Křižování vlaků

Potřebuju pomoc:
Tvořím aktivitu, vjedu do stanice a má proti mě přijet osobák, ale stojí u vjezdového návěstidla a nechce jet, jenom když cuknu do zadu tak se rozjede, kde dělám chybu?

Postav jej před stanicí na vyčkavací bod tak, aby startoval před startem aktivity (hráče) a podrž jej do doby kdy chceš aby vjel.

Zdravím, potřeboval bych poradit s aktivitou, na které pracuji, ale pořád se mi nedaří i po přečtení všeho na foru ji spustit.
Je to z GVD 2012/2013 str. 592 rychlík Buchlov, který má čekat v Mohelnici na průjezd Prahy a Detvana. Použil jsem Servis 2 a
vyčkávací bod, ale stále mají projíždějící vlaky na návěstí červenou. Navíc na mé koleji není návěstí na odjezd. Díky.

Čao,
vyčkávací bod u trasy hráče nemusíš používat ;-) Dále se podívej jestli ti servis 2 nezasahuje i do jízdní trasy Prahy a Detvana. Někdy je to dost těžké nacpat servis 2 mezi odjezdové návěstidlo a kolejí po které tě předjedou ty vlaky, tak aby si nezablokoval obě jízdní trasy. Někdy je i nutné umístit blokovací servis v čase před samým začátkem aktivity...

Zdravím, nemůžu přijít na jednu věc. Ve stanici Štrba se má můj vlak křižovat s nákladním. Do stanice můžu vjet na výstrahu a za chvíli vidím, jak si to náklaďák ve vedlejší koleji sviští traťovkou a přitom už je před návěstidlem, na kterým by mělo být Stůj. Náklaďák ale nasviští přímo do mě. Jakože ke?

Yura napsal:
Zdravím, nemůžu přijít na jednu věc. Ve stanici Štrba se má můj vlak křižovat s nákladním. Do stanice můžu vjet na výstrahu a za chvíli vidím, jak si to náklaďák ve vedlejší koleji sviští traťovkou a přitom už je před návěstidlem, na kterým by mělo být Stůj. Náklaďák ale nasviští přímo do mě. Jakože ke?

Kde ti začíná traťová cesta toho náklaďáku?

dost dobre tomu nechapem...ako sa tam krizovat v Strbe ked tam je dvojkolajka? ci daku zapletku robis nechape

to Yura...podívej se do návodu od PPoolllla.......tam je to přesně popsané jak použít servis ;)

Hm, vypadá to, že ten servis půjde spíš před můj vlak, aby to ten náklaďák pustilo do stanice až po mém příjezdu. Jde mi o to, aby náklaďák vjížděl do stanice zhruba ve chvíli, kdy já zastavuji u nástupiště. Bohužel cesta do Štrby v mé aktivitě, na které pracuji, trvá něco přes 7 hodin ... Země se ještě párkrát otočí než na to přijdu :compress:

Ano....nejdřív servis....pak traffic a pak hráčův vlak(ty)....tak to funguje....kdyby sis to tady na foru trochu pročetl ...
dočetl by ses ;) ale pokud by jsi chtěl blokovat ten tvůj náklad...tak stačí dát servis za návěstidlo kde potřebuješ
držet návěst stůůj...ale musí být spuštěn dřív než tvůj náklad....

No ona se moje otázka týkala spíš toho, že ten náklad prostě ignoruje návěst Stůj, na kterou jsem tady jaksi odpověď nenašel. Ale díky.

Yuro, zkus si udělat aktivitu, pouze s timto "křižováním"... Ať nemusíš pokaždé jet 7 hodin. Prostě si v AE uprav trasu a počáteční čas aktivity tak, aby si byl rovnou před touto zápletkou... ;-)

Ono by pomohlo kdybysi sem dal screen z AE,nebo to líp vysvětlil.Jestli ty jedeš do odbočky pak nevím jak do tebe může napálit náklad co jede po jiné koleji?

Burky napsal:
to Yura...podívej se do návodu od PPoolllla.......tam je to přesně popsané jak použít servis ;)
Jenomže pokud bys dobře četl, už to tady bylo zmiňováno, že to bylo napsáno v době, když ještě vyčkávací bod neexistoval (v před BINovském období).

Lukyn-CZ napsal:
Yuro, zkus si udělat aktivitu, pouze s timto "křižováním"... Ať nemusíš pokaždé jet 7 hodin. Prostě si v AE uprav trasu a počáteční čas aktivity tak, aby si byl rovnou před touto zápletkou... ;-)

Jo, pak mě to taky napadlo :) Díky.

Pokusím se detailněji, snad to bude k pochopení. Já jedu od Východné směr Poprad a vjíždím na výstrahu po hlavní koleji do Štrby. Od Svitu jsem nastavil nákladní vlak, jeho cesta končí někde před Východnou, a ten jede ve Štrbě na popradském zhlaví přes kolejovou spojku na opačnou kolej, potom ještě uhne o jednu kolej doleva a pak dál přes kolejovou spojku zase na správnou traťovou kolej směr Východná. Když jsem byl někde na úrovni návěstidel směr Východná, uviděl jsem rozjetý náklad a za chvíli už se mi vagóny válely po všech kolejích.

Tady jsou screenshoty:

https://docs.google.com/file/d/0B06CEoM8L1Ped0hVSTRkLWl2UVk/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/file/d/0B06CEoM8L1PeclpkWlo2a0VEdlU/edit?usp=sharing

Back
Nahoře