Křižování vlaků

Zdravim ludia, chcel by som sa spytat, ci by sa nenasiel nejaky dobrak - skusenejsi aktivitar, ktory by sa mi prosim mrkol na to krizovanie aby som konecne zistil kde robim chybu, pretoze by som cez vikend rad pokracoval v aktivite, ale kym nemam vyriesene to krizovanie, tak sa mi do toho moc nechce.

Cez vikend tu aj tak bude mrtvo, vsetci budete na slezine, tak ja by som rad popracoval na aktivite zatial.

Bude niekto taky ochotny a pomoze mi prosim??? Dakujem

Ivan.ps: Ak chceš pošli mi tú aktivitu a ja sa ti na to pozrem. A popíš ako to križovanie má vyzerať. (priebeh udalosti, kto dá komu prednosť...)

Zdravim. Rad by som pocul nazor skusenejsich na tento jav.

Takze som poslal aktivitu Kebarkovi, aby sa pozrel na to krizovanie (tymto mu dakujem, ze sa na to podujal ). On ju opravil a poslal mi ju naspat, ze vraj uz vsetko ide, ako ma.

Ked som si ale tu opravenu aktivitu spustil, tak situacia v mojom AE bola stale rovnaka. Oba vlaky dostali cervenu a navzajom sa ako-keby blokovali. A pritom Kebarkovi to islo bez problemov.

S tymto istym javom som sa stretol pri pokuse o tvorbu mojej uplne prvej aktivity, ked som tiez riesil krizovanie, ktore nechcelo prebehnut. Tak som vtedy tu aktivitu poslal Tomesovi, on ju opravil a ked som si ju ja opravenu spustil, tak opat mi to krizovanie neprebehlo, pricom u Tomesa to prebehlo bez problemov.

Vtedy som si ale myslel ze na chybe je este vtedy nevyladený MSTS bin 1.6, ale ako vidim, tak tam chyba nebola, pretoze tato situacia sa zjavne opakuje aj pod vyladenym binom.

Moj AE sa sprava inak ako AE ostatnych. Je to mozne? Kde moze byt chyba? Uz si neviem dat rady. Najde sa prosim niekto, kto by poradil nieco užitocne, ako dosiahnut korektne spravanie AE??? Dakujem

Naposled editoval moderátor:
Zdravim. Takze som s aktivotu zase o kus dalej a riesim nasledujuci problem:

Vchadzam do stanice Podhajska, kde na mna caka protiiduci osobak a chcem dosiahnut to, aby po mojom prichode osobak dostal volno a odisiel este pocas toho, kym je moj vlak v Podhajskej.

Myslim ze Pajavlaky (ak sa nemylim) mi radil, aby patch toho osobaku zacinal este pred vjazdovym navestidlom a koncil az za odjazdovym navestidlom, ze vtedy by sa tomu osobaku mam postavit vlakova cesta hned po tom, ako moj vlak uvolni trat. Ale nestalo sa tak. Aj ked moj vlak vojde do stanice, osobak ma stale cervenu.

Moze mi niekto prosim poradit, ako sa da dosiahnut taketo vykrizovanie? Velmi pekne dakujem...

Ivan.ps: Sprav to tak isto ako križovanie v Kalnej n/H. Ak ti to nepôjde tak mi to zase pošli. :D

Ivan.ps: Nevím, jestli jsem ti radil toto, každopádně to vyřeš následovně. Patch trafficu ukonči buď v úrovni odjezdového návěstidla nebo ho pošli až do následující stanice. Když patch skončíš někde v mezistaničním úseku, vlaková cesta se ti nepostaví. Kde ten patch ukončit se rozhodni ty. Pokud má odjezd hned, jakmile dojedeš do stanice nebo nějakou minutku po, protáhni to až k sousedům :D. Se zátěží PC si nelam hlavu, jakmile ti zmizí z dohledu vůbec tě neovlivňuje. Alespoň tak to myslím tvrdil Džordž nebo někdo jiný... Já si to myslím taky, dá se říct, že to mám vyzkoušené, takže začínám používat loose consisty a nezdržuju se pracnými vyčkávacými body, když výsledek je v podstatě stejný.

Dakujem za rady pani, uz mi vsetko ide ako ma... Krizovanie funguje bez problemov. Este dokoncujem posledne upravy, za par dni by mohla byt aktivita OS 5722 hotova. Potom ju poslem nejakym ludom co som im ju slubil, a ak sa im bude pacit a bude zaujem, tak by som ju hodil aj na burzu. Uvidime...

Křižování vlaků ve stanici Hradčovice na trati Luhačovice

Zdravím.
Zkouším postavit aktivitu k trati Luhačovice a mám problém s křižováním ve stanici Hradčovice. Jedu s nákl. vlakem a tak jsem postavil cestu do odbočky) na vzdálenější kolej od st. budovy, ale protisměrný Os zastaví na vjezdovém návěstidle a nechce hnout. Zkoušel jsem i servis2 ale vše marný. Pomohlo jenom couvnout. Když ale cestu nákl. postavím rovně a Os do odbočky tak všechno fachá tak jak má. Osobáku se nasvítí zelená vjede do stanice a v poho z ní zmizí směr Luhačovice. Tak nevím kde je chyba. Dík za názory.

mam asi primitivny problem, ale neviem ho vyriesit.
kam mam umiestnit koncovy bod pre osobak(traffic), ked ho xem na BA hl. st. obist rychlikom?
osobaku nastavim trasu na tretiu kolaj a mal by tam vyckat, az kym ja neodidem zo stanice s rychlikom smer Lamac, lenze rychlik, ktory ma do stanice vojst, nemoze prejst ani cez vchodove navestidlo, lebo ma cervenu-asi ho blokuje ten osobak, ale ten je uz pritom upratany na tretej kolaji...

ramelow napsal:
mam asi primitivny problem, ale neviem ho vyriesit.
kam mam umiestnit koncovy bod pre osobak(traffic), ked ho xem na BA hl. st. obist rychlikom?
osobaku nastavim trasu na tretiu kolaj a mal by tam vyckat, az kym ja neodidem zo stanice s rychlikom smer Lamac, lenze rychlik, ktory ma do stanice vojst, nemoze prejst ani cez vchodove navestidlo, lebo ma cervenu-asi ho blokuje ten osobak, ale ten je uz pritom upratany na tretej kolaji...
Koncový bod dej před návěstidlo ve směru jízdy osobáku tak,aby měl osobák na odjezdu stůj a u peronu použij vyčkávací bod.Trasa osobáku by neměla zasahovat do trasy hráče.

dracik...samozrejme. myslel som tretie nastupiste. neslo mi ani tak o konkretne kolaje, ale model riesenia takychto sitaucii, takze som tam tie kolaje napisal len pre rozlisenie.
poison:dakujem

hm, urobil som to tak, ale teraz mi ten osobak po prichode k vyckavaciemu bodu hned zmizne, namiesto toha , aby tam cakal, tak neviem...

ramelow napsal:
hm, urobil som to tak, ale teraz mi ten osobak po prichode k vyckavaciemu bodu hned zmizne, namiesto toha , aby tam cakal, tak neviem...
Máš blízko vyčkávacímu bodu koncový bod, posuň ho.

tomes:hm, to uz funguje. osobak caka na vyckavacom bode. diky

ale na vchododvom navestidle ma rychlik stale cervenu. poison napisal, ze trasa osobaku by nemala zasahovat do trasy vlaku hraca. kde by teda mala zacinat trasa osobaku? pred vchodovym navestidlom, za nim, alebo az za vyhybkou, tak aby sa ich trasy vobec nekryli?? ak pred vchodovym navestidlom, to by znamenalo,ze sa ich trasy na kratkom useku po vyhybku kryju...(?)

Možná ti pomůže tohle:
http://www.filedepot.eu/msts/navod.htm

Sice se to týká křižování na mé trati, ale jsou to věci, které platí u křižování na jednokolejce obecně.

Hlavní je tohle:
1) Protijedoucí traffic musí jet po stejné trase (v protisměru), jako vlak hráče, s výjimkou stanice, ve které se má křižovat.
Žádné spotřeby systémových prostředů se nebojte, jakmile počítačový traffic zmizí z dohledu, v paměti, ani na grafice už nic nezabírá.
2) Zvolená stanice musí být jediné možné místo, kde se mohou vlaky minout.
3) Protijedoucí traffic by měl vyjet ve stejném čase jako vlak hráče, nebo i o pár sekund dříve.

Naposled editoval moderátor:
ramelow napsal:
tomes:hm, to uz funguje. osobak caka na vyckavacom bode. diky

ale na vchododvom navestidle ma rychlik stale cervenu. poison napisal, ze trasa osobaku by nemala zasahovat do trasy vlaku hraca. kde by teda mala zacinat trasa osobaku? pred vchodovym navestidlom, za nim, alebo az za vyhybkou, tak aby sa ich trasy vobec nekryli?? ak pred vchodovym navestidlom, to by znamenalo,ze sa ich trasy na kratkom useku po vyhybku kryju...(?)
Pokud tento vlak je jen kulisou udělej patch tak,aby se vůbec nekryl s vlakem hráče i za tu cenu,že bude začínat na jiné koleji.Prostě patch udělej tak,aby byl dostatečně dlouhý pro vyčkávací bod,který vyžaduje určitou vzdálenost od start a end bodu a samozřejmě,aby se tam vešla souprava vlaku.

Back
Nahoře