poměry obvodu - které se pohybují v jednotkách voltů a desítkách ampérů ) a to pro rychlost nad 160 je už málo. Musíš počítat s nějakou dobou pro vyklizení přejezdu, není možné, aby to cinklo, padly šraňky a okamžitě tam prosvištěl vlak. A pak tam pojede náklad a budeš u těch závor stát půl hodiny, než se objeví. Norma by měla být na DÚ .

PZZ

Se zavíráním přejezdu je to takto: Vlak vjede na kolejový obvod, který spustí výstražná světla na PZZ. Od této doby stihne 20metrové auto přejet přejezd rychlostí 5 km/h (asi 16 sekund), potom se dají závory dolů a pak profrčí vlak. (Délka kolejového obvodu závisí samozřejmě na maximální povolené rychlosti tratě.)

Dělám novou aktivity a při počátečních testech se mi přihodila zajímavá věc:
Počátek aktivity, Praha Libeň, 163 + 37x Eas-u (stojící-start aktivity), cesta postavena z přímé koleje od Holešovic kolem nového 1. nástupiště (jižně) směrem na Kolín po 1. TK - AE při testu nepadá, MSTS jede v pohodě.
ALE když jedu tu samou trasu, akorát přejedu přes jednu kolejovou spojku a 1. nástupiště tedy míjím severně, za nástupištem jedu opět na Kolín po 1. TK, tak AE při testu spadne a MSTS po spuštění aktivity také (zobrazí se přístrojovka a nejde nic..). Ve volní jízdě ta samá situace OK. Může být původce tohoto pádu špatně nastavené návěstidlo?

JOHNZ: No ... moze byt ...

Ahoj Zbyňku, chtěl jsem se zeptat, jestli ještě plánuješ po úplném dotažení do Bratislavy pokračovat do Olomouce???

djneon napsal:
Ahoj Zbyňku, chtěl jsem se zeptat, jestli ještě plánuješ po úplném dotažení do Bratislavy pokračovat do Olomouce???
Na mých stránkách je mapa a tam je to jasné, kde se bude pokračovat. Jen je nutné si uvědomit, že je to velmi zdlouhavá práce a než to bude, nějaký pátek potrvá.

Kvůli jistým zapomenutým návěstidlům v trati Brno - Břeclav (Podivín chyběla návěstidla rušící omezenou rychlost, Popice - Pouzdřany zapomenuté platné oddílové návěstidlo z dob před rekonstrukcí a tím nedodržení zábrzdné vzdálenosti) je zde nová aktualizace:

ftp://msts.tyk0kso.sk/bptrate/68bptrat.exe

Komplet nové rychlostníky včetně kulatých a návěsti EP v úsecích Praha - Česká Třebová a Břeclav - Bratislava.
Zastávka Bratislava Železná Studienka včetně okolí.

djneon napsal:
Pokud by jsi si to tu přečetl o pár stránek nazpět tak by jsi se to dozvěděl,už se tu o tom mluvilo,musíš si počkat jako všichni,nebo i přiložit ruku k dílu. :wink:

Ak máte pozorné oko, tak ste si možno pri nahrávaní trate B-P na úvodnom obrázku niečo všimli: V ľavom hornom rohu je obrázok "Laminátky" na trnavskom zhlaví žst. Kúty. V pravom dolnom rohu tohto snímku vidno takú kamennú pyramídu. Ak vás zaujíma čo to je kliknite sem: http://www.foto-album.cz/album.asp?Id=6763
Dúfam že ten odkaz zostane funkčný.... :eek:

Dotaz

Mam 2 dotazy k prispevku Z. Semory.

"Podivín chyběla návěstidla rušící omezenou rychlost"

Byla to klasicka navestidla nebo neco noveho? Ja mam BP60 a tam to fungovalo tak, ze napr. na vjezd. navest "40 km/h a volno" clovek musel jet tech 40 km/h az k dalsimu navestidlu (tedy odjezdovemu), coz podle mne neodpovida realite. Vlak muze zacit zrychlovat jakmile posledni vuz opusti vyhybky, ne? Nejsem od drahy, tak nevim...

Druhy dotaz je navesti EP vcetne funkcnich podminenych stahovacek. Co je to EP a co funkcni stahovacky???

1. ano, to bylo ono. Pokud někdo takový výpadek objevíte, piště to sem do diskuse a v nejbližší aktualizaci to bude opraveno.
2. tady je nutné prostudovat předpis D1. Jedná se o stahovačky na ss systému. Tyto stahovačky platí jen když svítí, jinak strojvedoucí nemusí stahovat sběrač. Jsou osazeny většinou jen u správné koleje. Na nesprávné koleji bývá většinou stahovačka trvalá.
Z Prahy do České Třebové je travalá stahovačka jen v Rostoklatech. Všude jinde jsou podmíněné svítící. Podmíněné u obou kolejí jsem objevil jen v Moravanech. Kdyby byly i jinde, dejte vědět, opravím.

Ahojte všichni, mám ten samý problém, jako pan... chybí mi zeď kamenná 10*5m.s . Říkali jste, že byla v aktualizaci č.50, jenomže já jsem si DVD objednal teprve nedávno a to na aktualizaci č64.2 Ještě nedávno jelo vše bez problémů, od té doby jsem stahoval pouze opravakoleji.exe, aktualizace a trainset... Prosím poraďte

1. opsat si chybové hlášení, jaký objekt to MSTS postrádá
2. nechat vyhledat ve složce MSTS jestli tam někde existuje.
3. pokud ano, opsat si kde se nachází.
je možné, že chybí jen zimní textura nebo noční, potom je na místě tuto skutečnost napsat sem do diskuse, abych chybějící texturu doplnil v aktualizaci, ale rychlá pomoc je, že do příslušné složky nakopíruji denní verzi.
Pokud objekt je tam, kde má být a MSTS přesto řve, že jej nemůže načíst, tak se jedná o problém aktivity, kde je moc silný provoz a MSTS nezvládá načítat všechny objekty. Proto doporučuji si projet ten samý úsek ve volné jízdě nebo se tam podívat v editoru a 100% vše bude OK (pokud není vynechaná aktualizace)

Tento text je myšlen obecně pro všechna chybová hlášení.
Výše uvedený problém vidím v aktivitě.

Pane Šemoro, vím že máte moc práce, ale až budete mít čas, opravte staničníky. Chybí na trati Kúty -> Brno: na 95. kilometru za Podivínem, na 108. kilometru přes Šakvicema, na 117. kilometru před Vranovicema a na 125. kilometru v Hrušovanech u Brna. Je to sice drobnost, ale pořádek musí být... Děkuji

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře