No já ještě malinko odbočím, i když se to Krakena taky týká. Víte co mne s prominutím sere? Je to situace s výjmečnými českými výrobky všeobecně. Kdysi jsem měl na satelitu televizní program Bahn...něco, už nevím, jak se ten kanál jmenoval přesně, byl bezpoplatněný a pak nějako zmiznul, či zaniknul, nevím. Ale, když na něj sem tam člověk kouknul, tak viděl, jak si Němci váží muzejních exponátů a navíc jsou provozní. Zato při pohledu na odstavné koleje v České Třebové je mi do pláče. Jen 2 exponáty Krakena a jak vypadají... o kousek dál Chrochtadlo, které se za chvilku rozpadne. Strela, ta hnije u muzead v Kopřivnici, Stříbrný šíp, který hnil v Ústí nad Orlicí, tak ten se snad opravuje, nevím, vydedukoval jsem to z fotek zde: http://www.prototypy.cz/ Prototyp pražského metra shnil v TM Brno, ŠM kloubák taky sešrotovali, takže o čem to svědčí? Bohužel mi přijde, že si naši papaláši neumí vážit opravdu ničeho a jde jen o peníze a jak co nejvíc nahrabat. Ale zachovat zde historii pro budoucí generace, to je bohužel zcela nepodstatná věc. Jenže je třeba si uvědomit, že vše se jednou vrátí a nějak se projeví na budoucí generaci a pokud si už teď neumíme vážit věcí a výrobků, které jsou jedinečné, co příjde pak?
Dan