Shape Viewer

Screeny mám len pri tých zahraničných vozoch aby som vedel čo je čo a zopár loko.Hlavne nech je v tom poriadok.No vyskúšam ešte raz tento spôsob Ctrl+F lebo mi to včera nejak nešlo,asi tá prepracovanosť z Trainsetovania :lol:

Naposled editoval moderátor:
Toto umí program Route_Riter,Vybereš soubory wag nebo eng,které tě zajímají a dáš vytvořit, v dané složce vznikne soubor jpg se stejným názvem,jako má wag nebo eng.

To ano,ale málo lidí s tímto programem pracuje a ví,co všechno tenhle program umí.Nevím,jestli se dá změnit nastavení 320x200 ve kterém jsou screeny vytvořeny.

Ahoj, komu nepůjde spustit ve Windows 7 Shape Viewer, tak je potřeba nainstalovat navou verzi, kterou stáhnete například zde http://www.activitysimulatorworld.net/Les_utilitaires/Shape_viewer..htm . Je to verze 2.2.237.

Zdravím,

a mám problém. Najednou z ničeho nic mi přestal chodit Shape Viewer. Nepomohla ani přeinstalace a stále mi to píše:
Run-time error `7`:
Out of memory

Verzi mám 2.2.237. Nevíte někdo kde se stala chyba? Dík.

Blackwolf napsal:
Zdravím,

a mám problém. Najednou z ničeho nic mi přestal chodit Shape Viewer. Nepomohla ani přeinstalace a stále mi to píše:
Run-time error `7`:
Out of memory

Verzi mám 2.2.237. Nevíte někdo kde se stala chyba? Dík.

Out of memory je klasická hláška "Málo paměti". Stává se to, když máš moc věcí spuštěných naráz. Já jsem před doplněním paměti na 4 giga po přechodu na W7 taky měl problém, když jsem měl naráz puštěné MSTS v okně, 3dMax a sViewer. Zejména pokud spouštíš MSTS s parametrem -mem, tak to si MSTS skutečně tu paměť vyhradí a na ostatní zbyde o to méně. Dál si všimni, že sViewer si spouští, pokud máš s příponu přiřazenou k sVieweru a klikneš přímo na s soubor, pokaždé novou instanci, což taky bere paměť.
Jinak to, že W7 jsou nějaké méně náročné apod, jsou jen reklamní triky. Jou živější než Visty, uživatelsky možná trochu lepší (nemohu moc posoudit, všechny systémy od XP nám nastavené na "upřednostnit max. výkon", tajže vypadají pořád stejně - jako W98. Na nějaké Aero kašlu zvysoka). Taky jsem zkoušel 64bit, ale vrátil jsem se zpátky - subjektivně jsem měl pocit, že to někde drhne.

jm252485 napsal:
Blackwolf napsal:
...... Najednou z ničeho nic mi přestal chodit Shape Viewer. .....
Out of memory je klasická hláška "Málo paměti". Stává se to, když máš moc věcí spuštěných naráz. ......

Zdravím,

možná jsem se nevyjádřil dost přesně, ale NAJEDNOU Z NIČEHO NIC mi ten pgm přestal chodit. Nic jsem nedoinstalovával, RAM paměť jsem neubíral, parametr -mem používám stále stejný a tu hlášku to píše i když mám spuštěný jen wokna a chci spustit pouze Shape Viewer.

Nezlob se, ale najednou z ničeho nic samo se nic nestane. Popřemýšlej, zda jsi něco nedoinstalovával, neodinstalovával, neproběhly nějaké automatické aktualizace ... a nemusí vůbec souviset se SV nebo MSTS ... Asi by to chtělo odinstalovat, pořádně vyčistit registry a zkusit znovu nainstalovat.

Toto tu :
Run-time error `7`:
Out of memory

Napis do google mozes citat. Je tam toho dost.

No teď mě tak napadá, že jsem připojoval novou tiskárnu a k ní instaloval ovladače z orig. CD. Může to mít s problémem nějakou souvislost?

No teď mě tak napadá, že jsem připojoval novou tiskárnu a k ní instaloval ovladače z orig. CD. Může to mít s problémem nějakou souvislost?

Nedalo mě to a tak jsem zkusil ještě něco. Vyčistil jsem registry a zkusil nastřelit starou verzi SViewer 1.4., ale stejně to nenaběhne a pro změnu to píše
Run-time error `-2005530518 (8876086a)`:
Automation error

Schválně jsem toto zkusil vygůglit a zde je výsledek:
To je problém, DirectX.
2005530518 = Technika není podporována zařízením.
8876086A = Nelze vytvořit zařízení pro Direct3D.

Už mě to fakt přestává bavit (s grafárnou, potažmo s directama jsem fakt nic nedělal).

PS: Neexistuje nějaký jiný program na prohlížení .s souborů?

http://www.amicitreni.net/Forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=47398

Je to po taliansky , ale pisu tam o tom.

ahoj.mam problem ked si chcem v SW pozret nejaký skin. po kliknuti na s. subor mi vypise : run time error 2005532292 (8876017c) :(:(..na internete som už hladal ale bohužial po anglicky neviem. dufam že mi pomožete vyriešit tento problem.diky

Pavlík napsal:
Ahoj, komu nepůjde spustit ve Windows 7 Shape Viewer, tak je potřeba nainstalovat navou verzi, kterou stáhnete například zde http://www.activitysimulatorworld.net/Les_utilitaires/Shape_viewer..htm . Je to verze 2.2.237.
Já když měl sedmičky 64, měl jsem pocit, že mi prohlížeč funguje. Ale asi jsem jej neotvíral. Včera jsem narazil ve 32 bitové instalaci na problém nekompatibility, takže díky za odkaz, večer doma zkusím.

Ahoj všem, chci se podělit o svůj problém, který mi Shape Viewer dělá. Pokud ho spustím poklepáním na ikonu zástupce na ploše, spustí se místo programu okno instalace úplně nesouvisejícího jiného programu, který mám také v počítači nainstalovaný. Teprve když tu spouštějící se "instalaci" zrušim, spustí se prohlížeč a pak v něm lze normálně pracovat. Setkal jste se někdo s něčím podobným?

Pavlík napsal:
jarx: jakého "úplně nesouvisejícího programu"?
Jedná se o překladatelský software Trados. Prostě něco "z úplně jiného soudku". Asi to zkusim pořešit instalací jiné verze ShapeVieweru. Třeba to pomůže?

jarx napsal:
Ahoj všem, chci se podělit o svůj problém, který mi Shape Viewer dělá. Pokud ho spustím poklepáním na ikonu zástupce na ploše, spustí se místo programu okno instalace úplně nesouvisejícího jiného programu, který mám také v počítači nainstalovaný. Teprve když tu spouštějící se "instalaci" zrušim, spustí se prohlížeč a pak v něm lze normálně pracovat. Setkal jste se někdo s něčím podobným?
Existuje volba otevřít v programu. Tohle používám u s souborů, protože někdy potřebuji spustit wordpad, jindy si potřebuji model prohlédnout. Ale ikonou prohlížeče snad tento program nespouštím téměř vůbec. I zde se dá zadat cesta. Ale je pravda, že instalovat si do PC všelijaký šrot až z trialverzí počítač může systém pořádně zasvinit a uživatel pak ztrácí kontrolu nad tím, co se mu tam děje.

jarx napsal:
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
S tímhle problémem /zástupce na ploše spouští jiný program/ jsem se jsem se setkal několikrát. Problém vznikne např. po nekorektním nebo neukončeném vypnutí systému, případně při odinstalaci nějakého jiného programu nebo při omylu při dotazu kterým program použít pro spouštění souboru.
Doporučuji tento postup:
Kliknout na zástupce pravým a ve volbě Najít cíl zkontrolovat, zda tam není napsán nesmysl nebo chybný zápis, případně přespat na správnou cestu - po restartu to zpravidla funguje správně.
Pokud ne, zástupce smazat, a jak jsem v jiném vlákně psal, pročistit registry /tento krok i vícekrát po sobě, někdy se totiž po pročištění objeví další chybné vazby a proto je třeba tento krok opakovat do doby, než např. Ccleaner další problém nenalezne/.
Poté najít v Program files v příslušné složce spouštěcí soubor programu - zpravidla "něco".exe a vytvořit z něj nového zástupce na plochu.

Back
Nahoře