Křižování vlaků

Zdůrazňuji dopředu že si už nepamatuji který ze servisů je který. Dá se to identifikovat podle rozměrů v SD souboru.
Jeden je určen k blokaci návěstidel a dá se přes něj v klidu přejet a druhý je určen k sunutí/tažení vozů při simulaci posunu odrazem či přes pahrbek. A ten je kolizní, přes něj nepřejedeš.
A co se týče času jejich nasazení tak to je závislé hlavně dle potřeby aktivity.

Tommy66 - to žes aktivitu nikdy nevydal bylo jen tvé vlastní rozhodnutí. Tys byl nositelem ideového obsahu a já ti jen ukazoval jak se co dá udělat. Možná by nebylo od věci se k tomu někdy vrátit. Pokud se nepletu tak tam bylo dost zajímavejch prvků včetně toho jak navádět při posunu přibližování na vozy, které předtím sám odstavíš takže nemaj pevně danou pozici.

Ppoollll napsal:
Zdůrazňuji dopředu že si už nepamatuji který ze servisů je který. Dá se to identifikovat podle rozměrů v SD souboru.
Jeden je určen k blokaci návěstidel a dá se přes něj v klidu přejet a druhý je určen k sunutí/tažení vozů při simulaci posunu odrazem či přes pahrbek. A ten je kolizní, přes něj nepřejedeš.
A co se týče času jejich nasazení tak to je závislé hlavně dle potřeby aktivity.

Tommy66 - to žes aktivitu nikdy nevydal bylo jen tvé vlastní rozhodnutí. Tys byl nositelem ideového obsahu a já ti jen ukazoval jak se co dá udělat. Možná by nebylo od věci se k tomu někdy vrátit. Pokud se nepletu tak tam bylo dost zajímavejch prvků včetně toho jak navádět při posunu přibližování na vozy, které předtím sám odstavíš takže nemaj pevně danou pozici.

Servis1 je určen k posunu vozů
Servis2 je blokovací

Aktivitu na které jsi mně učil základy jsem nakonec nějak nedokázal dotáhnout do konce. A ty základní věci které jsem se naučil jsem několikrát použil v MN aktivitách které jsem později vydal. Tvoje pomocná ruka nepřišla vniveč - díky.

Naposled editoval moderátor:
poison:prosím ťa kde nájdem ten návod od Ppoolllla alebo nejaký iný návod, ten od Ppoolllla nikde nemôžem nájsť a tak neviem ako nadstaviť to križovnie vlakov.

Tady je link http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842&pid=202#pid202

Je hned v sekci TOP v diskusi Aktivity + tvorba aktivit a čistě náhodou má název Tvorba úkolů (aktivit) v MSTS - návod od PPoolllla.

Tak já už jsem z toho fakt nahlavu. Dnes na tom dělám půl dne. Jedu na trati 183 vlak z Nýrska do Klatov. V janovicích mám křížení(vlak od klatov na domažlice) a traffic ne a ne vjet do stanice. Dával jsem tam všude možně servis2, posouval jsem startovací body trafficu daleko za Klatovy a cílový jsem dal až k železné rudě. Vyzkoušel jsem všechny rady z tohodle topicu. Buď se nehne traffic nebo mě to nepustí ani z Nýrska :( Jediné co zabere je to cuknutí zpátky. Přitom v jiných aktivitách(ne mých) to funguje bez problémů. A když si je otevřu v AE, tak je to tam úplně jednoduše, bez servisu, bez nějakých složitostí a funguje to... Já už fakt nevím co dělám špatně:(

Neonym napsal:
Tak já už jsem z toho fakt nahlavu. Dnes na tom dělám půl dne. Jedu na trati 183 vlak z Nýrska do Klatov. V janovicích mám křížení(vlak od klatov na domažlice) a traffic ne a ne vjet do stanice. Dával jsem tam všude možně servis2, posouval jsem startovací body trafficu daleko za Klatovy a cílový jsem dal až k železné rudě. Vyzkoušel jsem všechny rady z tohodle topicu. Buď se nehne traffic nebo mě to nepustí ani z Nýrska :( Jediné co zabere je to cuknutí zpátky. Přitom v jiných aktivitách(ne mých) to funguje bez problémů. A když si je otevřu v AE, tak je to tam úplně jednoduše, bez servisu, bez nějakých složitostí a funguje to... Já už fakt nevím co dělám špatně:(

Ahoj.
Zkus následující, u 310 to tak funguje na 183 jsem aktivitu ještě nedělal.;)
Příklad v Janovicích máš být v 10:00 - 05 a traffic má přijet v 10:02 - 03. Aktivitu začínáš v 8:00:
1) Traffic dej před Janovice někam na trať (aby jej hráč nemohl vidět) v 7:59. Podrž jej na vyčkávacím bodě, tak aby vjel do stanice v onen čas a jeho trasu veď přes stanici (tam vyčkávací bod 60 s.) a onou trasou pokračuj do další stanice o více kolejích a tam ji zakonči na vjezdovým zhlaví ve směru jízdy traffic do odbočky, kde nejede hráč, ale před odjezd. náv. směru trasy hráče.
2) Na vjezdovým zhlaví Janovice (trasa hráče) musíš dát servis 2 a to už za návěstidlo před rozdvojením kolejí do zhlaví a před oním rozdvojením dát vyčkávací bod a trasa servisu musí končit na koleji kde přijíždí hráč k nást.. Servis vých. čas 7:58 a na VB jej držíš tak aby ti zmiznul po odjezdu z pžedešlé stanice tvé trasy tj. když předešlou opouštíš v 9:50, tak servis zmizne v 9:51. Takto by to mohlo klapnout. Ale MSTS je nevyspitatelný.:D
S pozdravem Dan.

Tak já už fakt nevím.. Udělal jsem to takle jak píšeš. Nic. Pak mě napadlo ještě odendat traffic z předchozí stanice, který s tímhle neměl nic společného(ani bod) a najednou to funguje i bez servisu jako po másle.

Pánově, vše jsem pročetl ale stále mi nefunguje křižování. Napíšu konkrétní případ. Jezdím na trati 240. V třebíči hned na začátku postojím na červenou, protože jsem si dal před vjezdové návěstidlo Os a jen co dojede do nádraží, hodí mi to zelenou, najedu si na vedlejší kolej pro vagony a už ho praskám směr vladislav. Tam bych chtěl, abych měl červenou a po chvilce projel od Brna rychlík, pak by mi to mělo hodit zelenou a já budu pokračovat. Jenže problém. Když dám rychlík na trať dřív nebo v čas, kdy začínám aktivitu, tak vůbec nemůžu z Třebíče odjet ani do ty Vladislavy, protože mám červenou. Když ho teda dám tak deset minut od začátku aktivity na trať a nechám ho chvíli čekat před návěstí do Vladislavy, zase tam v pohodě přijedu, mám červenou, ale rychlík nakonec zůstane stát před návěstí a do Vladislavy mi nevědě. Pomohlo jedině, když já cuknu zpět. Rychlík jsem nasadil kousek před návěst do vladislavy asi deset minut po začátku aktivity a dal mu chvíli čekání, ale nevěde. samozřejmě že jeho trasa končí v třebíči, takže tam by problém neměl být. Už fakt nevím. Díky za rady.

Takhle ti nevěde,před vlak hráče na odjezdu z Vladislavi dej mezi návěstidlo a výhybku servis2 tak,aby tam stál na vyčkávacím bodě,se startem před začátkem aktivity,až do doby kdy chceš,abys měl jako hráč volno.Pak rychlík na Brno vlož opět v čase,kdy chceš,aby projel.Nepamatuju si Vladislav jako takovou,ale pokud je na odjezdu v oblouku nemusí traffic ani odjet,vše pohlídáš servisem2.Na jednokolejkách je to občas problém,chtělo by to konkrétní aktivitu a zkoušet,zkoušet,zkoušet a pro změnu zkoušet!

Omlouvám se, samozřejmě že nevjete. Měl jsem lehce požito. ale problém je v tom, že když mám nainstalovanou trať 240 a poslední lokomotivy od pana šemory, nemám tam nikde servis. Prostě tam není, takže ho ani nemůžu použít. nedá se nějak vyrobit?

lukesvoboda napsal:
...poslední lokomotivy od pana šemory, nemám tam nikde servis. Prostě tam není, takže ho ani nemůžu použít. nedá se nějak vyrobit?

To máš zas vypito nebo si děláš srandu? Servisy jsou ve složce cd_Servis. Nestahoval jsi si náhodou jen aktualizace trainsetu ze stránek Zbyňka Šemory? Jinak hledej ZDE.

Zdravím vás a doufám, že nebudu kamenován. Už jsem díky návodům tady posbíral pár užitečných zkušeností, ale laboruji s aktivitou osobáku z Ostravy do Frýdlantu nad Ostravicí na trati 321. S osobákem mám zastavit bokem (mimo průjezdnou kolej) v Bašce a tam počkat, až po průjezdné projede spěšný vlak. Samozřejmě vím, že tam potřebuju mít včas blokované odjezdové návěstidlo servisem 2 a jeho trasa má začínat za návěstidlem a končit před výhybkou, ale není tam pro něj holt dostatek prostoru. Pokoušel jsem se to "ochcat" cuknutím nazpátek, ale nezabralo ani to - na návěstidle směr Frýdlant jsem měl pořád 40 a volno a na průjezdné koleji stále bylo postaveno na "Stůj!". Neměl by pro mě někdo nějaký tip, jak tenhle problém vyřešit? Z mého úhlu pohledu mi právě aktivita tohoto osobáku připadala celkem atraktivní a bylo by mi líto, kdybych ten spěšný vlak musel opozdit a počkat na jeho příjezd až ve Frýdlantě. Díky za případnou odpověď.

Spěšný vlak postav před stanici dříve než začne aktivita samotná. Pokud nevjede a jeho trasa končí až za stanicí vytvoř mu na konci trasy dva otočné body za sebou.Pokud ani to nepomůže, kamufluj jeho odjezd ze stanice a jeho trasu ukonči před nebo za odjedovým návěstidlem ze stanice tak, aby nepřejel výhybku.

Pokud jsem to dobře pochopil tak díky tomu že tam "není dostatek místa" pro postavení trasy servisu mezi návěstidlem a výhybkou přímou trasou dělá se trasa takto:
start směrem od návěstidla k výhybce, před výhybkou umístění vyčkávacího bodu, ihned za vyčkávacím bodem bod obratu, a ukončení trasy za místem začátku. Rychlost servisu nastavit na 5,počáteční a konečná rychlost na 1.
Pak už jenom si musíš pohrát s časem na vyčkávacím bodu aby servis zmizel přesně ve chvíli kdy má.

Tommy: Díky za tip, tenhle mi připadá použitelný. Bohužel, ačkoliv to Poison myslel dobře, tak jeho variantu na jednokolejce s krátkou zastávkou, kde se předjíždění koná, momentálně nemám šanci využít. Ale nevadí, i tak díky oběma. Jdu to vyzkoušet a uvidíme. První pokus nevyšel - spěšňák zůstal stát vedle mě.

Tak poslušně hlásím, že jsem s Tommyho pomocí úspěšně vyřešil svůj problém. Spěšňák se na trati objeví už v Lískovci na vjezdu a následuje mě až do Bašky, kde mě předjede. :)

Níže ukázky:

http://ulozto.cz/5108241/scrgrb0.jpg - situace ve F-M.
http://ulozto.cz/5108242/scrgrb4.jpg - předjetí spěšňákem zvenčí.
http://ulozto.cz/5108243/scrgrb3.jpg - předjetí spěšňákem zevnitř.

Back
Nahoře