Tak jsem si vytvořil ještě jednu testovací trať v oblasti, kde není žádný Xtracks, jelikož mám celkém 3 instalace MSTS.
Jen tak na okraj, mám tři adresáře \Microsoft Games\Train Simulátor\ tento adresář či podadresáře jsem nechal nedotčené takže je tam originální instalace bez češtiny, tedy jen originál.
Pak mám adresář \Microsoft Games\MSTS_1\ v tomto adresáři mám veškeré tratě a Global vyžadující Xtracks
A posledním dresářem je \Microsoft\Games\Kúty-Praha\ v tomto adresáři mám pouze Global a traťě nepodporující Xtracks, ale jen kolejivo Z.Šemory.
A právě proto jsem si vytvořil testovací trať v adresáři Kúty-Praha, kde není žádný xtracks, a všiml jsem si, že abych mohl mít stejný REF soubor jako má Zbyněk, musel jsem bezpdomínečně všechny soubory ze složek Routes\Břeclav-Praha\Shapes a Textures zkopírovat do složky Global a do mojí složky \Routes\TestRoute\, samozřejmě, že jsem musel nahradit složky Shapes a Textures v adresáři Template, protože po vygenerování terénu se všechno nahrává z Template.
Pak jsem jen zkopíroval REF soubor a vyměnil jsem ho, takže mohu klidně instalovat české kolejivo a české objekty s českými názvy do mé testovací tratě, která nevyžaduje Xtracks.
Všiml jsem si, že co se týče traťového úseku, v Editoru tratě, tak je tam na výběr málo druhu kolejivo než to mu bylo v případě Xtracks. Takže Zbyněk měl asi pravdu v tom, že začátečník by se měl začít učit stavět tratě v malém omezeném množství nabídky kolejiva či objektů.
Hm, velice zajimavé, teď stavím pokusně velkou stanici, kde je tam 10 kolejí, a chci, z toho vytvořit železniční koridor, kde trasa mezi většíma zastávkama bude tvořit trojkolejná trať, ( viz u americké tratě severovýchodní koridor ).
Jenže těch 10 kolejí co mám ve stanici musím navázat na tři výsledné trojkolejné tratě, takže se pěkně zapotím. Screeny budou později.