470-Kraken/Uršula

Dan J. napsal:
Elefant, Elefant..., 460 v Najbrtu (hnus)
Mi povídej, teď jsem jel z Vysočan do Vršovic panťákem 451, který měl ten hnusnej nátěr alá Najbrt, no úplně se mi zvednul žaludek z toho, jak takový krásný jednotky může jeden pitomej nátěr takhle zhnusit:mad:

Naposled editoval moderátor:
Tax napsal:
Dan J. napsal:
... Omlouvám se za OT

Dane, to nič, sem tam si musíme aj pobrkotať.....

Ahoj.
To máš pravdu. Škoda, že mi nevyšla ta Bratislava, to jsme mohli pokecat osobně, aj popít.:D No, první akci s kapelou máme až v únoru, takže pokud bude letos Praha, tak bych aj přijel.;)

Svého času byl pestrý provoz panťáků na 011. Jednu dobu tu jezdil zkušebně ešus a pravidelně kraken a žabotlamy. Bylo možné jet do Klánovic ešusem a zpět krakenem (v mém případě 470 003/4). Krakenem 001/002 jsem jel jen jednou po pražském uzlu, druhou jednotkou jsem dost najezdil do Třebaně ke kamarádce.
Pro Mirana: Promiň ten včerejší výpad.

No já ještě malinko odbočím, i když se to Krakena taky týká. Víte co mne s prominutím sere? Je to situace s výjmečnými českými výrobky všeobecně. Kdysi jsem měl na satelitu televizní program Bahn...něco, už nevím, jak se ten kanál jmenoval přesně, byl bezpoplatněný a pak nějako zmiznul, či zaniknul, nevím. Ale, když na něj sem tam člověk kouknul, tak viděl, jak si Němci váží muzejních exponátů a navíc jsou provozní. Zato při pohledu na odstavné koleje v České Třebové je mi do pláče. Jen 2 exponáty Krakena a jak vypadají... o kousek dál Chrochtadlo, které se za chvilku rozpadne. Strela, ta hnije u muzead v Kopřivnici, Stříbrný šíp, který hnil v Ústí nad Orlicí, tak ten se snad opravuje, nevím, vydedukoval jsem to z fotek zde: http://www.prototypy.cz/ Prototyp pražského metra shnil v TM Brno, ŠM kloubák taky sešrotovali, takže o čem to svědčí? Bohužel mi přijde, že si naši papaláši neumí vážit opravdu ničeho a jde jen o peníze a jak co nejvíc nahrabat. Ale zachovat zde historii pro budoucí generace, to je bohužel zcela nepodstatná věc. Jenže je třeba si uvědomit, že vše se jednou vrátí a nějak se projeví na budoucí generaci a pokud si už teď neumíme vážit věcí a výrobků, které jsou jedinečné, co příjde pak?
Dan

Ad Tax: Tie skúšobné jazdy s 470 001/002 na Ostravsku sa konali v roku 1991, to nie je až tak dávno.
Ad Dan J.: Nadávaš na české železničné múzejníctvo, hm... keby si žil na Slovensku už Ťa dávno šľak trafí, prvá sériovka čmeliaka /770 002/-vysoká pec, bobiny sa predali do Poľska, prototyp hnije v Žiline lebo cargo...škoda reči.

V Německu to ale funguje jinak. Normální soukromý muzejní železniční spolek je tam běžně o velikosti naší Lužné. U nich je ale zase problém, dostat něco na koleje. Nevím jak je to třeba u dieselů ale jen tak nějaká pára tam na koleje nemůže. Proto tam jezdí jen ty 52, 01 apod. + úzkorozchodky. Pokud se pletu, tak mě prosím opravte.

duuso napsal:
Ad Dan J.: Nadávaš na české železničné múzejníctvo, hm... keby si žil na Slovensku už Ťa dávno šľak trafí, prvá sériovka čmeliaka /770 002/-vysoká pec, bobiny sa predali do Poľska, prototyp hnije v Žiline lebo cargo...škoda reči.

Ahoj Duuso.
Tak to je taky velmi nešťastné rozhodnutí. No mne by např. zajímalo, jak to dopadlo s ostravskými muzejními rybáky, ty jsem taky dlouho nikde neviděl. Ale šlak mne netrefí, jinak jsem docela kliďas, jen mne to fakt štve, je to škoda, jak se staví k některým exponátům (vozům) nanější ČD.

"Skoro" Řídící vůz je zcela hotov. Ale u vloženého vozu nejsou otexturovány přechodové části vozu a je potřeba otočit textůry na jedné straně vozu (jsou zrcadlově nasazeny).

Zdravím,
Pánové ( a dámy jso-li tu nějaké ) stáhnul jsem si modely 470 od Pikka do Msts a musím říci že modely jsou výborné. Vypadají a asi i jedou jak mají, přesto mi však na srdci leží jedna věc. Já vím že modeláři tohoto kalibru maj plné ruce práce a nevědi který model dodělat dříve ale nebylo by možné dotáhnout to stanoviště u 470-tek a udělat verzi Krakena ( potažmo i Uršuly ) buď bez grafittů nebo se dostat na stav z jak byly ve studénce ? děkuji předem za odpověď.

Za prosbu o vytvoření originál stanoviště na Krakena se přimlouvám také.:):rolleyes: Tohle současné k tomu moc nesedí, i když z dostupných stanovišť je samozřejmě nejlepší možné.

Tohle by asi nešlo. Obě jednotky už nejsou, naposledy jsem je viděl v únoru v Ostravě na šroťáku. A v seznamu sešrotovaných vozidel se nacházejí.

Tak jestliže jsou boční pohledy a Howky zachoval pulty, tak bude jediným oříškem to okno.

Back
Nahoře