Křižování vlaků

Mezi vyčkávacím bodem a koncovým bodem musí být větší vzdálenost, pokud se to mezi výhybku a návěstidlo nevejde je třeba dát bod otočný a pak end bod.

Tak jsem se poprvé setkal s jednou takovou věcí, dělám delší aktivitu R 442 Košice - Bohumín a z Bohumína mi odjíždí traffic R 406 do Polska. Při normální aktivitě se mi traffic nevím proč nezobrazuje, v AE se mi zobrazuje normálně jízda trafficu bez problémů.
Udělal jsem si tedy aktivitu Karviná - Bohumín s trafficem od 442 a tam se mi při jízdě traffic normálně zobrazuje neboli R 406 mě míjí.
Tak nevím, kde je zakopaný pes.

Ahoj Šneku.
Nezůstane ti při té ucelené aktivitě někde viset a tak ho nepotkáš?
Ahoj Poison.
S tím servisem a reversem, tak to bych přirovnal k jedné scéně z Filmu Vesničko má středisková: "Nedávej ty sirky zpátky do krabičky, jednou se ti to vymstí." Totiž opačne postvený servis za návěstidlem, nebo s reversem zavání tím, že tě v nejlepším případě nepustí stůj ze odjezdové, ale někdy už na vjezdovém a v nejhorším případě taky můžeš vytuhnout na stůj v předchozí stanici. Dokonce se mi stalo u tvorby Násled Olomouc - Tlumačov, že jsem dal za návěstidlo servis (na naákladní koleji) a já měl na trase hráče revers, poněvač pak pokračuje posun, celou dobu nic a najednou si MSTS postavil hlavu a už jsem do Tlumačova nevjel a visel jsem na vjezdovým, než ten servis zmiznul a to byl jen kosmetický, kvůli stůj před posunem a výchozí čas byl 7 minut před vjezdem do stanice dle jř.
Dan

Tak zmačni klávesu ý (7) a odleď se ve hře podívat, kde se ten traffic toulá. Pokud je tedy v Bohumíně aktivovaná. Nebo si to pole Yard udělej v editoru tam, kde se Ti hodí.

Pokusím se ještě udělat znova trasu trafficu a uvidíme.
Ony jsou tam samé zvláštnosti, v Bohumíně odstavuju od 442 chcíplou mašinu na volnou 6. kolej a při sunutí na kolej mi to vyhodilo ( projel jste návěst stůj )
Pak jsem zjistil, že to děla traffic umístěný na Dětmarovickém zhlaví. ???
No někdy je to boj.

Dan J. napsal:
Ahoj Poison.
S tím servisem a reversem, tak to bych přirovnal k jedné scéně z Filmu Vesničko má středisková: "Nedávej ty sirky zpátky do krabičky, jednou se ti to vymstí." Totiž opačne postvený servis za návěstidlem, nebo s reversem zavání tím, že tě v nejlepším případě nepustí stůj ze odjezdové.....
Dan
Ano, není to vždy to nejlepší řešení, ale používalo se, když už hlava ni jiného nevymyslela, známe MSTS jak dokáže při tvorbě zatopit, psal jsem to jako jednu z možností blokování návěstidla.

Tak jsem se dostal k další zajímavé věci ke konci aktivity posunuju v Děčíně, zasouvám soupravu na odstavné, vyvěsím mašinu, jedu zpátky do stanice a najednou mi to napíše, úkol je kompletní!
To mám ještě před sebou odstavit mašinu do depa. Není tam žádná časová hláška, žádná jiná událost co by zasahovala do kolejí v JŘ mám příjezd 15,28 a odjezd jsem zadal jen informativně na 16,30hod. takže by to taky nemělo mít nějaký vliv.

Šnek napsal:
Tak jsem se dostal k další zajímavé věci ke konci aktivity posunuju v Děčíně
Předpokládám, že jde o jízdu os(r) vlakem.
Zruš v EA, událost jako úloha, zakladní událost - zastavit na konci trasy.
Mirek

Miky945 napsal:
Šnek napsal:
Tak jsem se dostal k další zajímavé věci ke konci aktivity posunuju v Děčíně
Předpokládám, že jde o jízdu os(r) vlakem.
Zruš v EA, událost jako úloha, zakladní událost - zastavit na konci trasy.
Mirek
Zkusím to, v jiných aktivitách mi to problémy nedělalo, tak uvidíme.

No, ja keď tvorím tak prvé čo spravím - odstránim úlohu "zastavit na konci trasy". X-krát sa mi stalo, že som na to zabudol a potom mi to ukončilo aktivitu a ešte som sa ani nedostal tam, kam so potreboval. Teraz to riešim cez událost závislou od polohy a tam dám úkol ukončen úspešne.

Šnek napsal:
Myslím, že to bude ono, takže vyzkouším.
Ahoj, na 100%. Pokud totiž nesmažeš tuto událost, tak je jedno, jak máš trasu dlouhou, nebo jaký je čas odjezdu. Jakmile se po "enter" odpočítají cestující, tak konec a pokud enter nepoužiješ, tak jakmile si MSTS přepočte, že si projel stanici. Ale hlavně pak mezapomeň dát v tom depu událost na místě a zaškrtnout po zastaveni a v ní dát úkol ukončen úspěšně. Jinak se aktivita neukončá, taky jsem párkrát zapoměl. Nebo, pokud chceš ještě ve finále hráči něco sdělit. tak událost na místě, tam zadáš text a napýšeš co chceš, se zaškrtnutím po zastavení, pak časová událost s aktivací 0 a časem 00:00:04 a aktivuj ji tou po zastavení.
Dan

Nevíte někdo jak vyřešit v AE zmizení trafficu?
Program Aefix mám, zkoušel jsem ho spustit, ale zatím pořád výsledek nulový.
Není na to nějaký fígl?

Tak zatím bohužel, zkouším AEfix jak můžu, ale v editoru se mi soupravy prostě nezobrazují.
Máte někdo nějaký nápad?

A když si potom otevřel editor,měl si pozice oken defaultně?Myslím že AEfix vrací původní nastavení oken když smaže záznam v registrech.Spouštíš ho při vypnutém simu?

V tom případě se ti ty záznamy v registru nepřepsaly. Nevím, co máš za OS, spouštíš to jako správce?

Back
Nahoře