Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Stary
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kontra napsal:
Ono se přes tu jednu dřevěnou výhybku ve Vranovicách opravdu jezdí 160? (200). To z toho ti červotoči musí být na nervy... Ale četl jsem, že když v roce 1988 zaváděli na části tratě Břeclav-Brno 140 km/h někde praskaly pražce. Myslíte, že to prožrané dřevo těch 200 vyděržá? :D
Ve vyšší rychlosti je pražec na tlak namáhán méně než při courání.
Odstředivá síla v obloucích je do jisté míry kompenzována převýšením.
Frantíci jezdí přes 300 a na podstatně jednoduché skoro lokálkové konstrukci uložení kolejí. Naše konstrukce je bytelnější, než předepisují normy okolních železničních správ.

Kontra napsal:
Ono se přes tu jednu dřevěnou výhybku ve Vranovicách opravdu jezdí 160? (200). To z toho ti červotoči musí být na nervy... Ale četl jsem, že když v roce 1988 zaváděli na části tratě Břeclav-Brno 140 km/h někde praskaly pražce. Myslíte, že to prožrané dřevo těch 200 vyděržá? :D
No keď sa tadiaľ preháňal 200-vkou "Taurus" a potom ešte aj 230-kou Pendolíno a vydržalo to, tak je to asi OK ... :roll:

Verze aktualizace

Dá se někde zjistit, kterou aktualizace tratě BP jsem si nainstaloval jako poslední? Už delší dobu jsem aktualizace jen stáhl, ale nic víc.....Prosím poraďte

Nefungují mi odkazy na aktualizace 19 a 30, které jsem si při reinstalaci systému omylem smazal. Bylo by možné to ještě napravit? Předem děkuji

Stanley napsal:
Nefungují mi odkazy na aktualizace 19 a 30, které jsem si při reinstalaci systému omylem smazal. Bylo by možné to ještě napravit? Předem děkuji
Tyto ojedinělé případy se dají řešit individuelně.
Datum vydání CD, jméno, adresa, atd, samozřejmě soukromá zpráva. Pak pošlu odkaz.

Zbyněk Šemora napsal:
Stanley napsal:
Tyto ojedinělé případy se dají řešit individuelně.
Datum vydání CD, jméno, adresa, atd, samozřejmě soukromá zpráva. Pak pošlu odkaz.

Takže tisíceré díky Pampalinymu a posílám SZ.

Všiml jsem si že mezi v MSTS mezi Brodským a Lanžhotem není daná stahovačka, prý jste psal že je máte všude až do BRA ale tam ta chybí.
Je asi dvě stě metrů za stovkovým obloukem směrěm na Lanžhot. Délka úseku může být tak přes tři sloupy TV.

ES 499.0001 napsal:
Všiml jsem si že mezi v MSTS mezi Brodským a Lanžhotem není daná stahovačka, prý jste psal že je máte všude až do BRA ale tam ta chybí.
Je asi dvě stě metrů za stovkovým obloukem směrěm na Lanžhot. Délka úseku může být tak přes tři sloupy TV.
Jo, jo. Když jsem tudy jel, tak jsem si všiml, hned za mostem. Díky za připomenutí.

Ahoj Zbyňku, při zkoušce nové aktivity jsem zjistil špatně fungující vjezd od Masaryčky na 1.TK. Mělo tam být 80odbočka+80 ale bylo tam 80odbočka+40 , ačkoliv totéž bylo i o návěstidlo dál, jal jsem pořád rovně a rychlost povolená pořád 80 km/h . Mohl bys prosím prohlédnout návěstidla v Libni? Díky.

Naposled editoval moderátor:
VáclavS napsal:
Ahoj Zbyňku, při zkoušce nové aktivity jsem zjistil špatně fungující vjezd od Masaryčky na 1.TK. Mělo tam být 80odbočka+80 ale bylo tam 80odbočka+40 , ačkoliv totéž bylo i o návěstidlo dál, jal jsem pořád rovně a rychlost povolená pořád 80 km/h . Mohl bys prosím prohlédnout návěstidla v Libni? Díky.
A nejedeš náhodou na blok za jiným vlakem? Rychlostní návěstní soustava má svá specifika.
Tebou popisované návěsti neexistují.
Rychlost návěštěná návěstidlem nikdy neoznamuje jízdu odbočkou. Vždy pouze nařizuje jen případné omezení rychlosti a to může být i tehdy, jide-li vlak po rovné.
Libeň je jedna z prvních stanic s kódovou volbou stavění vlakových cest, kde byl použit "systém postupného snižování rychlosti". Další je P.hl.n a téměř všechny stanice od Holešovic až k Lovosicím.

Naposled editoval moderátor:
Problém s návěstidly

Zaznamenal jsem podivné chování návěstidel v aktivitě JK_EC171 hned na začátku před příjezdem do Holešovic.
Začíná to odjezdem ze stanice Sedlec, kde na odejzdovém je volno:
poté: opakovač - žlutá; návěstidlo autobloku - opakování očekávej 40
další: opakovač - problikne mezikruží na cca 1 sec a pak opět žlutá; hlavní návětstidlo - očekávej 40
další: opakovač - mezikruží; hlavní návěstdilo - 60 + očekávej 60 ... a dále v pořádku

Podle mě jsou tam 3 chyby:
- Jetsli jsem správně pochopil 4 znaký autoblok, tak nikdy přímo po zelené nesmí být návěst s bílým světlem (zde ano)
- Navíc po "opakování očekávej 40" je "očekávej 40"
- Očekávej 40 by nemělo předvěstit 60 :)

podobnou situaci jsem několikrát zaznamenal při odjezdu z hlavního přes Vítkov, tam už si to ale nepamatuju přesně, jen mi něco říká, že 60 se předvěstila "příliš dopředu"

Re: Problém s návěstidly

Richie napsal:
Zaznamenal jsem podivné chování návěstidel v aktivitě JK_EC171 hned na začátku před příjezdem do Holešovic.
další: opakovač - problikne mezikruží na cca 1 sec a pak opět žlutá; hlavní návětstidlo - očekávej 40
další: opakovač - mezikruží; hlavní návěstdilo - 60 + očekávej 60 ... a dále v pořádku

- Jetsli jsem správně pochopil 4 znaký autoblok, tak nikdy přímo po zelené nesmí být návěst s bílým světlem (zde ano)

podobnou situaci jsem několikrát zaznamenal při odjezdu z hlavního přes Vítkov, tam už si to ale nepamatuju přesně, jen mi něco říká, že 60 se předvěstila "příliš dopředu"
Keď som aktivitu prechádzal ja bolo všetko OK.Návestné znaky a rýchlosti sedeli ... Teda aspoň myslím, aktivitu som hral už dávnejšie a odvtedy som mal toľko roboty že si už ani poriadne nepamätám čo bol včera za deň ...

Mirec napsal:
Richie napsal:

Keď som aktivitu prechádzal ja bolo všetko OK.Návestné znaky a rýchlosti sedeli ... Teda aspoň myslím, aktivitu som hral už dávnejšie a odvtedy som mal toľko roboty že si už ani poriadne nepamätám čo bol včera za deň ...

Hrál jsem to vícekrát... a MSTS mám relativně nově přeinstalovaný, ale možná že je chyba jen u mě ...
Je možné že bych měl třeba špatné skripty?

Richie napsal:
Hrál jsem to vícekrát... a MSTS mám relativně nově přeinstalovaný, ale možná že je chyba jen u mě ...
Je možné že bych měl třeba špatné skripty?
Tak to vážne neviem ... Čo nato ostaní hráči ??? Hodili by sa postrehy viacerých ľudí ...

Bobe, tohle mi vrtá hlavou už delší dobu. K čemu je užitečná rychlostní soustava v Libni, když při průjezdu z Masaryčky do Běchovic se jede přímo? Stačil by přeci rychlostník s osmdesátkou před stanicí.
Nebo zde existuje možnost, že výpravčí podle potřeby omezí rychlost vlaku při průjezdu nádražím?
V tomhle nemám jasno a řekl bych, že i spousta fírů, kterých jsem se ptal.

Pawlik napsal:
Bobe, tohle mi vrtá hlavou už delší dobu. K čemu je užitečná rychlostní soustava v Libni, když při průjezdu z Masaryčky do Běchovic se jede přímo? Stačil by přeci rychlostník s osmdesátkou před stanicí.
Nebo zde existuje možnost, že výpravčí podle potřeby omezí rychlost vlaku při průjezdu nádražím?
Soudruzi to tak kdysi vymysleli, tak žádnou logiku nehledejte. Jinak 80ka rychlostník je tam také.
Ohledně MSTS, tam je to maximálně kompromisně. Někdy ale MSTS nestíhá vše přepočítávat, tak to může vypadat, jako když výpravčí pozdě staví. Například u návěstidla které návěstí rychlost 40 a opakuje výstrahu nachvíli zastavit a za chvíli se to změní na opakování očekávejte rychlost 40. Nebo naskočí znak 80 očekávejte 80, záleží na které koleji se nacházíte.

Pawlik napsal:
Tohle ma smysl pri rychlostech nad 120 km/h, ale tady je to zbytecnost...

Pawlik napsal:
Ano skutečně je to tak, že v některých stanicích s kódovou volbou je možné vlaku nařídit návěstmi snížení rychlosti uměle bez nutnosti vlak posílat do odbočky. Od prosince 1987 je na CSD/CD jenom rychlostní návěstní soustava a přestalo se rozlišovat mezi světelnou a mechanickou. I mechanická návěstidla vyjadřují rychlost a neurčují směr. Zavedeno to bylo v návaznosti na zprovoznění druhé dispečersky dálkově řízené trati (P.hl.n) Holešovice - Kralupy . První byla Plzeň - Cheb ( přesněji P.jižní př. - Lipová u Chebu ).

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře