Zdravím, tak jsem se i já dostal konečně k tomu, abych používal traffic ve svých aktivitách. Zkoušel jsem to nejprve na "jednodlaždici" od Křupana. Je to opravdu pěkný pocit, když člověk přijede na nádraží a tam ho mine jeho první protijedoucí traffic nebo když mu cd_servis2 změní odjezdové návěstidlo z červené na zelenou.
Pročítal jsem zdejší návody, hlavně ten od "křupana" a zkusil napodobit jeho křížení. Konkrétně ve stanici Hradec hl.n. jsem chtěl, aby můj vlak vjel na kolej 3 (z jihu) a protijedoucí traffic na kolej jedna (ze severu). Problém je v tom, že když vjede protijedoucí traffic na svou kolej, uvolní návěstidlo pouze na své kolejí, ostatní odjezdová návěstidla (směrem na sever) zůstávají na červené. Podotýkám, že oba vlaky nejprve vjížděli do nádraží téměř současně. Poté jsem zkoušel situaci, kdy můj vlak už stál na koleji 3, kdy můj vlak vjel do stanice později nebo dříve než traffic, všechno stejné. Jediná možnost pro mě byla dát svůj vlak na 1. kolej a traffic třeba na druhou nebo třetí kolej, jedině pak "mou" první kolej uvolnil. Je to něco návěstidly?
Další, co mě zaráží, je to, že traffic opustí nádraží jižním směrem i přes červené návěstilo (koncový bod trafficu je zhruba 500 m za jižním zhlavím).