Křižování vlaků

Ahoj Dane,

jestli tomu správně rozumím, přijedeš na 3. kolej a spěšňák přijede a odjede z 1. koleje (dál od budovy) Pak je to ale dobře, nemá tam koho ohrozit, z Tvého vlaku lidi budou vystupovat do štěrku blíž budově, ne na betonový peron na druhé straně. Ten patří 1. koleji.

Jinak perony v Domašově časem taky udělám jako model, v reálu je tam jeden betonový a u dalších kolejí jsou sypané. Snad i u 2. koleje. Sice bych tomu ani neříkal perón, ale štěrk je na temenem kolejnic.
Ještě dodám, že není-li ve stanici ostrovní nástupiště, vystupuje se vždy na stranu budovy.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Jacku.
Ahá, tak "vsjo jasno", já netušil, že je tam sypané nástupiště, asi si budu muset udělat jízdu Opava - Olomouc v reále.:D Já tudy jel naposled pžed 20 lety. Tedy myslím tím celou trať Opava - Olomouc, Mezi Opavou a Bruntálem to není zas až tak dávno. Díky za objasnění a já mohu dělat na aktivitě vesele dál.:D
Dan

Teda Dane! Tohle ti schvaluju. Konečně bude zase co ject. Ještě mi prosímtě prozraď, co je to za aktivitu s tím tranzistorem, jak si řešil ten problém s kabinou?

Čouda napsal:
Teda Dane! Tohle ti schvaluju. Konečně bude zase co ject. Ještě mi prosímtě prozraď, co je to za aktivitu s tím tranzistorem, jak si řešil ten problém s kabinou?

He he, to je právě ono, tentokrát zde nenapíšu nic a nedám ani jeden screen.:D Vždy vlastně jakoby vykecám celou aktivitu dopředu, takže tentokrát až vyjde, tak se nech překvapit.:D:twisted:

Dobře. Koukal jsem, kolik na 310tce jezdí hyperboud. Projel jsem se s tím v msts a katastrofa hadr. Dyť je to hračka. Každopádně jsem si trošku pošteloval eng, aby se dalo ject a upravil stanoviště - rajčáky a kontrolku závěru. Už je to o něčem jiném. Útěchou může být to, že Jirka Kadr má fotky na kabinu a já už jsem něco taky stvořil. Snad ještě poprosit žsrho aby udělal solidní eng místo současný píčoviny...

Čouda:
Jak jsem už dvakrát psal, pokud mi někdo pošle kvalitní nahrávky, udělám eng i zvuky.

Mám problém s križovaním v stanici Hustopeče (BP)

Chcem to urobiť tak že ja si zájdem na koľaj 2A pre vagón, potom prídem k nástupišťu a chvíľu po mne príde na koľaj 2A motoráčik a po ňom odídem ja.

Použil som aj servis ale traffic vždy zostane pred vjazdovým návestidlom.
Skúšal som meniť trasy,aj pre servis ale nič.

Doporučuji začít nejprve jednoduššími aktivitami. Křižování na jednokolejce je pro pokročilé aktiviáře, ale možná Ti někdo poradí.
Já reaguji proto, že v Hustopečích se žádné křižování v reálu neděje. Kdysi sem jezdil manipulák, ale kolem půlnoci, kdy nemá s čím křižovat. Ale i tak zde platí pravidlo, že na této trati může být jen jeden vlak. Když stál motoráček v Hustopečích, tak se nesmělo posunovat v Šakvicích do vlečky, proto udělali překládku trati, aby vlečka byla na lokálce nezávislá.

Zdravím vás aktiváři,

Mám problém. Stojím já jako hráč z 954 v Chlumci n/C na první koleji(cd_servis2 jsem aktivoval po celou dobu mého stání). Křižují se tam 2 rychlíky. Traffic z Hradce ve směru mé jízdy, přijede v pohodě vedle mě "hráče" na třetí kolej, po chvíli co zastavil(čeká 3 min.) přijíždí do stanice z druhé strany druhý rychlík z Oseku, ale ten se zastaví před návěstidem ještě před stanicí a za boha se nehne. Zkoušel jsem i druhý servis2 pro ten traffic z Hradce, vypustil jsem ho dřív než druhý traffic, ale pořád to nejde.

Chtěl bych poprosit nějakého zkušeného aktiváře jestli by mi neporadil, nebo se na to rovnou podíval abych viděl jak na to, moc prosím..

Ten protijedoucí rychlík tam postav na vyčkávací bod se startem v čase před začátkem úlohy samotné, ten traffic co přijede vedle Tebe tam končí, nebo jede před tebe?
Pokud končí, ukonči jeho trasu tam kde je třeba a pověš jej na vyčkávací bod.
Zbytek viz. první rada, k reálnosti použít servis2 k blokování klacku tak, aby po průjezdu protijedoucího vlaku hned nenaskočilo volno.

Ten traffic co přijede vedle mne pokračuje dál, čeká až přijede ten protijedoucí rychlík(traffic) a já čekám až projedou oba dva. Jedu jako poslední, nejdříve projedou ty dva traffic. O to je to složitější, asi jsem si měl vybrat jednodušší vlak, kde se tolik nekřižuje.
poison napsal:
Ten protijedoucí rychlík tam postav na vyčkávací bod se startem v čase před začátkem úlohy samotné, ten traffic co přijede vedle Tebe tam končí, nebo jede před tebe?
Pokud končí, ukonči jeho trasu tam kde je třeba a pověš jej na vyčkávací bod.
Zbytek viz. první rada, k reálnosti použít servis2 k blokování klacku tak, aby po průjezdu protijedoucího vlaku hned nenaskočilo volno.

Tak jsem zase o kousek dále, nastavil jsem ten vyčkávací bod jak říkáš se startem v čase před začátkem úlohy. Vlak(první traffic) ve směru mé jízdy přijede stojí vedle mě a ten co nemohl přijet do stanice (ten s vyčkávacím bodem se startem) přijel!!Taky stojí vedle mne. Jenže jakmile projel návěstidlo před stanicí dostal jsem zelenou, takže ten traffic co stál vedle (jako první) se zastaví na stuj při odjezdu ze stanice a já mám volno a ten druhý co pokračuje proti směru má jízdy se při rozjezdu taky zastaví na stůj.. Už mi z toho trošku hrabe..:roll:

RE:

Čouda napsal:
Pokud chceš dělat křižování. Vlak hráče začíná řekněme v 10:00. protijedoucí trafic musí jet dříve tzn. musí vyjet dříve jak v 10:00. Nech ho vyjet už v 9:59 a dej mu ke vjezdovému klacku nebo ještě dál čekací bod do doby, než chceš aby vjel. Zároveň na toto zhlaví dej cd_servis2, který musí jet stejným směrem jako trafic a musí být trasován někde mezi vjezdové návěstidlo a krajní vyhýbku. Taktéž musí startova dříve než hráč a to ještě dříve než onen trafic. Samozřejmě ho tam také pozdrž čekacím bodem. do doby, než budeš chtít aby se postavilo na vjezd. pokud by měl onen trafic čekat už u vjezdu, tak u něho nemusí byt čekací bod. Snad jsem to vysvětlil dost srozumitelně.

PS: Kubo, proč jste stahnul z downloadu Vaše aktivity?

Zdravim, zkousim taky delat aktivity s krizovanim na Luhacovce. Toto je docela dobry navod, ale nekde delam chybu, pac na vjezdovem navestidle mam stale na stuj. Traffic vlak ceka na vjezdu na druhe strane, po uplynuti cekaci doby vjede do stanice a po odbaveni cestujicich ma na odjezdu stuj, ikdyz pokracuje na jinou kolej, nez na ktere bohuzel stojim ja. Tak jsem mu dal ukonceni jizdy u peronu, aby teda uz nikam nemusel v domneni, ze me vjezdove uvolni... a zase nic. Zkousel jsem davat i servisy - bezvysledne. Muzete mne dat funkcni link kde je navod pro laiky nebo mne to prosim krok za krokem popiste... dekuju
No, tak uz mne odjel i traffic ze stanice - dal jsem mu ukonceni az do dalsi stanivće za vjezdove navestidlo, ovsem na mem vjezdu staaaale sviti navest STUJ :-(

Tak nakonec jsem vymazal vsechny trafficy vcetne servisu, aby tam zustal muj vlak sam a stejne zustalo vjezdove navestidlo na stuj... pomoc

Ja to smazl a udelal si druhou aktivitku. Vlaky se mi krizuji... Zkousel jsem, aby traffic jedouci doprotivky jako rychlik, me objel (uz jsem ve stanici) a pokracoval az za odjezdove navestidlo - do dalsi stanice. Melo to za nasledek, ze me odjezdove predchozi stanice nepustilo do teto. Cekal jsem, az ten trafic projede stanici kde jsme se meli krizovat a dojel do stanice, kde ja stal. Po jeho projeti jsem mel volno... Tudiz trafiky konci u odjezdovych navestidel v krizujicich se stanicich. Tu je ten kousek:

http://www.uloz.to/8912699/r-721-cmr-apk

Heslo: mv
http://www.uloz.to/8912802/r-721-cmr-apk

bez hesla

A chtel jsem se zeptat, ackoliv to tu nepatri, mate nejak nastavene PC pri tvorbe aktivit na trati BP? Bud mam pomale PC nebo neco spatne nastavene, pac se mne to velmi hryze... Nez zvetsim Brno - to je na 5 minut.

Zdravím,

mám problém s aktivitou. Začínám v Albrechticích u Č. Těšína, jedu do výhybny Polanka nad Odrou a tam by měl předjet EN Slovakia, začátek mám v 2:20 a Slovakia mě předjede v 2:57, v 2:35 mám start blokovacího servisu s vyčkávací dobou 20 minut ale když přijedu do Polanky tak mám stále zelenou. Co dělám špatně?

Problém bude v tom, že aktivitu začínaš 2.20 a blokovací servis začína až 2.35. Čiže trasu si zaberie tvoj traffic. Ty musíš ten blokovací servis vypustiť ešte pred začiatkom aktivity, napr. 2.19 a podržíš ho dlhšie na vyčkávacom bode. A zaručene to musí ísť :)

petert napsal:
Problém bude v tom, že aktivitu začínaš 2.20 a blokovací servis začína až 2.35. Čiže trasu si zaberie tvoj traffic. Ty musíš ten blokovací servis vypustiť ešte pred začiatkom aktivity, napr. 2.19 a podržíš ho dlhšie na vyčkávacom bode. A zaručene to musí ísť :)
Peterte, dal jsem servis tak jak jsi říkal, jelikož je návěstidlo od výhybky moc blízko, tak jsem ho udělal takto: dal jsem začátek za návěstidlo, dám čekací bod, za čekacím bodem následuje reverzný bod a končí před návěstidlem. Ten servis měl blokovat odjezdové, leč on mi blokuje i VJEZDOVÉ.

Back
Nahoře