kulisy do tratí

Líbí se vám krajina (kulisy) na screenu a chtěli by jste jí i do českých tratí?

• Ano!

Hlasů: 15 93.8%
  • Ne!

Hlasů: 1 6.3%

• Hlasovalo členů
    16
Zkusil jsi si ten objekt stáhnout? To je totiž plochá kulisa a na Uktrainsim jich najdeš spostu verzí.

Honza napsal:
Zkusil jsi si ten objekt stáhnout? To je totiž plochá kulisa a na Uktrainsim jich najdeš spostu verzí.

Ne nezkoušel... ale myslím, že třeba na trati BP by se uplatnila......
To samé jako jiné kulisi třeba do prahy..... Asi je začnu dělat;-)....

Přece jenom jde jen oto to vyfotit, zkomprimovat aby to zapadlo do MSTS grafiky a umístit ne?

Kulisy jsou použity například v trati ŽSR 150 jako vzdálená zástavba. Já mám doma už asi rok takto udělaný blok budov v Břeclavi. Ale nebylo to ono a pak nebyl čas se tím dále zabývat. Pokud do toho půjdeš, jedině dobře. Zbyněk by to rád.

Michal napsal:
Kulisy jsou použity například v trati ŽSR 150 jako vzdálená zástavba. Já mám doma už asi rok takto udělaný blok budov v Břeclavi. Ale nebylo to ono a pak nebyl čas se tím dále zabývat. Pokud do toho půjdeš, jedině dobře. Zbyněk by to rád.

No určitě to zkusím.
A velikost té kulisy? respektive textury?

Hawk napsal:
A velikost té kulisy? respektive textury?

Na to se nedá odpovědět. Záleží na tom, jakou šíři záběru ta kulisa bude mít. Ale pokud to bude jen placka obdélník, bude mít 2 polygony, ať už bude jakkoliv veliký. Velikost textury ne větší než 1024x1024. :D :D :D Tady bych apeloval, abys volil s rozmyslem. Najdi kompromis kvalita/velikost. Jako základ si můžeš stáhnout tu kulisu, na kterou jsi dával link a podívat se, jak je velká a jakou velikost textury používá.

kulisy

Nestáhli jste si někdo ty kulisy že byste mi je někdo poslal?? Mě se to nějak nedaří stáhnout... :eek: :(

Naposled editoval moderátor:
Já osobně jsem pro používání kulis - zejména pro vzdálenější objekty (vesnice, lesy, průmyslové objekty, ...), kde 3D efekt není tak přesně vyžadován. Taky je tento způsob "zastavění" určitě vhodný i pro velká města. Ať se na mě autoři některých tratí a autoři objektů nezlobí, ale zejména v rovinatých pasážích pozadí působí prázdně, chybí aspoň "náznak" ulic ve městech jako je HK, PCE, SY atd. (Praha a Brno jsou samozřejmě o něčem jiném, co se týče rozsahu.) Problém byl v počtu povolených objektů na čtverec, to však už prý nějakým způsobem řeší MSTS Bin. Kulisa v tomto případě zlepší provedení trati a nezatíží, dle mého názoru, tolik počítač při načítání objektů. A určitě se mnou bude souhlasit většina příznivců, když řeknu, že není třeba pracovat ve stylu"co ulice - to originál kulisa / objekty". Originály - jen velké stanice, významné a charakteristické stavby, jak je tomu doposud.
Závěrem chci dodat - nevystupuji zde proti autorům objektů, naopak si jejich práce vážím a uznávám jejich um. Chci pouze - na základě hlasování - naznačit, že laická veřejnost se tomuto způsobu stavby tratí nebrání a hodlá jej akceptovat.

bob57_cz napsal:
Venny napsal:
Závěrem chci dodat - nevystupuji zde proti autorům objektů, naopak si jejich práce vážím a uznávám jejich um. Chci pouze - na základě hlasování - naznačit, že laická veřejnost se tomuto způsobu stavby tratí nebrání a hodlá jej akceptovat.
Akorát máš se svým výkladem 2 roky zpoždění. :salut:
Jenomže tady nejde o výklad, ale o to, aby ty kulisy někdo vyrobil. Panoráma Hradčan nemáme, Sazka Arénu nemáme, atd.

Ja kulisy používam hodne často, hlavne v Bratislave a v husto zastavaných aglomeráciách si to bez týchto modelov neviem presstaviť, stačí trocha zaimprovizovať.

Zbyněk Šemora napsal:
Jenomže tady nejde o výklad, ale o to, aby ty kulisy někdo vyrobil.
Zbyňku, podle TRSka se kulisy udělají jako obyčejné plane s alfatexturou, v tom by problém nebyl...Jde spíše o to, jestli by jste je v BP používal, já bych vám byl neskutečně vděčný. Může se to používat i na vzdálenou krajinu, myslím, že na zamyšlení to je, co vy na to...?

heme napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Jenomže tady nejde o výklad, ale o to, aby ty kulisy někdo vyrobil.
Zbyňku, podle TRSka se kulisy udělají jako obyčejné plane s alfatexturou, v tom by problém nebyl...Jde spíše o to, jestli by jste je v BP používal, já bych vám byl neskutečně vděčný. Může se to používat i na vzdálenou krajinu, myslím, že na zamyšlení to je, co vy na to...?

Tak zkus nějaké vyrobit a potom se uvidí.. Ono by taky bylo zajímavé vyrobit podle ortofotomapy textury ze snímků velkého města a ve větší vzdálenosti je položit na terén místo té zelené placky. Oko stejně na větší vzdálenost ztrácí pocit plastičnosti vjemu a město vypadá jako namalované na terénu, zejména tam kde je nízká zástavba.

Miran - Až teď mi to došlo, tudíž jevidět, že jsem napsal na foru bez rozmyslu. Trať BP nemůžu v žádném případě srovnávat s Trainzem. V Trainzu se nedá tak perfektně vygenerovat terén, tudíž tam se tyto kulisy hodí i na "tvoření" velkých kopců. MSTS má v tomto obrovskou výhodu, že ten kopec je vygenerován za pár hodin. Uvažuju, kde u nás na Vysočině bych něco takového nafotil a použil jako kulisu, opravdu jsem napsal něco, nad čím jsem se nezamyslel...

Naposled editoval moderátor:
Bob57_cz napsal

Akorát máš se svým výkladem 2 roky zpoždění.

Mám - nemám, ale objevilo se několik dalších příspěvků a je voláno po vyhotovení kulis konkrétních objektů. Někdo si o tomto přečetl, někteří ze čtenářů mají možnosti a znalosti něco "spáchat". I to bylo smyslem příspěvku, ne jen dráždit zasloužilé mistry diskusí. Proto ti odpovídám s několikadenním odstupem. :salut:

P.S. Cože máš nyní ve svém logu "pod čarou"? :lol:

Back
Nahoře