ČD 731

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna michalv
  • Datum začátku Datum začátku
M

michalv

Host
Zdar pánové
Chci se zeptat, zdali někdo nepracuje, nebo neuvažuje o práci na modelu výše uvedené loko. Sice se snažím pracovat s modelovacím programem, nicméně zatím se omezuji na pouhé opisování různých tutoriálů a než bude (jestli kdy vůbec) můj výtvor, ať už jakýkoliv, vypadat aspoň trochu důstojně, uteče ještě spousta času. Z tohoto důvodu se obracím na vás. Prozatím se věnuji shánění podkladů, něco málo ke stavbě by se již našlo. Zatím jsem si z dosti nepovedených fotografií (vyfoceny v hale proti oknům na rozvrzaném stativu:eek:))vytvořil cabview. Bude tedy třeba pořídit nové fotky nejen stanoviště. Za tímto účelem mám dohodnuto se zaměstnanci depa v Kolíně návštěvu s možností fotit a nahrát zvuky, bohužel jen na stojící lokomotivě. Má-li někdo zájem a hlavně chuť na další práci, může se připojit. Konat se to bude příští týden ve středu, nebo ve čtvrtek, případně pátek v odpoledních hodinách, dle dohody všech zůčastněných a hlavně provozních možností depa. Případní zájemci nechť se prosím ozvou na mail,či ICQ.

http://www.trainsim.wz.cz/

Ja si myslím že ten cab nie je až taký "nepovedený"!
Ak ešte nemáš typák, tak sa mi ozvi na mail alebo sem, oskenujem ho a rád pošlem.

Veľmi pekný model. Držím palce aby sa dokončil. Dúfam že si na ňom zajazdíme už tento rok. Výborná robota!

Tax mi to presne zobral z jazyka, nezabudni na varianty VSŽ Košice, NHKG Ostrava a POLDI Kladno, a kľudne pokračuj v pohode ďalej, vyzerá to super a prajem veľa zdaru.

Re: 731

JP napsal:
Na http://www.trainsim.wz.cz/ něco stvářím. Tak jestli bude trpělivost.... Posuďte jestli mám pokračovat.

JP

Moc hezkej model, takhle jsem si to ani nepředstavoval. Já jsem na tento typ tak trochu zatíženej :wink: Takže už se těším, až vyjede...

Naposled editoval moderátor:
Neřikali jste, že e ten model perfektní a reálný?
To, že s enetočí kola je jen kosmetická vada...ale už to zase začíná...to co s eprobírá v nastavení bzd....bude tisce nastavení, protože jako Bobovi se nelíbí defaultní nastavení, tak někomu se nebude líbit ani deafult, ani bobovo...a takhle to půjde dál až v tom bude neskutečný bordel jako ve značení! :roll:

Hawk napsal:
... protože jako Bobovi se nelíbí defaultní nastavení, tak někomu se nebude líbit ani deafult, ani bobovo...a takhle to půjde dál až v tom bude neskutečný bordel jako ve značení! :roll:

Nebude, lebo Bob bude mať nastavenie len na svojom HDD.Takže na ostatných to vplyv mať nebude.Ibaže by to Bob dal na download a ostatní si to sťiahli.Bordel by bol keby si preznačil aj pomenovanie eng súboru, ale zas by to vyhodilo chybu len u neho.Lebo ako povedal (tuším že Zbyněk Šemora), že na svojom HDD môžem mať čo chcem, ale akonáhle to ide von malo by to byť podľa dohodnutých noriem a potom v tom bordel nebude.Typický príklad je Kebarko - má svoj Trainset, ale aktivity mu vždy na BP Trainset prepíšem ja a preto sú kompatibilné.

Re: 731

bob57_cz napsal:
Ano model je to pěkný, ale ještě nedotažený.
1. netočí se kola, jede smykem.
2. v eng má hrozné hodnoty
Bobe musíš mít něco někde špatně, protože mě se kola točí.
Nebo se netočí ještě někomu jinému?
A hodnoty do engu jsem sice nepsal, ale zas tak katastrofálně bych to neviděl.
JP

731

Kola se samozřejmě točí u obou versí. Byl jsme si tím jist už ráno, ale raději jsem si počkal na ověření v MSTS a vyzkoušel to hned jak jsem dorazil domů. Navíc u dieselové lokomotivy by měl MSTS zvládnout otáčení dvojkolí bez problémů, je to řešeno jinak než třeba animace u parních lokomotiv, kde mohou nastat problémy.

Model je super a ten muj pripravovany je vuci tomuto spise vysmech.
Moc dobra prace.

Jeste jezdi jedna 731 062 a ta je uplne mimo unifikovany nater, zlutozelena a i s vyssim vykonem spalovaciho motoru.
5893a2ea5d6caf1e0a74061d9ef40d49.jpg
Nahled je pujcen ze stranek http://techmag.valka.cz

Naposled editoval moderátor:
Bobe, kola se mi taky točí a je to v pohodě....takže bych určitě chybu nehledal v modelu, ale spíše ve Tvém počítači (a nemyslím tím výkonově, spíše máš rozvrtanou instalaci MSTS) ...BTW kdysi se podobný problém projevil u Starého 434, kdy se netočila první náprava tendru, takže jestli jsi reinstaloval MSTS, tak si jej updatni....možná je to tento problém.....odkaz na update i info o problému si hravě najdeš na Starého stránkách....

Taky jsem si po upozornění otestoval eng a myslím si,že až na chybné nastavení tažných sil (byly větší něž podle typového listu) se chová korektně.Též jsem upravil nastavení na 80cm a zaslal autorovi J.Polákovi,aby o této úpravě jako autor rozhodnul.Jen on má právo rozhodnout,zda tuto úpravu zveřejní či ne. :lol:

bob57_cz napsal:
Mirec neboj. Engy budou mít stejná jména s jinými vlastnostmi a nebudou jen u mne na disku. Budou pro všechny, kdo chtějí lokotky s vlastnostmi podobnými skutečným a ne jako pikovláček 100% z místa a jedem.Dejte nám na to ale čas ( a souhlas autorů původních modelů, zatím mám jen od jednoho).

To ma teší že sa pracuje na vylepšeniach vlastností lokomotív a vozňov, a času máte koľko treba ... :wink: Ja sa nikam neponáhľam, ale asi by nebolo na škodu občas hodiť info o stave prác, aby sa ľudia ako Hawk nestrachovali že sa nič nerobí ...

Tak co se týče jízdních vlastností u modelu tak ty odpovídají skutečnosti v rámci možností MSTS. Tam není problém. Brzdiče na řadě 731 jsou jak přídavná tak i vlaková řízeny elektricky ( stejný jako je třeba u Esa ). EDB u modelu nebrzdí na 100% ale možná na 200% (jestli ne víc ) tam by to potřebovalo snížit účinnost brzdy nebo by chudák strojvedoucí chodil domů s otlučeným čelem od skla. Grafy trakčních charakteristik sice doma nemám ale mohl bych je během příštího týdne od elektrikážu v práci nakopírovat a pak bych je Vám Bobe poslal. Špagety mají u EDB dvě polohy –jízda/posun a podle přepnutí se účinnost brzdy sníží nebo zvýši.

Jsem rád, že se to s těmi koly vyřešilo.
Dnes jsem sehnal nějaké grafy výkonů, tak je oskenuji a pošlu Bobovi.
Luděk napsal:
EDB u modelu nebrzdí na 100% ale možná na 200% (jestli ne víc )
A dočetl jsem se, že max. výkon při jízdě je 520 kW (600kW je výkon dieselu, ale pomocné pohony ho odeberou). Zatímco výkon EBD je 950kW. Takže k těm 200% se to opravdu blíží. 731 je opravdu na EDB velice výkonná. Zvláště při nižších rychlostech to je opravdu na bouli na čele. Je to tak nastaveno, ve vyšších rychlostech málo budí, a při klesání rychlosti tak teprve zabírá. U 714 je to podobné.
JP

Back
Nahoře