2. setkání příznivců MSTS

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tax napsal:
Nepôjdeš náhodou cez BA ??? :wink: :lol:

Hele Taxi, vloni to bylo horší, ale teď už v MSTS vedou koleje z Bratislavy až do Prahy. Udělej si nějakou pěknou aktivitu a můžeš přijet, třeba se Šlechtičnou a pár Bai. A nezapomeň zastavit v Šakvicích, bude tam čekat Zbyněk! :lol: :lol: :lol: :lol:

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
Tax napsal:
Nepôjdeš náhodou cez BA ??? :wink: :lol:

Hele Taxi, vloni to bylo horší, ale teď už v MSTS vedou koleje z Bratislavy až do Prahy. Udělej si nějakou pěknou aktivitu a můžeš přijet, třeba se Šlechtičnou a pár Bai. A nezapomeň zastavit v Šakvicích, bude tam čekat Zbyněk! :lol: :lol: :lol: :lol:
Původně jsem to tak plánoval, že postavím takovou aktivitu Slezina. Když mě ty hodinky utíkají rychleji než ostatním. Tak raději pracuji na trati, ať mám s čím přijet.
Jak tady čtu, asi by se vyplatilo ČD vypravit speciální pendolino, které by všechny účastníky obletělo a naložilo.

Ikdyž se na Slezinu nedostanou všichni, bude to nějak přenášené online ? Abychom ti, co zůstali u PC dozvěděli co bylo na slezině ? A co náš známý pirát Vlastik, taky přijede na Slezinu či Pampaliny?

PuDr. Matějko napsal:
Ikdyž se na Slezinu nedostanou všichni, bude to nějak přenášené online ? Abychom ti, co zůstali u PC dozvěděli co bylo na slezině ? A co náš známý pirát Vlastik, taky přijede na Slezinu či Pampaliny?
Ne, žádný online přenos ze sleziny se neplánuje a nelze jej vlastními silami ani zajistit ..... určitě tu ale najdete tak za týden krátkou reportáž.......

Zajistit by šel. Otázka ale je jaký by to mělo význam. Jinak na toto téma už zde diskuse proběhla, stačilo by se vrátit o kousek zpět. :wink:

Dneska jsem koukal do Železničního magazínu a na straně 37 - "Pozvánka na dny otevřených dveří ve Stanici techniků v Praze 6 jsem se v sloupku dočetl:

....Jednou z těchto akcí je již podruhé pořádané setkání pro fandy virtuální železnice ve Stanici techniků ve dnech 21. - 22. ledna 2006. Na tuto akci může přijít kdokoliv, kdo má zájem o MSTS. Určitě se něco nového a zajímavého k tomuto simulátoru skutečné železnice na tomto setkání dozví....

Jsem celkem čučel a vzpomněl si na jeden ŽM kde bylo o MSTS článek od Filipa Havla. Jak to bude přibližne vypadat v neděli (čas)? V sobotu jsem mimo Prahu a rád bych se tedy přišel podívat alespoň v neděli...

Barák má své cestičky a lidi pracující na jeho zviditelnění. :wink: A každá akce konaná v baráku je k tomu dobrá.
Jinak přijít může kdokoliv koho MSTS zajímá ale na rozdíl od dopředu přihlášených jedinců nemá nárok na občerstvení. Nebo možná i jo ale to pouze pokud budou párky + pití přebývat. Loni ale nic moc nezbylo. Martens to spočítal a i lehce nadsadil velmi přesně. Nezbylo ani na nás dva na odnos domu :cry: .
Jinak k té neděli - co se týče začátku tak dám vědět zítra večer až se domluvím s Martensem. Možná že to začne v 9 ale možná taky až v 10. Zřejmně zcela závěrečné slovo padne v sobotu večer podle toho jak a kde den skončí. A to by jsme pak napsali sem. Konec bude podle potřeby tak jak se lidi rozjedou po republice. Nikoho moc brzo vyhánět nebudu neboť barák je po oba dny jen náš.

Takže zatím poslední upřesňující informace :
Slezina se koná.
Sobota 21.1.2006
Budeme tam s PPoollllem asi tak od 9:30-konec dle potřeby. Oficiálně začneme v poledne odchodem do nedaleké hospůdky na oběd....Ti co byli minule už ví..:-).....kdo nemá zájem, bude muset počkat venku, protože budovat se bude zamykat....

Po obědě začne v kinosále vlastní slezina. Program? Vše co bude potřeba probrat......žabotlama, aktivity, možná modelování - pokud bude modelář ( minimálně vím o Miranovi a Johnzovi).....z minulé sleziny zkušenost, že pevný program neměl smysl.....

Určitě bude vládnout čilý výměnný systém, takže kdo co potřebujete, tak externí flash drive nebo externí HDD s sebou, budou i vypalovačky, takže CD-RW taky sebou......

Neděle 22.01.2006
dle potřeby a zájmu, hlavní den bude sobota.....

Jako občerstvení si lze zakoupit nápoje, na každého přihlášeného se počítá se svačinou (klasika - párek, hořčice, chléb), k dispozici bude i kafe....ceny budou lidové.....

Když tak mne Pavle ještě doplň, pokud jsem na něco zapoměl......

Na viděnou v sobotu v Dejvicích.

Rád bych na slezině dohodl jednotné consisty ucelených souprav, které jsou neměnné a povinně by se používaly ve všech aktivitách.
Z názvu consists musí být jasné, o jakou soupravu se jedná a s jakým vozidlem.
Týká se to především:
solo motory, solo lokomotivy a
ucelené pantografové jednotky.
Už mne nebaví zvěrsva jako složení 471 (motor-vůz-motor , což je nesmysl) nebo u jedné 560 autor aktivity zakopl o klávesnici a osadil vůz s interiérem reverzně a tomu odpovídá i pohled cestujícího. Atd. Ale hlavní důvod je, že MSTS zvládne omezený počet consists, tak alespoň pevně dané ucelené soupravy by měly být sestavené a možná už i od autora modelu.
Dále bych uvítal zkušenosti aktivních strojvedoucích ohledně brzdění vlaků. Nemohu si pomoci, brzdící účinek je dle mne nastaven příliš vysoko. Včera jsem testoval před aktualizací trať Bratislava - Kúty a zvolil jsem soupravu s consistem Slovenské strely (starší původní consists s červenou 350) Tato souprava brzdí podstatně méně než vyladěné vozy, ale dle mého názoru brzdí správně. Takže bych rád slyšel názor ostatních a dle toho udělat další opatření. Můžeme si to na slezině názorně předvěst.
PS. Aktualizace trati ještě není, nejprve dávám dohromady instalačky pro DVD. Nestíhám.

Takže s definitivní platností je jasné, že letošní sleziny se nezúčastním, což mě velmi mrzí. Přesto už předem dávám příspěvěk do diskuse ohledně účinku brzdění, které se Zbyňkovi nepozdává. V první řadě nepíše, jaké složení soupravy testoval a zda měl i vyladěnou lokomotivu, protože ta může výsledek resp. "reálnost" značně zkreslit.

Takže jsem dnešní dopoledne strávil testováním s vyladěnou loko 163+různé Sv. Zkoušky probíhaly na zkušební trati, která leží v rovině a má kilometrovníky po 50-ti metrech. Byla testována brzdná dráha z různých rychlostí při úplném provozním zabrzdění (pokles tlaku v průběžném potrubí o 1,5bar t.j. na 3,5bar) bez použití EDB, poněvadž ta by výsledky měření značně zkreslila. Ještě podotknu, že v běžném provozu (mimo rychlobrzdu) je snížení tlaku v průběžném potrubí na 3,5bar mezní hodnota, strojvedoucí si povětšinou vystačí s rozsahem 4,0-4,7bar tak, jak to dokonce nařizuje předpis V15/1. Ve výsledcích je vždy rychlost, ze které bylo zabrzdění provedeno ("základní rychlíkové" 100, 120 a 140) a za ní brzdná dráha v metrech, po které souprava zabrzdila. Výsledky jsou zde:

Sv1: Lv + 2xAmpz + 6xBmz, kotoučové brzdy, režim R, 136 brzdících %:
100km/hod - 475m
120km/hod - 640m
140km/hod - 850m

Sv2: Lv + 2xA + 10xB, špalíkové brzdy, režim R, 126 brzdících %
100km/hod - 500m
120km/hod - 670m
140km/hod - 880m

Dále byly testovány dvě soupravy 20xEas-u, jednou prázdné a jednou ložené. Zde test probíhal trochu jinak. Podle skutečného brzdícího % jsem vyhledal v tabulkách ve V15/1 jakou rychlostí při zábrzdné vzdálenosti 700m může taková souprava jet a tato byla výchozí. Vzhledem k tomu, že předpis V15/1 nařizuje zahájit brzdění u nákladních vlaků např. již při spatření návěsti Výstraha, byl v tomto případě testován účinek v poloze Rychlobrzda. U prázdné soupravy se tato zastavila cca 10m před kilometrovníkem 0.700km, u ložené dokonce došlo k projetí o cca 30m, ale v mezích tolerancí lze toto považovat za uspokojivé.

Jaký je tedy můj závěr? Brzdy jsou nastaveny dobře a kdo máte něco za reálným kopytem odkrouceno, tak mi to potvrdíte. Toto je můj příspěvek do diskuse na slezině. Protože se s Ppoollllem v 95-ti% názorů shodneme, dávám mu tímto veřejně plnou moc k tomu, aby v případě nějakého závažného hlasování mohl hlasovat za mne.

Taky jsem provedl nějaký test s 363074+10xCD_B-1993.wag z Ppoollllovy page.
První pokus z rychlosti 122 plný účinek provozní brzdy s odvětranými brzdovými válci lokomotivy a bez EDB na testroute = 700m.
Druhý pokus ve stejném úseku z přesně 120km/h, použita rychlobrzda s odvětráním válců loko a bez EDB = 660m.
Podle mých praktických zkušeností je tohle velmi pěkný výsledek a není to moc ostré.Odpovídá to zhruba normálním brzdám v poloze R.

Pajavlaky napsal:
Zbyněk Šemora: S těmi consisty je to výborný nápad :D
Možná jo, ale co když chceš dát do aktivity neschopný vlak a zrovna nebude udělána varianta "mimo službu". Takových situací může nastat ale víc.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře