Zbyněk Šemora napsal:
Když začínáte, proč si instalujete složitý Xtracks. Je tam tolik položek, že se v tom vyzná pouze velmi zkušený a pokročilý stavitel. Začněte se standartním kolejivem, až jej budete mít v malíčku, tak přejděte na kolejivo BP, (pro krátkou trasu z Prahy do Bratislavy plně vyhovuje) stále je to tam přehledné a každá kolejnička se dá v menu bleskově najít. Pokud stavíte nějakou super trať, např. z Kotěhůlek do Vladivostoku, kde potřebujete komplet Xtracks, tak taková práce zase není pro začátečníky.
To je vše, co bych k tomuto tématu mohle říct.
Ale kde najdu to standartní kolejivo ? Co je součástí instalace MSTS ? Já mám několik instalací MSTS a má zazálohovaný originální Global ( od Billa Gatese), takže je toto myšleno jako standartní kolejivo ?
Jenže teď mám rozestavěnou trať a kdybych vrátil původní global, tak to na mne bude ten Editor tratě křičet, že mu tam něco chybí apod. Už je asi pozdě, ale není problém stavět současně dvě a více tratí.
Teď už mám postavenou trať na jednom velkém modrém čtverci, že zbývají objekty, a postavit peróny, to bude asi hodně náročné a taky trošku upravit terén, aby to nebyla nějaká placka.
Mám dotaz, jakou metodou stavitel tratě pojmenovává zastávky ? Například v Explorer Route, když jedu a zmáčknu klávesu F6 a blížím se do stanice např. Pečky, tak tam vidím modré linky a nahoře nápis Pečky, či vlečka apod. Jak se to tam nastavuje ?
A taky jak se v Editoru tratě nastavuje, aby uživatel nemohl v aktivitách jen tak přehazovat vyhybky, aby to bylo na pevno ?
Díky za další rady. Teď mám vygenerovaný další velký čtverec,( další křížek v Geometry Route v jednom malém čtverečku pozn. aut.) a jdu pokračovat dál.
Bude to fiktivní,scifi,fake trať, ještě nemám název tratě, tak jsem to pojmenoval jako DEMOROUTE a co se týče názvy zastávek a stanic, tak to budu muset hodně vymýšlet, už mám připravené názvy zastávek podle filmů a seriálů.
Budou tam zastávky jako : Bradavice ( viz Harry Potter), Hobittín ( viz Pán prstenů), Mordorov ( PánPrstenů), Rohanov ( pánprstenů), Helmův žleb ( pán prstenů), Sauronov, a jména dalších zastávek vycucávám z palce.
Když jsem řekl, že to bude scifi, neočekávejte, že pojedete do nebe či tak nějak, ale uvažuji, že tu trať nasměruji jako by do sklepa, udělám hloubku zářezu a to tak, aby hloubka nebyla -65 m ale - 1 km,tak jak se definuje vodní hladina co se týče výšky, tam to nechám zachované, uvidím ještě co s tím udělám.