Práca s koľajivom v Route Editore

PuDr. Matějko napsal:
Martens napsal:
PuDr. Matějko napsal:
A jak se dělají screenshoty v AE + jak se aktivuje doprava na silnicích ? To potřebuji věděť !
Screenshot uděláš úplně stejně.....pomoní klávesy Alt+PrintScreen a máš ho v clipboardu......stačí vložit obsah schránky do jakéhokoliv grafického programu a uložit.....je to srozumitelné?

U mne je problém v tom, že já nemám nainstalován Clipboard, a když dělám standartně screenshoty přímo pod spuštěným programem Train.exe a jedu vlakem, a zmáčknu PrintScreen, tak se mi vytvoří soubor scrgrb0.pcx. Tak se chci zeptat, jestli to jde i podobnou formou v AE ?
Když tak na to koukám, tak printscreen umíš, když už posíláš takové hezké screenshoty..... :idea:

Martens napsal:
PuDr. Matějko napsal:
Martens napsal:
PuDr. Matějko napsal:
A jak se dělají screenshoty v AE + jak se aktivuje doprava na silnicích ? To potřebuji věděť !
Screenshot uděláš úplně stejně.....pomoní klávesy Alt+PrintScreen a máš ho v clipboardu......stačí vložit obsah schránky do jakéhokoliv grafického programu a uložit.....je to srozumitelné?

U mne je problém v tom, že já nemám nainstalován Clipboard, a když dělám standartně screenshoty přímo pod spuštěným programem Train.exe a jedu vlakem, a zmáčknu PrintScreen, tak se mi vytvoří soubor scrgrb0.pcx. Tak se chci zeptat, jestli to jde i podobnou formou v AE ?
Když tak na to koukám, tak printscreen umíš, když už posíláš takové hezké screenshoty..... :idea:
LoooooooooL

Tak jsem si vytvořil ještě jednu testovací trať v oblasti, kde není žádný Xtracks, jelikož mám celkém 3 instalace MSTS.
Jen tak na okraj, mám tři adresáře \Microsoft Games\Train Simulátor\ tento adresář či podadresáře jsem nechal nedotčené takže je tam originální instalace bez češtiny, tedy jen originál.
Pak mám adresář \Microsoft Games\MSTS_1\ v tomto adresáři mám veškeré tratě a Global vyžadující Xtracks
A posledním dresářem je \Microsoft\Games\Kúty-Praha\ v tomto adresáři mám pouze Global a traťě nepodporující Xtracks, ale jen kolejivo Z.Šemory.
A právě proto jsem si vytvořil testovací trať v adresáři Kúty-Praha, kde není žádný xtracks, a všiml jsem si, že abych mohl mít stejný REF soubor jako má Zbyněk, musel jsem bezpdomínečně všechny soubory ze složek Routes\Břeclav-Praha\Shapes a Textures zkopírovat do složky Global a do mojí složky \Routes\TestRoute\, samozřejmě, že jsem musel nahradit složky Shapes a Textures v adresáři Template, protože po vygenerování terénu se všechno nahrává z Template.
Pak jsem jen zkopíroval REF soubor a vyměnil jsem ho, takže mohu klidně instalovat české kolejivo a české objekty s českými názvy do mé testovací tratě, která nevyžaduje Xtracks.

Všiml jsem si, že co se týče traťového úseku, v Editoru tratě, tak je tam na výběr málo druhu kolejivo než to mu bylo v případě Xtracks. Takže Zbyněk měl asi pravdu v tom, že začátečník by se měl začít učit stavět tratě v malém omezeném množství nabídky kolejiva či objektů.

Hm, velice zajimavé, teď stavím pokusně velkou stanici, kde je tam 10 kolejí, a chci, z toho vytvořit železniční koridor, kde trasa mezi většíma zastávkama bude tvořit trojkolejná trať, ( viz u americké tratě severovýchodní koridor ).
Jenže těch 10 kolejí co mám ve stanici musím navázat na tři výsledné trojkolejné tratě, takže se pěkně zapotím. Screeny budou později.

Vůbec tomu nerozumím. Poradíte mi prosím někdo jak spojit dva kolejové úseky. Když nevíte o co jde tak vám pošlu screeny. Dobře vím že ste to tu už řešili, ale fakt tomu nerozumím.

ProfiAmater napsal:
Vůbec tomu nerozumím. Poradíte mi prosím někdo jak spojit dva kolejové úseky. Když nevíte o co jde tak vám pošlu screeny. Dobře vím že ste to tu už řešili, ale fakt tomu nerozumím.
Vezme se jedna kolej, a položí na požadované místo. Pak se položí další kolej, která sama přiskočí k už položené koleji. Je možné ji editovat do stoupání a klesání, v případě oblouku klávesou T změním směr. Než opustím modrý čtverec, je nutný SAVE.

stavba vyhybky pro 10 metrové perony

Dobrý den chtěl bych Vás poprosit o radu.Chtěl bych stavet svoji vlastní trat anemužu ani za boha prijit na vec jaké vyhybky a kolejimo mam pouzit když chci postavit s hlavní koleje vyhybku a popripade dalsi kolejivo kolem 6 a 10 metroveho peronu,pokazde když se o to pokusim tak nastupiste bez problemu obejdu ale na druhé strane nadraží se už nepotkám,mužete mi prosim poradit jaké kolejivo použít.potřeboval bych vedet co použít od zacatku vyhybky až po konec vyhybky na druhé strane nadraží.
Děkuju s pozdravem sedlák tomáš
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Zdravím vás. Mám tu jeden problém ohľadom spojenia koľaje so susednou. Koľaj je v uhle a dvihnutím sa výška stále zväčší a nepasuje to. Potreboval by som vedieť, ktorú
položku na štvorci v adresári WORLD treba prepísať alebo čo treba konkrétne spraviť aby to bolo výškovo a spojené v poriadku. Ďakujem za pomoc

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://3x.cz/di-3HW1.jpg

Sklon koleje je třeba nastavit klávesami END a Num8 nebo Num2, pak to lze nastavit úplně přesně.

Mikulda :
Ďakujem,funguje to a už to mám opravené. Sú niekde uverejnené tieto klávesy k stavbe tratí ? Ďakujem

Back
Nahoře