Trať 130 Ústí nad Labem - Chomutov

Ahoj, rád bych osobně přispěl ke vzniku trati. Nejsem modelář, ale kdyby byla potřeba něco nafotit, můžu pomoct. Jsem z Mostu, takže není problém cokoliv z tramvajové trati. V případě potřeby si klidně klidně udělám výlet a cvaknu nějaký obrázky z trati. Můžu aspoň takhle pomoci??

Chilli napsal:
Můžu aspoň takhle pomoci??

Samozřejmě, obětavosti se meze nekladou.
Je potřeba nafotit:
1) Zastávkové označníky, zejména ceduli s názvem zastávky a čísla linek (model je hotový):
všechny kromě 1. náměstí, Dopravní podnik, Citadela a Poliklinika (ty mám).
2) vozovny a budovy dopravního podniku (v obou městech)
3) významné budovy okolo tratě - blok 100, Prior, obchoďák za 1. náměstím, obchodní dům v Litvínově atd. (děkanský kostel a nádraží mám, jednou možná budou i modely - modeláři na nich už několik let pracují :-)
4) stavědla v Mostě na novém nádraží
5) podjezd tratě 130 pod rychlodráhou u Souše
6) cokoli navíc

Spolupracovníci mají k dispozici pracovní verzi tratě (ale nejdřív musejí něco udělat).

Dobrá práce na Západě Budeš dělat i pětidomí a směrovou skupinu?

Naposled editoval moderátor:
Aspoň někdo to ocení :-)
Směrová skupina je těch 20 kolejí zprava do nikam, přibude ještě hrb a depo. Ale asi to bude problém, začíná tam být nějak těsno a pokud budu muset hejbat s objezdem, tak mě klepne.
Pětidomí asi až úplně na konec.

mikulda napsal:

Mikuldo byla by to paráda, kdyby byla krajina. Věř tomu, že s Jonášem a Martinem bysme se tam na těch uhelných vlacích a manipulácích vyřádili do sytosti.

mikulda napsal:
Směrová skupina je těch 20 kolejí zprava do nikam, přibude ještě hrb a depo. Ale asi to bude problém, začíná tam být nějak těsno a pokud budu muset hejbat s objezdem, tak mě klepne.
Pětidomí asi až úplně na konec.

jj, vím o čem píšeš. Já zas při stavbě řešil počet objektů. Ale dlouho jsem už na to nesáhnul. Částečně je vidět má práce na scr na mých www, takže přeji hodně zdaru a úspěšné dokončení

Naposled editoval moderátor:
Čouda napsal:
mikulda napsal:

Mikuldo byla by to paráda, kdyby byla krajina. Věř tomu, že s Jonášem a Martinem bysme se tam na těch uhelných vlacích a manipulácích vyřádili do sytosti.

Čoudo, ono je to trochu složitější. Pokud člověk postaví kolejově nějaký ranžír nebo jakékoli složité kolejové řešení, je zcela vyčerpán a má pocit, že je 99% hotovo. Ideální by bylo, kdyby na to zbývající 1% se našel nějaký odpočinutý krajinář a dílo dokončil, jako mi dělal Honza Švec například Hradec - Velký Osek. Ale on byl hlavně modelář, tak proto je to tak zkrášleno. V jeho případě do proto bylo 50 na 50. Já mu dodal podnáspovanou trať s vytvarovaným terénem s texturami a inženýrskými sítěmi a on si vyhrál s detaily a budovami. A také si opravdu máknul. Takže fandové této trati nabízejte, modelujte a spolupracujte.

Čouda: Hrb se buduje (a jeden už je hotový v Mostě na novém), takže můžete bouchat a koulet (když se vám to povede :D )do sytosti.
Model kolejové brzdy by se určitě uživil.
Karlos: Tak já mám celkem kliku, čtverce vyšly nádherně.
obrázek
Zbyněk: To já si stavbou krajiny nebo modelováním objektů odpočívám od pokládání kolejí a napojování.

Reaguji na výzvu pana šemory. Mikuldo jsem tu new. ale forum sleduji jiz několik let. A stavbu tratí ovládam velice dobře. kdysi jsem stavěl trať chomutov-děčín s pracovním názvem barny. ale odešla v niveč i s HDD. To mě tak zničilo že se mi to na dotsi dlouhou dobu znechutilo. Rád bych ti pomohl s okolím Tratě v úseku Chomutov-Most-Bilina kyselka..
jezdím tento úsek často, mám velký smysl pro detaily neužšího okolí tratě. (samozřejmě v rámci plynulosti). Kontaktuj mě na barok.rudolf@centrum.cz jestli bys měl zájem. ps. Most nový nádraží mam prolezlí skrz na skrz i býválé depo) myslim že bych ti vytvořil dost času aby sis užil Stavbu ústí nad labem. :twisted::twisted:

To Roztomily.Misacek:
jak v těchto případech říkává Tax: "Trať bude buď na Svatého Dyndy, nebo někdy jindy, případně vůbec." Vše je na autorech, a tvůj dotaz a zájem je k ničemu.....

Ahoj lidi, ty jo jak můžu pomoc s výstavbou tratě jsem z Mostu a po trati 130 jezdím často....je možno se dostat na aktuální verzi tratě?

Modeluj, a výsledek nabídni autorovi. Je on posoudí co použije a co ne. A to zda obdržíš aktuální neveřejnou verzi trati je ve hvězdách. Autoři obecně hned tak nerozdávají nehotové projekty někomu, koho vůbec neznají.....

Back
Nahoře