Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mně se to líbí, jenom jsem se s tím stále nesetkal, a tak bych chtěl někoho požádat, jestli by mi to mohl přímo ve hře vyfotit - pískáček a tu návěsť. Předem díky

djneon napsal:
Mně se to líbí, jenom jsem se s tím stále nesetkal, a tak bych chtěl někoho požádat, jestli by mi to mohl přímo ve hře vyfotit - pískáček a tu návěsť. Předem díky
Podívej se do předpisů D1, jinak je to červeno-bíle pruhovaný kůl nebo deska (vyšší a úzká).....

Kebarko napsal:
To s tým ukončením aktivity keď nezapískam (prehliadnem návesť pískajte) je pekná somarina. Čo to má spoločné s realitou?

Zdieľam Tvoj názor, veď aj v reále keď rušňovodič nezapíska, keď aj hneď sedí vedľa neho cvičný, tak ho predsa neskopne z mašiny.Prejdenie návesti "Stoj" je OK, z aktivity von ! To už je dnes tuším nehodová udalosť.

Prejdenie červenej je nehodovou udalosťou už od nepamäti ...

... Tu pred PB je jeden úsek, kde je denný pískač (v noci sa nepíska) a vždy keď tam náhodou fotím, počítam, koľko vlakov zapíska ... vždy sa pohybovali tak pri 33% (1 tretina) ...

... a aj podľa mňa je to kickovanie za nezapískanie maximálna debilina ... prvé čo som so Zvolen - Šurany urobil (a urobím tak aj s BP) bolo, že som to dal PREČ ...

No jasné, už som nejaký ten piatok zo štreky preč, tak mám medzery, naštartujem si D1 a D2 a už to bude OK.
P.S.: Ináč v mojej súčasnej branži je prejdenie červenej istou nehodovou udalosťou spojenou s rinčaním plechov... :P

Kebarko napsal:
To s tým ukončením aktivity keď nezapískam (prehliadnem návesť pískajte) je pekná somarina. Čo to má spoločné s realitou?
S realitou to má společné to, že pokud strojvedoucí na přejezdu nezahouká a ťukne do auta nebo srazí člověka, tak jde bručet za mříže.
Jenomže v MSTS nelze zavřít do vězení. V reálu by tento člověk dojezdil, v MSTS také dojezdil. Ale v MSTS je tento postih malý. Pokud by jste chtěli reál, tak například by to mělo několikrát projít bez ukončení aktivity, ale namátkově při opakovaném ignorování návěsti pozor by se nejen ukončila hra, ale i odinstalovalo MSTS.
Komu se to nelíbí, ať přejezdy neopravuje, aby nemusel houkat, ale doporučuji Trainz,( který nesimuluje práci strojvedoucího, ale je z jiného pohledu na železnici) nebo hrát volnou jízdu.
Postupně tato ukončení aktivity doplním ke všem pískáčkům.
Simulátor není od toho, aby se předpisy porušovaly, ale od toho, aby hráč se je naučil dodržovat.

Johnz: mám dojem, že předpisy se změnily. Dříve platilo, že se na pískáček D houkalo od 600 do 1800, ale současně strojvedoucí houká, jen když dostane písemný rozkaz. Opravte mne jestli jsem to napsal špatně.
Zřejmě proto Ti tam nikdo nehoukal.

V MSTS sú aj dôležitejšie veci pre bezpečnosť ako návesť pískajte a nie je za to taký tvrdý postih. (prekročenie rýchlosti...) MSTS to uvedie v záverečnom hodnotení aktivity. Je na hráčovi aby dodržiaval predpisy.

Zde se jedná o co největší využití možností MSTS. Pískáčky na 024 jsou jen zkušebně. Ve skutečnosti se píská jen tam, kde je nezabezpečený přejezd, takže finálně se bude pískat většinou jen na vedlejších tratích. A co by jste na lokálkách dělali. když si alespoň nezahoukali. Na 024 to finálně bude jen na přejezdech, přes polní cesty, kde nejsou blikače.
Ale ideální by bylo, kdyby aktivivání šlo nastavit přímo v aktivitě. Například lehká by to ignorovala, střední obtížnost by dala trestné body a těžká aktivita by teprve ukončila hru. Ale je to jen kdyby.

Zbyněk Šemora napsal:
Zde se jedná o co největší využití možností MSTS. Pískáčky na 024 jsou jen zkušebně. Ve skutečnosti se píská jen tam, kde je nezabezpečený přejezd, takže finálně se bude pískat většinou jen na vedlejších tratích. A co by jste na lokálkách dělali. když si alespoň nezahoukali. Na 024 to finálně bude jen na přejezdech, přes polní cesty, kde nejsou blikače.
Ale ideální by bylo, kdyby aktivivání šlo nastavit přímo v aktivitě. Například lehká by to ignorovala, střední obtížnost by dala trestné body a těžká aktivita by teprve ukončila hru. Ale je to jen kdyby.
Myslím ,že tento kompromis bude vyhovovať všetkým. Na lokálkach pískať a na hlavných ťahoch to nechať tak ako doteraz. Ale to je len môj názor. Autor trate si ty Zbyňek.

Zbyněk Šemora napsal:
Johnz: mám dojem, že předpisy se změnily. Dříve platilo, že se na pískáček D houkalo od 600 do 1800, ale současně strojvedoucí houká, jen když dostane písemný rozkaz. Opravte mne jestli jsem to napsal špatně.
Zřejmě proto Ti tam nikdo nehoukal.

Tak ak máš pravdu tak to platí len na ČD ... práve pozerám do Ž1 a tu je furt od 6:00 do 18:00 a písomný rozkaz je potrebný iba mimo tejto doby ...

Ale pořád si neřekl jak to děláš a jestli by to šlo využít i u stahovaček (u stabilních, ne u blikacích) .

Deterio napsal:
Ale pořád si neřekl jak to děláš a jestli by to šlo využít i u stahovaček (u stabilních, ne u blikacích) .
To by jsi musel stahovat sběrače na zahoukání (mezerníkem). Nastavuje se to přímo v modelu přejezdu. Šlo by to využít i u pískáčků mimo přejezdy, kde by byl osazený neviditelný přejezd.

Ja mam ted s timhle cerstvou zkusenost z aktivity kolem Letohradu. Jednou me to vyhodilo po vyjezdu ze zastavky Cernovir a podruhe me to vyhodilo pri odjezdu z Libchav. U obou prejezdu jsem houkal jak blbec a presto me to vyhodilo z duvodu nepouziti adekvatniho upozornovani na prejezd (houkal jsem i piskal). Jaka je tam proboha nastavena vzdalenost pred tim prejezdem? Myslel jsem ze by to melo skoncit pokud ten prejezd projedu, ja houkal a piskal cca dvacet az tricet metru pred nim (coz je sice relativne malo, ale....)

Já to testoval z Letohradu někam do Černovíru a vše OK. Ale je nutné houkat mezerníkem. Píšťalu MSTS neuznává. Já houknul dvakrát za pískáčkem a stačilo to.
Jinak pokud má někdo nastudovány podrobnosti, jak se dá vazba přejezdy - houkání podrobně nastavovat, sem s tím.
Michal Tuček mi jen vysvětloval, že v parametru:
Pravděpodobnost srážky
zadat jiné procento než 0, pak je přejezd na houkání aktivní.
Ale jaký je rozdíl mezi nastavením 5% nebo 70%, to bych se rád dozvěděl.

Dlouho jsem nesledoval diskuzi a tak mam dotaz. U stahovaček smetáků a houkání přejezdů nebo co to tu řešíte, je možno udělat něco jako že když nezahoukáte nebo nestáhnete pantograf tak kolize nebo konec aktivity? Díkec

Zbyněk Šemora napsal:
Ale jaký je rozdíl mezi nastavením 5% nebo 70%, to bych se rád dozvěděl.
Ja by som tipol že, to bude mať niečo so vzdialenosťou od ktorej treba pískať ...

Zbyněk Šemora napsal:
Kdo hledá, najde:
...
>Ex 372 BALT-ORIENT Bucuresti - Berlin
>
>ES 499.0 - Fa(ČSD) - Da(ČSD) - Ba(CFR) - Aa(CFR) - WLAB(MÁV) - WLAB(CFR)pp >- WLAB(ČSD)pp - WLAB(DR) - Aa(DR) - Ba(DR) - Bai(DR) - Bai(DR) - WR(MÁV) - >Ba(MÁV) - Aa(CFR) - Bac(ČSD)pp - Ba(ČSD)pp

Díky moc. Určitě využiju i ty ostatní. Pokud seženu správný vozy, tak upravím stávající řazení, dokončím provoz a aktovota by mohla ven.

Zbyňku mám takovej dojem, že zloději byli i v Pečkách a ukradli tam několik sloupů a portálů TV přímo přednostovi před nosem. :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře