Já osobně jsem pro používání kulis - zejména pro vzdálenější objekty (vesnice, lesy, průmyslové objekty, ...), kde 3D efekt není tak přesně vyžadován. Taky je tento způsob "zastavění" určitě vhodný i pro velká města. Ať se na mě autoři některých tratí a autoři objektů nezlobí, ale zejména v rovinatých pasážích pozadí působí prázdně, chybí aspoň "náznak" ulic ve městech jako je HK, PCE, SY atd. (Praha a Brno jsou samozřejmě o něčem jiném, co se týče rozsahu.) Problém byl v počtu povolených objektů na čtverec, to však už prý nějakým způsobem řeší MSTS Bin. Kulisa v tomto případě zlepší provedení trati a nezatíží, dle mého názoru, tolik počítač při načítání objektů. A určitě se mnou bude souhlasit většina příznivců, když řeknu, že není třeba pracovat ve stylu"co ulice - to originál kulisa / objekty". Originály - jen velké stanice, významné a charakteristické stavby, jak je tomu doposud.
Závěrem chci dodat - nevystupuji zde proti autorům objektů, naopak si jejich práce vážím a uznávám jejich um. Chci pouze - na základě hlasování - naznačit, že laická veřejnost se tomuto způsobu stavby tratí nebrání a hodlá jej akceptovat.