Křižování vlaků

krupan napsal:
Hlavní je tohle:
1) Protijedoucí traffic musí jet po stejné trase (v protisměru), jako vlak hráče, s výjimkou stanice, ve které se má křižovat.
Žádné spotřeby systémových prostředů se nebojte, jakmile počítačový traffic zmizí z dohledu, v paměti, ani na grafice už nic nezabírá.
Tak já jsem si udělal aktivitu kde mě vždycky doháněla další souprava

použití servisu

Omlouvám se, asi se budu opakovat, ale četl jsem celé toto fórum a nějak se mi přesto nedaří předjetí vlaku na vedlejší koleji.
Vjedu s nákladem např. na 3.kolej a dám tam vyčkávací bod na 300 sekund a osobám mě má předjet po 1. I když dám blokovat návěstidlo servisem-2 tak po jeho zmizení jede můj vlak a ten osobák, i když vyjel ze stanice dřív tak čeká u návěstidla až projedu a jede na blok za mnou. Prosím pomoc.

Re: použití servisu

efko3 napsal:
Omlouvám se, asi se budu opakovat, ale četl jsem celé toto fórum a nějak se mi přesto nedaří předjetí vlaku na vedlejší koleji.
Vjedu s nákladem např. na 3.kolej a dám tam vyčkávací bod na 300 sekund a osobám mě má předjet po 1. I když dám blokovat návěstidlo servisem-2 tak po jeho zmizení jede můj vlak a ten osobák, i když vyjel ze stanice dřív tak čeká u návěstidla až projedu a jede na blok za mnou. Prosím pomoc.
Vyčkávací bod pro Tvůj vlak nemá vůbec žádný význam, ten musíš dát právě tomu servisu, 300 sekund bývá většinou málo, zkus dát podstatně větší čas, já dávám třeba hodinu.

servis tam jede ještě když ten osobák dorazí k návěstidlu na stůj.
Tam ale čeká až vyprší ten vyčkávací čas a projedu já.

efko3 napsal:
servis tam jede ještě když ten osobák dorazí k návěstidlu na stůj.
Tam ale čeká až vyprší ten vyčkávací čas a projedu já.
To je v pořádku, ale start toho servisu je asi moc pozdě

start mého vlaku je 12.00 - příjezd do stanice je 12.10. Ten osobák jede na blok za mnou - start 12.02 a ve stanici je 12.11 př. a 12.12 odj. Servis popojíždí na mé koleji ( blokuje mi odjezd ) od 12.05 do 12.15

efko3 napsal:
start mého vlaku je 12.00 - příjezd do stanice je 12.10. Ten osobák jede na blok za mnou - start 12.02 a ve stanici je 12.11 př. a 12.12 odj. Servis popojíždí na mé koleji ( blokuje mi odjezd ) od 12.05 do 12.15
Dej tam start servisu nejpozději v 11:59 a adekvátní čekací bod, pak to musí fungovat, ten start toho čekacího bodu je pozdě !!!

Díky za tvou snahu mi pomoci, ale asi dávám ten SERVIS-2 špatně. Mám ho umístěn na své koleji až za odjezdovým návěstidlem. Cestu mám nalinkovanou jen na ten kousek mezi návěstidlem a 1. vyhýbkou v jeho cestě. Dal sem mu odjezd 11.58 a vyčkávací bod na 20 minut. Stojí tam opravdu těch 20 minut.

Zdravím, tak už si asi 14 dní lámu hlavu s vykřižováním vlaků na 321 ve Frýdku. Já mám příjezd z Ostravy v 8:12 a odj. směr Ostravice v 8:16. Potřeboval bych aby protijedoucí vlak přijel směrem od Ostravice v 8:14. Servis2 mám za návěstidlem na mé koleji, ale nevím jaký dát čas aby vše správně fungovalo. :?: Četl jsem toto vlákno, zkoušel jsem různé varianty, ale nějak se mi furt nedaří. S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:
Dan J.: Treba experimentovat. Tiez mozno skusit variantu s umiestnenim dvoch reverznych bodov niekam na svoju kolaj v stanici...

Dan J. napsal:
Zdravím, tak už si asi 14 dní lámu hlavu s vykřižováním vlaků na 321 ve Frýdku. Já mám příjezd z Ostravy v 8:12 a odj. směr Ostravice v 8:16. Potřeboval bych aby protijedoucí vlak přijel směrem od Ostravice v 8:14. Servis2 mám za návěstidlem na mé koleji, ale nevím jaký dát čas aby vše správně fungovalo. :?: Četl jsem toto vlákno, zkoušel jsem různé varianty, ale nějak se mi furt nedaří. S pozdravem Dan.
Ahoj,
ten protijedoucí vlak musíš nasadit s dostatečným časovým předstihem a podržet ho třeba před stanicí čekacím bodem a pustit tak, aby Ti přijel do stanice v požadovaný čas.
milo

Naposled editoval moderátor:
Stáhni si nějakou aktivitu, kde to křižování je a podívej se do editoru jak to funguje, tak to pochopíš asi nejlíp.

Pokud chceš dělat křižování. Vlak hráče začíná řekněme v 10:00. protijedoucí trafic musí jet dříve tzn. musí vyjet dříve jak v 10:00. Nech ho vyjet už v 9:59 a dej mu ke vjezdovému klacku nebo ještě dál čekací bod do doby, než chceš aby vjel. Zároveň na toto zhlaví dej cd_servis2, který musí jet stejným směrem jako trafic a musí být trasován někde mezi vjezdové návěstidlo a krajní vyhýbku. Taktéž musí startova dříve než hráč a to ještě dříve než onen trafic. Samozřejmě ho tam také pozdrž čekacím bodem. do doby, než budeš chtít aby se postavilo na vjezd. pokud by měl onen trafic čekat už u vjezdu, tak u něho nemusí byt čekací bod. Snad jsem to vysvětlil dost srozumitelně.

PS: Kubo, proč jste stahnul z downloadu Vaše aktivity?

Čouda napsal:
Zároveň na toto zhlaví dej cd_servis2, který musí jet stejným směrem jako trafic a musí být trasován někde mezi vjezdové návěstidlo a krajní vyhýbku.
Myslím,že stačí ten traffic.Servis2 je tam zcela zbytečně,neboť traffic s pomocí vyčkávacího bodu nahradí servis2.Servis2 by tam byl potřebný pokud by nefungoval WP.

Ještě maličkost.Dle mých zkušeností pokud ti ten traffic křižuje tvojí jízdu někdy se stane že i přes veškerou snahu ( servis2, 2 RB za sebou, nasazení daleko dřív s WP ) zůstane ta mrcha stát na vjezdovém návěstidle. Potom jako jediná pomoc zůstane nasadit její začátek tak aby loko byla už při startu za návěstidlem.Pak většinou bez problémů projede.Vše záleží na tom jestli to bude vidět,nebo jestli bude start třeba za zatáčkou.

Zdravím, tak jsem se i já dostal konečně k tomu, abych používal traffic ve svých aktivitách. Zkoušel jsem to nejprve na "jednodlaždici" od Křupana. Je to opravdu pěkný pocit, když člověk přijede na nádraží a tam ho mine jeho první protijedoucí traffic nebo když mu cd_servis2 změní odjezdové návěstidlo z červené na zelenou.

Pročítal jsem zdejší návody, hlavně ten od "křupana" a zkusil napodobit jeho křížení. Konkrétně ve stanici Hradec hl.n. jsem chtěl, aby můj vlak vjel na kolej 3 (z jihu) a protijedoucí traffic na kolej jedna (ze severu). Problém je v tom, že když vjede protijedoucí traffic na svou kolej, uvolní návěstidlo pouze na své kolejí, ostatní odjezdová návěstidla (směrem na sever) zůstávají na červené. Podotýkám, že oba vlaky nejprve vjížděli do nádraží téměř současně. Poté jsem zkoušel situaci, kdy můj vlak už stál na koleji 3, kdy můj vlak vjel do stanice později nebo dříve než traffic, všechno stejné. Jediná možnost pro mě byla dát svůj vlak na 1. kolej a traffic třeba na druhou nebo třetí kolej, jedině pak "mou" první kolej uvolnil. Je to něco návěstidly?

Další, co mě zaráží, je to, že traffic opustí nádraží jižním směrem i přes červené návěstilo (koncový bod trafficu je zhruba 500 m za jižním zhlavím).

Vince Black napsal:
Další, co mě zaráží, je to, že traffic opustí nádraží jižním směrem i přes červené návěstilo (koncový bod trafficu je zhruba 500 m za jižním zhlavím).
To bude ono.Pokud ti stačí,aby ti traffic zůstal ve stanici,nadefinuj trasu jen před odjezdové(neměl by blokovat ostatní jedoucí na sever) a použij WP pro jeho pozdržení ve stanici.

Tak jsem to zkusil (stačí mi, aby traffic zůstal ve stanici), dal jsem koncový bod před odjezdové návěstidlo a ještě před to vyčkávací bod. Problém je ale v tom, že pak traffic zůstane stát před vjezdovým návěstidlem, i když v simulaci a AE má vjezdové návěstidlo zelenou.

Vince Black napsal:
Tak jsem to zkusil (stačí mi, aby traffic zůstal ve stanici), dal jsem koncový bod před odjezdové návěstidlo a ještě před to vyčkávací bod. Problém je ale v tom, že pak traffic zůstane stát před vjezdovým návěstidlem, i když v simulaci a AE má vjezdové návěstidlo zelenou.
Tak start bod traffic vlaku dej tak,aby při jeho startu byl již za vjezdovým návěstidlem.Stačí pouze lokomotivou.(někdy)

Back
Nahoře