Křižování vlaků

Ale, já jel také tam i zpět, ale vždy na jinou kolej a jednou tam už osobák stal, mám dojem při cestě z Přerova, tedy osobák od Přerova vjel do stanice, ale mám dojem, že dál jak k odjezdovému nejel, neměl průjezd. Nic asi tu aktivitu nahraju a podívám se.

Ano, přesně tak to máš a tak to mám i já. Ale u mě se osobák zasekne na vjezdu. A když ho nechám objevit už před začátkem aktivity, svítí mi na odjezdu z Ivanovic stůj a volno se rozsvítí, až když se protijedoucí osobák v Němčicích schová na staniční kolej.

Ještě drobnost, bin, ono 1.7 není 1.8. O OR se nebavím, tam by to mělo být bez problému. Teď jsem to zajel i já přes OR a v pořádku až na jeden servis.
Osobák z Přerova končí v Němčicích a při jízdě zpět mě projíždí. Je to i tím, že mám u něj drobné zpoždění při jízdě do Nezamyslic.

Tak mi to nedalo a trochu jsem laboroval. Pokud má hráč trasu na první kolej v Nezamyslicích, nepomůže k vykřižování ani svěcená voda, tak jsem jej do Nezamyslic poslal na druhou kolej (v aktivitě může na první něco stát), náklad postavil na WP do mezistaničního úseku z Němčic do Nezamyslic ještě před startem úlohy samotné a ejhle jak to funguje, tedy alespoň v AE. Hráč má trasu z Vyškova do Přerova a zpět do Vyškova. Přikládám test úlohu pouze na vozidlech TBP.

Hm, tak už jsem na to pravděpodobně přišel. Já jsem měl v Němčicích trasu vedenou tam i zpátky přes 5. kolej, což se zřejmě MSTS nelíbilo. Když jedu tam přes jinou kolej, než zpátky, vypadá to, že se to chová normálně. Každopádně mnohokrát díky za spolupráci :)

A tak to mám i já, do Přerova jedu po hlavní a na zpet odbočuji. Já se snažil v aktivtě pár stanic jet vždy po jiné.

Zdravím ve spolek, po delší době jsem se pustil opět do tvorby aktivit, ale veškerá moje činnost skončila ve stanici Nezamyslice. Jedu s vlakem od Přerova, potřebuju dojet do stanice a zachvílu má do protivky přijet vlak od Brna a po jeho vjetí do stanice se mi má postavit na volno a já pokračovat dále na Brno. Jenže toto jaksi nefunguje. Pokud nadefinuju jakýkoliv traffic do mezi staničního úseku Ivanovi - Nezamyslice, tak mě to z Nezamyslic dál nepustí, ikdyž se jedná např. jen o servis, který pustím mezi vjezdové návěstidlo od Brna a krajní výměnu. Pokud ale servis nadefinuju opačně, čili od krajní výměny směrem k vjezdu od Brna tak už mě to po zmizení trafficu pustí dále. Zkoušel jsem přesunout křižování do Ivanovic, ale i zde je stejný problém. Pokud chci křižovat, tak já i proti vlak vjedeme do stanice, ale já z ní již neodjedu. Stejně mám provedeno křižování např. v Kojetíně a tam vše funguje bez jakékoliv chybky. Měl by prosím někdo radu, že se s tímto již třeba setkal, jak toto vyřešit? Řešení je dat ten vlak do stanice, jako že již přijel předemnou, ale chci tam mít i nějaký pohyb a ne jen, aby všechno pevně stálo... Předem díky za jakoukoliv odpověď. ;)

Postav vlak od Brna na wp před Nezamyslice se startem ještě před začátkem aktivity samotné a nech jej vjet kdy potřebuješ, pak jen servis k podržení klacku hráče.

Právě ani toto nepomůže, vlak hráče zůstane viset u odjezdu. S tím servisem to byl pokus. Pokud jsem pustil servis ve stejném směru jak protijedoucí vlak, tak mě to ze stanice nepustilo, ale pokud jsem obrátil směr trafiku a jel stejným směrem jak já, tak již nebyl problém a po zmizení servisu mi naskočilo volno a pokračoval jsem dál...

Zkus poslat traffic na jinou kolej v Nezamyslicích, jeho trasa musí končit před odjezdem z Nezamyslic.
Ten traffic jede k budově nebo na nákladní koleje?

Toto jsem již vyzkoušel, vlak jsem poslal postupně na tři různé koleje a jeho konec je před odjezdovým návěstidlem z Nezamyslic, ale pokaždé výsledek stejný, vlak hráče zůstane stát na odjezdu.

Tak tuto variantu jsem nezkoušel a kupodivu, vše se chová jak má, oba vlaky odjedou jak mají, akorát z dopravního hlediska by vlak od Brna vjel do vystupujících lidí z mojeho vlaku... právě mě nejde do hlavy, že v Kojetíně vše funguje jak má, vlak vjede do stanice a odjede dál na Chropyni a hráč pokračuje dál na Brno, ale v Nezamyslicích se to ani nehne...

Lze ten traffic zastavit na středu peronu? Zkoušel jsi hráče poslat jinam (na peron blíž k budově), aby nedocházelo k té jalové dopravní situaci? Nejsem doma, abych testoval, ale mě se na té trati křižovalo ok.
Pokud to jinak nepůjde, dá se hráči dát zpráva o odjezdu s potáhnutím ke klacku, (porucha vexlí a možnost křižovat jen na dvou kolejích).....

Tak konečně se to nějak rozhýbalo a začlo fungovat jak potřebuju. Prvně jsem poslal traffic na druhou staniční, na kterou když vjel, tak hráč bez problémů odjel a teď se mi podařilo vykřižovat ikdyž traffic vjel na čtvrtou staniční. Kolikrát si to msts postaví hlavu a nepustí a nepustí... tak problém tedy vyřešen... děkuji za radu. :)

Zdarec hoši :)
Robím si aktivitu na trati zsr130,konkrátne vlak Os4630 a stále sa mi nedarí prinútit traffic aby prišiel na stvrté nastupište kolaj č10,pričom ja mám odchod zo štvrtého,ale z 8 kolaje a samozrejme ja mam bloknute odchodove navestidlo servisom,ktorý vychádza 14:49 a dal som mu vyčkávaci bod 1840sek,kedže chcem,aby mi naskočilo volno cca 15:20,lebo odchod mám 15:22 smer Bratislava hl.
samozrejme trafic som dal vychádzat 14:50 od smeru Levice s vyčkávacim bodom cca 1200sek,aby dorazil vedla mna na nastupiste kolem 15:10
Aktivita mi začína 15:00 a jedná sa o stanicu Nové Zámky
Problém je s tým Leveckým trafficom,ktorý dojde len po oddielové návestidlo tesne pred nastupistom,lebo na nom naskoci na stoj okamžite o 15:00.
Tak reku,že či mi neporadíte niekto skúsenjšíí :) Dakujem

Vaaau,Poison dolu klobuk ja som to skusal a ne a ne to rozluskonut,ale tak to vidno ,že ty už máš par aktivít za sebou :)
takže si tam dal dva servisi ?? jeden blokuje hráča a jeden traffic,či ako ??
A sak idem sa stým dako pobabrat a uvidiím ci sa mi zadarí ,ale dakujem za nazorne ukazanie :)

Back
Nahoře