Model 183 (E669.3) "Rakaňa", "Šestikolo"

Tax napsal:
Ppoollll napsal:
K chování 183/182 bude ještě update. Bob mi sice posílal pár připomínek ještě před zveřejněním ale bohužel k jejich zpracování již nedošlo ...
No, roboty budeš mať možno viac ... urobil som takúto modelovú situáciu: 183.003 + vlak o 1600 t z Jablunkova na Žilinu ( 321 ) nevylezie ďalej, než za stanicu a zastaví na prvej zákrute za stanicou.

Jak již psal Ppoollll, na doladění chování intenzivně pracuji, bohužel den má jen 24 hod a občas musím i spát, chodit na směny, být s rodinou.... Dále jde o to, dosáhnout pokud možno co nejvěrohodnějšího chování, což ovšem naráží na to, jak je MSTS naprogramován. Něco jako trakční hyperbola apod. mu nic neříká, takže jde o kompromis, aby to uvezlo to, co je v zátěžových tabulkách a přitom se to zase nechovalo jako splašený kůň. Ta zelená placka kolem zkušební trati už mi občas leze krkem, ale dělám vše, co je v mých silách. Pokud již nenarazím na nějaký zásadní problém, chtěl bych upravené chování dokončit během zítřejšího dne.

PS: Normativ hmotnosti pro jednu 183 v úseku Jablunkov-Čadca je v U 800tun, v S 900tun a v T 1080tun. :wink:

Bob napsal:
... Normativ hmotnosti pro jednu 183 v úseku Jablunkov-Čadca je v U 800tun, v S 900tun a v T 1080tun ...
OK, tak vlak skrátim, ale pre 183 s postrkom by tých 2x 800 jaksi vyhovovalo ... alebo sa mýlim ?

PS: pre záujemcov o skin 183.007 - ešte sa Johnz nevyjadril ... takže chvíľu vydržte

Este jeden taky detailik ... to Jablunkovske stupanie ma Stavitelxx prudsie cca. o 8 (!) promile ... to si myslim celkom dost vysvetluje

JOHNZ napsal:
Este jeden taky detailik ... to Jablunkovske stupanie ma Stavitelxx prudsie cca. o 8 (!) promile ... to si myslim celkom dost vysvetluje
Tušil jsem to, ale to nic nemění na tom, že update chování je nutný.

Môžete sosať - Johnz povolil download. Nájdete ho na mojom webe ( to tlačítko www dole). Cabview a zvuky sú smerované do common.cab a common.snd podľa trainsetu Zb. Šemoru. Keďže originál model nezodpovedá prijatému systému označovania, súbory v archíve sú podľa zjednodušeného systému, ktorý mi nekomplikuje prácu a vyhovuje mi pri častej editácii súborov.

Textúry vychádzajú zo skinu CD 182.048, ktorý vytvoril Atb. Predlohou pre model je fotografia zo serveru Vlaky.net ( http://www.vlaky.net/upload/galeria/000028/001429.jpg )

Model už má mierne upravené parametre, ktoré mi včera zaslal Bob.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts.tyk0kso.sk/tx-elloko/183-007-4.jpg

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
Model už má mierne upravené parametre, ktoré mi včera zaslal Bob.
Ano, poslal, ale pouze na otestování, zatím jako nehotovou věc a ne na zveřejnění. :!: :idea: To je hlavně upozornění pro případné stěžovatele. :cry:

Bob napsal:
Ano, poslal, ale pouze na otestování, zatím jako nehotovou věc a ne na zveřejnění. :!: :idea: To je hlavně upozornění pro případné stěžovatele. :cry:
Ten model potrebuje toho ešte viac, než úpravu chodových vlastností, pripomienky som už poslal Johnzovi, snáď ich zapracuje do modelu kým bude hotový vhodnejší eng ... Ale táto úprava engu je vyhovujúcejšia, než tá pôvodná varianta.

nooo teeeda to je paráda. keď som sa pýtal na 182jky tak som mal namysli presne niečo také. díky za ňu...

Len to nafotiť...Ja si začínam pracne vyrábať textúry na zssk_182-063 /ex OKD/, takže ak má niekto možnosť túto mašinu nafotiť, mohol by sa so mnou podeliť o fotodokumentáciu /vopred vďaka/.Keby niečo tak čakám na maile.

chlapi ospravdlňujem sa ale na svoj repaint ŽSR 183 038-9 som použil eng súbory z Taxovej 183.007 kedže by tieto eng súbory nemali byť verejné ako tu čítam v dohľadnej dobe sa posnažím vymeniť tie staré za pôvodné z 183.003 od JOHNZa. len toľko malý oznam...

Opět jsem připravil malou pozornost, tentokrát v podobě 182.044, kterou můžete stahovat na novém JOHNZově webu http://johnz.railpage.net/index.php, kterému tímto opět patří dík za poskytnutí jeho prostoru. 67ec261ef39562bb6da0645a33636cba.jpg

Naposled editoval moderátor:
Ahoj! při skinování tohoto modelu jsem přišel na dva nedostatky. Na jednom čele chybí textura takýho ocelovýho plátu jak z něho kouká šroubovka a pak chybí samotná šroubovka. jen závěsné oko je vidět. konkrétně je to vidět na 183 007 na předchozí straně

Back
Nahoře