xTracks s concrete a _D

ocelot24

Skladník
Ahoj ..

Chtěl bych se zeptat ;

když je v .ref souboru

1000r5d.s , 1000r5d_D.s nebo 1000r5dConcrete.s proč tam není i 1000r20d.s ve verzích 1000r20d_D.s a 1000r20dConcrete.s ??? ..
Nevím jak nastavit textury ,aby byla zachována realita tratě ..

Díky za odpověď ,popř. návod na opravu ..

Naposled editoval moderátor:
Stavím už 3 roky, ale tohle jsem nikdy neřešil a nepotřeboval řešit. Ale do refu si můžeš doplnit co chceš, pokud existuje v Tvém adresáři model. Podrobnosti o modelu zjistíš v Shape Vieweru.

Zbyněk Šemora napsal:
Stavím už 3 roky, ale tohle jsem nikdy neřešil a nepotřeboval řešit. Ale do refu si můžeš doplnit co chceš, pokud existuje v Tvém adresáři model. Podrobnosti o modelu zjistíš v Shape Vieweru.

Díky za odpověď.. Ale ještě by mě zajímalo jak to tam doplnit.. Myslím že samotné koleje se přímo do .ref souboru nepíšou ,msts je tahá od jinud (tsections.dat) ,ale tam se vůbec nemohu vyznat..

Ty Zbyňku používáš základní kolejivo s jednou texturou a druhou máš v trackB ,myslím.. Já s xTracks stavím trať 0XX-0XX-XXX a používám tři textury..

acleantrack1.s mám nastaveno na dřevo
(je tam největší část vyhybek a frog kolejí.. Na tratích ČD je asi nejvíce vyhýbek stále s dřevěnými pražci..)
acleantrack1_D.s mám nastaveno na beton
(cca stejná část vyhýbek a některých frog kolejí.. Betonové pražce jsou stále klasika u ČD tratí..)
Concrete1 - 4.s mám koridor
(co dodat ke koridorovým pražcům)

Problém je ten ,že stavím-li úsek nádraží ,kde je hodně dřevěných pražců na vyhýbkách + použitý nějaký ten beton ,musím mít tyto dva typy nastaveny na acleantrack1.s a acleantrack1_D.s (jinak bych některé stanice nemohl postavit dle reálu).. Když se někde přiblížím ke koridoru a potřebuji položit úsek zatáčky třeba 1000r20d.s ale s koridorovým pražcem ,nemohu ,protože tam prostě není.. Stejné by to bylo i kdybych koridor měl nastaven na acleantrack1_D.s ,protože r20d.s je pouze u acleantrack1.s .. Tento problém budu mít i poté ,co se dostanu k položení r20d.s úseku na betonovém pražci..

Potřebuji buď doplnit tyto r20d.s úseky do všech typů ,nebo musím stavět jako by koridor textura byla beton..

Co tedy bude lepší ??? ..

Jinak bych poprosil někoho ,kdo staví s xTracks ,čím se doplňuje angličan typu : A1tDblSlip6d.s ,aby byl kkompletní ?? ..

Díky za info ..

XTracks s cocrete a _D

Ahoj,
chtěl bych na okraj vysvětlit, že to byla moje první úvaha už před rokem a půl, kdy mě docela vadilo, že nejsou koleje pro MSTS s betonem a dřevem používané najednou. Dle textury byl buď koridor, starý beton a nebo dřeva.
Tak jsem se pustil do projektu s několika druhy kolejiva. Využil jsem kolejové nabídky Concrete , kterým jsem přiřadil staré betony, klasickou nabídku jsem osadil texturou s koridoráky a rozjel jsem modely kolejí ( jsou to jen modely s jiným názvem a uvnitř přepsanou texturou, stejně jako se dělají modely a skiny loko a vozů) označené jako typ ... _D.s . zpočátku jich moc nebylo ,ale tuto nabídku hodlám dále rozšiřovat, protože se objevují stále nové a nové modely kolejí od Xtracks a pro staré betony a následně i pro dřeváky chybí odpovídající modely kolejí. Pokud je o tento sortiment kolejiva zájem, jsou ke stažení na http://www.pikku.msts.cz v nabídce trati 090. Mají název ÚZK (úprava základního kolejiva) a ktomu a hlavně před tím je potřeba nainstalovat XTracks schodného označení (příklad : verze Xtracks 3.15 k tomu nainstalovat ˇUZK 3.15). Jinak v instalačním balíčku je návod možná i srozumitelný pro skoro laiky MSTS a podmínky, které s touto instalací souvisejí.
V současné době už je na světě verze XTRacks 3.16 ,tak v nejbližší době k downloadu bude i ÚZK 3.16.
TYGY

Re: XTracks s cocrete a _D

Tygy napsal:
Ahoj,
chtěl bych na okraj vysvětlit, že to byla moje první úvaha už před rokem a půl, kdy mě docela vadilo, že nejsou koleje pro MSTS s betonem a dřevem používané najednou. Dle textury byl buď koridor, starý beton a nebo dřeva.
Tak jsem se pustil do projektu s několika druhy kolejiva. Využil jsem kolejové nabídky Concrete , kterým jsem přiřadil staré betony, klasickou nabídku jsem osadil texturou s koridoráky a rozjel jsem modely kolejí ( jsou to jen modely s jiným názvem a uvnitř přepsanou texturou, stejně jako se dělají modely a skiny loko a vozů) označené jako typ ... _D.s . zpočátku jich moc nebylo ,ale tuto nabídku hodlám dále rozšiřovat, protože se objevují stále nové a nové modely kolejí od Xtracks a pro staré betony a následně i pro dřeváky chybí odpovídající modely kolejí. Pokud je o tento sortiment kolejiva zájem, jsou ke stažení na http://www.pikku.msts.cz v nabídce trati 090. Mají název ÚZK (úprava základního kolejiva) a ktomu a hlavně před tím je potřeba nainstalovat XTracks schodného označení (příklad : verze Xtracks 3.15 k tomu nainstalovat ˇUZK 3.15). Jinak v instalačním balíčku je návod možná i srozumitelný pro skoro laiky MSTS a podmínky, které s touto instalací souvisejí.
V současné době už je na světě verze XTRacks 3.16 ,tak v nejbližší době k downloadu bude i ÚZK 3.16.
TYGY

Já bych řekl, že 3.18, ne???

Back
Nahoře